blog2008-04-29 21:38:29Megjelenítve: 3143
 
Nem értem, miért jó csak úgy rongálni. Van valami, amit tönkretesz, de attól neki nem lesz jobb. Csak az a valami nem lesz már. (Itt nem arra gondolok, mikor valamit azért rombolnak le, mert az nem jó, pl: Sztálin szobor)
Próbáltam az ilyen rongálók fejével gondolkodni, kikapcsoltam az agyam. Már a nyálam is csorgott, de még mindíg túl intellektuális voltam hozzájuk képest. Majd megkérdezek erről egy fej nélküli csótányt, addig maradnak a saját gondolataim.
Tehát pusztítsunk! Csak úgy, mert az vicces. De ebben mi lehet a jó? Talán a dolog illegalitása, hogy én most olyat csinálok, amit nem szabad. Mondjuk ezzel az erővel a női wc-be is mehetnék pisálni, mert azt sem szabad és az milyen izgi. Tehát ezek ennek szellemében összegyűlnek, mert egyedül általában még egy nyitott wcajtóba sem mernek belekötni, olyanok, mint a cigányok. Megvagyunk elegen, csináljuk! Törjünk, zúzzunk! Legtöbbször sajnos ki sem derül, hogy ki csinálta, marad a kár. Pedig sokszor nem lenne nehéz kideríteni, hogy ki volt, csak oda kéne a helyszínre vinni az orrunkat és annál fél méterrel távolabb nézni. Nini, megvan! Legjobb esetben ilyenkor megtéríttetik a közvetlen anyagi kárt aztán csókolom. Mondom legjobb esetben, ha egyáltalán hajlandóak ezzel foglalkozni, de nem szoktak. Mert rongálás van, volt és lesz is. Majdnem olyan, mint Lenin, kárt ezzel is okoznak, csak még nincs rongálás-szobor. Nah ja, ledöntenék azt is. Tehát a rongálás ellen nem lehet tenni semmit, mert az úgy van ugye, a sok műveletlen barom az rongál és kész. Mi meg széttárjuk a karunkat és megjavíttatjuk (ha megjavíttatjuk) és sajnálkozunk, hogy nem lehet mit tenni. Ez aztán a megoldás! Csak ne csodálkozzunk, hogy ilyen hozzáállás mellett könnyen hátbarongálhatnak minket is 500 forintért.
Meg kell keresni, aki csinálta és a tökeinél fogva felkötni valakit, úgy rugásmagasságba. Aztán hajrá, amíg le nem szakad (ha ribanc, akkor esernyő fel, kinyit és már meg is van a rögzítési pont). Persze ha túléli, meg kell térítenie a kárt. Ha nem, akkor a családjának (főleg, ha még nincs 18). Ha ez iskolában történik, akkor én már a legkisebb rongálásért is kirúgnám, vagy elintézném, hogy megbukjon, ne érettségizhessen. Majd megtanulja a rendet, érdekes módon az emberek nagy részének sikerült.
Persze a kár megtérítése után az általa vásárolt anyagokkal megjavíthatja, amit tönkretett. Ha nem ért hozzá, felbérelhet egy mesterembert, de legyen a rongáló a segédmunkás! A saját munkáját majdcsak megbecsüli.
Jó is lenne... Ehelyett az van, hogy tönkretesznek valamit, kb 5 perc lenne elintézni a dolgot. Ehelyett tovább van passzolva a dolog másnak, neki meg nincs ideje vele foglalkozni. Végül is hadd csinálják, ez teljesen normális viselkedés. Aki ilyet csinál, az segíti őket. Remélem, legközelebb az ilyen (vagy pl az autója) kerül sorra. Csak kár, hogy ezek buták ahhoz, hogy párhuzamot vonjanak. Amíg pedig büntetlenül lehet csinálni, addig csinálják, mert vicces. Persze ha mondjuk elkapnék egy firkálót, amint éppen a házunk oldalát fújja és kicsit megrongálnám, tuti, hogy engem vennének elő, mert miért bántom szegényt, biztos így fejezi ki az érzéseit, meg mennyire rossz neki, már majdnem emo. Végül is, majd veszek neki festéket hozzá, mert akkor jobb lesz neki. A rongálás nem társadalomellenes cselekedet, nem is kell ellene fellépni. Mert nincs rá idő, ugye. A rongálásokat kijavítani meg pénz. És egyébként is, akkor tenni kéne valamit, a bégetéstől nem szűnnek meg ezek a dolgok.
De nem kell ám feltétlenül a wccsészét kitépők, a firkálók félholtra verésével kezdeni -bár erősen támogatom ezt-, már az egy apró előrelépés, ha a szemetelőnek szólsz. Előbb-utóbb csak történik valami...
http://blog.htmm.hu/link/?id=452
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Írd be számmal, hogy hatvanhat.   
Szerintem: