idegesít2009-01-21 19:35:03Megjelenítve: 13378
 
Másfél hete, hogy írtam. Mentségemre szolgáljon, hogy csak dolgozom, tanulok meg alszom. Így nehéz blogravaló történetekkel találkozni.
Azért még is lett egy. Már-már én lettem volna a hülye, mikor... A bakancsom elkezdett szétesni, szétvált a talpa középen (!) és az egyiken a fejénél berepedt a bőr elég csúnyán, a bélésig már. Előkerült a számla is, nosza vigyük vissza. Reggel még lekeféltem ról a retket, mégse legyen olyan csúnya.
Délutánra persze szépen összekoszolták egymást. Fel is háborodott rajta az eladó (nem minden ok nélkül), de az elnézés kérésem valahogy nem ért agyat. Közölte, hogy szerinte ez nem garanciális, mert szét van rúgva. Mármint a bőrre gondolt, ami az orrán van. És egyébként is, hogy képzelem, hogy ilyen koszosan odaviszem. A talpa is azért válik szét, mert szétrúgtam. Felvetésemre, hogy akkor a talpának talán az elején kellett volna szétnyílni meglepődött, majd ejtette a vádat. Szerinte azért sem garanciális a bejelentett hiba, mert az utólag beletett talpbetét elkopott. Meg kopott a talpa. Ez mondjuk tény, nagyon gyorsan kopik a talpa, ezt hívják anyaghibának, csak ez nagyon nehezen bizonyítható (az előző bakancsom több, mint négyszer ennyi használat után nézett ki így). Jah, és majd elfelejtettem: lebaszott, hogy koszosan vittem oda. De reklamáltam, kell jegyzőkönyv is.
Elővette hát a jegyzőkönyvet. Majdnem felröhögtem, mikor megláttam: a jagyzőkönyv alja legalább 1 cm szélesen teljes vastagságában át van itatva kávéval. Végül nem kezdtem el röhögni, de a bakancs is kevésbé lett koszos hirtelen. Milyen relatív...
Jah, azt majd' elfelejtettem, nem csak ezért basztak le. Azért is, mert én nem fázom - nem volt rajtam kabát. Igen, egy a boltba betérő potenciális vásárlót így kell fogadni.
Mielőtt mentünk volna, még mondta, hogy ha nem javítják meg, nekem kell ám elvinni a KERMI-hez bevizsgálni és a vizsgálat díját kifizetni is. Pedig nem is ismernek! (Mikor legutoljára olvastam a fogyasztóvédelmi törvényt, akkor még a kereskedőnek kellett a vizsgálatot kezdeményeznie, de felkészülök friss jogszabályból mire megyek vissza.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=527
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hány lába van egy macskának? (betűvel)   
Szerintem: