idegesít2010-11-26 16:08:04Megjelenítve: 15108
 
Már megint az Alba Volánnak írtam levelet. Néha úgy érzem, mintha a falnak beszélnék és az ügyfélelhárító válaszlevél automatikusan jönne. Sisakkamera beszerzése aktuálisabb, mint valaha.

Tisztelt Alba Volán Zrt!

Ma 15 óra 30 perc környékén kerékpárral haladtam a Király soron a Széna tér és Huba köz megállók között. A levél tárgyában említett busz úgy előzött meg -a záróvonalat is átlépve-, hogy a busz és kormányvég között körülbelül 30 cm távolság volt. Előzés közben a busz sofőrje felvette a szemkontaktust is az első ajtó ablakán keresztül, mégsem növelte az oldaltávolságot. A busz a Huba köz megállóban nem állt meg, a sebessége 35-40 km/h óra lehetett, én 30-35 km/h -val közlekedtem. A sofőr viselkedése alapján feltételeznem kell, hogy tisztában volt a busz tulajdonságaival és azzal, hogy az előzés veszélyes és ennek ellenére mégsem szakította azt meg (mikor a busz mellém ért, gázelvétellel lett volna erre lehetősége úgy, hogy ezzel a balesetveszélyt megszüntesse).
Kérem hívják fel a sofőrök figyelmét az előzés szabályainak megtartására, mert ez a viselkedésük életveszélyes helyzetet teremthet. Ha a figyelemfelhívásuk ellenére ismét ilyen helyzet fordul elő, akkor a fenti gondolatmenet és sisakkamerás videofelvétel alapján büntetőfeljelentést fogok tenni a sofőr ellen, mivel a fenti magatartás véleményem szerint megvalósítja a Büntető Törvénykönyv 171. paragrafusában leírt alakzatot.

Jelen levelemet és az arra adott válaszukat nyilvánosságra hozom.


Ja, a levél tárgya: panasz: 2010. 11. 26. 15:25 31-es jarat
http://blog.htmm.hu/link/?id=686
ElőzőFőoldalKövetkezőHozzászólások:
Még nem van ;[Én a vagyok. Az email címem , de ezt nem muszáj megadnom.
Mi az: két szárnya, két léba van, repül és madár?   
Szerintem: