blog2009-10-14 21:30:11Megjelenítve: 3131
 
Kaptam egy feladatot: itt ez a laptop, molyt Vista van rajta, legyen inkább rajta XP! Legyen. Még a licensz is rendben va, a gyártó honlapjáról is elérhetőek az XP-hez való driverek, nosza rajta! Egyébként egy Acer Aspire 5738Z notebookról van szó.
Azt szeretem, hogy a tipusszámból nem derül ki elsőre, hogy mégis mi van benne. Van 4 féle VGA driver, 3 féle WLAN, 2 fajta kamera driver. Már ez 24 kombináció. Minden esetre modem driver csak egyféle van. A hang felment, lett HDA busz, azon ott figyel a modem. Driver telepít, de semmi. Kézzel megmutat, közli, hogy nem. A driver alapján valami LSI (volt Agere) cucc van benne, az Everest szerint Conexant, én meg nem tudom. Minden esetre se a Conexant, se az LSI driver nem jó. Kicsit belenyúltam, hogy elfogadja, de úgy sem megy. Jó pár órát eltöltöttem vele, mire hívtam a supportot. Elmondom, hogy mit akarok, bekérik a serialt, mondják, hogy Windows Vista Home Premium. Mondom, hogy már XP és a letölthető modem driver. De Vista, de XP... Itt a telefonos kisasszony végtelen ciklusba került. Közölte, hogy csak a vele szállított OS-re van működési garancia. Felhívtam a figyelmét, hogy ők biztosítanak a saját honlapjukon drivert, de szerinte ez csak jófejség a részükről, de nem kell működnie az ott lévő cuccoknak. Felvetettem, hogy ezzel az erővel a hajamra kenhetem az összes információt, amit ott írnak, de ez nem tetszett neki. Megint kezdett végtelen ciklusba kerülni. Megkértem, hogy akkor legalább a gyári szám alapján mondja meg, hogy pontosan mi van a gépben, de erre nem volt hajlandó (nem tudta?). Elmondta, amit úgy is tudok, de ami érdekelt volna, azt nem. A végén mondta, hogy használjam inkább a Google-t!
Ez aztán a terméktámogatás! ...használjam a Google-t. Meg is jegyeztem ezt neki, majd elköszöntem, ennek semmi értelme. A modem továbbra sem megy (nem, mintha annyira kellene, de azért mégis).
Már csak egy feladatom maradt: a kinézett Acer projektorok helyett kell valami mást keresnem, mert kizárt dolog, hogy bármit is megvegyek egy olyan cégtől, akik így állnak hozzá az ügyfélhez. Ennél még a kedvenc pékségem is jobb supportot biztosít például a vajas kiflire is. Soha többet Acer-t.
http://blog.htmm.hu/link/?id=604
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
a, á, b, c, cs, d, dz, ...   
Szerintem: