blog2007-09-10 12:12:04Megjelenítve: 4801
 
Megvolt a múlt csütörtöki nap is, a bíróság napja. És nem mellesleg az én születésnapom. A magyar igazságszolgáltatástól ajándékba kaptam azt a juppikinézetű köcsögöt, aki még januárban ellopta a cuccaimat.
Kíváncsi voltam a fószerre. Hozták is pórázon, mint egy rossz kutyát, éppen csak póráz nem volt rajta. Jó kutyaként viselkedett végig, bár ez a kutyákra nézve is sértés - én kérek elnézést.
A feje alapján leginkább rózsaszínű ingben, fekete, agyonturbózott Swiftben tudnám elképzelni, mint nagypofájú, ám csőd szélén álló vállalkozó. Magas, vézna, ronda. Bement, nem sokára én is. Bent voltam vagy 20 percet, ezért utaztam 14 órát. Nem baj, ha azért egy évvel többet kap, akkor utazom megint.
Bíróság után megnéztük még az Emlékpontot is. Ez egy kiállítás, a kommunizmus áldozatairól szól, Hódmezővásárhely szemszögéből bemutatva. Hódmezővásárhely (mint a neve is mutatja) elsősorban földművelésből él(t), ez nagy szerepet is kapott a kiállításon is. Az első terem úgy volt kialakítva, mintha elástak volna minket. A falakon, a földön lévő poszter nagy felbontásban ábrázolta a simára boronált földet, a plafonon pedig műmárványból csináltak ekét alulról, ahogy a vakond látja. Persze nem csak ezzel foglalkozik a kiállítás, ipar, művészet, társadalom. Van kiállítva Puli (nem kutya, villanyautó), mert ez is vásárhelyi, de mérleg is, mint helyi gyártmány. Az utolsó terem már a szabadban van, két emelet magasságú kőszobrok láthatóak mellkastól fölfele.
Igazából már csak ezért is megérte elmenni, az a hülye meg úgy is ülni fog, mint ahogy teszi ezt most is. Éljen.
http://blog.htmm.hu/link/?id=373
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Írd be számmal, hogy hatvanhat.   
Szerintem: