blog2008-02-01 12:03:22Megjelenítve: 4067
 
Azt hiszem, a cigányproblémára egy igazán jó megoldás van: meg kell szüntetni a problémát. A hogyan mindegy, a cél szentesíti az eszközt. Szeretett rendősrségünk nem akar és nem is képes megvédeni senkit (csak ha az egy késelő 12 éves cigány). Vagy megvéded magad, vagy eláshatod magad. A cigányok majd kényszerítenek rá. Egyre többen gondolják így. Végre talán -ha lassan is-, de megmozdul valami. És akkor nem két év felfüggesztettet kapnak, hanem jó sok ütést-rúgást. A börtönt balesetnek tekintik, a halott cigány pedig nem lop. Nah ez a megoldás kulcsa!
Mostanában nem véletlenül irogatok én ilyeneket, ez egy ilyen év. Vége lehetne már. Tegnap a vonaton odajött egy cigány (végig a háttérben állt) és egy félcigány, hogy adjak nekik egy ötszázast, mert Szegedig utaznának és nincs pénzük. Mondom nekem sem, meg a kaller ad csekket és akkor utazhatnak tovább. Tovább mentek. Mikor jöttek vissza (kivételesen nem a vonat végén ültem), a második (félcigány) fura kézmozdulatot csinált, mintha kivett volna valamit a táskámból. Gyorsan megnéztem, de hirtelen nem vettem észre, hogy hiányozna valami. Kaja, kóla, 3 zacskó, hosszabbító megvolt. Meg Maniac Fonerája is. Aztán Kiskunfélegyházán meghúzták a vészféket és leszálltak a vonatról. Szegedre befelé jöttem rá, hogy ugyan a Fon megvan, de a PS memória, amit szintén Maniac bízott rám nincs. Ellopták a cigányok. Szóltam a kallernek, elismerte, hogy meghúzták Félegyházánál a vészféket. Mikor megemlítettem neki, hogy feljelentést akarok tenni, a főnöke azt mondta, hogy a vészféket nem húzta meg senki, a szelep magától lépett működésbe. A lopásról azért felvettük a jegyzőkönyvet.
Hamarosan jött is a szikra: ezek vészfékkel szálltak le, valószínű Szegedig akarnak jönni (mikor koldultak, akkor is ezt mondták, de nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget: Ki hisz egy cigánynak?). Az utolsó vonat pont egy órával utánunk érkezik az 5. vágányra. Kiálltam a 3. mellé, hogy a szabálytalanul rövidítőket is lássam. Jól el tudnak ezek a tetvek vegyülni a tömegben (félhomály is volt, 23 óra után), későn vettem észre. Kezében a memória, jön felém. Mikor látta, hogy a csúnya nézéstől nem félek, közelebb jött:
-Mit akarsz?
-A memóriát, amit elloptál.
-Miről beszélsz?
-Egy vasútőr jöjjön ide! - ezt már jó hangosan mondtam.
Természetesen a vasútőrök szájában is aludt tovább a tej megfele'. De ennyi elég volt, hogy visszakapjam a cuccot. Utána még káromkodtak, de -mint írtam már- a cigányok szava úgysem számít senkinek. Öröm, boldogság.
A rendőrség hatékonyságát ismerjük. A jegyvizsgáló majdnemhogy tevékenyen támogatta őket ("nem húzta meg senki a vészféket"), a vasútőr passzivitásával járult hozzá ahhoz, hogy a tetvek nyugodtan bűnözzenek. Tehát vagy megvéded magad, vagy elveszel. Remélem, erre minél többen jönnek rá és sok cigány esik áldozatul ennek a felismerésnek. Ennek a társadalmi haszna mellett az anyagi haszna sem elhanyagolható. Ha meg most írnék egy felszólító mondatot ennek az eszmefuttatásnak a végére, az persze törvénysértő lenne, hála a szólásszabadságnak. Úgyhogy a felszólító mondta elmarad. Vagy mégsem: Cigány, ne lopj!
http://blog.htmm.hu/link/?id=426
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
marcell ( keller.marcell kukac gmail.com ) 2008-02-02 14:45:25
Hát igen a rendőri hatékonyságról én is tudnék beszélni, sajnos szinte mindenki. Egy dolog biztos lesznek akik hamarosan megunják ezeket a dolgokat és a maguk módszereivel intézik el...


miqlas ( miqlas kukac mail.hu ) 2008-02-21 14:22:31
Szerencséd volt, hogy a sötétben nem sebészkedtek rajtad egy kicsit. Nekem is volt egy hasonló kedves esetem. Leírtam itt: http://miqlas.extra.hu/?p=83 Üdv. miq

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mennyi egy meg egy? (számmal írd)   
Szerintem: