idegesít2008-11-10 14:40:14Megjelenítve: 14414
 
Az a jó, hogyha odamegyek valahova, akkor ott valami gebasz tuti fog történni. Ez felettéb remek pl, ha az ember szervíztevékenységet (is) folytat.
De most nem javítani mentem, hanem inni. Szegeden az Egri borozóba. A pultnál egy picsa, akire sokmindent lehet mondani, de azt nem, hogy józan rögtön megtalált. Vegyek neki egy üveg pálinkát. Volt vele valami kecskeszakállas entitás is, az is olyan okos volt mint egy hógolyó. Szóval jól megértették egymást, kértek pálinkát. Nem kaptak.
Igazából ezen még nem lepődtem meg, egy kocsmában előfordulnak részegek. Akkor lepődtem meg, mikor ez a picsa megjelent az asztalunknál és elvitte a félig megivott Hubit. Utánakiabáltunk, hogy még van ám benne, de valamit motyogott csak. Biztos kellett neki a pultoskoktélhoz.
Jó, de akkor kéne még fogyasztani (a Hubi nem az enyém volt, de a sör, ami viszont igen, nah az elfogyott). Odamegyek a pulthoz és közlik, hogy mindjárt zárnak, nincs kiszolgálás.
-És azzal a feles Hubival mi lesz, amit az előbb elvittetek?
-Mi?

-A kolléganőd elvitt egy poharat ami még félig volt.
-Hát ezzel nem tudok mit csinálni, nem én voltam.
-Azt észrevettem. De nálatok dolgozik, nem?
-Hátőő...de. Elnézést kérek.
-Jó, de attól nem lesz Hubi...
-Mért, ha adok egy másikat, attól jobb lesz?
-Hát attól például igen.

Persze ez a beszélgetés nem zajlott ilyen gördülékenyen. Minden mondat után fél-egy perc várakozás következett, hogy érezzem, hogy én igazából le vagyok szarva. Addig a leltárt irogatta. Csak beleköptem a levesbe, hogy nem mentem el a pulttól. Közben a lopós csaj a háttérből figyelt. Mikor megkaptam a piát, a többi vendég elkezdte kicsit oltani, de nem maradtam ott röhögni.
Még ott megkaptam a pultostól, hogy én vagyok a bunkó, mert nem értettem a poént. Szerintem meg ők hülyék, de hülyékkel nem álltam neki erről vitatkozni. Nem sokkal később a csaj jött az asztalunkhoz lebaszni, hogy miért reklamáltunk. Annyira tiszta volt a tekintete, hogy mind a négy sarkát egyszerre tudta nézni az asztalnak és kicsit izzadt is. Épületes látvány volt.

Másnap a Budapest Sportarénába mentünk. Puccos hely, csak ülve lehet meccset nézni és nem is olcsó. Persze mivel ülsz, így a jegyed adott helyre szól. Kivéve persze, ha a helyedre tesznek egy TV stábot. Akkor menj az információhoz, ott alkoholos filctollal ráírják a jegyre az új számot és mire visszaérsz rég elkezdődik a meccs. Visszafelé még megálltam kicsit a TVsek mellett és kellő hangerővel elmondtam, hogy mit gondolok annak az anyukájának a foglalkozásáról (a szagát is ecseteltem), aki ezt kitalálta. A TVben ezt úgy kommentálták, hogy "közben érkeznek az ideges szurkolók, mert a mi helyünket is eladták véletlenül". Persze, jobb, ha ilyenkor beszélnek, mert addig sem hallatszanak be a vulgáris kifejezések.
Az első szünetben írtam fogalmazást a vásárlók könyvébe. Kíváncsi leszek a válaszra...
http://blog.htmm.hu/link/?id=507
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Potn 2008-11-10 18:08:56
Jajj, te is megtalálod a legjobb kocsmákat :) Én az egri borozóba egyszer voltam csak, amikor egy HUP sörözésnél azt a helyet választottuk végállomásaként. Nekem is hasonló jó emlékeim vannak onnan. :)


htmm 2008-11-12 08:46:17
Hova menjek? Templomkert zárva volt.


Potn 2008-11-12 10:28:58
Nem tudom. Régen jó hely volt a Matahari, de az kiköltözött a plázába. A zápor jóska elég jó hely(csak kissé füstös), vagy mondjuk a zacc is a belvárosban. Meg amit még nagyon tudok ajánlani az a Garabonciás borozó a Kálvárián, a Dugó tértől 3 percre, csak ott este néha sanszos, hogy koncert is van és akkor belépőt szednek. A garabonciásban számomra az a nagyon szimpatikus, hogy elég finom magyar söröket csapolnak (és itt most nem a borzadályra vagy az arany ászokra gondolok), jó koktélt kevernek, általában tényleg jó zene megy(dj winampba általában te is rakhatsz be zenét, csak hagyni kell az előzőeket végigmenni), és ami a legfontosabb, hogy van fenn nem dohányzó rész :) A negativum az, hogy elég fura emberek is járnak oda néha, de balhét még nem láttam.


Maniac 2008-11-12 15:36:40
hm, pont olyan lehet ez, mint bármilyen microsoft feliratú tárgy elromlik, ha a környéken vagy:-D
erről a csavarhúzóm jutott eszembe, hogy ami tökéletesen működött amig nem találkozott veled, mert utána már használhatatlan lett:-DDD


Potn 2008-11-12 18:27:26
Hogy a frászba lehet egy csavarhúzót elrontani? :D


Maniac 2008-11-12 19:52:36
ilyen racsnis dolog volt:-D most csak forog mindkét irányba:-D


htmm 2008-11-13 11:50:46
Ha én közel megyek egy Microsoft termékhez az valószínűleg tönkremegy. Mint Maniac csavarhúzója, ami Microsoft feliratú.


Maniac 2008-11-13 21:34:09
volt, valamikor:-D a mostani nem racsnis, és nincs felirata:-D


Potn 2008-11-14 04:12:51
Az ember tanul a hibáiból ;)

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mi az: két szárnya, két léba van, repül és madár?   
Szerintem: