blog2007-01-07 01:36:18Megjelenítve: 4798
 
Arra ébredtem, hogy a fehérvári vasútállomás fogadóépületét nézem.
Nem, nem álmodtam semmit, sőt, még alvajáró sem vagyok. Csak vonatoztam. Aludtam, szokás szerint. Ilyenkor, ha megáll a vonat, kinézek az ablakon, ha a célállomást látom, akkor ébredek csak fel. (Erre akkor jöttem rá, mikor félálomban voltam csak és emlékeztem rá utólag) Fura egy reflex, de nagyon jó. És még így is nagyon jót tudok aludni. Jó dolog vonatozni, de ha néhány dolgot betart az embre, még jobb lehet. Senki sem szereti, ha mindenféle enbaz ül oda hozzá. Ezt el lehet kerülni általában néhány egyszerű trükkel. Az emberek általában kerülik a konfliktust és szeretik a könnyebb végéről megfogni a dolgokat. És ezt ki is lehet használni. Emberünk felszáll a vonatra és keresi a helyét. Mikor konstatálja, hogy valakihez oda kell ülnie, kutat a legideálisabb utitárs után. De ha meg is van, még meg kell szólítani, odaülni, stb. A megszólítás pedig szemkontaktussal kezdődik. Ha nincs szemkontaktus, általában nem is melléd ülnek. Próbáld ki: vizslasd a felszállókat, szinte rögtön oda fognak ülni. Legközelebb kerüld a kontaktust velük, tovább fognak menni. Ha sötét van, kapcsold le a villany. Ha az összes kocsiban (kabinban) ég a villany, csak egy-kettőben nem, azt el fogják kerülni. Ez sokkal jobb módszer, mint a szemkontaktusos (a sötét kocsiban szinte mindíg van üres fotel), de a legszerencsésebb, ha kabinos kocsiban utazol. Húzd be a függönyt (már ha van)! Ez szinte áthatolhatatlan falat fog képezni, csak akkor fognak bekopogni, ha már sehol máshol nincs hely. Kombinálhatod esetleg lekapcsolt villannyal is. Így úgy is jobb aludni, mert sötét van. Igaz elsőre nem tűnik túl kényelmesnek, de végül is az. Ha van fejtámla (oldalsó), akkor támaszd neki a fejed. Ha elindultok, úgy is le fog csúszni ;]. De ha a homlokodat támasztod neki (kicsit kitekeredsz), már stabilan ott fog maradni. Kivéve, ha egy kicsit is meleged van, mert akkor a nem szellőző homlokod verejtékezni fog és megintcsak csúszol. Nyitsd ki az ablakot. Igaz, lehet fel kell venned a kabid, de a hideg kocsinak más előnye is van: nem akarnak odaülni. Kiváltképp, ha még sötét is van. Apropó, kabát. Nagyon jó lehet párnának is, főleg olyan kocsikban, ahol nincs fjtámla (az összes újabb kocsi ilyen). Akaszd fel, közvetlenül a fal mellett. Kicsit hajtogatsd össze, hogy vastagabb legyen és már kész is. Erről le sem csúszik a fejed és opcionálisan -ha túl világos van- bele is tekerheted a fejed, akkor még sötét is lesz, akkor is, ha mégsem akarod lenyomni a villanyt. Persze felmerül a kérdés, hogy mit csinálj a cuccoddal. Egyszerű: fűzd át a táska (váll)pántján a kezed és a táskát fordítsd magad felé, hogy ne tudják óvatosan kinyitni. Ha ez nem megy, a táskát hagyd kifelé fordítva és tedd a tetejére a kezed, így észreveszed, ha valaki ki akarja nyitni. Ha meg el akarnak vele futni, nem tudnak a kezed miatt.
Csak egy dolog tudja elrontani az utazást: a kaller fel fog ébreszteni, hogy mutatsd meg a jegyed. Ez ellen csak a gyors visszaalvással lehet védekezni.
Jó utazást!
http://blog.htmm.hu/link/?id=266
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Laca 2007-01-07 08:43:44
"Igaz, lehet fel kell venned a kabid," csak nem leetted a divcsy billcsyd egy kis hambival...?


Maniac 2007-01-07 19:32:55
hahaha, mennyit alkalmaztam én ezt a kabinban lámpalekapcs, függöny elhúz módszert:-DDDD amikor még sokat vonatoztam estéként, as you know;]


Potn 2007-01-07 20:44:44
Felolem akarki odaulhet mellem a vonaton, ha nem zavar olvasas kozben. Ha egyedul vagy, akkor nagyobb az eselye, hogy kirabolnak.


htmm 2007-01-10 08:19:54
A kabi mar regota hasznalt szo. Nem divcsy es ha trendy lenne egyebkent is Kaby lenne ;]
Pont: tenyleg, de ez azert szerencsere nem jellemzo. Viszont ha nem egyedul vagy, akkor meg lehetosege van szepen cselesen megoldani. Szoval az elet eletveszelyes, na. Nameg: ha valaki annyira ki akar rabolni, ugysem tehetsz ellene sokat...

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hány lába van egy macskának? (betűvel)   
Szerintem: