blog2011-07-05 22:02:56Megjelenítve: 3374
 
Június 25-én beneveztünk a MÁV Nosztalgia gőzmozdonyos emlékvonatára. A vonat a Déli Vasút 150 éves évfordulója alkalmából közlekedett, részben gőzvontatással. Amikor még nem a gőzös megy Kanizsára, akkorra pedig Leót ígértek. A jegyek foglalhatóak voltak a Nosztalgia weboldalán, de semmilyen útmutatót, vásárlási feltételeket nem találtam. Telefonon röviden elmondták, hogy átutalással lehet fizetni, majd e-mail-ben tájékoztatnak. A beszélgetés végén majdnem megköszöntem, hogy felhívhattam őket, legalább is szerintem hölgy hangja alapján ezt kellett volna tennem. Gyorsan foglaltam is a weboldalon 2 helyet párnás osztályra, megjött az automata levél, hogy 3 munkanapon belül felveszik velem a kapcsolatot. Persze nem vették. Ismét telefonálni mertem, a lelkesedés irántam hasonló volt, mint először. Megtudtam, hogy a foglalásom nincs meg, viszont a kiválasztott osztályra már a hely is elfogyott. Mivel ők nem látnak tőlem semmiféle jelentkezést, ezért megszívtam, vehetek fapados jegyeket, természetesen a weboldalon keresztül van rá lehetőségem.
Írtam egy levelet nekik gondosan nem említve a telefonbeszélgetést, viszont csatolva az automata választ és hivatkoztam az általuk saját maguknak megszabott 3 munkanapos határidőre. Másnap már jött a válasz, hogy minden rendben, utalhatom a viteldíjat. Pár nap múlva a jegy is megjött ami egy mindenféle cicoma nélküli xls (!) volt. Ha az a jegy, hát az a jegy. Kicsit furcsa volt, hogy a déliből indulásnak 07:20 van feltüntetve, a menetrendben meg 07:40. Gondoltam biztos a menetrend a jó, ehhez terveztük a reggelt, hogy kényelmesen odaérjünk, én még akartam volna Gyrost is enni Morcos néninél. Az első gyanús dologra már a fehérvári állomáson felfigyeltem: a vonatunkat hirdető plakáton 07:26 az indulási idő. Közben Martonvásárnál az összes tengelyével siklott egy építőgép, emiatt szép késésünk lett. Volt időnk megnézni a honlapon a menetrendet, ami szerint a vonatunk már 07:20-kor indul. Nem izgultam volna, ha nem késünk, de így már Kelenföldön rohannunk kellett, hogy a legújabb menetrend szerinti időben ott lehessünk a peronon. A végén még szerencsére várnunk is kellett a vonatra, mert a tényleges indulási idő kb 7:30 lehetett. Mondjuk így a reggeli elmaradt, meg az ebéd is félig. A terv az lett volna, hogy Nagykanizsán keresünk valami éttermet, de a kalauz meglepetésként ebédjegyet osztott. Így reggeli nélkül az egy tányér, egyébként finomra sikerült gulyás nagyon kevés volt.
Maga a vonatozás hangulatos volt, megcsapott a mozdony füstje is (tiszta retek lettem tőle), ez a vonat sokkal gyorsabban haladt, mint a menetrend szerintiek. Ez persze nem igaz, csak az idő telt jobban. Minden esetre azt sajnáltam, hogy nem a Leó előfogatolta a gőzöst.
A vonatozás nagyon jó volt, de elég, ha csak az nosztalgikus. A szervezés lehetne e századi!
http://blog.htmm.hu/link/?id=723
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
VZoli 2011-07-06 08:03:05
Pont a hétvégén beszéltük a Lillával, hogy kellene nosztalgia-vonatozni, de mivel ő is és az apja is MÁV-os, sosem tudjuk mikor van rá lehetőség :) Lehet tudatosabban kellene figyelni. Egyébként én gyerekkoromban utaztam gőzvontatású vonaton olyan öreg vagyok (még nagygépes assembly-t és nagygépes PL/1-et is tanultam, de jó volt nekem!).

Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Hány lába van egy macskának? (betűvel)   
Szerintem: