pigtúra2009-11-07 15:25:10Megjelenítve: 14079
 
A boltok bejárata általában a járdára nyílik. Eléggé ciki az, ha nem, mert a boltból kilépő vásárlót elüthetik az úton közlekedő járművek - gondolná az ember.
A bolt bejárata a járdára nyílik. Ciki, de elütik a boltból kilépő vásárlót a járdán közlekedő járművek. Ez akkor különösen jó, ha egy kisállat kereskedésről van szó, aminek a gyerekek az egyik fő célközönsége. A bolt bejáratának két oldalán egy-egy ilyen tábla áll:

Ne járdázz!

Nézzük, mit tehet a bolt vezetője, ha elütik a vásárlóit. Az semmiképpen sem jó ötlet, hogy kimegy és kitolja a járdázókat az útra, mert akkor ő lesz az agresszív bunkó és elszoknak tőle a vásárlói. Arról nem is beszélve, hogy az úton tilos kerékpározni, mert az út másik oldalán szeparált kerékpárút van.
Az sem megoldás, hogy nem tesz semmit, mert az elütött vásárlók elszoknak tőle.
Ez a tábla megoldás? Hát, gondolom kell hozzá közterületfoglalási engedély, egy ilyen tábla több, mint 30 ezer forint (+áfa) és kell belőle kettő, de legalább útban van. Nekem, mint rendszeresen bringázónak minden esetre nem kicsit égett a pofám, mikor először megláttam ezt a táblát...
http://blog.htmm.hu/link/?id=609
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mi az: két szárnya, két léba van, repül és madár?   
Szerintem: