blog2006-08-05 00:04:36Megjelenítve: 4693
 
Most olvasom, hogy a MÁV kísérleti jelleggel bevezeti a peronzárata Nyugatiban. Ez alapjában véve jó ötlet, csak szerintem kicsit rutintalanra sikerült. A peronzárat a jegypénztárak után kéne bevezetni és a vonatok közé csak azokat engedni, akiknek van érvényes menetjegyük. A hozzátartozóknak meg lehetne mondjuk 50 Ftért peronjegyet kiadni, amiért cserébe felkísérhetik a hozzátartozójukat a vonatra. Így egycsapásra -a bliccelés mellett- a büdös csöves, igedegítő, lopós cigány problémakört is megoldanák... De a kezdeményezésnek akkor is örülök. A rendszer meg a gyakorlatban vizsgázik majd.
http://blog.htmm.hu/link/?id=198
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Maniac 2006-08-05 23:03:31
hát nemtom.. én nemtartom ezt olyan jo poénnak.. 50ft-ot ugyanugy előkapar a rektes csöves is.. nameg kb egy fillért nemfizetnék azért, hogy csak ugy odamehessek a vonathoz, ha valakit odakísérek.. sztem ez full hülyeség..


htmm ( htmm kukac enba.hu ) 2006-08-07 14:51:08
A csoves nem fogja kifizetni.
De ezt csak peldakent mondtam, regen (nagyon...) igy volt. De vegul is azt is bevezethetik, hogy megmutatja az utazó a jegyet és bevisz vele. Úgysem fog senki csövest bevinni ;]


Maniac 2006-08-08 17:15:07
naja, csak megint egy olyan, hogy mivan, ha kurvára sietsz, mert épphogy eléred a vonatodat, és azaz utolsó, meg mittomén, de nincs még jegyed?
ilyenkor a népek képesek bevállalni a +párszáz forintot, hogy elérjék a vonatot. nahát. ez hogy fog ezentúl megvalósulni?
tartom, hogy ez egy faszság..

ps: ha erre is van megoldásod, és még ugy is lesz, akkor legyen, mert nemlesz vele bajom:-DD


htmm ( htmm kukac enba.hu ) 2006-08-08 17:20:31
Hát, ha utazik az ember, a jegyet vegye meg elore. Akar a visszautra is. En meg szoktam nezni elviran, hogy hany km az ut, es akkora tavolsagra kerem, akkor nem kell szerencsetlenkedie a penztarosnak.
Ahol meg a kallernel kell jegyet venni, ott ugysem lesz ilyen, mert az allomason (megallohelyen) nem letezo vasutas peronzarat sem fog csinalni ;]
Azert a kallernel vett jegy (ha olyan helyen szallsz fel, ahol van szolgalat) azert nem nehany 100 tobblet, hanem nehany ezer. (Persze meg lehet oldani, de a peronzaron is akkor ugyan ennyi erovel). Amellett ugysem fognak beallni egy futo enba ele, mert "nem hulye ez, vasutas". Annal kedvesebb az elete.

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hány lába van egy macskának? (betűvel)   
Szerintem: