idegesít2009-10-06 22:48:39Megjelenítve: 15317
 
Nem volt ma este túl jó kedvem, kikapott a Volán. Battyogtunk hazafelé, a járdán szemben egy nindzsa (kivilágítatlan biciklis). Hát mondom se lámpa, meg járda is, én félre nem állok. El lehet ütni, ha nem tetszik. Ezzel Lüpi is egyetértett, megálltunk. Nindzsa jön:
-Duda, duda, duda, DUDA, DUDA...!
-Járda, járda, járda!
"Elment" mellettünk. Egészen pontosan Lüpit koccantotta meg a kormányvéggel.
-Állj meg, a kurva anyád! - persze ekkorra már futottam utána, ez meg vagy 5 méterrel előttem. Na erre megállt. Ordítozás azonnal, először is hogy mertem neki ilyet mondani, másodszor ő szólt, hogy jön. Köcsög gyalogos, miért nem álltál félre, nekem sokkal nagyobb a mozgási energiám. Hűha. Gyorsan elmondtuk, hogy éljen, mi meg tudunk szabályosan biciklizni. A válasz körül-belül ennyi volt:
-És?
Jeleztem, hogy akkor hívom a Fakabát Rt-t. Már a 107 kapcsolt, de a telefon a kezemben, ordítoztunk. Indult volna el, megfogtam a nyergét, majdnem lerepült a biciklijéről. Ekkor kezdett komolyan venni. Közben Lüpi bemutatót tartott vitarendezésből. Valamikor közben elment mellettünk egy rendőrautó. Nem tűnt fel nekik, hogy van három ordítozó ember, ezek közül kettő egymást lökdösi és egy nő áll be néha közéjük. Elmentek. Igen, ennyit érnek. Közben élt ugye a vonal a 107 -tel, de nem lehetett velük beszélni. Megszakadt a vonal, nem hívtak vissza. Pedig a telefonom jól összeszedi az ilyen zajokat.
Lüpi kicsit lenyugtatott meg kiosztotta a faszt. Elengedte. Az úton indult tovább, lámpája nem volt. Remélem, elüti valami figyelmetlen fehér furgonos.

Igen nem tisztelt járdán bicikliző! Innentől kezdve ha jössz a járdán, meg foglak állítani. Ha kérésre megállsz, akkor szépen elmondom, hogy miért tettem ezt. Ha nem akarsz megállni, akkor el kell ütnöd. De ha nem sérülök meg nagyon, nem ígérek semmit (ez a barom is majd' egy fejjel magasabb volt nálam, meg kigyúrtabb is). Legyen annyi eszed, ne legyél sötét, közlekedj ügyesen! ...és akkor büszke leszek rád :)
http://blog.htmm.hu/link/?id=600
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
marcell 2009-10-08 15:51:59
Hajrá, hajrá! Tedd jobbá a társadalmat ;]


htmm ( htmm kukac enba.hu ) 2009-10-08 21:12:06
Jó, mindjárt megyek és megváltom a világot, csak előbb eszem ;]


juta 2009-10-20 20:31:11
...általában én is \"járdázó\" vagyok...

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mi az: két szárnya, két léba van, repül és madár?   
Szerintem: