idegesít2015-01-12 22:57:43Megjelenítve: 12131
 
Megvan a következő futárszolgálat, amelyiket érdemes kerülni, ez pedig FedEx:

Fedex tracking

Ha megnézed 7-én megérkezett a helyi raktárba, de pihentették, hogy lassabb legyen a kiszállítás. Gondolom így akarják eladni a drágább szolgáltatást, amikor is nem raktározzák fölöslegesen a csomagot. Köszi!
http://blog.htmm.hu/link/?id=7923 db komment.



idegesít2014-12-25 23:08:21Megjelenítve: 11206
 
Fuckmas.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7910 db komment.



idegesít2014-06-01 00:51:06Megjelenítve: 12760
 
Ryanair, ez mi a fasz?
Hazafelé volt egy bőröndöm, leginkább magát a bőröndöt akartam hazavinni. On-line foglalásnál szépen ki is fizettem, de a repülőtéren erről már nem tudtak. A vége az lett, hogy a csomag díját megint ki kellett fizetni és még majdnem le is késtem a gépet. Igaz a visszaútra meg lett elsőbbségi beszállásom, aminek viszont semmi értelme sincsen.
Tehát akkor most panaszt kellene tenni. Mondjuk telefonon. A telefonszám pedig: 0690 982 213. Igen, jól látod, 06-90. Na a webes sem jobb ám. Kötelező kiválasztani egy legördülő mezőből, hogy miért keresed őket. De ha kiválasztod, akkor eltűnik az a mező, ahova a bajodat írhatnád. Akkor kapnak egy postai levelet.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7851 db komment.



idegesít2014-01-19 20:09:06Megjelenítve: 13191
 
Nem teljesen értem az angolokat. Nah jó, ez nem igaz, mert teljesen nem értem őket. Van, ami tök jó, de van, amikor elfelejtik, hogy az ember fejében az agy nem a súlypont elrontása érdekében található.
A boltok... Az egy dolgog, hogy itt a legnagyobb bolt akkora, mint otthon egy kisteszkó, de a nyitva tartás is érdekesen alakul. Legtöbbször normálisan vannak nyitva (már amelyik), de vasárnap mind bezár ötkor. De miért? A vasárnap ugyan olyan nap mint a többi, csak más a neve (igazából a héten a többi napnak is más a neve). Nem értem.
Na a másik meg a választék. Erről elfeledkeztek. Ha szerencséd van, akkor valamiből van 2-3 fajta, hogy tudjál választani, de ebből egy kötelezően gazdaságos termék (ami általában nem rossz), de a legtöbb esetben nincs ekkora luxus, vedd azt, ami van.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7770 db komment.



idegesít2013-12-25 19:39:44Megjelenítve: 12869
 
Mikor azt hiszem, hogy a Vodafone-nál értelmes emberek azon dolgoznak, hogy a szolgáltatás egyre jobb legyen mindig figyelmeztetnek, hogy ne legyek hülye, elég, ha ők azok.
Roaming bekapcsolva az összes webes felületen, persze nem megy. Telefon nekik másik telefonról Angliából, hogy wtf. "Be van kapcsolva, mennie kell." Otthon a sokadik telefonálásra kiderül, hogy csak úgy látszik, hogy be van kapcsolva. Ugyan ez az Európa napijeggyel. Ez elvileg egy átalánydíjas csomag, hogy lehessen roamingban netezni meg sokat beszélni. Persze a net nem megy. Telefonálgatásra annyi a válasz, hogy "be van kapcsolva, mennie kell". Otthon persze kiderül, hogy plusz egy netes opciót is meg kell rendelni, csak ezzel az ügyfélszolgálatos sem volt tisztában.
Miután felvettek havidíjasból feltöltősre váltottam, csak hogy megmaradjon a számom. Eltartott vagy fél óráig ez a bonyolult művelet, miközben telefonon próbáltak meggyőzni, hogy ne, annak ellenére, hogy bementem az ügyfélszolgálatra. Utána jött egy email, hogy az utolsó (ekkor én azt hittem) számlámat megtekinthetem a szokásos e-számla oldalon. Persze ez nem igaz, mert mivel díjcsomagot váltottam törlődött az összes eddigi számla, az újakat meg a /dev/null -ba kézbesítik. Egy hónap múlva sikerült kiállítani az utolsó számlát, de azt sem kaptam meg, persze a csoportos beszedési megbízást elküldték a banknak. Az eredeti levelemen meg vagy 20 napja ültek. Felajánlottam, hogy 30 nap után az NMHH-nak írok egy levelet, hogy megszegték a saját ÁSZF-üket, a NAV-nak meg azért, mert elfelejtettek számlát adni és természetesen fizetni sem fogok. Na ez hatott, pár nap múlva megkaptam a számlát, ami legnagyobb meglepetésemre nem volt elszúrva.
Minden esetre ezeknek köszönhetően Angliában már nem Vodafone-os vagyok, pedig ez lett volna az eredeti terv.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7752 db komment.



idegesít2013-05-08 15:27:56Megjelenítve: 14122
 
A kínaiak néha direkt szívatják az embert. Nem az a baj, hogy valami olcsó és szar, hanem az, ha nem figyelnek oda (pedig az ingyen lenne).
Egy egéren kellett kábelt cerélni. Donornak vettünk egy olcsó egeret (900 Ft), úgy is csak a kábel kell (2db LED ugyan itt eladó). Az USB kábel nem egy bonyolult állat, még a vezetékek színe is meg van határozva. Ebben a kábelben is stimmeltek a színek, csak éppen a dugóban már véletlenszerűen kötötték be őket. Szerencsére nem lett füst...
http://blog.htmm.hu/link/?id=7672 db komment.



idegesít2013-03-10 23:04:16Megjelenítve: 14171
 
AZ ember a saját kárán tanul, az okos ember pedig másén.
Még a tavalyi év végén besétáltam a hivatalos Nokia kirendeltségbe, hogy vegyek egy új akkut a talafonomhoz. Majd 5000 Ft volt és persze rossz. DE ez már régen volt és a blokk sincsen meg. Most megnéztem Vaterán, ugyan az az akku újonnan nem hivatalos boltban kevesebb, mint 2000 Ft.
Eredeti akkut akartam, hivatalos forrásból, mert akkor biztos, hogy nem szívom meg. Tévedés.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7651 db komment.



idegesít2012-10-11 21:31:30Megjelenítve: 14144
 
Székesfehérváron közlekedve mindíg újra meglepődök, hogy mekkora hozzá nem értő balfaszok tervezik és építtetik az utakat.

Berényi út - Most akkor hol vagyok?

A Kadocsa felől nézve, a körforgalomnál:
Az autók a bringagyalogon közlekednek, ahova kerékpárral behajtani tilos. Tehát akkor a széles út a járda!

Széles járda

Ugyan ez a körforgalom az ellenkező irányból.
A parkoló járdára kerékpárral behajtani tilos.

Parkolójárda

Kifejezetten szeretem, amikor össze-vissza kell kacsázni az úton a bringaúttal. Ettől gyorsabb és biztonságosabb az eljutás, nyilván. Az elsőbbség adás kötelező tábla ügyesen bal oldalra lett kihelyezve, természetesen a bringás látóterében, mert itt fő a biztonság!

Balsőbbség

Ugyan ez a másik irányból. Itt már szabályos, de teljesen kívül esik a látótérből és még messze is van. Egy ilyen fontos táblát nem úgy kellene elhelyezni, hogy véletlenül se lehessen elmenni mellette csak úgy?

Kicsit arrébb

Vége van a bringagyalognak ... a hol is? Arról nem is beszélve, ha szabályosnak tekintem a táblázottságot, akkor is, ez így a nagy semmiben végződik. Hogy folytathatom szabályosan az utamat a bringán?

Vége

Természetesen én ezt bejelentettem írásban még évekkel ezelőtt, mikor ez a szar elkészült. Választ természetesen nem kaptam. Majdnem egy év múlva felhívtam őket, hogy úgy még is mit gonolnak. Lehet, hogy jobb lett volna, ha nem tudom: emlékszik a levelemre, de a problémával nem foglalkoznak, mert a közlekedési hatóság átvette tőlük, tehát jó ez így.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7591 db komment.



idegesít2012-07-02 23:16:45Megjelenítve: 14511
 
Találtam egy pizzériát, aminek bár egészen jó a pizzája, de mégsem fogok többet onnan rendelni. Sarti Giros Székesfehérvár.
Összerkatam a nekem tetsző pizzát, majd a szállítási feltételek alapján (a régi változat itt (Google cache)) kiválasztottam fizetési módnak az étkezési utalványt, mert SZÉP Kártyával szerettem volna fizetni. A futár közölte, hogy ez nem fog menni, mert nincs rajta a blokkon a fizetési mód, nincs nála a terminál. Gondoltam elszúrta a diszpécser, van ilyen. Mondjuk egy "Elnézést!" akkor is jól esett volna, ha erről nem is a futár tehet. Még aznap este írtam nekik mailt erről, amire a válasz 2 nap múlva érkezett meg. Az most mindegy, hogy egy olyan étel szállítónál, ahol on-line rendelés is van, ez szerintem sok. A válasz lényege, hogy a SZÉP kártya az bizony "bankkártyás fizetési módként üzemel", és nahát, a szállítási feltételek is módosultak. Erről nem láttam semmi tájékoztatót, de a válasz emailből is kimaradt, csak úgy, mint az elnézést kérés.
Innen sem kell többet rendelni.
Értékelés kicsit Netpincéres stílusban:
Étel: 4 (nem volt semmi gond a pizzával)
Kiszállítás: 3 (Igazából ez lehetett volna 5 is, mert a megadott időn belül kiért, de a futár modora és problémakezelése viszont 1, a kettő átlaga pedig 3)
Ügyfélkezelés: 1 alá. Módosult szállítási feltételekre visszamenőleg hivatkozni elfogadhatatlan.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7523 db komment.



idegesít2012-04-25 23:58:16Megjelenítve: 14300
 
Ritkán van történés, főleg olyan, ami átlépi az ingerküszöböt. Alapvetően jó, de így viszont ritkábban van blog.

Voltunk Szegeden, mert az jó. Azt is mondják róla, hogy az a biciklis város Magyarországon. Sokan is vannak, de ez már nem mindig jó. A Belvárosi hídon mentünk át. Ezen a hídon Újszeged felől kerékpárút, ellenkező irányba pedig kerékpársáv vezet, ez ráadásul a végén fonódik is, természetesen mind a kettő jó oldalon van. Alapvetően kultúrált megoldás, csak a biciklisek nem mindíg azok rajta. Szóval megyünk át, hallom hogy csengetnek. Gondoltam nem villamos, mert csak troli jár a hídon, tehát biztos biciklis, végül is tőlünk egy méterre ott a kerékpársáv. Nem tippeltem rosszul, mint később kiderült. Közben egyszer csak megállt mellettem egy biciklis és meglökött. Ebből nem lett semmi különös, Lüpi kért szót, később én is ordítoztam vele egy sort. Időközben kiderült, hogy ez egy apuka, előtte ment a felesége, a két gyereke meg a járdán mögöttük, és az volt a bűnöm, hogy nem tűntem el (például a Tiszába, mint ezt megtudtam), mikor a két gyerek arra jött, ezért természetesen én leszek a hibás, ha a járdázó gyereket elüti a troli, vagy beleesik a Tiszába. Ezért ő úgy gondolta, hogy a két gyereket megvédi a járdán gyalogló gyalogostól. Ez olyan jól sikerült, hogy egy perc múlva a két gyerek annyira ijedt volt az ordítozástól, hogy mind a kettő bömbölt. Apuka kiadta az utasítást -most már gyerekek bevédve, sír mind a kettő-: megyünk tovább. Kis közjátékként jött még egy lány az ordítozás közben és ő is elküldte apukát melegebb éghajlatra, mert sikerült lefoglalnia a teljes sávot, haladni nem lehetett tőle.
"Hogyan neveljünk mentálisan egészséges gyerekeket" című rovatunkat olvasták. A helyes megfejtők között két beutalót sorsolunk ki.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7471 db komment.



idegesít2012-03-12 21:39:15Megjelenítve: 14759
 
Rájöttem, hogy amíg frissül az Apache nem tudok blogot írni. Nahát!

Mai menü: hogyan szívasd magad, advanced verzió, Hunglish edition.
Hozzávalók: egy darab Debiant futtató gép, amit nem akarsz újraindítani (uptime rekord, leánykori nevén: e-penis).
Elkészítés: upgradeld a rendszert, akkor lesz igazán jó, ha kernelt is frissít. Upgrade után szokásos takarítás közben a bejövő netért felelős hálókártya driverét dobd ki a kernelből (rmmod), nem kell az. Legyél bátor, mondván ha használja valami úgy is szól. Sejtheted, nem. Örülj, hogy megtakarítottál 150kB memóriát egészen addig, amíg a stream el nem hallgat. A csendet káromkodással törd meg miközben tapasztalod, hogy nincs net és az előbb kiirtott modult nem lehet a frissítés miatt betölteni, csak reboot után. Jó étvágyat!
http://blog.htmm.hu/link/?id=7454 db komment.



idegesít2012-03-01 16:45:26Megjelenítve: 15154
 
Régen volt, de "felejthetetlen". Voltunk Amon Amarth koncerten a Club202-ben. Ez a Wigwam, csak más neve van most. Még amíg Wigwam volt, megfogadtam, hogy soha többet nem megyek vissza, mert szar volt a hangosítás és bunkók is voltak. Új név, hátha új tulaj, új esély. Újra csalódás. A hangosítás szar továbbra is. De annyira, hogy nagyon sokszor nem tudtuk megmondani, hogy melyik számot játsszák éppen, mert gyakorlatilag csak zaj volt. Persze ott volt a zenekar, meg volt hangerő, de ezt igazából úgy is meg lehet oldani, hogy a zenekar éppen aszfaltot tör légkalapáccsal.
Befelé menet elvették a flakon csapvizet az őrök. Jó, ez a szabály, szó nélkül odaadtam. Majd gondoltam veszek 150-ért egy üveg 50 forintos ásványvizet a hazaútra és mindenki boldog lesz. Vége volt a koncertnek, akkor kiderült, hogy nincs is rendes méretű ásványvíz, csak kis üveges. Azzal meg sokra megyek. Gondoltam erről megemlékezem a vásárlók könyvébe, végül is ezért van. Majd ír a tulaj egy levelet, hogy mennyire sajnálja és az ügy ezzel le van tudva. Persze, hogy nem így lett. A vásárlók könyve nem volt kitéve, külön kérni kellett. Aztán egy tollat is kellett kérni hozzá. Meg még egyet, mert az első nem fogott. (Elvileg jó tollal együtt kell olyan helyen lennie, ahol elérhető és nem kell kérni.) Leírtam, hogy vagy áruljanak ásványvizet, vagy hagyják, hogy berakjam a ruhatárba. Majd válaszolnak (30 napon belül kötelesek), sajnálják, kész - gondoltam. De nem sikerült válaszolni. Megkérdeztem az illetékes fogyasztóvédelmi szervet erről. Ugyan azon a héten jött a fogyasztóvédelem levele, meg a Club202 válasza is, igaz ez utóbbi jóval határidő után. Igazából a levél kinézetén is éreztem, hogy menjek a picsába. Úgy kezdődött, hogy "Tisztelt ......". Igen, pontpontpont. Gondolom írt annak a fasznak levelet, akinek a nevét sem tudja a tulajdonos. Később a pontokra azért ráírta a nevemet. A levélből megtudhattam, hogy tilos ételt és italt bevinni, benne van a házirendben. Jó, én le is adtam a flakont. Szerintük tájékoztattak a biztonsági őrök, hogy koncert után visszakérhetem, szerintem ez nem történt meg. Arról nem is beszélve, hogy a "bekúrjuk a sarokba a többi közé" mozdulatsor után mit szólt volna az őr, ha visszakérem. Főleg koncert után, amikor már ott sem voltak. Írták azt is, hogy a pultnál ki volt írva, hogy mit árulnak, és miért nem azt kértem. Nyilván, miközben megyek be, odalátok a jó messze lévő pultba, elolvasom jegykezelés és táska átvizsgálás között az árlapot, amit persze onnan látok is, és azt az információt feldolgozva lépek be. Igen, ez életszerű.
Elvileg a figyasztóvédelem még vizsgálatot folytat ellenük, mert nem szabályosan kezelték a vásárlók könyvét. Én írásban kértem őket, hogy a vizsgálat eredményét küldjék el. Ha tényleg elküldik, majd kiteszem ide is.
Tehát ide se megyek többet. Remélem csődbe mennek hamar és egy normális tulajdonos veszi át az üzemeltetést.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7440 db komment.



idegesít2011-11-02 21:35:52Megjelenítve: 15044
 
Lassan a buszsofőrök az új taxisok. Ma kb 15:20 és 15:30 között a Rákóczi#József Attila kereszteződésben (Székesfehérvár) történt: jövök a Rákóczin a Várkörút felől, állok a kereszteződésben, mert pirosat kaptam. Itt 2*2 sáv van, plusz mind a két oldalon kerékpársáv. Már ott állok egy ideje, mikor megérkezik a HPR-725 rendszámú helyi járatos busz. A külső sávból átmegy a belsőbe. Kicsit furcsa, mert a kereszteződés után egyből buszmegálló van, de ő tudja. Hát tudta! A belsőből (rajtam keresztül) ment a megállóba. Látnia kellett, mert én már ott álltam, mikor átmászott a belső sávba. Szerintem szándékos volt, igaz ez így életveszélyes, mert ha a kerekek közé keveredek... (Szinte állóra kellett lassulnom, hogy ne jöjjön nekem.) Ha meg rá merek ordítani, akkor azzal tereli a Volán a panaszlevélben a szót, hogy milyen bunkó vagyok, a sofőrjük által elkövetett dolgot meg hirtelen elfelejtik, mert a sofőr éppen meg van sértődve. Odamentem a buszsofőrhöz (még bent állt a megállóban), de nem szeretett volna beszélgetni. Rámcsukta az ajtót és elindult (nem csukott oda, de nem kellett volna sok). Közben megvolt a "mi az anyádat akarsz, köcsög" nézés. Erről is megy levél, a válasz meg majd itt lesz.

A tavalyi közlekedéses postokban általában a sok anyázás mellett pozitív dolgokról is be tudtam számolni. Úgy tűnik, ez mostanában visszafordult. Ez a buszos nem egyedi eset, de volt olyan nyugger házaspár is, akik szerint azért nem közlekedtem szabályosan, mert hosszú hajam van. Ha nem velem történne, el sem hinném.
Mondjuk könnyen szarják le a szabályokat, mert a rendőrök is szarnak bele. Jó példa, hogy kizavarták őket segíteni a temetőt elöntő embereket, erre ültek az autóban és járatták a motort. Szolgálunk és büdösítünk. Arról nem is beszélve, hogy ha büntetnek, akkor is marhaságot ellenőriznek. Rendszeresen van trafipax a Kadocsa úton. Több kilométeres belátható egyenes, végig zöldhullám, 2*2 sáv (néha több). Most ha itt valaki 50 helyett 70-nel megy, nem okoz nagy balesetveszélyt. Viszont ha valaki a Sarló utcában megy 30 helyett 40-nel, azzal igen. Ott még egyszer sem láttam semmit, pedig ott van irodájuk is a fakabátoknak. A biciklisek sem különbek, de mit ellenőriznek... Itt a csengőfrász (kresztartozék, majd lecsengetem a szabálytalan csuklós buszt), meg szondával keresik az önveszélyes részegeket. Vagy megállítanak, hogy megnézzék, hogy be van-e csatolva a biztonsági övem. Szerintem inkább a másra veszélyes dolgokkal kéne foglalkozni, egyébként meg mindenki had ölje úgy meg magát, ahogy szeretné. Nem láttam még, hogy szabálytalan előzésért, elsőbbség meg nem adásért büntettek volna (pedig két nap alatt mind a kettő előfordult, elég veszélyes helyzeteket teremtve). De olyat tudok, hogy valakinek utána mennek kék lámpával, hogy jó napot kívánok, rutinellenőrzés, hogy aztán ne találjanak semmit.
A drága hatóságoknak és a felelősöknek (hivatásos sofőrök főnökei) el kellene kezdeni hatni az emberekre. Az okosaknak elmondani, a hülyéket meg szarrá bírságolni. Van aki ebből ért, van aki abból. Aki meg semiből, attól a cipőt is bevonni, nehogy utcára menjen. Lehet, hogy megszűnnének a dugók és tumultusok.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7351 db komment.



idegesít2011-10-15 00:34:09Megjelenítve: 14720
 
Az autósoknak elment a maradék esze is. (Tisztelet persze a kivételnek.)
Olyat sem láttam még, hogy a tanuló anyázik a T-betűs autóból. A bűnöm mindössze annyi volt, hogy lecentizett. Utána ment tovább, néha még a 35 km/h sebességet is elérte. A következő kanyart is sikerrel abszolválta, csak aztán kis híján közbejött a padka (már az egyenes szakaszon), erre jobbra indexelve megállt. Megálltam én is, nézek a tükrébe, az oktató engem néz. Mondom jó, akkor ezek megálltak. Elkezdem kikerülni, indexet kivágja balra, már megy is. Fél úton elkezdett ordítozni és középső ujjat mutogatni, az oktató meg nézett bután. Értem.

Parkolni is sikerül (a ferdén álló autó mögött folytatódik az út):

GWL-252

Ma is volt esemény: nyugodtan megyek egyenesen, a szemből balra kanyarodó szépen megadja az elsőbbséget. Közben a keresztutcából kijött egy hülye, de a kikanyarodást nem tudta befejezni a balra kanyarodótól (külön kanyarodósáv van), nem fért el a szabályosan közlekedőtől (akinek elsőbbsége is volt vele szemben). Persze a magasabb rendű úton jöttek volna. Eredmény ordítva, vörös fejjel: "Menjél már, a kurva anyád!" Szeretem, mikor a szabálytalan van a legjobban felháborodva...
http://blog.htmm.hu/link/?id=7330 db komment.



idegesít2011-07-25 21:50:44Megjelenítve: 15912
 
Már a Chio sem Magyarországon gyárt. Gondoltam megkérdezem őket, hogy wtf. Többekközt ezt küldtem nekik:

Nem régen a boltok polcain meglepődve vettem észre, hogy a Chio chipseket már nem Magyarországon gyártják. Szomorúan konstatáltam, hogy az utolsó általam ismert nagy Magyarországon gyártó nagy márka sem itthon gyárt már. Mivel más magyar terméket nem találtam, ezért a megszokott Chio termékek közül választottam.
A következő meglepetés már otthon ért, mikor kibontottam a zacskót. A krumpli vastagabbra van szeletelve, az íze teljesen más, nagyon rossz lett. Leginkább arra a chipsre emlékeztet, amit Ukrajnában sikerült pár éve megkóstolni. Annak az ára átszámítva volt talán 50 Ft, az íze pedig pocsék, mintha csak növényolajból állna az egész. Az új Chio ezeket az emlékeket idézte fel bennem, a rossz mellékíz a fűszer ízénél is erősebb, jellegzetesebb volt.
Azóta többször előfordult, hogy jó lett volna egy zacskó chipset megenni, de elolvasva a címkét elment tőle a kedvem. Eddig nem tartottam drágának az áraikat, de ezért a minőségért a jelenlegi ár felét sem fizetem ki, mert nem finom.


Megjött a válasz Szabó Gábortól:

Köszönöm lényeglátó és szakszerű hozzászólását. Higgye el, mi sem örültünk hazai gyártást megszüntető tulajdonosi döntésnek. Egyelőre nincs napirenden a chips gyártás visszatelepítése Magyarországra. A puffasztott és lisztes termékeink továbbra is Győrben készülnek, amely a korábbi termelési mennyiség 80%-át teszik ki.

Ami az olajosságot illeti, ez egy egyedi probléma lehet, amely a csehországi gyárban az áttelepített gép kezdeti üzeme során rövid időn keresztül jelentkezhetett.
Nemrég nagylétszámú fogyasztói mintán teszteltük a csehországi gyártású termékeket. Voltak kisebb gondok, de nem olyan jellegűek, amelyeket Ön említett.
Elnézését kérem a kellemetlenségért.


A válasz korrekt, többen tanulhatnának belőle. A levelem lényegére válaszol, ezt a telkók valamiért nem tudják. Tanulhat belőle egy kezdő marketinges is, bár nem tudom, hogy szándékos-e a levél ilyen felépítése, minden esetre tetszett. Igaz, ettől függetlenül még mindíg nem tudok magyar chipsről.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7255 db komment.



idegesít2011-06-14 16:01:10Megjelenítve: 15404
 
Reggel döntenem kellett, hogy a táskámba a kaját, vagy az esőruhát rakjam-e be. A kaja győzött. Az időjárás délután döntött zápor és zivatar között és gondolhatod, hogy a zivatar győzött. A radar alapján arra lehetett következni, hogy hiába várok, nem valószínű, hogy el fog állni. Elindultam, csak az első 200 m volt kellemetlen, utána már mindegy volt. Szó szerint tökig áztam. Mondjuk ez nem biztos, hogy megért volna egy postot, még úgy sem, hogy mire hazaértem az eső gyakorlatilag elállt, éppen a nap nem sütött ki.
Az viszont kiverte a biztosítékot, hogy annyira átható szmogszagom volt, hogy a bicikliről közvetlenül a kádba mentem. Nem a forgalom volt nagy, nem a levegő volt rossz, hanem az esőbe volt beleoldódva. Ilyet még nem tapasztaltam, nagyon gusztustalan. Itt az idő, hogy betiltsuk az autókat és ezentúl mindneki csak útvonalengedéllyel közlekedhessen azokkal a büdös fém szarokkal, mert nem bánnám, ha legközelebb mikor megázom nem kezdene el pezsegni a bőröm azért, mert jópáran a ványadt seggüket nem képesek már gyalogos erővel mozgatni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7190 db komment.



idegesít2011-01-25 23:05:29Megjelenítve: 15309
 
Már éppen örömködve készültem megírni, hogy a Fideszt 100.000 Ft-ra dícsérték meg spammelésért, erre ezek a kétszínű semmirekellők fellebbeztek. Az, hogy miattuk panaszkodom, már nem az első eset.
Az előző és a mostani ügyben az a hasonlóság, hogy mindegyik alkalommal felszólította az NMHH őket arra, hogy igazolják, hogy jogosultak nekem SMS-t küldeni. Le sem szarták ezeket a kötelességeiket. Bezzeg amikor megkapják a csekket azonnal eszükbe jut levelezni a hatósággal.
Kétszínű semmirekellők...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6971 db komment.



idegesít2010-12-15 20:41:24Megjelenítve: 15642
 
A kötekedős vénasszonyokat rendeleti úton kellene betiltani. Vagy legalább eliminálni a postást, amelyik a nyugdíjukat viszi.
Ma egyébként sem volt egy jó napom, fáradtság és szar kedv alap. Hogy örüljek, a hó miatt biciklivel sem mertem menni.
Az éhesség azért csak beköszöntött, el kellett menni kajáért a pékségbe. Gondoltam a kabát marad a fogason, mert a hideg egy kicsit meg szokott nyugtatni. (Kb -1 C és hóesés lehetett.) Ez úgy tűnt, hogy be is válik, csak aztán beértem a pékségbe. Két öreg asszony volt mögöttem a sorban. Az egyik:
-Nem fázik, fiatalember? (Na, már ezért a kérdésért jár az NCH.)
-Nem, teljesen jó idő van. (Nem volt szabadott elküldeni a picsába, mert akkor tényleg elborult volna az agyam teljesen.)
-Az édesanyja tudja, hogy így jár?
-Igen. (Anyád.)
-Nagyon szomorú. Mit szólna, ha most látná magát?
-Kiröhögne, hogy már megint belém kötöttek.
Nem, nem vette a lapot. Elkezdett tapogatni, hogy fázom-e. Erre a semmiből előlépett egy másik és az is. Hát faszom. Ha nem a pékségben lettünk volna tényleg lecsaptam volna őket, csak nem akartam az eladóval kicseszni, mert ő tényleg normális.
Jó, ezen túltettem magamat. Kicsit később megyek Demikoba (számtech bolt), egyszer csak hallom, hogy egy másik vénasszony legalább 3 méter távolságból rikácsol:
-NEEEMFÁÁÁZÍÍÍK!
De ezt úgy, hogy közben ment előre, mintha akciós lenne a parizer, rám se nézett és mintha semmi nem történt volna ment tovább. Mondom én, hogy be kell ezeket tiltani!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6900 db komment.



idegesít2010-11-26 16:08:04Megjelenítve: 15846
 
Már megint az Alba Volánnak írtam levelet. Néha úgy érzem, mintha a falnak beszélnék és az ügyfélelhárító válaszlevél automatikusan jönne. Sisakkamera beszerzése aktuálisabb, mint valaha.

Tisztelt Alba Volán Zrt!

Ma 15 óra 30 perc környékén kerékpárral haladtam a Király soron a Széna tér és Huba köz megállók között. A levél tárgyában említett busz úgy előzött meg -a záróvonalat is átlépve-, hogy a busz és kormányvég között körülbelül 30 cm távolság volt. Előzés közben a busz sofőrje felvette a szemkontaktust is az első ajtó ablakán keresztül, mégsem növelte az oldaltávolságot. A busz a Huba köz megállóban nem állt meg, a sebessége 35-40 km/h óra lehetett, én 30-35 km/h -val közlekedtem. A sofőr viselkedése alapján feltételeznem kell, hogy tisztában volt a busz tulajdonságaival és azzal, hogy az előzés veszélyes és ennek ellenére mégsem szakította azt meg (mikor a busz mellém ért, gázelvétellel lett volna erre lehetősége úgy, hogy ezzel a balesetveszélyt megszüntesse).
Kérem hívják fel a sofőrök figyelmét az előzés szabályainak megtartására, mert ez a viselkedésük életveszélyes helyzetet teremthet. Ha a figyelemfelhívásuk ellenére ismét ilyen helyzet fordul elő, akkor a fenti gondolatmenet és sisakkamerás videofelvétel alapján büntetőfeljelentést fogok tenni a sofőr ellen, mivel a fenti magatartás véleményem szerint megvalósítja a Büntető Törvénykönyv 171. paragrafusában leírt alakzatot.

Jelen levelemet és az arra adott válaszukat nyilvánosságra hozom.


Ja, a levél tárgya: panasz: 2010. 11. 26. 15:25 31-es jarat
http://blog.htmm.hu/link/?id=6860 db komment.



idegesít2010-11-05 23:24:03Megjelenítve: 16155
 
Érdekes ez a propelleres telefonszolgáltató. A Pannonra, izé, Telenorra gondolok. (Tényleg, a Vodának mikor lesz új neve?) Van nekik ez az Internet Praktikum nevű csomagjuk. Most attól tekintsük el, hogy milyen vicces csomagkapcsolt adatátviteli vonalat percdíjért adni, nem ez a fő baj vele. Az 5 forintos ára se valami remek normál felhasználásra, bár ha mindig teljesen kiterheled a vonalat, akkor megéri, de ez azért eléggé speciális felhasználást sejtet, percdíjért torrentezni meg nem rentábilis.
De biztos van, akinek ez megéri, vegye. Vagy legalábbis elvileg megéri, majd a propeller gondoskodik róla, hogy mégse így legyen. Van neked egy ilyen előfizetésed, használod. Ezek a mobilnetes megoldások ppp protokollt használnak, ami többek között tudja detektálni, ha megszakadt a kapcsolat (esetleg kell ehhez néhányszor 10 másodperc). A Pannon meg azt mondja, hogy ő jó fej, és ha nincs forgalmad, akkor fél óra után bontja a kapcsolatot, hogy ne fizess fölöslegesen olyan sokat. Vagy legalábbis így van papíron. A gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha kihúzod az USB-s modemet a gépedből, akkor biztos, hogy nem fogsz forgalmazni vele és a ppp kapcsolat is le fog bontani (a túloldal meg észre kellene, hogy vegye). Szerintem jogosan várható el, ha kihúzod a modemet a gépből, akkor a számlázás is álljon meg. De a számlázás nem áll meg, sokszor még fél óra után sem. Így már tényleg jó üzlet ez a percdíjas cucc, csak nem a felhasználónak.
Részletek a petersoft.hu-n és a Techinfo levlista mobilinternet panasz című szálában.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6823 db komment.



idegesít2010-10-21 20:53:21Megjelenítve: 15575
 
A múltkori izzókérdés megoldódott. Megoldotta a General Electric: most már a Tungsram cuccok is kínaiak. Ezen kívül még lehet venni szlovák és francia izzót. Remek...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6792 db komment.



idegesít2010-10-05 22:58:10Megjelenítve: 15987
 
Van az eon. Tudod, az a dilettáns társaság, akik villanyt meg gázt szolgáltatnak. Legtöbbször. Szerencsére a gázos részleg még egészen elfogadható, de a villanyosról ugyan ez már nem mondható el. A sokadik tervezett karbantartás miatt nem volt nem régen villany. Erről egy bedobott fénymásolt fecnin értesítenek, ha szerencséd van megtalálod és rájössz, hogy akkor mindent ki kellene kapcsolni. Persze ez a papír, ami elveszhet. de sebaj, van ezeknek honlapjuk is. Itt rögtön megtudhatjuk, hogy a tervezett üzemszünet bizony a termékük ( http://www.eon-hungaria.com/termekek/tervszeru/ , nézd az urlt). Mondjuk terméknek is szar, mert volt már, hogy a tervezett üzemszünet elmaradt. Minden esetre itt nem volt feltüntetve, hogy nálunk bizony villany nem lesz. Nem baj, van nekik ügyfélszolgálatuk, igaz az nem működik este meg hét végén, tehát én vasárnap este halmozottan hátrányos helyzetű vagyok. Viszont van ám nekik hibabejelentőjük. Felhívom, elmondom, hogy mi a bajom, mondja a nő, hogy nem lesz áramkimaradás. Megemlítem neki a fecnit, akkor megváltozik a véleménye: de, mégis lesz. Mondjuk ezzel az erővel megkérdezhettem volna saját magamtól is, vagy eldönthetem kő, papír, olló, gyík, Spock játékkal is.
Ezt az apró tájékoztatásbeli hibát jeleztem ennek a drága cégnek egy igen ideges hangulatú, de azért nagyjából kulturált levélben. A "Milyen úton tájékoztatják az ügyfeleiket a várható kimaradásokról?" kérdésre korrekt választ küldtek, de arra, hogy a szolgáltatásuknak milyen minőségi paramétereknek kell megfelelnie, illetve arra, hogy szerintük ők normálisak-e nem válaszoltak.
Mondjuk a válasz is érdekes, mert nem említik benne a honlapot. Tehát ezentúl úgy tekintem, hogy nincs nekik, mert ők sem tekintik hivatalos csatornának.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a válasz e-mail tárgyának köze sincsen az eredeti levéléhez, nehogy a tárgyról tudni lehessen, hogy miről szól a levél. Végül is egy smileyt is írhatnának, vagy azt, hogy szia. Mint valami picsa.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6760 db komment.



idegesít2010-09-01 23:03:19Megjelenítve: 16642
 
Nem értem én a Tungsramot. Régen jót gyártottak, most meg szart, legalább is ami a hagyományos izzóikat illeti. Az egyik szétesik, a másik kettő egy hónap után kiég. A fénycsöveik legalább jók (még?).
http://blog.htmm.hu/link/?id=6723 db komment.



idegesít2010-08-22 16:40:33Megjelenítve: 15702
 
Ezt a hetet nagymamámnál töltöttük családilag. Volt a programban ház körüli munka és kirándulás is. Mi vittünk biciklit is, azzal jobb menni mindenfelé, főleg, hogy az Alföld kellős közepén vagyunk. Meg is született az ötlet, hogy menjünk el Kunmadarasra, nézzük meg az elhagyott orosz laktanyát és repülőteret. A távolság majd 80 km, de ezért vittük a lovakat. elindulunk, Törökszentmiklósig csak egy zápor zavar meg minket, de nem cukorból vagyunk, mehetünk tovább. Itt rögtön a 46-os úton bringagyász van, amit nem kötelező használni. Ennek szellemében nem is használjuk, a pótos kamionos leckéztet: fél méterre jön tőlünk a kormányt nem mozdítva az elérhető legnagyobb sebességgel. Jó, hülyék vannak. Fel a gyászra, mert kötelező. elérünk a 4-es főúthoz. Ez inkább autóút már, 110-es "sebességkorlátozás" és középen szalagkorlát, bringával behajtani tilos, bringaút. Ezt nem sikerült egy oldalon vezetni, pedig ilyen helyen tényleg jó átmenni a másik oldalra. Megyünk egészen a szakállasi bekötőútig. Itt bevisz a bringaút egy benzinkút mögé és hirtelen eltűnik. Semmi folytatása nincs. Az úton menni tényleg veszélyes. Bementünk Szakállasra, saccra van ott vagy 15 ház. Ezért építették a bicikliutat? Kétlem. de akkor minek? Mert ez bizony nem vezet sehova. Még 2,6 km van vissza a következő településig, azt kellene megtenni. A térkép szerint legközelebb úton Kuncsorba felé tudunk kerülni, de ez majd' 40 km pluszt jelent és jelentős időveszteséget. Végül is logikus, 2,6 helyett majdnem 40 km. Ugyan már, a biciklis ráér. Megkérdeztem a kútkezelőt, hogy merre lehetne mégis átmenni. Ő azt mondta, hogy a túrázók a padkán a menetirány szerinti bal oldalon szoktak menni. Hát, ez nem egy életbiztosítás. A másik lehetőség az, hogy felmegyünk a gátra és Nagykörűtől vissza jövük úton, de ezt nem ismeri, pontosabban nem tud segíteni. A megoldás végül is az lett, hogy átvágtunk a szántóföldön, így ezt a hatalmas távot másfél óra alatt meg bírtuk tenni.
A kérdésem már csak az, hogy kinek jutott eszébe ez így? Miből gondolják, hogy Fegyvernekről Törökszentmiklósra senki sem akar biciklizni? Vagy csak mi nem vettük észre (és a kutas sem ismerte) a létező, kézenfekvő megoldást? Minden esetre szerencsénk volt, mert nem volt sár. De ha sár van, akkor süllyedünk, és? Ezt meg fogom kérdezni az érintett két település önkormányzatától is.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6700 db komment.



idegesít2010-08-14 14:04:15Megjelenítve: 15776
 
Mikor már kezdeném azt hinni, hogy a magyar tömegközlekedés fejlődik, akkor hirtelen rájövök, hogy ténylegesen fejlődik, csak az irány nem egyértelmű. Két külföldinek sikerült úgy 50%-os vonatjegyet vennie, hogy betolták az igazolványukat a pénztárba, hogy ezzel kérnek jegyet. Kár, hogy az az igazolvány nem jogosít az 50%-os kedvezményre. A kalauz meg persze csak magyarul tud, végül is a Budapest-Szeged vonalon nem szoktak külföldiek utazni. De azért művelt lehetett a jegyvizsgáló, mert pontosan úgy viselkedett, mint Hofi az ásványvizes poénjában. Tudod, ha egy külföldinek hangosabban mondasz valamit magyarul, akkor meg fogja érteni. Zseniális.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6692 db komment.



idegesít2010-07-27 22:03:50Megjelenítve: 15503
 
Ármás János nevű újságíró írt egy cikket a Fejér Megyei Hírlapba. Nagyon jó, hogy foglalkoznak a bringásokra vonatkozó szabályokkal, mert szinte alig ismeri az új rendelkezéseket valaki. A nyomtatásban megjelent cikkhez volt egy kis grafika, ami a kerékpárosok számára megengedett maximális sebességeket tartalmazta, igaz hiányosan. Mondjuk ami nem maradt ki, abban sem volt köszönet, mert 2 hibás sor volt (azt hiszem, 4 volt összesen).
Még a megjelenés napján írtam egy emailt (a tértivevény visszajött) a cikk szerzőjének idézve a KRESZ paragrafusait és kérve, hogy ugyan helyesbítsen már. Na ez még a mai számba se fért bele. Úgy tűnik, nem nagyon veszik komolyan a korrekt tájékoztatást... Pedig most csak el kellett volna olvasni azt a jogszabályt, amiről írt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6650 db komment.



idegesít2010-07-20 19:49:31Megjelenítve: 15625
 
Ha hülye szolgáltatóról van szó...említettem én már sokat. Bár a hétfői okosságával a T mindent überel eddig. Egy ADSL-ről (bocs, BDSL!) van szó, ami nem is sima T-prolis, hanem T-Systemses. Mondjuk ez csak annyit jelent, hogy egy harmadik ügyfélszolgálati telefonszámot is meg kell jegyeznem. Szóval a tünet: nem fogadja el a felhasználónevet és a jelszót. A teszt kapcsolat persze megy. Az üszi szerint mennie kellene, hamarosan visszahív. Hív is, éppen battyogok vissza a helyemre. A kérdés: meg tudom-e mondani a fix IP címünket. Hát, fejből nem tudtam, de ők mondjuk nyilvántartásból sem. Kiderült, hogy miközben mi elvileg használtuk volna kiosztották másnak is, ezért nincs net. Felhívta a csaj a másik céget amelyik megkapta, hogy legyenek szívesek visszaadni, de a cégnél nem tudták, hogy mi az az IP cím. Mondjuk ha tőlünk így el tudták venni, simán vissza is vehetnék, nem kellene kunyerálni. Megállapodtunk, hogy akkor a fix IP-nk változik, az hamarabb megvan. Bediktálta az újat, én vissza, de nem megy. Már autentikál, de azonnal el is dobja. A megoldás: megint új fix IP-t adtak és az már jó volt.
Én már semmin sem lepődök meg...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6632 db komment.



idegesít2010-07-03 22:05:03Megjelenítve: 16170
 
Írtam már korábban a kedvenc bicikliutamról többször is. Írtam levelet még akkor a székesfehérvári városgondnokságnak. Válasz azóta se jött, de gyanítom, hogy nem is fog. Még régen (nem tudom, hogy mikor) felhívtam őket, hogy szerintem választ kellett volna kapnom a levelemre. Akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy tényleg gyász a lefagyás, garanciában szeretnék kijavíttatni, de még küzdenek a kivitelezővel. Pénteken ismét felhívtam őket, beszéltem Lángi Judittal. Ő azt mondta, hogy nem lesz kijavítva, mert a környezetvédők nem engedélyezik, hogy az M7-ről lefolyó lötty a Császártöltésbe legyen vezetve. Ezt mondjuk nem értem, mert úgy is oda fog folyni, csak előbb esetleg ráfagy a bicikliútra és majd olvadáskor szennyez.
Nekem úgy tűnik, mintha ebből a történetből valami kimaradt volna, de telefonban csak ennyit tudtam meg, válaszlevelet meg nem kaptam. Ha lefagy télen te is írjál levelet nekik, vagy abuzáld őket egyéb úton!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6602 db komment.



idegesít2010-06-08 19:54:52Megjelenítve: 16133
 
Itthon közösen használjuk a számítógépeket, mert miért szívassuk egymást fölösleges ki-be jelentkezgetéssel.
Ennek örömére "írtam" egy rakat hozzászólást az index fórumon 2010. 04. 16. és 2010. 06. 08. (most) között. Nem tudom mi van bennük, nem az én hozzászólásaim, ne foglalkozz velük.
Még írnom kell a TO-nak, hogy irassanak át bölcsészmérnök szakra.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6562 db komment.



idegesít2010-04-13 20:54:34Megjelenítve: 16176
 
Nah, ez a nap is jól indult. Reggel munkába menet elsőbbségadás közben egyszercsak érzékelem, hogy egy autó éppen tolja arrébb a hátsó kerekemet. Nabazmeg, ráfutás. Szerencsére nem borultam fel. Nézek vissza, hogy wtf, ő meg integet, hogy bocs. Nézek rá, ő menne. Odamegyek mellé, mondom elütöttél. Jó, de nincs semmi bajod, bocsánatot is kértem, mennék. Mondtam neki, hogy álljon félre, hívom a fakabátokat. Egy röpke fél óra után meg is érkezett a helyszínelő. Tőle meg tudtam, hogy ez nem is baleset, mert nem sérült meg sem a biciklim, sem én. Tehát így lehet közlekedni. Azért arra még felhívta a figyelmemet célzásként, hogy nem mindig úgy van, hogy a feljelentett lesz megbüntetve (magyarul féljek feljelentést tenni, mert én). Mindezt a megfelelő tekintettel. Mondjuk ezt már tapasztaltam.
Eljárás nem indult, csak jegyzőkönyv került felvételre. Szerencsére senkinek semmi baja, de úgy eszembe jutott így CM előtt: valakit sikerül biciklire ültetni, még normálisan is közlekedik, hamarosan találkozik egy ilyen figyelmetlennel. Ez után soha többet ki nem fog szállni az autójából.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6460 db komment.



idegesít2010-04-07 23:47:59Megjelenítve: 16401
 
Bár én már több, mint 2 éve jeleztem postai drága Fideszünknek, hogy nem kérek a telefonomra spamet, ma megint jött. Ennek örömére kipróbáltam az NHH -s spambejelentőt. Remek, csak Ügyfélkapu hozzáférés kell hozzá. Jah, meg 2200 pénz az illeték amit mittudom én hol kell befizetni.
Minden esetre meglepődnék, ha megbüntetnék a spammereket.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6450 db komment.



idegesít2010-03-30 23:26:35Megjelenítve: 15783
 
Ez a T kiakasztó. Van pár telefonvonal, ezért rögvest kiemelt ügyfelek lettünk sajnos. Így már nem lehet csak úgy felhívni a gizikét az ügyfélszolgálaton, van ám nekünk személyes kapcsolattartónk, bizony.
A cél: egy telefonvonal megszünetetése.
Egy fél éve csak úgy kijött megmutatni magát ez a kapcsolattartó. Nosza előástam a névjegykártyáját és próbáltam hívni. Nem vette fel, gondoltam majd visszahív. A nap második felében ugyan ezt megismételtem, de semmi. Ez volt tegnap.
Ma sikerült reggel felhívnom. Mondta, hogy ő nem is a mi kapcsolattartónk, már másik osztályon dolgozik, de meg fogja mondani, hogy kit kell keresni. Egy óra múlva visszahív, mond egy nevet és egy telefonszámot. De jó, egyenesben vagyunk! - gondoltam. Felhívom a nőt, ő meg közli, hogy már decemberben létszámleépítették. Frissek az információk T-n belül, na.
Hát, akkor ez zsákutca. Elmentem hát a telekom.hu -ra, ott a kapcsolat linkre kattintva leltem is két telefonszámot. Hívtam én mindkettőt, de egyiket sem vették fel. Még automata sem. Előszedettem egy számlát, azon szerepel, hogy hívhatom a 1400 -t. Ezen a számon előfizető nem kapcsolható.
Végső elkeseredésemben próbáltam hívni valami lakossági ügyfélszolgálatot a 1412 -n, de azt sem vette fel az automata. Biztos az is kávézni ment.
...és még én szidtam az Externet ügyfélszolgálatát! Az legalább létezik.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6421 db komment.



idegesít2010-03-24 21:13:52Megjelenítve: 16095
 
Van Székesfehérváron egy remek hagyomány, a bolondballagás. Ez az érettségi előtti utolsó pénteken van, amikor az összes végzős középiskolás kitódul mindenfélébe beöltözve kitódul a város fő terére. Ilyen volt például 2007-ben.
Látszik a képeken, hogy nem csak beöltözés volt, hanem mindenki jól be is kente a másikat tejszínhabbal, korommal, borotvahabbal. Na most ezt az iskolaigazgatók betiltották. A kezdeményező a Tóparti igazgatója volt, mert szerinte "Az utóbbi három-négy évben elfajult a helyzet a Városház téren. Néhány fiatalember hozta a tejszínhabot, borotvahabot, lisztet, s a lányokra szórták, fújták." Én azért hozzátenném, hogy a lányok is pont ezért mentek oda, de ők meg a fiúkat kenték össze. Legyek buzi? Vagy esetleg drága diribácsi, csak nem kimentél és összekenték a pofádat? A neveletlen kölykök, e! Tiltsuk be! ...ez az igazi tanári hozzáállás, igen. Az alkalmatlan tanárokat is erről lehet felismerni; amihez már öregek, nem értik, vagy csak nem tudják a helyén kezelni, azt be kell tiltani. Ment erről a levél a többi igazgatónak, de csak egy mondott ellent: Lovranits József. A többi mind bégetett, mint a jó birkák, csak a kolompot kellett rázni. Vagy talán ők is egyetértenek vele? Akkor még rosszabb. Végül is megfigyelve az oktatás színvonalát akár ez utóbbi sem lehetetlen, sőt! Azért a Fejér Megyei Hírlap cikkében hozzátették, hogy a bolondballagás napján a diákok persze kimehetnek, kérhetnek közterület használati engedélyt és bolondballaghatnak, de ez már nem olyan. Persze a halál unalmas és értelmetlen központi ballagás megmarad. Ez is a város főterén van, csak nincs értelme. Ha én most diák lennék, bojkottálnám ezt, adjanak igazolatlan órát! Mást úgysem tehetnek, csak szép vörösek lesznek és bégetnek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6404 db komment.



idegesít2010-03-23 23:02:39Megjelenítve: 15936
 
Állok egy kereszteződésben a lámpánál, szeretnék balra kanyarodni. Még piros, beáll majdnem mellém valami fehér autó, jó magas alapjárati fordualtszámmal. Kiteszem a kezem, hogy bizony balra fogok menni és felveszem a szemkontaktot jelezvén, hogy de jó, hogy ideállt. A nő a kitett kezemet nem értette a szemkontakton meg látszólag megsértődött.
Sárgára kilőttem, kezemet lengetve bekanyarodtam, szerencsére nem próbált meg a kanyarban mellém jönni. Követett egyesben a következő lámpáig, beállt mögém. Én jobbra, kiegészítő zöld megvan, kéz ki, indulás. A nő is gázt ad mögöttem, majd egy hatalmas reccsenés. Hátranézek, de még jön a fehér autó. Megyek tovább, elkezd megelőzni. Itt azért kicsit "féltem". Sikerült neki a manőver, akkor látom, hogy a bal oldali tükre rendben van, de a jobb oldali eléggé furán behajlott.
A kanyarban a járda szélén vascsövek vannak, ezek összekötve lánccal. Tudod, hogy a gyalog ne fusson ki az útra. Ez meg nekikanyarodott a vasrúdnak. Honnan lett ennek jogsija?
http://blog.htmm.hu/link/?id=6390 db komment.



idegesít2010-03-10 13:41:27Megjelenítve: 16341
 
Na, valaki csendben megint innovált valamit. Most éppen a Magyar Rádió Hangtár volt az áldozat. Nem mondom, hogy zseniálisan jó felülete volt, de azért volt valami. Ha még nem használtad: ha tudtad az időpontot az összes műsor visszamenőleg elérhető volt. Ezt én a Rádiókabaré meghallgatására használtam csak, arra megfelelt.
Az, hogy ez a szolgáltatás van, az jogos. A műsorokat a Magyar Rádió készíti, ami meg ugye állami. Ebből szerintem joggal feltételezhetem, hogy ezeket a műsorokat én meghallgathatom bárhol, bármikor, ha már magyar állampolgár vagyok. Végül is azt a "kevés" adót nem jótékonysági adományként fizetem be.
A régi felület így nézett ki: http://real1.radio.hu/kossuth/
Működik, igaz ha eleget tekersz vissza nagyon szép 404-et ad vissza. Kultúrált megoldás, na! Az új felület persze sokkal jobb, a modemes világot idézi, ha nagyon erőltetem talán még egy kis Internet Explorer 4 életérzést is előcsalogat. Csak aztán anyukám rám szól, hogy "szépen beszélj kisfiam". Próbáld ki te is. Máshol is örülnek ennek az innovációnak. Hát köszönjük, de legalább nem kell, hogy lelkifurdalásunk legyen, mert kétlem, hogy ez a csoda társadalmi munkában jött volna létre.
Mi van, ha te mondjuk a szilveszteri Rádiókabarét akarod visszahalgatni? Van nekünk olyanunk, hogy Nemzeti Audiovizuális Archívum, bizony. Ott kereshető több tv műsora is. De ezek meg csak NAVA-pontokból érhetőek el. Szóval ha meg akarod nézni amit a pénzedből létrehoztak, akkor menj el egy NAVA-pontba. Azt megértem, hogy a retekklub és a pinakettes szabályozza, hogy ki és hogyan nézegetheti az archívumát, de ők nem is közszolgálatiak. De a közszolgálatiak műsorait ugyan hadd nézzem már akár hol! Vagy csak nekem vannak ilyen hülye igényeim?
http://blog.htmm.hu/link/?id=6360 db komment.



idegesít2010-02-28 14:53:16Megjelenítve: 15828
 
Vigyázzatok, mert a Vodafone szerint a 06-21 -es szám nem feltétlenül részhalmaza a belföldi hívószámoknak! Azaz ha van x ingyenes belföldi perced, akkor is 100 Ft/perc díjat számolnak fel érte. Lehúzás, de tartalmazza az ÁSZF.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6340 db komment.



idegesít2010-02-08 18:08:31Megjelenítve: 16958
 
Mikor először találkozunk és megállapítod, hogy én nem fázom de te igen, az nem baj. Sőt, még az sem baj, ha sajnálod, hogy én nem fázom, és ezért jó nekem, amikor neked rossz.
De az már nagyon idegesítő, ha azon rugózol minden egyes alkalommal, hogy nem fázom-e akkor is, ha már több éve ismerjük egymást. A választ tudod, neked rossz, mert fázol, te meg nem tudod megérteni, hogy én nem.
...én már csak azt nem értem, hogy az ilyen világképbe hogyan illik bele a giliszta.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6316 db komment.



idegesít2010-01-25 21:22:33Megjelenítve: 16181
 
A hétvégén rémálmom volt. És tényleg rossz volt.. Azt álmodtam, hogy elpusztult a macskánk. Eléggé szar volt, sajnáltam meg minden. Erre felébredtem, de megállapítottam, hogy szerencsére csak álmodtam. Visszaaludtam, akkor azt álmodtam, hogy felébredek, megkérdezem, hogy mi lett a macskával. És álmomban nem csak álmodtam.
Utána nem voltam hajlandó elfogadni, hogy ez történt. Ezt meg kellett oldanom. Ezért apt-get -tel újratelepítettem a macskát. Ennek hatására egy kicsit feltámadt, de csak kicsit, mert a konfigja már elbaszódott.
Persze a macska erről semmit sem tud. Itt fekszik rajtam és legtöbbször pont úgy viselkedik, mint Simoné.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6280 db komment.



idegesít2010-01-18 00:04:16Megjelenítve: 16359
 
Na, a Raiffeisennek is sikerült leírnia magát. Egészen a nullára. Mosatanában eléggé sokszor nem elérhető a webes felület (DirektNet a neve), ezt bejelentem, hogy csinálják meg. Legutoljára is kicsit érdekes volt az ügyfélelhárító, de nem volt gáz. De ez a mostani...
Megkérdeztem, hogy neki működik-e. Igen. Nekem nem. De jó, ugyan az a hiba. Legutoljára megállapították, hogy nekik működik, és azt kérték, hogy küldjek képernyőmentést a hibáról. Bár szerintem a "connection was reset" nem olyan hiba, amit nem lehet telefonon elmondani. Kép elkészült, de az email küldés linken csak egy form van, de filet nem lehet oda feltölteni. Tehát ezért én egy emailt szeretnék nekik küldeni, mert a form nem tudja ezt.
-Tudna nekem mondani egy címet, ahova küldhetek emailt akkor?
-Persze, rengeteg cím van. - ezt a szar poént egymás között el szoktuk sütni, de már úgy sem igazán vicces. -Nagyon vicces, én speciel önöknek szeretnék most emailt küldeni.
-Ez a telefonos ügyfélszolgálat, mi telefonos ügyekkel foglalkozunk.
Nabazmeg. Majd akkor emailben megkérdezem, hogy hova kell küldeni emailt nekik. Elmondtam neki a problémámat a formmal.
-Ja, info@raiffeisen.hu.
Elmondtam a véleményemet neki, de kultúráltan. Csak a bankváltást említettem meg neki, meg hogy nyilvánosságra fogom hozni a beszélgetést. Azt nem mondtam, hogy itt a blogban. Szerintem ez alapértelmezett, igazán tudhatná. Erre még mondott valamit, de a percdíj a telefonon sajnos nagyon sok... Úgy sem emlékszem, hogy egyáltalán tettem-e le már telefont beszélgetés közben.
Azt hiszem, újra kell gondolnom a Vodafone ügyfélszolgálatáról a véleményemet. Ők legalább sosem voltak ennyire bunkók.
Tud valaki egy jó bankot?
http://blog.htmm.hu/link/?id=6251 db komment.



idegesít2009-12-21 00:07:42Megjelenítve: 16290
 
Tegnap rendeltem pizzát. Kalóztanya pizzéria. Remek, mert gyorsak, meg a kaja is nagyon jó. De ilyen bunkó futárt én még nem láttam.
Már 22 óra is elmúlt, a pizzát még nem vártuk. Egyszer csak megszólal a telefonom. Ezzel a lendülettel csöndben is marad. Nézem, egy ismeretlen szám. Először azt gondoltam, hogy nem hívom vissza. Utána emiatt úgy gondoltam, hogy talán még is vissza kellene hívnom. Lüpi szerint a futár lehetett az, de ezt nem akartam elhinni, mert egy jó főnök ilyen mentalitású embert fel sem vesz. Visszahívom, próbálnék bemutatkozni, a szavamba vág:

-Futár vagyok, itt vagyok az utca végén, melyik a tizenötös ház?

Gondolom Futár Károlynak hívták, azért így mutatkozott be. Azt is feltételezem, hogy a telefonján már csak egy csörgetésnyi pénz volt. (Igaz ezeket még én sem hiszem el) Bár én ebben az esetben is a diszpécsert csörgettem volna, hívja az a megrendelőt, úgy még is normálisan veszi ki magát.
Ha pizzériám lenne örülnék, hogy ilyen a konkurenciám...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6192 db komment.



idegesít2009-12-04 23:56:03Megjelenítve: 16674
 
Írsz egybeadandót, persze nem mentesz. Mikor már készen van, csak az előlapot kell megcsinálni, akkor a fáradtságtól vezérelve egyszercsak rákattintasz az X-re a jobb fölső sarokban, majd reflexből a discard gombra. Utána 3 másodperc merev nézés után idegesség. Faszom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6164 db komment.



idegesít2009-12-01 20:28:59Megjelenítve: 16708
 
Eddig biciklizés közben a legtöbb problémát a buszsofőröket leszámítva a hülye picsák okozták Suzukiban. Lett egy rakat biciklis, még a mai szakadó esőben is volt jöttszembe, most már a Suzukisok elmúltak, figyelnek a biciklisekre is.
Öröm lenne, és boldogság, de nem. Most már újgazdagék is felfigyeltek a csóró biciklisekre, akiknek ugye mint tudjuk se jogsijuk és pénzük sincsen autóra. Ezért ők szándékosan leckéztetnek. Ma egy fekete Mercedeses nem adta meg az elsőbbséget és utána még nekiállt dudálni, mert gondolom útban voltam neki a magasabb rendű úton elsőbbségnemadás közben. Múlt héten meg egy elsőbbségnemadó Audis (LMP-101) közölte, hogy nem az a veszélyes, ha nem ad elsőbbséget, mert most sem mentem neki, hanem az, ha szándékosan rám húzza a kormányt - és ezt persze azonnal demonstrálta is.

Jó lenne, ha végre valaki rendbe tenné a faszkabátokat és nem csak arra lennének jók, hogy ha nyert a Volán akkor legyen kin röhögni, ha meg nem, akkor legyen kit baszogatni. Általános tendencia, hogy egyre többen szarnak az elsőbbségi szabályokra is. A piroson még kevesen mennek át, de láttam már olyat is, megunta a várakozást. Ha nincs szerencséje és rendőr van ott, akkor talán még azt is mondja neki, hogy "a kurva anyád". ezt mondjuk a saját szememmel láttam miközben és megálltam a rendőr jelzésére, derék autósunk meg nem. A rendőrpicsa meg csak ült tovább a fényhíd alatt és bután nézett. Legközelebb ha valaki figyelembe veszi a zsernyákot, azt fogják megbüntetni. Csak azért is.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6150 db komment.



idegesít2009-10-08 22:37:01Megjelenítve: 16900
 
Most már kéne valami olyasmit is írni, ami nem az idegesít ketegóriába tartozik...

Jött egy Facebook meghívó. Az egyik GTK-s tanártól. Azt sem tudja ki vagyok, azt sem tudta, melyik órájára járok, azt sem tudta, egyáltalán kell-e jegyet adnia a saját tárgyára. De benne vagyok a címjegyzékében, mert elküldtem neki a beadandót. Komolyan, mintha valami 14 éves kis picsa lenne. Csak ez 50 éves. És ismerősöket gyűjt ahelyett, hogy figyelné, mikor van órája (és erre figyelmeztetné a kollégáit is).
http://blog.htmm.hu/link/?id=6011 db komment.



idegesít2009-10-06 22:48:39Megjelenítve: 17042
 
Nem volt ma este túl jó kedvem, kikapott a Volán. Battyogtunk hazafelé, a járdán szemben egy nindzsa (kivilágítatlan biciklis). Hát mondom se lámpa, meg járda is, én félre nem állok. El lehet ütni, ha nem tetszik. Ezzel Lüpi is egyetértett, megálltunk. Nindzsa jön:
-Duda, duda, duda, DUDA, DUDA...!
-Járda, járda, járda!
"Elment" mellettünk. Egészen pontosan Lüpit koccantotta meg a kormányvéggel.
-Állj meg, a kurva anyád! - persze ekkorra már futottam utána, ez meg vagy 5 méterrel előttem. Na erre megállt. Ordítozás azonnal, először is hogy mertem neki ilyet mondani, másodszor ő szólt, hogy jön. Köcsög gyalogos, miért nem álltál félre, nekem sokkal nagyobb a mozgási energiám. Hűha. Gyorsan elmondtuk, hogy éljen, mi meg tudunk szabályosan biciklizni. A válasz körül-belül ennyi volt:
-És?
Jeleztem, hogy akkor hívom a Fakabát Rt-t. Már a 107 kapcsolt, de a telefon a kezemben, ordítoztunk. Indult volna el, megfogtam a nyergét, majdnem lerepült a biciklijéről. Ekkor kezdett komolyan venni. Közben Lüpi bemutatót tartott vitarendezésből. Valamikor közben elment mellettünk egy rendőrautó. Nem tűnt fel nekik, hogy van három ordítozó ember, ezek közül kettő egymást lökdösi és egy nő áll be néha közéjük. Elmentek. Igen, ennyit érnek. Közben élt ugye a vonal a 107 -tel, de nem lehetett velük beszélni. Megszakadt a vonal, nem hívtak vissza. Pedig a telefonom jól összeszedi az ilyen zajokat.
Lüpi kicsit lenyugtatott meg kiosztotta a faszt. Elengedte. Az úton indult tovább, lámpája nem volt. Remélem, elüti valami figyelmetlen fehér furgonos.

Igen nem tisztelt járdán bicikliző! Innentől kezdve ha jössz a járdán, meg foglak állítani. Ha kérésre megállsz, akkor szépen elmondom, hogy miért tettem ezt. Ha nem akarsz megállni, akkor el kell ütnöd. De ha nem sérülök meg nagyon, nem ígérek semmit (ez a barom is majd' egy fejjel magasabb volt nálam, meg kigyúrtabb is). Legyen annyi eszed, ne legyél sötét, közlekedj ügyesen! ...és akkor büszke leszek rád :)
http://blog.htmm.hu/link/?id=6003 db komment.



idegesít2009-10-05 16:25:08Megjelenítve: 17034
 
Ha írsz egy SMS-t, akkor arra ne várj gyors választ. Ha csipog a telefonom sem mindig nézem meg azonnal, de naponta legalább egyszer igen.
Ha hívsz és kinyomom, az azt jelenti, hogy most nem tudok telefonálni. Akkor sem, ha nagyon fontos. Ha többször hívsz, attól csak ideges leszek. Ha már tudok telefonálni, akkor visszahívlak.
Ha ki sem nyomom, akkor vagy még kinyomni sem tudom, mert mondjuk vezetek, vagy vizsgázom, stb (vagy szarni mentem telefon nélkül).
Ha sokat csörgetsz. akkor lehet, hogy megpróbálok reagálni rá hamarabb, de akkor legyen tényleg nagyon fontos. Ha nem az, akkor csak kevésbé fogok segíteni, meg ideges leszek. Persze legközelebb akkor sem fog érdekelni, hogy sokat csörgetsz, ha tényleg fontos lenne. Majd reagálok rá, ha ráérek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5994 db komment.



idegesít2009-10-04 13:29:24Megjelenítve: 17008
 
Miért van, hogy a szeretett GTK tanárai nem jönnek be a legtöbb órájukra? Most is lett volna menedzsment alapismeretek nevű überfontos tárgy két kreditért. Kötelezően választható, meg minden. Ennek örömére a (biztos) nagyon tisztelt tanár úr baszott bejönni. Még egy alkalom lesz ebből a csodából. Akkor csak ezért kell Szegedre mennem. És ha akkor sem jön be őkelme?
Miért van, hogy ezek a dolgok csak erről a karról fordulnak elő?
http://blog.htmm.hu/link/?id=5980 db komment.



idegesít2009-09-22 21:53:08Megjelenítve: 16357
 
A mai Hírlapban az SMS rovat "A kerékpárnak az úton a helye!" címmel jelent meg. Ezt írtam még tegnap az egyébként egészen jól sikerült kerékpáros cikkükre reagálva:

Az a baj a fehérvári kerékpárutakkal, hogy céljuk sokszor nem a biztonságos kerékpáros közlekedés lehetőségének megteremtése, hanem a biciklisek elrejtése az autósok elől. A meglévő utak jelentős része a járdán van kijelölve (és ráadásul hibásan kitáblázva). Ez veszélyes és a járdázás rossz szokását erősíti. A kerékpár jármű, az úton a helye!

Jött két válasz SMS. Ez első a +36-30-47X-15-00 számról jött:

A kerékpárutakat a hozzád hasonló iskolába nem járt tudatlan b

Utána meg egy hibaüzenet, hogy szövegrész hiányzik. Kár, pedig furdalt a kíváncsiság azzal a b-betűs jelzős szerkezettel kapcsolatban. Felhívtam. Első körben azt mondta, hogy ő oktató és egy 18 méteres járművel jár és annak a fara néha csak úgy kicsap. Mondtam neki, hogy ha én egy kanyarban biciklivel spontán pofára esek, vagy autóval csak úgy nekimegyek az oszlopnak akkor talán én nem tudok vezetni. Erről aztán nem kívánt vitát nyitni. Szóba kerültek a bringautak, elmeséltem neki, hogy mikor nem kötelező használni a bringautat. Volt, amit kétszer is kellett mondanom, mert éppen vezetett és nem hallotta a zajtól a hangomat. Persze erről sem akart vitát nyitni. Utána mondta, hogy le kell tennie, mert éppen utasokat vesz fel és így nem tud beszélni. Végezetül még megtudtam, hogy helyi járatos buszt vezet. Na ná, hogy az Alba Volánnál! Persze akár hogyan is firtattam, nem mondta meg azt a b betűs szót, ami miatt felhívtam. Nem emlékezett szegény az SMS-re, amit írt.

Jött aztán még egy SMS, már Critical Mass után, a +36-30-34X-11-53-ról:

Anyadnak van az uton a helye.Az én kislanyomat az uton sodortak el.Neked is ez kell? BRANDO

Igen, így írta, hol ékezettel, hol nélkülük, központozás nélkül. A saját neve persze csupa nagy betű. Gondoltam visszahívom és tájékoztatom, hogy édesanyámnak járművezetés közben valóban az úton a helye (egyébként ő is élvezte a CM-t) és képzelje, már engem is sodortak el. De azért mert elütnek egy gyalogost még nem tiltjuk be a zebrákat. Sajnos nem tudtam neki elmondani, mert bár én kétszer hívtam, egyszer sem merte felvenni. De küldött még SMS-t:

SMS-T!

...és még mindig nem vette fel a telefont. De írt ám nekem megint, ügyes troll módjára:

Mi van,ennyi a valasz?SMS

Gondoltam ma nem etetem meg, ezért hagytam is, de nagyon éhes volt:

Mi van,nem tudsz irni ma?

De, írni ma is tudok. De inkább felhívom holnap egy 21-es körzetbe tartozó számról, hadd örüljön. De anyukám is felajánlotta erre a célra a telefonját... Vajon fel mer venni egy számára idegen számról indított hívást?

Minden esetre elég idegesítőek ezek. Még az sem zavarna, hogy ilyen primitívek, de az, hogy csak SMS-ben nagyfiúk, azért nagyon durva. Biztos meghallaná anyuci, ahogy káromkodnak és még a végén rájuk szólna. Vagy szimplán csak ilyen gerinctelen tahók.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5953 db komment.



idegesít2009-09-19 10:16:28Megjelenítve: 16171
 
Tegnap meccs után nem kicsit volt furcsa, hogy már a parkolóban áll a sor. Utána a Raktár utca is végig be volt dugulva, ez több száz métert jelent. Főleg azért volt furcsa, mert mire felszerszámozzuk a lovakat már alig szokott sor lenni. De most már sokan a motort is leállították, annyira nem haladt. Persze nem azért mentünk biciklivel, hogy ezt kivárjuk. Rövidesen meg is láttuk a torlódás okát: rendőri forgalomirányítás. Éljen, múltkor is majdnem baleset lett. Próbáljuk értelmezni, amit a rendőr mutogat, úgy mozog, mint egy robot, de jobb mint a múltkor. Igaz egy autós belement a pirosba (a lámpa volt ugye a rendőr), de az ott lévő rendőrök ezt leszarták. Végül is, minden szabálysértést leszarnak. Persze ennek hangot adtunk, mert azért mi nem ilyen közlekedést szeretnénk: "Én azért most igazoltatnám.", "Akkor legközelebb én is átmegyek a piroson!". De nem ért agyat. Mikor sikerült zöldet adniuk, akkor még mondtam nekik, hogyha elég ügyesek, még balesetet is okozhatnak. Ezért csúnyán néztek rám, pedig a múltkor is majdnem sikerült nekik ezt megtenni (konkrétan ha követjük az utasítást akkor három autó megy egymásnak ott, ahol közben úgy 50 gyalogos van). Terjengett a levegőben a szakértelmük szaga, égett agyszagot éreztem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5930 db komment.



idegesít2009-09-15 21:33:11Megjelenítve: 16348
 
Ugye felmondtam az Externettel a szerződést. Maradt vagy 8000 pénz túlfizetés, ezt megígérték, hogy visszakapom. A felmondó levélben kaptak egy bankszámlát és egy címet, hogy úgy küldik vissza, ahogy akarják.
Meg is jött a számlázási értesítő egy negatív összegű számláról, aminek a fizetési határideje 08. 24. volt. Persze ők nem tartották be.
Ma felhívtam őket, erre közölte az üszi, hogy augusztusban, meg szeptemberben is elfelejtették visszautalni, de azonnal intézkedik.
Gondolom nem büntetőkamattal növelt összeget fogják visszaküldeni. Még gondolkodom, hogy a késedelmes fizetésért nekiálljak-e reklamálni. Csak 100 forintról van szó, de nem az a lényeg: ez vicces.
Az más kérdés, hogy a Megafone sem működik már egy ideje rendesen. Bejelentettem már egy hete kb, de még semmi. Ma megint megtettem egyúttal. Arról is intézkedik az üszi elvileg. Várom a fejleményeket.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5923 db komment.



idegesít2009-09-06 13:11:15Megjelenítve: 16899
 
Még aki nem Internetezik az is találkozhat a jogvédők hisztijével, hogy mivel ellopják az ő szent szellemük termékeit, ezért éhen fognak halni vagy ezt elkerülendő meg kell enniük a saját gyereküket is (vagy egyel kevesebb Ferrarijuk lesz).
Én alapvetően lusta vagyok. Lusta vagyok letölteni is, ha ma este kitalálom, hogy meg akarok nézni valamit akkor egyszerűbb egy korsó sör áráért kivenni a videotékából mint levadászni valahonnan, letölteni, visszaseedelni (mert úgy illik), esetleg feliratot keresni hozzá. Ettől persze a jogvédők is kussban maradnának, mert a videotékákat is lehúzzák rendesen.
De ha az ember el is megy, fizetne is a kölcsönzésért, akkor sem tudok. Elmondom, mit szeretnék -mindezt a város legnagyobb tékájában-, mondjá, hogy van, de nem tudják, hogy az automatában vagy a polcon van-e. Megtalálják a polcon, de a 3 lemezből az egyik hiányzik. Nem tudják, hogy hol van.
Eredmény? Az lett. Nem csak azt a 3 lemezt, hanem a következő 21-et már beletettem a torrent kliensbe (egy torrentfileban vannak...). Ez mondjuk már rengeteg adat, de nem baj. Majd rendelek matricaadó nélküli DVD-ket. hogy ezzel a sok cuccal tudjak mit kezdeni. ...a jogvédők meg már remélem azon gondolkoznak, hány napot bír ki az ember étel nélkül.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5904 db komment.



idegesít2009-09-02 19:12:42Megjelenítve: 17020
 
Kb két napja történt: jövök hazafelé, előttem bácsi biciklin. Nagyon durván foglalta a sávot, de az nem baj. Örültem neki, hogy egyre többen tekerünk és talán kicsit kevesebben a járdán. Beérem a bácsit, jelzek, húzódok befelé, hogy akkor most körberajzolás következik. Erre minden előjel -és hátranézés- nélkül megindul balra. Fékezés, ennek a hangjára hátranéz. Gondoltam jó, akkor ezt is letudtuk. De ő nem. Kicsit várt, hátha mégis melléérek és akkor nekem jöhet, de megint fékeztem, ő meg indult balra.

-Elnézést, legközelebb legyen szíves jelezni...
-Mi az isten, még jó, hogy le nem baszol.
-Nem, de azért jelezni kellett volna.
-Háde'... - hőbörgött. De olyan stílusban, hogy ő öreg, én meg még nem, ezért ő az okos, én meg a hülye.
-Hát, ha autó lettem volna, akkor ez most fájt volna.

Hőbörgött még valamit, miközben a zebrán keresztül felment a járdára. Az autósoktól meg majd megint hallgathatjuk, hogy a hülye biciklisek össze-vissza cikáznak. Pedig ha a hülye biciklisek nem is, de ez a hülye biciklis mindenképpen.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5892 db komment.



idegesít2009-08-26 21:33:59Megjelenítve: 16177
 
Nah, a MÁV-os levelet meg elszúrtam. Nem vezérlőkocsi volt és nem a vonat elején, hanem a végén. Ezek a visszaúton voltak. Helyesbítés ment.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5850 db komment.



idegesít2009-08-17 21:19:34Megjelenítve: 16331
 
Tegnap utaztunk vonattal tobb, mint 200 km-t. Ez nem meglepo, elofordult mar tobbszor is. Hoztuk a bringakat is magunkkal. A Fehervarrol 17:26-kor indulo balatoni vonattal jottunk Szolnokig. A menetrend szerint ez a vonat kerekparszallitasra lakalmas, igaz a megfelelo kocsiban ki volt irva, hogy max 4 db. Volt azert ott majdnem 20 is. A vonat a menetrend szerint indult csak 17:26-kor, igazabol volt ez 17:52 is. A bringasok nagy resze Budapest kornyeken leszallt. Ezt akarta tenni egy csalad is Ferihegyen. A szulok leugraltak a bringajukkal, a legnagyobb meg adogatta le. Gyerek fogja a bringat a vonaton, szulo fogja a foldon, a vonat meg elindul. Kiabal mindenki, hogz allj, de mire odaerek a veszfekhez a hulye halbiban, addigra mindegy, nem huztam meg. 4 gyerek maradt fenn bringastul, ket 14 even aluli, egy 14 eves forma kiscsaj, meg egy 17 koruli. Ulnek, neznek ki a fejukbol. En megkerestem a jegyvizsgalokat, mondtam nekik, hogy mi tortent. Mind a ketten a vonat elejeben voltak. Kb 5 perc mulva odaertek a bringavagonba. Konstataltak, hogy tenyleg. Mondta nekik, hogy hat majd Cegleden valami masik vonattal visszamehetnek Ferihegyre. Erre megkerdeztem, hogy nem kapnak-e jegyet. A kalauz mondta, hogy de, mindjart. En persze ingyenjegyre gondoltam, ha mar ket (de inkabb harom) MAV alaklmazott hibajabol tortent ez a kicsit sem eletveszelyes dolog. A kalauz elkezdte nyomkodni a szamitogepet, mondott egy szemelyvonatot, amire majd fel tudnak szallni. Azt mondta, hogy inkabb vegyenek a penztarban jegyet, mert ugy olcsobb. Visszakerdeztem, hogy most tenyleg fizetniuk kell-e a jegyert. A kalauz meglepodott, hogy ezzel valami bajom van es telefonalni kezdett. Beszelt az iranyitoval, lett hamarabb vonata a 4 gyereknek es fizetniuk sem kell erte. Vegre. Persze addigra ok sem mosolyogtak mar annyira, rajottek, hogy mi tortent. En megigertem a kalauzoknak, hogy irasban panaszt fogok ellenuk tenni, ez a jovo het elejen meg is lesz, a levelet es a valaszt is felteszem majd (meg a mavfigyelore is).
Remek azert, ha nem szolok, eszre sem veszik, mit csinaltak. Azert volt ket kalauz a vonaton, hogy egyutt biztonsagosan tudjak meneszteni a vonatot, nem azert, hogy a vonat elejeben egyutt legyenek. Utana meg o akart majdnem jegyet eladni, amibol jutalekot kap. A fentmaradt utasok nem mertek volna reklamalni, ultek volna csak tanacstalanul. Meg sem koszontek, hogy odamentem, de azert latszott rajtuk, hogy jobb igy nekik. Mondjuk ebben a helyzetben nem baj, hogy ez nem jutott eszukbe. A kalauzokat meg remelem kirugjak. (Bocs, hogy ilyen ektelen a post, de PDArol irom)
http://blog.htmm.hu/link/?id=5832 db komment.



idegesít2009-07-13 22:30:06Megjelenítve: 16412
 
Uborkaszezon van kis Hazánkban. Semmi említésre méltó dolog nem történik, amit megírhatnának az újságok, így jöhet a marketing szagú írás vezércikk gyanánt! Itt a cikk.
Tehát a főoldalon kell felhívni a kedves olvasó figyelmét, hogy milyen jó is a lézerblokkoló vagy a radardetektor. Kell az minden autóba, mint a falat kenyér! (Az index helyén úgy is elfér.)
A cikk egy jó kis hangulatkeltő elemmel indul. Mert előzni kell ugyebár, azt el sem lehet képzelni, hogy valaki ne előzzön, mikor néhány száz métert esetleg esetleg 22%-kal lassabban kellene megtenni. Nosza, előzz paraszt, de előre nehogy nézz ám! Az a falu nem falu, menj be kilencven fölött, ahogy a cikk is írja! Erkölcsileg felment, hogy szent kötelezettségedet teljesítetted: előztél. De persze ezt nem mindenki gondolja így, szerelj be radardetektort és lézerblokkolót! Igaz, ha minden autóban lenne ilyen, annak is lenne előnye: néhány fajta fotocellás ajtóra is bejelez. Már csak fel kell szerelni a faluban a kocsmára és a boltra az automata ajtókat és készen is van a védelem a gyorshajtás ellen. Állítom, hatékonyabb lenne, mint a komplett rendőrség. Tehát menjünk gyorsan, aztán gyorsan lassítsunk le, hogy ne legyen bizonyító erejű felvétel a bűncselekményünkről/szabálysértésünkről. Erre remek tippeket is adnak a cikkben. Az on-line cikkből kimaradt a keretes írás, pedig nagyon érdekes. Íme:

Ha átlépi az ötvenet...
  • ...és lakott területen belül 70 km/h-val halad, akkor könnyen 30 ezer forintot is fizethet...
  • ...és megtörténhet, hogy autója 80 km/h sebességgel "száguld", abban az esetben 45 ezer forinttal könnyítheti meg a bírság...
  • ...de lehet, megfeledkezik magáról, és 100-zal hasít: 130 ezer forintot is fizethet...
  • ...s tán megrögzött száguldozó, és 130-cal kapják le az éjszakában (ami annyira nem is nagy tempó): 300 ezret szurkolhat le...


Aki lakott területen belül 50 helyett 70-nel megy figyelmetlenségből, az nem alkalmas autóvezetésre. Azt el tudom fogadni, hogy véletlenül valaki 60-nal megy, de azért majd a megengedett másfélszeresét nem venni észre. A következő cikkben gondolom majd lehozza a Hírlap, hogy a kis pondró gyalogosok állandóan át akarnak kelni a zebrán és nem lehet tőlük gyorshajtani!
Aztán megfeledkezik magáról, 100-zal hasít. Mi a kurva anyád van? Megfeledkezel magadról mint ma az a kombi BMW-s, aki a 10 másodperce zöldön ment át. Csak éppen a gyalogosoknak volt zöld, a BMW-s pedig nem a zebrán ment, hanem rajta keresztben és nem gyalog, hanem autóval. Éppen megfeledkezett magáról, a sebességből ítélve. De ha már magáról nem tud, akkor lámpát ki nem szarja le?
Aztán megtudjuk, hogy a 130 nem olyan sok. Tényleg nem sok, ha például repülőt vezetsz. De egy városban megkülönböztető jelzéssel sem mennek annyival a mentők (csak ha nagyon muszáj), mert az már szirénával is nagyon durva sebesség. De nem olyan sok, te jobb sofőr is leszel, ha veszel egy radardetektort. És akkor még a rendőr lefizetésével sem kell foglalkoznod!
Megkérdeztek három "olvasót" is. Egynek már van, másik kettő meg tervezi a vásárlást, hátha véletlenül egyszer 90-nel megy 50 helyett. Hátha egyszer a Viagra helyett valami Béta-blokkolót ír fel neki véletlenül az orvos. Persze semmi szerzői kommentár, vagy valami, hogy ez így azért nem jó, ma Magyarországon gyorshajtani természetes.
Régen még viccelődtünk azzal, hogy mikor felhívod a segélyhívót a következő fogad: "Jó napot kívánok! Ön a Tűzoltóság segélyhívóját hívta. Amennyiben a háza ég, kérem nyomja meg az egyes gombot...". ezt mára a rendőrség -ha nem is tökéletesen-, de lemásolta. De persze a remek call centerük is csak akkor fogad, ha éppen nincs hálózati hiba, kettőből egyszer nekem sikerült ma azt kifognom. Pedig csak felhívtam a figyelmüket, hogy néhol olyat játszanak, hogy ki tud több várakozásra vonatkozó szabályt egyszerre megnyerni. Erre megkaptam ilyen menj a büdös picsába hangon, hogy jó, majd ha lesz szabad autó. Persze egy óra múlva is ugyan úgy parkoltak. A győztes egyébként 3 szabályt szegett egyszerre meg: megállni tilos tábla hatálya alatt várakozott kereszteződésben és a menetirány szerinti bal oldalon. Biztos gyorshajtásból jött, akkor már szerintem is elfogadható.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5730 db komment.



idegesít2009-07-12 11:55:57Megjelenítve: 16383
 
Posta reloaded. Jött egy értesítés, hogy nekünk pénzt küldtek. Igaz a feladót nem ismerjük, de már lassan megszokjuk, hogy ismeretlenektől hoz mindenféle dolgot a posta.
Anyukám bement érdeklődni, mert a pénz valószínű nem a miénk és akinek küldték, lehet, hogy már nagyon várja. Kiderült, hogy a csekkről nem sikerült a postásnak elolvasnia a címet. Az ablak mögött ülő ezzel az általános iskolai első osztályost próbáló feladattal már ügyesen megbirkózott és "szólni fog".
Kíváncsian várom, mikor jön a következő értesítő...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5720 db komment.



idegesít2009-07-06 20:14:59Megjelenítve: 16606
 
Kaptam iwiwen egy körüzenetet. A szokásos, küldd tovább mert még a faszod is leszárad és senki sem fog szeretni, blabla.
Természetesen válaszoltam rá:

Ez egy faszság. De legalább rohadt idegesítő.

Majd másnapra meg is jött a válasz:

tudom.engem is felkur.....sorry brother.

De akkor minek küldöd?
http://blog.htmm.hu/link/?id=5715 db komment.



idegesít2009-06-28 12:20:26Megjelenítve: 17496
 
Nem új hír, csak én nem vagyok gyors: "kedvenc" bicikliutam (Székesfehérvár-Dinnyés) ismét használhatatlan. Megint töltik a Velencei tavat és úgy tűnik, biciklivel hordják a vizet. A Fejér Megyei Hírlap szerint "időlegesen lezárják a bicikliút egy szakaszát". Csak azt felejtették el leírni, hogy ezzel középen ketté van vágva és innentől kezdve semmi értelme. Cikk.
Most már arra sem lehet hivatkozni, hogy kevesen használnák, mert nyári szünet van, egyre melegszik a tó. Megint úgy kell arra menni, mintha nem építették volna meg az utat. De akkor tegyünk is úgy, mintha meglenne a pénz és kérek egy utat Pákozd és Kisfalud közé!
Azt csak mellékesen jegyzem már meg, hogy pénteken járt le az Önkormányzat 30 napos válaszadási határideje az ezzel az úttal kapcsolatban írt levelemre.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5680 db komment.



idegesít2009-06-24 21:53:37Megjelenítve: 16256
 
Kedd (tegnap) volt. Én hétfőn korán mentem aludni, hogy pihent legyek. Telefoncsörgésre ébredek. Kicsit még morgok is magamban, hogy vasárnap reggel kilenckor felébresztenek. Megbeszélem, hogy holnap találkozom a hívóval. A végén mondja, hogy akkor szerdán találkozunk. Persze ezt nem értettem, mert holnap hétfő - gondoltam. Letettük a telefont.
Kicsit bambán nekiálltam gondolkodni. Ma vasárnap van, tehát hétfő holnap lesz. Viszont a telefonban a szerdáról úgy meséltek nekem, mintha az holnap lenne. Az viszont nem jó, mert akkor ma kedd van és már majd' 2 órája dolgoznom kellene. De vasárnap van.
Ránéztem az órámra és azt írta a nap kijelzés helyére, hogy "TU". Ez pedig akár hogyan is nézem, nem "SU", tehát valójában kedd van. Az viszont szívás. Gyorsan felhívtam a főnökeimet, hogy élek még, hamarosan megyek dolgozni, csak egy kicsit elaludtam...
Máskor azt hiszem nem kellene elfelejteni beélesíteni az ébresztést mind a két órán egyszerre.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5670 db komment.



idegesít2009-06-04 11:38:15Megjelenítve: 18213
 
Ez már történelem. Múlt szerdán történt:
Nyárra mégiscsak kellene útlevél, mert az ukránok nem engednek be. Irány az Okmányiroda. Csak kicsit voltam pesszimista, mert az elmúlt időben elég jól haladt a sor. De most sorszámot is alig kaptam, 16-an voltak előttem. Igazából ez még annyira nem ijesztő, emberenként mondjuk 3 perc alatt megvan a fénykép, utána már 3 ablak valamelyikéhez kell odamenni, tehát emberenként átlag kilenc perc jut. De nem 3 percenként hívtak be egy embert, hanem inkább 10. Így már eléggé szopás. Közben persze megjött egy család két gyerekkel. Az egyik végig ordítva visított és a földön csúszott. Legalább egy órán keresztül. Anyuka kétszer mondta neki, hogy "Pszt!", aztán feladta. Apukának legalább volt annyi esze, hogy néha kiment a gyerekkel. Ott igaz koszosabb lesz, de nem hallatszik be.
Zárás előtt nem sokkal csoda történt, vagy elkezdtek dolgozni. Az emberek 3-5 percenként mentek be, haladt a sor. Jah, mindjárt haza lehet menni, ez nagyon motiváló tud lenni. Ennek úgy megörült a biztonsági őr, hogy felhangosította a TV-t. A gyerek már nem ott visított, örültem volna egy kis csöndnek. Gondolkodtam rajta, hogy én meg elkezdem a telefonomról hangosan hallgatni a zenét, mint a cigányok, de akkor csak oda süllyedtem volna, mint az őr. Odamentem megkérni, hogy némítsa le. Akkor felfedeztem, hogy honnan jön a már többször érzett bagószag: a portásfülkéből. Ott ült valami takarítónő-féleség és bagózott, a szellőztetést pedig a váró felé oldották meg. A kurva anyátokat. De aztán viszonylag hamar nehívtak. Készült rólam egy olyan fénykép, amit ha megnéz valaki megkérdezi, hogy mikor Gimpeltem le róla a mellem elé tartott számokat tartalmazó táblácskát. Jó kép lett. Aztán adatfelvétel tényleg gyorsan, még regisztráltam az Ügyfélkapura is, ha már ott vagyok és éljen. Kb két óra alatt sikerült.
Persze a gyerekvonyítás után a bagós dolgozó nem hagyott nyugodni. Írtam a Hírlapba egy SMS-t, melyben egy szép, 160 karakternél rövidebb körmondtaban nemtetszésemet fejeztem ki. Az SMS két nap múlva jelent meg.
Pénteken reggel ismeretlen szám hívott. Mikor felvetem egy ideges női hang az Okmányiroda igazgatójaként mutatkozott be és a dohányzásról érdeklődött. Aznap lehet, hogy nem lettem volna az Okmányirodában a biztonsági őr. Már csak azért sem, mert akkor a bagófüsttől hamarabb halnék meg.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5621 db komment.



idegesít2009-05-17 12:01:59Megjelenítve: 16222
 
Két hét. Ennyi ideje nem írtam. De nem, nem haltam meg. Csak nem írtam.

De most! Elkezdődött a ZH szezon, hétfőtől a vizsgaidőszak. Beadandók, tanulnivalók, meg minden. Idő nincs, alvás se, de legalább sosem unatkozol.
Így volt ez robotika 3 -ból is. Igazából ezt a tárgyat Mechatronikának hívják, de a ragadványneve találóbb. Kellett csinálni egy szimulációt, amiben egy robot megy egy célhoz és közben nem megy semminek neki. A tanár ezerszer mondta, hogy 'kollégák, teammunka'. Szépen ki is alakult a feladatmegosztás, nem sok szerveznivaló volt rajta, mindenki hozzátette amije van már és szinte készen is volt. Pár nap, pár levélváltás és összeállt. Készült szép dokumentáció is, sok oldal, kinyomtatva. Bár informatikusok vagyunk, de az azért mégsem járja, hogy holmi fák legyenek az erdőben! Nyomtatasd ki...
Bemutattam a projetket, jól működött, belekérdezett, válaszoltam, rendben van. Aztán jött a kérdés, hogy hol a projekt. Az előbb mutattam be. De hol van? Nah ere mit mondjak. A pendriveomon. Jött is a kérdés: Akkor beadja a pendriveot? Hány gigás? Persze rögtön el is mondta, hogy neki nem kell, mert van már, de akkor már adjam be. Ekkor már mindenki fogta a fejét. Elküldjük emailben. Az nem jó, mert neki dokumentálnia kell. ...meg gondolom a pendriveom. Mert a pendrive nem írásvédett, szóval nem jobb, mint az email. (Kivéve, ha valaki nem tudja rendesen használni a levelezőrendszerét, de én ezt természetesen nem feltételezhetem.) Írjuk ki CD-re! Anyád, ha nem most mondod, akkor kiírjuk, de... Mindegy, nem hőbörgünk. Elszaladtam, nagy nehezen szereztem minenkinek CD-t, már kezdődött is az írás.
Közben bár "teammunka kollégák", de legyen mindenkinek külön projektje. Végül is mindenki bemutatta tök ugyan azt. Ha egy rakás mérnök épít együtt dolgozva egy hidat, az nem azt jelenti, hogy befedik a Dunát, hanem azt, hogy lesz egy híd. Mindegy, a Dunát is befedtük. Utána papírt is tegyünk rá. Mindenkinek külön dokumentáció. Mondjuk erre készültünk, mert a szopatás borítékolható volt. Az eredeti feladatkiírásban volt egy olyan feladat, hogy "Vezesse le a matematikai modellt". Hát, enélkül nem működhetne, de ott vannak kinyomtatva a képletek. Jó. Következő: "tervezze meg a modell blokkvázlatát". Ezzel mondod meg a proginak, hogy mit csináljon, tehát szintén késznek kell lennie. Jött is a kérdés, hogy hol van ez megoldva. Hol lenne, hát Matlabban! De miért nincs kinyomtatva. Mert nem mondtad bazmeg'! ...persze nem így mondtam. Pedig meg lett nekem mutatva, hogy oda van írva, hogy "tervezze meg a modell blokkvázlatát". Persze megterveztem.
-Nézze tanár úr! Megterveztem, ez kell is a működéshez. Az előbb mutattam be. Szerintem ez megoldva.
-Ne mondja már nekem meg, hogy mi a feladat, hol van ez a dokumentációban?
-Legyen szíves mutassa meg nekem, hogy a feladatkiírásban hol szerepel a dokumentáció szó! Ha én olvastam félre elnézést kérek...
-Na ne kapkodjunk annyira, akkor szerdai vizsgán bemutatja mindenki a dokumentációt (meg visszük a CD-t ugye), különben mindenki megbukik!
Apró probléma mindössze, hogy a szerdai vizsga 2 főnek van meghirdetve, mi meg öten vagy hányan vagyunk. De megyünk. Ha meg nem fogadja el, akkor a Dékánhoz. A fekadatkiírással, hogy mutassák meg a CD és a dokumentáció szót benne.
Persze ez azt hiszi magáról, hogy milyen remek tanár, meg minden. De mi már tudjuk... Egyetem...ezt így. :(
http://blog.htmm.hu/link/?id=5581 db komment.



idegesít2009-05-03 21:46:36Megjelenítve: 16484
 
Hát, volt ez a három napos ünnep. Maradtam itthon, van bőven tennivaló, meg hátha kialszom magamat. Nah ez utóbbi nem sikerült. Pénteken felébredtem, mert csak. De legalább felidegesítettem magam rajta, így már vissza sem tudok aludni. Tegnap a macska keltett, háromszor.
Ma meg a szomszédra ébredtem fel először. Most nem trombitált, most füvet nyírt. Bár amilyen hangja volt szerintem murvát darált a fűnyíróval. De vasárnap reggel kilenc óra volt mikor felébredtem. Délután persze tormbitált is. Pedig én annak tudtam volna örülni, ha összekveri a kettőt. A pofáját betolja a fűnyíróba, aztán (bár felőlem előtte is) a trombitáját meg akár tologathatja is a fűben.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5571 db komment.



idegesít2009-04-01 14:41:13Megjelenítve: 19597
 
Tehát áprlis elseje van. A bolondoké.
Meg a Confickeré is. Pedig azt reméltem, hogy nem leszünk érintettek. De megszívtam. ...és nem lettünk érintettek.
Reggel volt, béke és csend. Éppen a Confickerről olvastam, mikor jött egy e-mail. Igaz az IMAP szerverről csak a fejléce jött le, de nem zavart. Aztán már a zene is elhallgatott és a tőlem 3 méterre lévő szerver sem reagált a pingre. Már ekkor tudtam, hogy ez nem vicces.
Egy gép felől (látszólag) rengeteg UDP broadcast jött, pont a Samba felé, ami persze 100% -ra kiterhelte a procit. Samba kilő, de az UDP jön. A buta Switch meg nem mondott semmit, villogott mint a vészlyelző egy másodosztályú katasztrófafilmben.
IP alapján megkerestem és kilőttem az adott gépet. Utána kilőttem a következőt és a következőt is, mígnem összesen egy darab Windowsos gép maradt talpon. (Kilövés alatt kikapcsolást kell érteni). Mondjuk nem értettem, hogy hogy küld UDP broadcastot egy kikapcsolt gép. A jó öreg egyesével kihúzásos technológiával behatároltam a hibát. Egy switch volt, ami csak toldóként funkcionál és mégis 4 portján van link. Meg 2 üres kábel, ami laptopot vár. Illetve egy üres kábel, meg mégegy, aminek mind a két vége rá volt dugva a switchre.
Kábel kihúz, eldob, user meglepődik. És lőn Net!
Nem, nem packet generatort kaptam április elsejének, nem poén volt. Véletlen.
Jobban szeretem az okos Switcheket.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5496 db komment.



idegesít2009-03-30 21:27:26Megjelenítve: 16356
 
Kb két hete történt a következő történet:
Szereplők: én és egy nő sofőr, valamint egy Suzuki ISJ-453 rendszámmal.
Kanyarodnánk balra. Beállok elsőként a kerszteződésbe, a sáv közepére. Tőlem balra a szembe sáv, tőlem jobbra a jobbra kanyarodó. Állok, mikor mellém gurul egy Suzukis. Oldaltávolság nincs, a kanyarodás közben előz. Ha elszúrja, nincs hova menekülnöm: balról jön ez, jobbról meg parkolnak az úton. De nem. Sikerült felidegesítenie, de most nem küldtem el a picsába. Utána indultam inkább, ha nincs szerencsém, legközelebb a 3. lámpánál úgy is pirosat kap. De volt szerencsém, pont abba a parkolóba ment, amibe én is. Félreálltam, hadd parkoljon. Félrehúzódott a bal szélre úgy, hogy egyetlen szabad parkolóhelyre se tudjon beállni (nem is volt sok hely). Állt így egy darabig, én figyeltem, mi fog történni. Az előző hibájára ő is rájött, előrébb ment és próbált betolatni a parkolóhelyre, de nem sikerült. Nem baj, lehet javítani. előre gurul, addigra már csak hátra kellett volna tolatnia és kész. De persze egyenesen tolatnia sem sikerült, felment a padkára. Én már mosolyogtam nagyon. Ismét ki a parkolóhelyről, majd vissza. Most már sikerült a padkától megállni egy centire. Győzelem! A parkolóban parkolás című rutinműveletet kb 3 perc alatt sikerült abszolválnia. Mikor leállította a motort, akkor indultam csak közelebb hozzá, leállított motorral csak nem tud elütni.
Odaálltam az ajtajához, leszálltam, várjam, hogy kiszálljon. Itt egy kis gixer adódott, de aztán mégsem a biztonsági öv győzött.
-Jó reggelt kívánok! Szeretném megkérni, hogy legközelebb ne előzzön ilyen szabálytalanul, mert nagyon balesetveszélyes.
Rám néz, elfordul, mint úrinő a csövestől.
-Jól látom?! Az előbb ön veszélyeztetett engem, most meg hozzám sem szól? Ennyit ér magának, hogy majdnem balesetet okozott?
És lőn! Csönd.
-Gratulálok, ennyit önről.
Ott hagytam. Persze messzire nem mentem, mert ott volt az uticélom. Láttam, figyel nagyon. A tekintetében félelem volt. Nem is tudom, mikor láttam utoljára embert (?) ennyire félni. Nah jó, szívassuk. A telefonnal a fülemet kezdtem vakarni, mintha telefonálnék. A félelemmel teli tekintet megmaradt és elsunnyogott. Soha többet nem láttam az autóját.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5480 db komment.



idegesít2009-03-25 21:39:44Megjelenítve: 16459
 
Felhívtam a Magyar Köztársaság zsarolóirodáját. Azaz beszéltem az APEH ügyfélszolgájával. A kérdés nagyon bonyolult volt: hogyan lehet a SZJA 1% -ról nyiltkozni, ha e nélkül korábban már be lett adva a bevallásom elektronikus úton.
Megtudtam a kelletlen fószertől, hogy csak küldjem el a formanyomtatványt postán az illetékes hülyékhez és kész.
-Semmi mást nem kell csinálnom?
-Nem.
-Tehát simán feladom postán és kész?! Semmi mást nem kell ráírni a borítékra?
-Adja csak fel - mondta olyan hangon, hogy tudtam, húzzak már a picsába.
-De én azt olvastam, hogy a borítékon fel kell tüntetni az adószámot is.
-Igen, azt is rá kell írni.

De bazmeg'! Még jó, hogy nem én tájékoztatom őket az adózás szabályairól. Ha csak a telefonbeszélgetés után (ugye leteszem, mikor mondja, hogy csak küldjem el) cselekszem, érvénytelen lesz. Rohadjatok ti ott meg, ahol vagytok, buzik.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5460 db komment.



idegesít2009-03-13 13:51:46Megjelenítve: 16735
 
Nem rég úgy gondoltam, érdemes lenne összehasonlítani egy nem reprezentatív mintával az Interspar és a CBA árait.
Fel lettek írva az árak a CBA-ban, mentünk a Sparba. Nem csak árakat írni, vásárolni is. Rajtam a szokásos hátizsák. Meglátta a biztonsági őr:
-Azzal nem lehet bemenni! Kint kell hagyni!
Annyira meglepődtem ezen, hogy még lebaszni is elfelejtettem az őrt, hogy Európában köszönni szokás. Egyébként ez a hátizsák még sosem volt probléma, bármikor is mentem.
Mindegy, mondtam is az őrnek, hogy inkább akkor mégsem itt fogok vásárolni, visszamentünk a CBA-ba. Igaz van, ami 10-20 forinttal drágább, de ott köszönnek és nem abuzálnak. Ha ez kell... Végül is nem én vagyok őértünk, hanem fordítva. (Legalább is szerintem, mert szerintük pont fordítva - ezek szerint).
http://blog.htmm.hu/link/?id=5441 db komment.



idegesít2009-03-09 09:40:54Megjelenítve: 16968
 
Néha úgy érzem, hogy Microsoftos fejlesztők is beszállnak a Linux fejlesztésébe. Ilyenkor azt teszik, amihez a legjobban értenek. Ezt fejtse meg valaki:
Stopping K Display Manager: kdm.
'unknown': I need something more specific.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5410 db komment.



idegesít2009-03-05 23:13:04Megjelenítve: 16986
 
Ma láttam zsidót vásárolni. Sokkoló volt.
Pedig én csak ártatlanul mentem a pékségbe. Ott állt a jellegzetes fószer a pékség ajtaja mellett. Bementem, követett azonnal mint valami cigány, aki a pénztárcámra pályázik (végül is csak a módszer különbözik). Megálltam a pultnál, emberünk is mellettem, csak kicsit előrébb, jelezvén, hogy bizony őt kell előbb kiszolgálni. Az eladó viszont tudta, hogy bár már én állok messzebb a pulttól, de én értem oda előbb, engem kérdezett. Gyorsan letudtam a vásárlást, de még rendezgettem a cuccokat.
Kért utánam, kezdte 2 db kiflivel. A pékségről tudni kell, hogy minden szép. A kiflik például tök ugyanolyanok, méretre, színre, mindenre. Szóval nem olyan, mint a sarki közért, hogy az a kifli nincs középen beszakdva amelyik tegnapi. Tehát kérte a két kiflit, kapta is. De neki nem felelt meg, kérte az eladót, hogy válogassa ki a rekesznyi tök ugyanolyan közül a két legnagyobbat. Az eladó türelmes volt, viszonylag hamar dűlőre jutottak. A következő áhított termék egy kalács volt. Ebből is volt rengeteg ugyan olyan. De ennek csúnya volt a fonása. A legbelsőnek viszont szép, neki az kellett. Az eladó csöndben teljesítette a kérést, az arca sem rebbent, viszont ha a színét kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy RGB skálán az R komponens vált dominánssá. Nem vártam meg a végkifejletet, mert a következő kiflinél valószínűleg -egyébként teljesen jogosan- összevérezett volna az egyébként jámbor eladó a kedves vásárlóval.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5390 db komment.



idegesít2009-02-12 01:27:02Megjelenítve: 16202
 
Ha a tudásod egy gömb, akkor a gömb felszínén azok a dolgok vannak, amikről tudod, hogy nem tudod őket. Minél nagyobb a gömb, a felszíne is annál nagyobb.
Vannak dolgok, amik ha elkerülnék a gömböt, az jó lenne. Bár ha csak elkerülik, az struccpolitika, kerüljenek inkább egy másik dimenzióba. Akkor tényleg elkerülik!
Vannak dolgok, amiknek nincs egy rendes társadalomban helyük.
Ha egy nem oda való dolog kerül a társadalomba, akkor annak szükségszerűen védekeznie kell. Jelenleg a védekezés módja az "igazságszolgáltatás", ami persze lófaszt nem ér.
Következmény: rengeteg olyan dolog történik, aminek nem lenne szabad.
Eredmény? Nincs. Megoldás? Lenne. Ahhoz rendes rendőrség kellene a Faszkabát Rt helyett, rendes bíróság, meg egyáltalán: társadalom.
Megoldás? Lenne. Addig is: nem gyilkosság, nem önbíráskodás, hanem a társadalom romokban heverő, utolsó normális szilánkjainak a kétségbe esett önvédelme.
Nah ezt már üldözik a Faszkabátok, mert ettől nem félnek. Az "önbíráskodó gyilkos" egyszer büszkén vállalja tettét, amivel a társadalmat szabadítja meg egy fertőzésétől - meg is kapja érte a büntetését. Ha pedig a végső gyógyszert gyógyítod, a betegség megöli a testet. Az úgynevezett bűnöldöző szervek az úgynevezett igazságszolgáltatással már kezdik megtalálni a gyógyszer ellenszerét.
Késő? Soha!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5323 db komment.



idegesít2009-02-10 22:41:56Megjelenítve: 16250
 
Szegedi Tudományegyetem, Tanulmányi és Viszgaszabályzat 23.2 pont:
A kérelemre induló ügyek esetében a szabályzat hatálya azon ügyekre terjed ki, melynél a kérelmet a szabályzat hatálybalépését követően nyújtották be, kivéve ha ez a hallgatóra nézve kedvezőbb.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5310 db komment.



idegesít2009-01-21 19:35:03Megjelenítve: 16173
 
Másfél hete, hogy írtam. Mentségemre szolgáljon, hogy csak dolgozom, tanulok meg alszom. Így nehéz blogravaló történetekkel találkozni.
Azért még is lett egy. Már-már én lettem volna a hülye, mikor... A bakancsom elkezdett szétesni, szétvált a talpa középen (!) és az egyiken a fejénél berepedt a bőr elég csúnyán, a bélésig már. Előkerült a számla is, nosza vigyük vissza. Reggel még lekeféltem ról a retket, mégse legyen olyan csúnya.
Délutánra persze szépen összekoszolták egymást. Fel is háborodott rajta az eladó (nem minden ok nélkül), de az elnézés kérésem valahogy nem ért agyat. Közölte, hogy szerinte ez nem garanciális, mert szét van rúgva. Mármint a bőrre gondolt, ami az orrán van. És egyébként is, hogy képzelem, hogy ilyen koszosan odaviszem. A talpa is azért válik szét, mert szétrúgtam. Felvetésemre, hogy akkor a talpának talán az elején kellett volna szétnyílni meglepődött, majd ejtette a vádat. Szerinte azért sem garanciális a bejelentett hiba, mert az utólag beletett talpbetét elkopott. Meg kopott a talpa. Ez mondjuk tény, nagyon gyorsan kopik a talpa, ezt hívják anyaghibának, csak ez nagyon nehezen bizonyítható (az előző bakancsom több, mint négyszer ennyi használat után nézett ki így). Jah, és majd elfelejtettem: lebaszott, hogy koszosan vittem oda. De reklamáltam, kell jegyzőkönyv is.
Elővette hát a jegyzőkönyvet. Majdnem felröhögtem, mikor megláttam: a jagyzőkönyv alja legalább 1 cm szélesen teljes vastagságában át van itatva kávéval. Végül nem kezdtem el röhögni, de a bakancs is kevésbé lett koszos hirtelen. Milyen relatív...
Jah, azt majd' elfelejtettem, nem csak ezért basztak le. Azért is, mert én nem fázom - nem volt rajtam kabát. Igen, egy a boltba betérő potenciális vásárlót így kell fogadni.
Mielőtt mentünk volna, még mondta, hogy ha nem javítják meg, nekem kell ám elvinni a KERMI-hez bevizsgálni és a vizsgálat díját kifizetni is. Pedig nem is ismernek! (Mikor legutoljára olvastam a fogyasztóvédelmi törvényt, akkor még a kereskedőnek kellett a vizsgálatot kezdeményeznie, de felkészülök friss jogszabályból mire megyek vissza.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=5270 db komment.



idegesít2009-01-03 22:28:04Megjelenítve: 16949
 
A járművezetők engem mindíg kinéznek maguknak januárban?
Arról nem is beszélve, hogy a hülye sofőr az Alba Volán alkalmazottja és éppen járatos buszt vezetett. Nem is írok mást, már megtettem, írtam a Volánnak. Várom válaszukat...


Tisztelt Alba Volán!

A mai napon (2009. január 3.) 15 óra 15 perc körül kerékpárral haladtam a Király soron, az útkanyarulat és a Huba köz buszmegálló között. Körülbelül, 30-35 km/h sebességgel, szabályosan közlekedtem. Mögöttem egy járatos busz haladt.
A busz előzésbe kezdett, majd megjelent a vállamtól (és a kormányvégtől) 10-20 cm távolságra a busz eleje. Ekkor rákiabáltam a buszsofőrre és közben erősen fékeznem kellett, hogy egy esetleges halálos kimenetelű balesetet elkerüljek.
A busz sofőrje erre megállt az út közepén, félre sem húzódott. Mivel irányjelzés sem volt, ezért mögötte vártam, mi fog történni (nem bíztam ezek után a sofőrben, nem mertem a szabálytalanul megálló járművet megelőzni). A busz a megállótól néhány 10 méterre állt meg. A sofőr leszállt és minősíthetetlen hangnemben kérte rajtam számon a következőket:
-én hogy beszélek vele (ilyen helyzetben nem hiszem, hogy sokan kiabálnák azt, hogy "Legyen szíves távolabb menni"). Meghallgathattam, hogy "Mi a kurva anyámat képzelek, stb.)
-miért versenyzek (ezt nem értem)
-kacsáztam (nem igaz, bár erre még a KRESZ is kitér)
-neki úgy kellett megelőznie, hogy átlépte a záróvonalat
Majd "kultúráltan" elköszöntünk egymástól, a busz szintén indexelés nélkül elindult, a megállóba nem állt be.
A busz rendszáma: HSX-426.

Amennyiben az esetet nem sikerül megnyugtatóan rendezni, úgy rendőrségi feljelentést teszek az ügyben.
Nem szeretném, hogy egy ámokfutó buszsofőr balesetet okozzon. Most is csak annak köszönhető, hogy el tudtam kerülni a balesetet, hogy évi több ezer kilométert tekerek városi körülmények között. E nélkül beláthatatlan dolgok történhettek volna.

Várom válaszukat!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5222 db komment.



idegesít2008-12-08 22:28:33Megjelenítve: 16845
 
Alig van időm tanulni, most is azt kellene. Csinálnám is, ha lenne mit. Lenne egy kibaszott kidolgozott példa, vagy valami, ami működik is. Mert hibaüzenetet generáltatni a Matlabbal én is tudok. Arról nem is beszélve, hogy a diák verzió 30 ezer forint. Az oktatók csak annyit mondtak, hogy "úgy is megszerzitek valahonnan". Azt már nem mondták el, hogy van diák verzió, mert lehet, hogy van olyan tanulószerződéses, akinek kifizetnék. Nem bazmeg', warezoljál, ha el akarod végezni az iskolát. Meg warezoljál magadnak szájbabaszott windowst is, meg ofiszt, hogy a semmire sem használható tananyagot meg tudd nézni.
Érdekes, távolról használható Linuxos gépet kaptunk. Windowsost miért nem? Pedig a Linux az ingyenes, azt mindenki telepíthet magának otthon.
Ugyan ebből a tárgyból az előadó csak annyit mondott, hogy a tananyag a weben van. Csak éppen találat nincs rá a Googlen. De biztos ott van, hiszen ő mondta. A projektez meg gyakoroltunk gyakorlaton. Van egy olyan része, hogy amit összeraksz, azt 3D -ben jelenítsd meg. Mikor harmadszorra megkértem a gyakvezért, hogy ugyan már akkor talán nézzük meg azt a megjelenítő toolboxot, akkor csináltunk is valamit: egy tök másik toolboxszal 2D megjelenítést.
Azt mondtam már, hogy vizsgára beugrónak 3 ZH-t kell írni? Vagy menj csütörtökön 13 órára Szegedre. Nem baj, ha kirúgják a levelezősök felét a munkahelyükről, akkor legalább lesz idejük megkeresni a weben a tananyagot, amiből a ZH lesz.
Intelligens rendszerek...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5142 db komment.



idegesít2008-12-04 03:07:41Megjelenítve: 16874
 
EAT-910. Egy gyöngyszem a szegedi taxisok között. (Ha jól látom, a Gábriel Taxihoz tartozik. Csak a Google kedvéért.)



Ezt a fotót sikerült róla készítenem. Ha eltekintünk attól, hogy alig látszik rajta valami, akkor a figyelmes szemlélőnek feltűnhet valami a taxi alatt. Igen, a járda. Mondjuk ennek nem szánnék külön postot, mert nem nagyon találkoztam még olyan taxissal, aki tudna parkolni. Ennek sikerült, bár nagyon útban voltam.
Ez a járdaszakasz különleges fontossággal bír, mert mind a 60 méteres terjedelmén van WiFi lefedettség. Igaz kicsit gyenge, de Skypeolni pont elég. Beszélgetés közben bejártam ezt az aszfaltcsíkot párszor. Egyszer csak arra eszméltem, hogy a járdán útban avgyok a taxisnak. (Az még nem ez volt.) Annyira meglepődtem, hogy félreálltam. Másodiknak jött ez, nah itt már nem követtem el ezt a hibát. Megálltam előtte és beszélgettem tovább. Egyszer csak elkezdett felém araszolgatni, én meg mosolyogtam rá. Megállt a lábamtól 15 centire és nézett, hogy ő most mennyire király, közel bírt jönni a dobozával. Jött még közelebb, vártam, hogy érjen hozzám, de nem, kikerült. Igaz kicsit oldalra kellett fordulnom -így utólag belegondolva kár volt-, hogy le ne törjön a tükre. De sikerült! Talált parkolóhelyet. Igaz valami fasz gyalogos elfoglalta azt a kurva járdát...
Persze egy szót nem szólt. Én meg nem röhögtem (nagyon) mikor egy fél óra múlva alig akart elindulni az autója. Pedig az autó nem tehet róla, hogy egy fasz ül a volánnál...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5130 db komment.



idegesít2008-12-03 08:24:19Megjelenítve: 16786
 
Ma reggel miközben álltam a piros lámpánál a balra kanyarodó sávban (én voltam az első, mert nem mentem át az előző sárgán) hallom, hogy egy rövidet dudál mögöttem az autó. Jó, biztos köszönt valakinek. Aztán dudált egy hosszabbat is és közben mutogatott jobbra. Lehúzta az ablakot és azt nehezményezte, hogy én mit keresek a balra kanyarodó sávban, mikor onnan ő éppen egyenesen akar menni. És egyébként is: a biciklit át kell tolni a zebrán. A lámpa zöld lett, ő meg majdnem nekiment a szabályosan egyenesen haladóknak...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5120 db komment.



idegesít2008-11-10 14:40:14Megjelenítve: 17536
 
Az a jó, hogyha odamegyek valahova, akkor ott valami gebasz tuti fog történni. Ez felettéb remek pl, ha az ember szervíztevékenységet (is) folytat.
De most nem javítani mentem, hanem inni. Szegeden az Egri borozóba. A pultnál egy picsa, akire sokmindent lehet mondani, de azt nem, hogy józan rögtön megtalált. Vegyek neki egy üveg pálinkát. Volt vele valami kecskeszakállas entitás is, az is olyan okos volt mint egy hógolyó. Szóval jól megértették egymást, kértek pálinkát. Nem kaptak.
Igazából ezen még nem lepődtem meg, egy kocsmában előfordulnak részegek. Akkor lepődtem meg, mikor ez a picsa megjelent az asztalunknál és elvitte a félig megivott Hubit. Utánakiabáltunk, hogy még van ám benne, de valamit motyogott csak. Biztos kellett neki a pultoskoktélhoz.
Jó, de akkor kéne még fogyasztani (a Hubi nem az enyém volt, de a sör, ami viszont igen, nah az elfogyott). Odamegyek a pulthoz és közlik, hogy mindjárt zárnak, nincs kiszolgálás.
-És azzal a feles Hubival mi lesz, amit az előbb elvittetek?
-Mi?

-A kolléganőd elvitt egy poharat ami még félig volt.
-Hát ezzel nem tudok mit csinálni, nem én voltam.
-Azt észrevettem. De nálatok dolgozik, nem?
-Hátőő...de. Elnézést kérek.
-Jó, de attól nem lesz Hubi...
-Mért, ha adok egy másikat, attól jobb lesz?
-Hát attól például igen.

Persze ez a beszélgetés nem zajlott ilyen gördülékenyen. Minden mondat után fél-egy perc várakozás következett, hogy érezzem, hogy én igazából le vagyok szarva. Addig a leltárt irogatta. Csak beleköptem a levesbe, hogy nem mentem el a pulttól. Közben a lopós csaj a háttérből figyelt. Mikor megkaptam a piát, a többi vendég elkezdte kicsit oltani, de nem maradtam ott röhögni.
Még ott megkaptam a pultostól, hogy én vagyok a bunkó, mert nem értettem a poént. Szerintem meg ők hülyék, de hülyékkel nem álltam neki erről vitatkozni. Nem sokkal később a csaj jött az asztalunkhoz lebaszni, hogy miért reklamáltunk. Annyira tiszta volt a tekintete, hogy mind a négy sarkát egyszerre tudta nézni az asztalnak és kicsit izzadt is. Épületes látvány volt.

Másnap a Budapest Sportarénába mentünk. Puccos hely, csak ülve lehet meccset nézni és nem is olcsó. Persze mivel ülsz, így a jegyed adott helyre szól. Kivéve persze, ha a helyedre tesznek egy TV stábot. Akkor menj az információhoz, ott alkoholos filctollal ráírják a jegyre az új számot és mire visszaérsz rég elkezdődik a meccs. Visszafelé még megálltam kicsit a TVsek mellett és kellő hangerővel elmondtam, hogy mit gondolok annak az anyukájának a foglalkozásáról (a szagát is ecseteltem), aki ezt kitalálta. A TVben ezt úgy kommentálták, hogy "közben érkeznek az ideges szurkolók, mert a mi helyünket is eladták véletlenül". Persze, jobb, ha ilyenkor beszélnek, mert addig sem hallatszanak be a vulgáris kifejezések.
Az első szünetben írtam fogalmazást a vásárlók könyvébe. Kíváncsi leszek a válaszra...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5079 db komment.



idegesít2008-11-02 21:50:04Megjelenítve: 17000
 
Aki tanul az hülye. Aki nem tanul, az az is marad. Inkább elmegyek egy kocsmába idült alkoholistának, az sokkal jobb mint tanulni és dolgozni. Legalább hamar megdöglök az alkoholtól és nem fogok szenvedni az öregkori betegségektől.
Nézzük a hét programját: mestint házi, intelligens rendszerek projekt, rendszerfejlesztés projekt, cisco vizsgák (valami 12). Jah, mondtam már, hogy a hét gyakorlatilag szerdáig tart? Utána már megyek Szegedre, nem igazán van lehetőség ezekkel foglalkozni. Mindemellett napi 12 órát dolgozom. Kéne valami istenfasza, amitől megállna az idő, vagy legalább is 48 óra lenne egy délután. De legalább nem vagyok fáradt. 3 hete nem aludtam normálisan, mert nem volt idő rá. Legalább pihenten állok neki ennek a hétnek... Érzem, remek kudtacokkal kecsegtet.
Súlyosbításképp már most olyan vagyok, mint egy hisztis picsa, legalább is a post eddigi része alapján.
Azért történt ma jó dolog is - legalább is az elején. Szüleim házassági évfordulója. Utána volt egy szar meccs, ez után meg mentünk akváriumot venni a teknősnek. Találtunk egy egészen jót nem (de) túl drágán. Jó, kell hozzá melegítő, szűrő, stb. Az is meglett. Jah, meg kavics is. Sejted már mi történt?
Akvárium a helyére került, az aljára a kavicsok, bele víz. Kicsit a víz zavarossá vált, mert a kavicsokat nem mostam el előtte. Jó, vízcsere. Nem sokkal később Lüpi szólt, hogy melléöntöttem kicsit a vizet. Mikor kérdeztem, hogy mennyire csak egy hatzározatlan "Öööö" volt a válasz. Úszott a fél előszoba. Az a kibaszott akvárium lyukas és nem csöpög belőle a víz mert folyik. Persze felmosás, mericskézés. Jött a macska is, szegény kapott kicsit az idegességből, de miután visszahívtuk megbékélt.
Remek hét lesz. Szopjon láncfűrészfaszú menyét aki ezt kitalálta.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5046 db komment.



idegesít2008-10-08 00:41:56Megjelenítve: 16514
 
Hétvégén voltunk koncerten Avalonban. Fél kettőkor indul Avalon busz a határ faszáról a belváros felé. A koncertnek 7 perccel később lett vége, persze a busz nem várta meg. Mikor szóvá tettem jobb híján a ruhatárosoknak ezt, kicsit fintorogtak. Mondjuk én meg nem voltam túl kedves, dehát ők voltak a balfaszok. Elmagyarázták, hogy honnan indul az éjszakai busz. Mondták, hogy a végén a megálló balra van, persze jobbra volt. Jön a busz. A tömbjegyre rá van írva, hogy éjszakaira nem érvényes. Kérdezem a sofőrt, a válasz: nincs jegy. Hát, akkor jó. A buszról az Örsön lebasztak minket, mondván sétáljunk 100 métert és szálljunk vissza ugyan arra a számú járatra. A sofőr azon sem tudta, hogy hogyan kell ejgyet venni és egyáltalán hogyan működik ez. Csak annyit mondott, hogyha a tömbjegyre rá van írva, hogy nem érvényes, akkor nem érvényes. Szövegértésből jeles.
Így legalább ingyen volt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4992 db komment.



idegesít2008-09-01 21:23:08Megjelenítve: 17359
 
Kaptam analóg spamet. Lassan a postaládára is spamfiltert kell tenni. Vagy rbl-szerűen kikötözni a postást a fához. A levelek késése úgysem tűnne fel senkinek, a mai kézbesítési sebességek melett plusz egy-két hét már igazán elenyésző.
Nagy, Deutsche Post-sárga boríték. Tényleg nagy, A/4 -es méretű. Díj hitelezve, alatta, hogy "DM". Gondolom nem a buziszerárúházra gondolnak, hanem már ráírták, hogy spam. Nézzük, mit is kaptam! Rá van írva, hogy "ahogy látható volt a TV-ben". Persze, mint az intelligens molekula. Zöld matrica, 90 fokban elforgatva, rajta felirat, többek között: Iktatási szám: 029 Hivatalos okmányok Az. Meg kórházi zárójelentő. Meg van rajta ilyen is: A levél tartalmát felügyelet alatt zártuk le a matricával és úgy postáztuk, hogy minden válaszadási határidőt be lehessen tartani. Figyelitek? Már határidők is vannak. Persze kereshetem Vitray Tamás üzenetét a borítékban. Utálom a Vitrayt, leszarom, mit üzent. A boríték hátulján a kinyitás helye meg van jelölve, hátha valaki nem látott még borítékot. Meg további bullshit.
Persze kinyitottam, miről szólna különben ez a post. Van rögtön ilyen nyereménycsekk-utánzat. Nyerhetek ötmilliót, öt és felet és huszonhetet. Nade a huszonhétmilliót úgy kiíirni, hogy -most kapaszkodjatok meg!- "Huszonhét Nulla Nulla Nulla Nulla Nulla Nulla" azért már durva. A többi szám is így van kiírva. Félrehajtva a papírhalmot megtudom, hogy a 7% szerencsés között vagyok. Picsába. Még két oldal bullshit, megtudom, hogy rendelhetek is valami szart. Hogyaszongya: A TERMÉSZET FÜVÉSZKERTJE. Így, csupa naggyal. Szőnyi Annamária írta alá a szennyest, meg azt is megtudtam még, hogy az adatok a KEK-KH -ból származnak.
Van még a csomagban egy hivatalos igen válaszboríték, mindenféla matricát kell mindenhová ragasztanom. Van olyan is, hogy "Reader's Digest pénzügyi főosztály a fődíjra vonatkozó adózásról"
Megint bullshites papír. Az alján: Részvételi dokumentum. Szerintem WC papír szükség esetére. Van egy kivételes ajánlat kezdetű, jó vastag szar is, ezt szét sem nyitom. Aztán a kriptaszökevény Vitray is kezet fog valami nyertessel. Aztán van olyan fecni is, hogy "Az év ajándéka". Az első mondat benne: "Kiállítottunk önnek egy matricát..." Nabazmeg. Ezt így. Kiállítottunk önnek egy matricát. Inkább apád faszát állították volna ki anyádból, most nem kapnék ennyi szart, nezse neked környezetvédelem. Van itt valami keményebb papír. Ha lekaparod a lekaparnivalót, akkor nyerhetsz. Tuti, hogy nyernék, a legnagyobb nyereményt, úgyhogy le sem kaparom. Kuka. Még egy bullshit. Van egy hivatalos nem válasszboríték is, ez már nem is színes. De még ezzel is lehet nyerni. Hát beszarok. Még erre is kell mindenféle matricát ragasztgatni. Azt hiszem, én a szabvány borítékot fogom használni ez esetben a következő levél postázására:

Tisztelt Reader's Digest Kiadói Kft!

A mai napon megkaptam a 029 számú DM levelüket. Szeretném jelezni, hogy egyik ajánlatuk sem érdekel, nem kívánok semmiféle nyereményjátékban részt venni.
Jelezném továbbá, hogy a személyes adataim kezeléséhez nem járulok hozzá, ezért kérem, hogy töröljék azokat az adatbázisukból! Minden további reklámküldeményüket a személyes adataimmal való visszaélésnek tekintek és megteszem a szükséges lépéseket ez ellen.

Az adatok, melyek törlését kérem: Tóth László, XXX

Ahogy fent írtam, semmilyen velem kapcsolatos személyes adat tárolásához nem járulok hozzá, ezért kérem, hogy a fenti adatokon túl a többi személyemhez kapcsolódó bejegyzést is törljék!


Persze valószínű, hogy fogok még ilyen szart kapni tőlük. Kíváncsi leszek, minden esetre a levél tértivevényesen megy el, ha már ennyire szeretik a matricákat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4912 db komment.



idegesít2008-08-25 22:48:34Megjelenítve: 16430
 
A kezdő felhasználók között előfordul, hogy félnek a neten rendelni, mert hátha félrekattintanak és fizethetnek a semmiért.
Erre a problémára kínál megoldást a Netpincér és az Isolabella pizzéria. Kattintgatni lehet, de enni nem, Fogyókúrához is ideális. A rendszer a következőképpen működik: megrendeled a pizzád és nem kapod meg. Elmés, nem?
Pár éve már jártam velük hasonlóan. Akkor felhívtam a Netpincér diszpécserét és cserébe egy hét múlva kaptam egy ingyen pizzát. Utána átszoktam a Tóváros Pizzériára, mert náluk sokszor 30-40 perc alatt kiér a kaja. A Netpincéren meg nem lehetett mástól rendelni, így hagytam őket.
Nem régen újra eszembe jutott, hátha megoldották a problémát, ami nagyon komoly volt: nem nézte senki az emailokat, a zaj lejátszása új üzenet érkezésekor című featuret meg még biztos nem találták fel. Azóta gondoltam igen, de erre végül is nem kaptam választ. Miután most is eltelt a rendeléstől számítva két óra, felhívtam őket. Megtudtam, hogy telefonhívást kaptak a Netpincér automatájától, ott nem tudták meg, hogy hova, és azt sem, hogy mit rendeltem. Mondta, hogy ezután megnyomta az egyes gombot, ami a rendelés visszaigazolását jelenti. És ezzel a művelet befejezettnek volt tekintve, a rendelés visszaigazolva. Nem volt ezzel kapcsolatban hiányérzete... Mondtam, hogy akkor hagyjuk a francba, már nem kell. Pedig ígérték, hogy fél órán belül kihozzák. Hülye voltam, mert azt kellett volna mondani, hogy hozzák, de ha letelik a fél óra, akkor a pizza ingyen van. Majd legközelebb, ha nem leszek éhes...
Ezután felhívtam a Netpincér ügyfélszolgálatát is. Ott miután megmondtam, hogy ki vagyok és honnan rendeltem két másodperc múlva megtudtam, hogy mit rendeltem. Sajnálták, de ingyen pizza most szerintem nem lesz. Ezt meg én sajnálom.
Szóval ha gyakorolni akarod a kettintgatást, vagy egy jó fogyókúrás kaját keresel, akkor rendelj a Netpincéren keresztül az Isolabellától! Garantáltan lefogysz. Jobb, mint a Norbi update. Mondjuk ezt a rendszert a helyében én inkább Norbi disconnectnek vagy Norbi offline -nak nevezném el. Vagy pre-alfa verziónak.
Gondoltam, hogy nem a Netpincér a hülye. Akkor már rég éhenhaltak volna ők is. Ment rajtuk keresztül a rendelés a Tóváros pizzériába és 55 perc múlva jött a pizza. Azért ilyen sokára, mert eltévedt a futár.
Nekik sikerült. Érdekes. Szóval ha enni akarsz, akkor inkább innen rendelj.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4882 db komment.



idegesít2008-08-15 22:36:18Megjelenítve: 16500
 
Nem lehet már lassan normálisan vásárolni. A teszkóban eddig azért lehetett jó cuccokat is venni, de úgy tűnik, ez megáltozni látszik.
Nincsen magyar gyártású füzet. Van persze kínai. Kínai! Mert az olyan geci közel van, hogy még a papírt is szállítani kell. Mert Magyarországon nincs papírgyár ám.
Nah nem mintha máshol olyan egyszerű lenne, de legalább lehet. Csak válogatni kell. Sikerült. Drágább volt. Megérte.
Vásárolj te is magyar cuccokat, mert éhendöglesz, vagy pedig éhendöglés előtt a szar cuccok okozta ártalmak miatt patkolsz el. Akkor legalább éhen nem döglesz...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4842 db komment.



idegesít2008-07-11 23:43:22Megjelenítve: 16940
 
Szóval az történt, hogy az előző post megírása után kicsit eleredt az eső. Szakadt, de nem úgy, ahogy szakadni szokott, hanem gecire. Egy esőköpeny volt négyünknél, elindultam abba az egybe öltözve, hogy hozok még hármat és egyúttal visszaviszem a PDA-t meg a többi cuccot a sátorba. Mire a sátorhoz értem, kiderült, hogy az esőköpeny nem annyira vízálló. A PDA annyit javult, hogy már képes össze-vissza kattintgatni, de a pozíciót rosszul érzékeli.
Az elamardt postokat hamarosan pótolom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4720 db komment.



idegesít2008-06-29 23:00:44Megjelenítve: 16481
 
Mint ma este megtudtam, a logika vizsga nem kedden délután lesz, hanem holnap reggel tízkor.
Kicsit elnéztem az ETR-t.
Tehát vége a vizsgaidőszaknak.
Éljen.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4660 db komment.



idegesít2008-06-19 20:07:53Megjelenítve: 16607
 
Eddig sem feltételeztem, hogy ilyen mindenféle minisztériumokban, meg állami helyeken hozzáértők vannak, de azt sem gondoltam, hogy hülyébbek, mint egy éticsiga.
Ma megtudtam, hogy az új rendelet szerint levelezősöknek egy félévben maximum 8 hétvégén lehet előadást tartani. Ennek nagyon lehet örülni, ugye. A levelező szakokon nem kötelező bejárni. Aki nem jár be, annak nem mindegy, hogy 14 hétvégén nem megy be, vagy 8-on nem? Aki csak ritkán marad ki, annak is jobb, ha sűrűbben vannak az előadások, mert akkor az anyag kisebb részéről marad csak le.
Így biztos, hogy még több idő marad majd gyakorolni is, ugye. A vizsgaidőszak meg még nagyobb szopás lesz. Órarendkészítőnk szerint biztos valami irodalmár találta ezt ki, mert az olyan, hogy elolvasod aztán pofázol róla. Igaz a bölcsész szaknak nincs is semmi értelme. Hamburgert anélkül is lehet eladni.
Tehát 8 hétvége. Lehet, hogy így este kilencig lesz óra, persze reggel héttől. A végén sok értelme lesz, az biztos. De talán még mindíg jobb lesz, mintha nem is lenne. Úgy is hamarosan betiltják az oktatást, vagy cigányokat integrálnak (nem, nem integráljellel, hanem bebasszák őket közénk), ha így haladunk. Majd egyetemen is lesz írás óra, az általános iskolában meg elég lesz, ha nem ölik meg, középiskolában meg nem erőszakolják meg (vagy mindkettő, a sorrend tetszőleges) a tanerőket.
Éljen. Kár, hogy apátok nem szereti jobban az anális szexet...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4640 db komment.



idegesít2008-06-10 21:55:23Megjelenítve: 16750
 
Tegnap egyszercsak észrevettem, hogy a karomtól öt percre megjelenik egy tükör. Bekopogok, hogy megkérjem, hogy ugyanmár ne próbáljon meg elütni:
-Légyszíves ne gyere ilyen közel, mert nagyon veszélyes.
-Szerintem nem. És egyébként is lassítottunk - és felhúzta az ablakot.
Egy hülye picsa volt, a rendszáma: KIV-554.

Ma, bicikliúton. Látom, hogy a Depónia autója éppen az út mellett parkol, de nem lóg rá. Meg is jegyeztem magamban, hogy végre kicsit gondolkodnak is. Aztán felfedeztem az autó többi részét is. Az autójuk tényleg nem lógott rá a bringaútra, de a nyitott ajtaja teljes szélességében elfoglalta azt. Nem szálltak éppen ki, az autó tök üres, munkást meg még a környéken sem láttam. Kerülni kicsit nehézkes, mert a bringaút és a járda közötti zöld területen éppen földkupac van, mert túrnak valamit. Ígyhát becsuktam az ajtót -kulúrkörökben úgy szokás-, mert útban volt. Persze azonnal elkezdtek óbégatni: "Ne itt menjél, menj más úton!" Kár, hogy köteles vagyok a bringautat használni. Valaki elszótagolhatná ezeknek is a KRESZt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4620 db komment.



idegesít2008-04-19 11:00:12Megjelenítve: 17096
 
Mit nem ismersz fel, az integrál-jelet?

Ez most egy enyhe célzás volt az analízis-tudásunkra?
http://blog.htmm.hu/link/?id=4480 db komment.



idegesít2008-04-15 14:14:08Megjelenítve: 17215
 
Mintha már elhatároztam volna, hogy fáradtan semmit sem fogok csinálni. Nem tartottam be. Enek hatására most éppen 140GB-t backupolok.
Történt ugyanis, hogy sikerült egy játékhoz szükséges megoldás helyett vírust letöltenem. De persze ahelyett, hogy gyanakodtam volna, vagy bármi, elindítottam. De nem ám virtuális gépben, az luxus lenne. Tisztára mint valami r1 -es user, okosan.
Ennek hatására persze némi kerregés és néhány (sok) hibaüzi után kifagyott az explorer.exe. Aztán újraindult és kifagyott...
Egy darab adware volt mindössze a gépen, semmi más. Persz az irtása nem sigített. Hát sebaj, akkor javító telepítés. Enek hatására nem történt semmi. Hát sebaj, akkor felrakom tisztán. Most meg megkeveredtek a meghajtó betűjelek (D és C, egy lemezen vanak és nem partícionáltam). Ennek nagyon megörültem, főleg, hogy nem is lehet megváltoztatni a rendszerpartíció betűjelét. Tehát most a backup után partícionálni fogok...
Szeretem a microsoft termékeit, mert nem szívok velük.
Where do you want to kurva anyád?
http://blog.htmm.hu/link/?id=4450 db komment.



idegesít2008-04-06 14:59:48Megjelenítve: 18038
 
Igen, tudtam. Nem vagyok bűnös. Mostmár hivatalos formában is megkaptam. (Pontosabban megkaptam már régebben, csak még nem postoltam). Tehát az ellenem indult szabálysértési eljárást megszüntették. Hogy milyen szabálysértést követtem el? Lesodortak az útról. Mert én figyelmetlenül közlekedtem, mikor az ütközés elkerülése miatt fékeztem. A rendőri logika szerint ennek így biztos van értelme, én gondolom túlképzett lennék oda. Annál is inkább, mert feltűnnek ilyen érdekes dolgok, amik a figyelmetlen közlekedésnél sokkal durvábbak, de szeretett faszkabátjaink leszarják. Persze, ha nem csak meglátnák, hanem észre is vennék, akkor intézkedi is kellene, de az nem jó, mert akkor dolgozni is kell.
Tegnap a motorosok valamiért felvonultak. A Nyugatinál is. A motorosok után, de a rendőrségi felvezetésen belül ment egy quad. Ez azért érdekes, mert ha jól tudom, azokat még mindíg nem lehet forgalomba helyezni, csak forgalom elől elzárt területen közlekedhetnek. Szerintem a Nyugati tér nem olyan. De ha ettől eltekintünk, azért az feltűnhetett volna a közvetlenül mögötte haladó, rendőrautóban ülő agyhalottaknak, hogy a quaddal valami nincsen rendben. Nem ér le a földre a négy kereke. Vagy leér a földre a négy kereke, de akkor nem quad, mert annak nem hat kereke van. Emberünk a két hátsó kerekére kiemelte járművét és úgy haladt tovább. A faszkabátokat ez nem zavarta. A nyereg mögött volt két kicsi kerék (olyasmi, mint a bevásárlókocsikon szokott lenni), hogy ha túlságosan megemeli a marha az elejét, ne feküdjön rá a quad. Nem baj, ez így szabályos. Köszönjük szépen. Szolgálunk és szopatunk. Vagy mi a szlogenjük ezeknek (a korrupciót bele kéne venni, mint fő tevékenységet)...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4425 db komment.



idegesít2008-03-31 23:52:32Megjelenítve: 17166
 
Mondtam én már, hogy utálom ezt a kurva évet? Nem? Akkor most mondom.
Csak káromkodás előtt napirendre kell térnem a pénztárcám holléte ügyében. Mert momentán nem tudom, hol van. Faszán lehet bárhol. Ha meglesz, tényleg veszek egy ökörláncot és magamhoz kötözöm. Vagy teszek rá egy egyméteres remove before flight-ot.
De bazmeg! Elütnek, nem működik, eltűnik. Ha így folytatódik hamarosan lehet intézkedni a temetésemről. Tuti, hogy ki fog szakadni a koporsó alja. Vagy kiderül, hogy nem is én vagyok. Sőt, az előbbi miatt kiderül az utóbbi. Akkor legalább hoznám a formámat, de csak akkor ha kigurulnék az utcára balesetet okozni. Még utoljára, mielőtt gyomorrontást kapnak a földigiliszták.
Tehát hol a geciben van a pénztárcám? (...és a pénzem és az irataim és a bankkártyám, és a bérletek és a...)
Megyek, bezárom magam egy gumiszobába, ott talán nem lesz már semmi (kiderül, hogy mérgező a gumi).
Ha pedig holnap valaki április elsejét viccesnek tartja, azt magamhoz bilincselem és elmegyünk bándzsidzsámpingolni. Poénból.

Update: megkerült, elnyelte a vállalkozásos dosszié és kilökte a pecsét. Lüpi ötlete volt, hogy.
Viszont úgy érzem, hogy nem mindenre reagálok pozitív érzelmekkel ;]

Ez a bejegyzés módosítva lett 2008-04-01 00:04-kor.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4414 db komment.



idegesít2008-03-06 10:33:33Megjelenítve: 17473
 
Most voltam a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fogyasztóvédelmi Békéltető Testületénél. Hátbazmeg. De mindenek előtt figyeld a nevét, később fontos lesz: Fogyasztóvédelmi...
Elkezdődött a tárgyalás, én nagyon röviden elmondtam, hogy mi történt. Aztán a Digitál Szervíz vezetője nagyon hosszan mondta el (legalább is hozzám képest), hogy mi történt. Jó, szereti a saját hangját hallgatni. Utána az egész vezetője felhívta arra az anomáliára a figyelmet, ami miatt én igazából hozzájuk fordultam. Eddig korrekt. De ami ezután jön, azt egy kocsmai beszélgetésben is nagyon durvának tartom, nem egy ilyen helyen.
Szóhoz alig jutottam, aki elvileg az én "védőm", az folyamatosan engem támadott, hogy milyen felháborító, hogy egyáltalán a testülethez fordultam, mert csak 12ezer forint és ez nekik mennyi költség és milyen felháborító. Külön kitértek rá, hogy mikor én kinyomtattam a jogszabályt, amire hivatkoztam és annak egy értelmezését, mennyi fölösleges pluszköltséget csináltam, mikor kinyomtattam mind a három oldalt! Felháborító, hogy így szennyeztem a környezetet. Ez utóbbit nem mondták, de tudom, hogy szégyellnem kell magamat.
De a legjobb érve Dusa úrnak most következik. Itt elakadt a szavam: korrupt rendőrt hozni példának, hogy miért neki van igaza! Alapszituáció, amit kitalált: 80-nál elkapják városban. E jogsi bevonás alapból, nagyon helyesen - ezt nem tette hozzá. Ha megkéri a rendőrt, hogy ugyan már, a feleségéhez siet, akkor a rendőr 5000-ért elengedi. De ha nekiáll énekelni a rendőrnek, mint Koós János, akkor a rendőr feljelenti. Szép példa, a korrupt rendőr, nem?
A továbbiakban én voltam a hibás, mert élni akartam valami jogommal. Arról kb 1 percet beszéltünk, hogy nekem tényleg van e ilyen jogom és akkor mia teendő. Arról viszont rengeteget, hogy ez mennyi plusz költség, hogy ott ülünk. De ha kiderül, hogy kinek van igaza, talán akkor nem kompromisszumot kötünk -ami részben korrekt-, hanem a lényegről beszélünk. Az biztos, hogy soha többet nem fogok a békéltető testülethez fordulni, nincs értelme.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4345 db komment.



idegesít2008-02-14 15:50:06Megjelenítve: 18097
 
Kaptam egy emailt. Nem szoktam ilyet tenni, de most kiteszem ide. Fejlécekkel együtt (kivéve a saját címem, amit nem regisztrálok szinte sehol és mégis arra jött). Érdekes olvasmány!

From - Thu Feb 14 15:39:25 2008
X-Account-Key: account2
X-UIDL: 000012ae465fe5aa
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 00000000
Return-Path: 
Received: from hapcy.netmasters.hu (mx.netmasters.hu [195.56.193.5])
	by mail.datatrans.hu (8.13.8/8.13.8/Debian-3) with ESMTP id m1E1rvFv027919
	(version=TLSv1/SSLv3 cipher=DHE-RSA-AES256-SHA bits=256 verify=NOT)
	for ; Thu, 14 Feb 2008 02:54:06 +0100
Date: Thu, 14 Feb 2008 02:54:06 +0100
Message-Id: <20080214HIDDEN@mail.datatrans.hu>
Received: from [195.56.193.17]
	by hapcy.netmasters.hu with smtp (NetMasters-Hungary Mailserver)
	(envelope-from )
	id HIDDEN
	for HIDDEN@mail.datatrans.hu; Thu, 14 Feb 2008 02:58:44 +0100
To: "HIDDEN@mail.datatrans.hu" 
From: "K. Balázs" 
Subject: Warez ajánlat
Content-type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Mime-Version: 1.0
X-Virus-Scanned: ClamAV 0.92/5805/Thu Feb 14 00:29:12 2008 on mail.datatrans.hu
X-Virus-Status: Clean

Szia!

Úgy hallottam, hogy warezben jártas vagy, ezért küldöm neked a levelet.

Szeretnék együttműködést ajánlani: különleges warez csoportot tervezünk
létrehozni. Ez magában foglalna mindenkit akinek rendelkezésére állnak
filmek, zenék, játékok, stb és szeretnének !SOK! pénzt keresni.

Ha vannak cuccaid de ebben a világban nem vagy jártas, akkor röviden
elmagyarázom (az információt nem kell világgá kürtölni).

Mi a következőket biztosítjuk:
- internet kapcsolat + tárhely (cfm.hu hosting, gigabit)
- anonim .hu domainnév (hamis illetve halott személyivel regisztrálva)
- rendszeres karbantartás
- reklám (hetente több százezer ember kapja meg emailben, a címeket folyamatosan
  gyűjtjük és frissítjük)
- az sms-es fizetések fogadása és feldolgozása

Egy-egy hírlevél kiküldése után minimum százezreket, de akár milliókat is kereshetsz.
Cserébe csak annyit kell tenned, hogy sokak által keresett filmeket/zenéket/játékokat
töltesz fel, és létrehozol weblapot a tartalomnak. A legtöbb dologban tudunk segíteni,
hiszen nagy tapasztalattal rendelkezünk a témában.

Néhány referencia: cfm.hu, cfg.hu, cfn.hu, forceweb.hu, above.hu, underweb.hu, smweb.hu,
undersms.hu, datastream.hu, ihb.hu, tsms.hu, bombasms.hu, warsms.eu, rapaweb.eu,
premiersms.eu, quadsms.com, chilinet.eu, wordsms.eu

Keress rá ezekre a doménekre. Meglátod, hogy nem ma kezdtük :-)

Az anyagiakon túl külön előnyei is vannak, ha velünk működsz együtt. Aggodalmaidat
el tudjuk oszlatni a következőkkel kapcsolatban:
- nem foglalják le a szervert (apám rendőrségnél fejes - legfeljebb mi foglalunk le máshol)
- a szolgáltató nem húzza le a gépet (a spam bejelentések hozzánk érkeznek, mi vagyunk a szolgáltató)
- amit feltöltesz, nem töröljük: legfeljebb ha pattognak a jogvédők, másik aldomain
  alá helyezzük át a cuccaidat - a látogatók pedig ingyen átregisztrálhatnak az új címre
- nem tudják meg, kinek megy a kifizetés (az adatokat tőlünk kérik, erre már van
  bejáratott rendszerünk)
- ha IP címeket kérnek, kamu logokat tudunk generálni
- látogatottság miatt sem kell aggódni (általunk működtetett warez toplistákon helyet
  biztosítunk, e-mailben levelek százezreit toljuk ki rendszeresen)

Ha úgy gondolod az ajánlat túl jó ahhoz, hogy igaz legyen, olvasd el az alábbi cikket:
http://index.hu/tech/jog/warez9956

Ha érdekel a dolog, dobj egy választ dev@cfm.hu -ra. Ha ismersz mást, akit szintén
érdekelhet, továbbítsd neki is a levelet. Ha nem érdekel az ajánlat, vedd úgy, hogy
meg sem kaptad - reklamálni/árulkodni felesleges: legfeljebb kirakunk az oldalunkra
egy közleményt, hogy természetesen nem mi küldtük a levelet.

Kovács Balázs
baja@cfm.hu
http://blog.htmm.hu/link/?id=4303 db komment.



idegesít2008-02-04 22:14:10Megjelenítve: 17827
 
Alba Volán - ferencváros (a kis betű szándékos), jégkorong, tegnap.
A "Kis Volán", avagy leánykori nevén a farm csapat ismét papírforma felett teljesített. A jóval erősebbnek tartott fradit szorongatták a fiúk, nem is akár hogy. Az ellenoldalon jóval tapasztaltabb játékosok, külföldik játszottak. Itthon a lelkes fiatalok, közöttük is páran rácsos sisakban (gyk: 18 év alattiak). A Volán teljes jogú ellenfele volt a zöldeknek.
Zajlott a meccs, néha egész komoly iram mellett, kiállításokkal, fura bírói ítéletekkel. Ez utóbbira lassan mondhatom, hogy a szokásos. Még a végén megérjük, hogy Árkovics lesz a legnormálisabb magyar bíró. Ezért a kijelentésért már most szégyenlem magam. Ha a Magyar Válogatott a B csoportban játszik, akkor a bíróink a ZS csoportba valók. De ne kanyarodjunk el. Volános kisbüntetés, mér nem is tudom miért. Sípszó, a hazai játékos megy a büntetőpadra. A padtól egy méterre az egyik zöld szerencsétlen hátba támadja, elkezdi ütni, bunyó kezdődik. Azért bunyó elő szokott fordulni, nade jóval a lefújás után? Rosszindulatúan, talán szándékos sérülésokozási céllal ment oda a takonyszínűek játékosa. Persze a közönség őrjöng -mind a száz ember-. Erre jön még két agyatlan, Az egyik bottal támadja a közönséget (!), a másik a bedobott flakont kúrja izomból vissza a nézők közé. Ez ilyen kultúrált, európai magatartás. A fradiban biztos ezt tanítják. Szégyen, hogy ez megtörténhet a magyar jégkorongban. Szégyen, hogy ilyen megtörténhet bármelyik ország bármilyen sportágánál. Egy 14 éves játékos tudja már, hogy a közönség hogy működik. Ezek nem.
Persze nehogy elég legyen, jöttek a faszkabátok is. Rögtön félrelöktek egy csomó embert csak úgy, aztán nekiálltak 16 év körüli kiscsajokkal keménykedni. Ez nagy bátorságra vall. Persze a bottal csapkolódó játékos nem csinált semit, az rendben is van úgy szerintük. De a kiscsajokat löködni, ahhoz van bátorságok (ők még be sem kiabáltak semmit velem ellentétben például). Az ilyen vagy impotens, vagy buzi és nem meri beismerni magának. Esetleg valami köze van a fradihoz?
Tegnap este levizsgázott ismét a Takonyszínű Balfasz, a Faszkabát Rt a sokadik pótvizsgáján is elégtelent kapott. Nem alkalmasak ezek semmire. A végén még a bírók még igazságot szolgáltattak: a hátbatámadott Volános kapta a több büntetést. Köszönjük Árkovics, Fehérvár Szégyene.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4270 db komment.



idegesít2008-01-26 14:35:49Megjelenítve: 17212
 
Kedves nézőink, nagyon izgalmas versenynek nézünk elébe: a bújócska a következő fordulója következik. Az állás nagyon szoros, a Drót vezet 2:1 -re a T-commal szemben.
Tegnap előtt megcsinálták, tegnap működött, ma meg már szar. Köszönjük a T-com szakembereinek!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4233 db komment.



idegesít2008-01-23 21:45:47Megjelenítve: 17287
 
Tehát egy kábelnek két vége van a csillagok jelen állása szerint. Ezt úgy kell használni, hogy az egyik végét bekötöd valahova, a másik végét máshova, és ha ügyes voltál, jobb lesz neked (kivéve persze, ha villanszerelő vagy, elítélt is és a vilamosszék betáp kábeléről van szó - de ettől tekintsünk most el).
Ehhez tulajdonképpen nem sok minden kell. A két cucc a kábel végére, meg a kábel a két végével. Én a kábel itthon végére ADSL modemet tettem és vártam, hogy a t-com a kábel másik végére rak DSLAM-ot (amit a telefonközpontban tart) és akkor nekem jobb lesz. Tehát akkor van kábel, annak van vége, van ADSL modem, van DSLAM is, de nekem addig nem lesz jobb, amíg a kábel DSLAM-osítandó vége elő nem kerül. Mert a t-com jelenleg ezt keresi.
A bújócska mai fordulójának győztese tehát a kábel. Gratulálunk a győztesnek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4201 db komment.



idegesít2008-01-21 23:24:49Megjelenítve: 17412
 
Fáj a szívem a ma vett ADSL modemért, de vissza kell cserélni. Köszönhető a T-Comnak: Annex-B szabványon szolgáltatják az ADSL-t, a modem pedig Annex-A. Igazából ez utóbbi lenne a POTS (sima telefon) mellé, de így még egy dolog, amiért utálhatom a T-Comot.
Sajnálom pedig. Két év gari, remek szolgáltatások, még a webes adminfelült is szép.
A boltban először megpróbálom szép szóval, már amennyire a "szeretnék elállni a vásárlástól" lehet szép, aztán ha nem megy, meglobogtatom a magammal vitt 17/1999. kormányrendeletet, ami azt mondja, hogy elállhatok a vásárlástól. Azért tehetem, mert neten rendeltem. Pedig be is mehettem volna, hogy szeretném megrendelni. Ha bemegyek, nem állok el. Így igen, de mondjuk nagyon hiányzott ez nekem most, arról nem is beszélve, hogy nekem nem a pénz kell, hanem az adsl modem. Ehh...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4190 db komment.



idegesít2008-01-19 19:35:34Megjelenítve: 17440
 
BKV. Gondoltam, veszek BKV jegyet. A pénztár zárva, mellette cetli, hogy a forgalmi ügyeleten bár mikor lehet venni.
Ott persze közölte az enba, hogy nem ad, mert hamarosan lejár a munkaideje. Előtte persze megpróbált elhessegetni, mint egy legyet (szó szerint!), mikor látta, hogy erre nem mozdulok, akkor mondta ezt.
Vajon ezt az ellenőr elfogadná?
Amúgy a Déli Pályaudvar megállóban történt pénteken nem sokkal reggel hat előtt. (csak azért, hogy az illető ügyeletes azonosítható legyen)
http://blog.htmm.hu/link/?id=4180 db komment.



idegesít2008-01-07 21:40:51Megjelenítve: 17790
 
Ha ISP lennék, most égne a pofám. Nagyon. Még annál is jobban. Azt már megszoktam, hogy az Externetnél a szolgáltatáshoz értenek, az ügyfélkapcsolati dolgokhoz meg kicsit sem. Azt is tudtam, hogy minél nagyobb egy cég, annál inkább tele van marketing bullshittel (mert a marketing más nem lehet) a weblapja információk helyett.
Az történt, hogy a szomszéd, netkapcsolatom eddigi forrása közölte, hogy én akár orálisan ki is elégíthetnék egy ménest. Persze nem így mondta (és nem is úgy, hogy szopjál lót), de ez a lényeg. Van 7 napom, hogy megoldjam a netkapcsolat biztosítását. Kellemes ez vizsgaidőszakban, amikor még azt is az ETRben kell megnézni, hogy szabad e szarnom éppen. Most akkor olyan lesz, hogy nem.
Gondoltam én a naív kis agyammal, hogy majd jól megnézem a neten (de hülyén hangzik ez így - hol máshol nézném meg?), hogy mit is akarok tulajdonképpen. Illetve azt tudom, hogy mit akarok, de a pontos hogyant nem. Ígyhát elkezdtem kutatni a válaszokat, és kaptam kérdéseket. Ha már a Tö-Köm honlapja is egy rakás fos információügyileg, akkor felhívom őket. Találtam is egy zöld számot, ami igaz nem arra való, hogy kérdezzek rajta, de ilyen apróságokon nem szoktam fennakadni. Ez ingyen van. Felhívom, hallgatok egy kis zenét, leteszem, újrahívom, Gizike. Amit kitaláltam, az kurvadrága, de lehet vezetékes vonal megléte nélkül is csupasz dslt rendelni, de ezt majd a T-Online csoport elmondja, kapcsoljam is őket nekem. És hallgattam még azt a remek 30 másodperces zenét. Mikor 30 percig ért a hívásszámláló, letettem. Kicsit később ismét sikerült eljátszanom ugyan ezt.
Tehát akkor tudom, hogy nem tudom. Köszi. De nézzük, milyen lehetősége van egy egyszeri fogyasztónak a liberalizált (ez varázsszó ám, a kurva anyátokat) telkópiacon. Hát, ama igavonásra is használt állat nemiszervéből csöpögő folyadék felhasználásával akár gargalizálhatnék is. Vannak WiFi-s szolgáltatók. Ők kis sávszélességet biztosítanak drágán, de legalább publikus IP nélkül. Van a UPC, de bennük annyira bízom, mint egy cigánycsaládban. Mit várjon az ember, ha a kábel vége ráz? Köszönöm, nem kérek. Maradnék az ADSL-nél, de űrlényeknek meg nem szolgáltatnak, információt biztos nem. Állítólag lehet Tö-Köm előfizetés nélkül is csupasz dslt rendelni, csak ennek a mentét elfelejtette leírni. Mindenki bazmeg, még a google sem hozott eredményt. A vége az lesz, hogy majd GPRS-sel fogom szopni a faszt 56kbps sebességgel. Úgy lassú lesz az élvezés, főleg, ha pornót nézel. És főleg hosszú a (rá)baszás, mert remek forgalmi díjak is vannak.
Azt hiszem, lenne még mit tenni ezügyben. Kezdeném azzal, aki eladta az egész kibaszott infrastruktúrát a gecibe külföldre. Persze ő érinthetetlen, biztos van pénze biztonsági őrre. Nekünk meg már lóra se lesz lassan, hogy hozzáférést béreljünk a faszához. Persze csak alacsony sávszélességen.
A kurva anyátokat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4144 db komment.



idegesít2008-01-05 21:23:15Megjelenítve: 17884
 
Nah, hát ilyen szar véradáson én még nem voltam. Pedig ez volt a 8. Nem a véradósokkal volt a baj, hanem a Tescoval. Ilyen teszkó gazdaságos véradás volt. Meg hideg. Voltunk már a kisteszkó előtt vért adni, igaz akkor meleg volt, meg teszkó gazdaságos ajándékcsomag. Most meg hideg és. Beljebb nem mehettek a véradósok, mert akkor a virágboltosok sikítoztak, hogy jajj, közel van. Tehát maradtak a bejárattal szemben, ahol se hideg, se huzat. A paravánokon néha lebegett a lepedő és látszott a lehellet. Az orvos kabát-kesztyű-pokróc szentháromságban vizsgált, a hemoglobin-mérőt meg melegíteni kellett, hogy mérjen.
Felmentem a lefelé tartó mozgólépcsőn, legyen valami haszna, ha már ott van. Így egy kicsit kevésbé fáztam és kicsit emgemelkedett a vérnyomásom is, ami remek ebben a helyzetben. Persze a hideg mondta, hogy lófasz, vénát elsőre senkinek sem találtak. Pedig nem mondanám, hogy nehéz azt megtalálni, mert szép látványos, Squad-rakétával lőhető. De most közölte, hogy Szibérában nem dolgozik és elbújt valami fűtött kisházikóba. Ott kellett megkergetni, hogy adjon vért. Rekord ideig tartott a véradás. Mármint úgy rekord, mint a hőmérséklet. Negatív. De nekem legalább lefolyt, volt akinek nem. Sokaknak.
Aztán vérem végeztével besétáltam a tesco üszijéhez, és mondtam neki, hogy hideg van. Ő nagykabátban meglepődött, és azt mondta, ha van, akkor adnak hősugárzót. De eddig ez nem jutott eszükbe.
Azt hiszem, ezek után sokan lesznek, akik többet nem fognak vért adni. Meg is értem őket. A többiek meg fújják majd az orrukat.
Szóval ilyen egy Tesco Gazdaságos véradás. Szar, mint a Tesco Gazdaságos cuccok (kivéve a ropit). A pultra kitéve láttam egy papírt, hogy egy csomó ilyen konzervet vissza kell vinni, mert "nem felelt meg a minőségi előírásoknak". Gondolom túl sok volt a sertéshúspépben a patkány, amik hogy-hogy nem mindíg beleestek a darálóba, vagy már barna volt a hús és szarszagú. Tesco Gazdaságos étvágyat! Ígérem, a hasmenés igazi lesz.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4130 db komment.



idegesít2007-12-23 14:30:48Megjelenítve: 17114
 
Néha azért a MÁV is kellőképpen szerencsétlen tud lenni, nehogy a kedves utas nyugodtan utazzon.
Helyszín: Nyugati Pályaudvar, múlt csütörtökön
Egy héttel korábban is a 10. vágányról indult a szegedi gyors, gondoltam most is. Más lehetőségem nem volt, mert nem írták ki és a hangosban sem kiabálták. Azért vártam még kicsit a "táblák alatt", mert múlt héten egy idő után csak felkerült, igaz hibás ékezetekkel és csak lábjegyzetbe. De ott volt! De most nem. Bementem az ügyeletes tiszthez, ő mondta, hogy 10., meg azt is, hogy éppen javítják, hogy a táblára is ki legyen írva, meg be fogják mondani is. Persze nem mondták, de én felszálltam. Fűtés nem volt az egész vonaton (ekkor kevesebb, mint fél óra volt csak vonatindulásig). Közben persze jöttek az utasok, kérdezgették, hogy jó helyen vannak e, én mondtam, hogy az üti szerint igen. Ugyan ezt eljátszotta indulás előtt kevesebb mint 10 perccel egy csaj is, aki szerint én nem voltam elég megbízható, lement és elkapta a vonat mellett flangáló kalauzokat.
"Én leszek a szegedi ygiorson a kalauz, de még nem tudom, hogy mikor és honnan indulunk."
Anyád. Ütihez vissza, ő közölte, hogy tényleg 10. Közben lett fűtés is, 5 perccel indulás előtt meg elkezdték mondani a hangosban is a vonatot.
Köszönjük szépen!

Visszafelégondoltam nyugodt utam lesz, a vonat ki volt írva, menetrend szerint kiabálta a hangos, fűtötték is. Elindulunk, én alszom. Kecskemétre jártunk be éppen, mikor ébreszt a jegyvizsgáló. Megnézi az igazolványom, kezeli a kabinban bent lévő egy szem nő jegyét. Ekkora én már visszadőltem, hogy alszom tovább. Az ajtóból még visszaböfögte: "itt le kell szállni, most szóltak telefonon, ez a vonat nem megy tobvább, vonatpótló buszok vannak". Mivan? A nő sem értette, pedig ő nem is akart aludni. Eddigre tele lett a folyosó emberekkel, tehát valószínűleg itt kell leszállni. Majd figyeljük a hangost, ha nem, visszaszállunk. Itt kellett. Jött néha egy-egy busz és Nagykőrösre lapátolták át az utasokat, dehát 5 busz nem elég arra, hogy egy vonatnyi embert 15km -rel arrébb vigyen, másfél óra késést gyűjtöttünk össze. A kecskeméti üti messziről úgy nézett ki, mint egy kötekedős öregasszony, nem igazán emelkedett ki a tömegből. Mikor észrevettem a karján a piros MÁV emblémás szalagot, azért csak odafigyeltem rá. Kiderült, hogy már Szegeden akkor is tudták, hogy ez lesz, mikor én felszálltam. Csak elfelejtettek szólni. Ennek az örült nagyon, aki csak vásárolni ment volna a fővárosba, vagy a nagymama, aki az unokája elé ment volna (így az unoka ment a nagymama elé). Közben Döcögtünk a busszal. Kiderült, hogy mellettem ülő kiccsaj Mucsajröcsöge-alsó vasútállomáson fog éjszakázni, mert az utolsó buszcsatlakozását lekéste. Kicsit ki volt akadva.
Ha Szegeden szóltak volna. De nem. A TV szerint fél órás késések voltak ezen a vonalon felsővezeték-szakadás miatt. Az én órám szerint volt az másfél óra is...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4080 db komment.



idegesít2007-12-12 22:02:32Megjelenítve: 17367
 
Tegnap Ensiferum koncin voltunk. Wigwamban. Bár ne lettünk volna, olyan jól szólt. Nem jellemző, hogy én mondom, hogy hogyjuk ott a francba, de most ez történt. El is meséltem nekik a fórumba a kellemes élményt:

Ekkora retek szar hangzást én még életemben nem hallottam. Eddig hangosításilag Kék Yukot gondoltam a legrosszabbnak, ott sem szól valami szépen, kicsit brummos is, de azért wigwamnál nagyságrendekkel jobb. Nem először voltunk ott, de utoljára. A zenekarokat sajnálom, mert nem rajtuk múlt, hogy ennyire szar lett a buli, ők kitettek magukért, remélem, egyszer újra megnézhetem őket valahol. Megérdemelnék.
Tisztelt (?) wigwam stáb! Vegyetek példát mondjuk Kultiról! Ott egy-egy hangszóró lóg a színpad mellett, mégis nagyságrendekkel jobban szól: az ott hallott legrosszabb hangzást a tegnap este meg sem közelíti. Pedig ott alig van cucc hozzátok képest! A helyetekben a hangmérnököt sürgősen elküldeném valami alapfokú tanfolyamra, vagy inkább másik munkahelyre dolgozni. Persze mindenkinek lehet rossz napja -nekem pl csináltatok-, de azért szar és szar munka között is van különbség!
Azt már csak halkan említem meg, hogy a pultnál "nem tudtak" felváltani egy ötezrest, hogy azt a merch pultnál elkölthessem. Persze amint kértem valamit, rögtön lett váltópénz. Éérdekes...


Amin nagyon meglepődtem, hogy az amúgy nem túl forgalmas fórumban eddig rajtam kívül még ketten anyáztak, mind a hárman úgy döntöttünk, hogy soha többet nem megyünk vissza. Igaz, ezek után ha csődbe is mennek, nem fogom őket egy pillanatig sem sajnálni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4060 db komment.



idegesít2007-11-19 15:10:30Megjelenítve: 17138
 
Jágpálya büfé. Most a másik. Fél liter forralt bor helyett sikerült 4dl -t adniuk. Sajna későn vettem észre (nem, nem miután megittam), így a reklamáció elmaradt. Legközelebb tartok egy próbavásárlást, biztos ami biztos. De azért mégis... Két büfé, mind a kettőben átbasznak?!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4003 db komment.



idegesít2007-10-23 22:21:29Megjelenítve: 17297
 
Már írtam korábban a kinti jégpálya büféről. De ami nem rég történt, attól eszem-faszom megáll.
Az a bonyolult esemény történt, hogy én odamentem egy krémcsokit venni tejszínhabbal.
-Csókolom. Egy krémcsokit kérnék tejszínhabbal.
-És tejszínhabot kérsz rá?
-Ööö, igen.
Ennek hatására a droid be is programozta a nála csak kevéssel butább autómatát forró csoki gyártására. Ez meg mint tudjuk nem krémcsoki. Elémteszi:
-Elnézést, ez ugye krémcsoki?
-Mér' azt kért, nem? -kaptam a csöppet sem lekezelő választ.
Néztem ki a fejemből és eljöttem. Azt hittem, a kereskedők által történő átbaszás esetére sikerült felkészülnöm, de nem. Ez a legvadabb álmaimon is túltett. A meccs után visszamentem:
-Mit adhatok? -márpedig én fogok köszönni.
-Csókolom. Egy kérdésem lenne először is. Az automatán a hetes gomb forró csoki, avagy krémcsoki?
-Forró csoki.
-Akkor miért kellett a szemembe hazudni, hogy krémcsoki, mikor nem az?
-Bocsánat, miután elment, akkor jöttem rá, hogy nem azt adtam, amit kért.
-De én visszakérdeztem, hogy az e az, amire azt a választ kaptam, hogy igen.
-Nem láttam, hogy melyik gombot nyomom meg az autómatán.
Erre bekapcsolódik a tulaj is. Nah, őróla aztán teljesen más véleményem volt eddig:
-Nem értem mi a probléma. A krémcsoki egyébként is sokkal jobb, amúgy nem sok különbség van a kettő között.
-Tudom, hogy jobb és az is lehet, hogy amúgy fel sem tűnt volna. Nem ez a probléma, hanem a hozzáállás. A szemembe hazudtak.
-Lehet, hogy ön jobban látja onnan, hogy én mit nyomok meg, én nem láttam. És egyébként is sokan voltak itt ma már, nagyon fáradtak vagyunk. Igazán megérthetné. Mint a múltkor a hotdoggal. Akkor sem mondta, hogy mit kér, pedig már nagyon régóta ide jár, igazán tudhatná, hogy mennyien járnak ide és nem tudhatjuk mindenkiről, hogy hogyan szereti a hotdogot.
Azt a kurva. Arra emlékeztek, hogy lebasztak, de másra nem. Szelektív. Ez után rövid idővel végtelen ciklusba kerültek, én közöltem, hogy nem hiszem el a fenti magyarázatot és elköszöntem.
Említettem azt is, hogy azért erről írásban is emg fogok a neten emlékezni. Ebbéli szándékomtól eltántorítandó akár öt ingyen krémcsokit is felajánlottak már a következő meccsre, de blogolni sokkal viccesebb.
A továbbiakban meg viszünk kaját, forró csokit meg iszunk itthon, közben meg visszasírjuk a régi benti büfét. Mert az tényleg igazán remek volt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3911 db komment.



idegesít2007-10-08 10:50:26Megjelenítve: 17549
 
Ma megtudtam, hogy a KIRSTAT2007 nevű csodálatos programba azért nem lehet beimportálni a tavalyi adatokat, mert a telepítöt Firefox-szal töltöttem le. Most lehet felvinni az összes adatot újból. Tavaly legalább az előző évi adatokat vissza tudtuk importálni, igaz el kellett hozzá a rendszeridőt állítani (!)...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3821 db komment.



idegesít2007-09-21 12:39:26Megjelenítve: 18527
 
Nem tudom, hogy miért kell kötözködni olyan helyen, ahol fizetni szoktam.
A helyzet adott: büfé, árlap, ezen szerepel, hogy Hot Dog 305 pénz. Oda is megyek:
-Két hotdogot kérnék
-Mit?
-Két hotdogot.
[a büfés bambán bámul]
-Honnan tudjam én, hogy milyen hotdogot kérsz? Van aki, kecsappal, van aki mustárral kéri, de olyan is van, aki mindkettővel vagy egyikkel sem. Most nekem meg kellene jegyeznem mind az ezer embernél, hogy hogyan szereti? Arra azért még én sem vagyok képes. Mivel kéred?
-Vegyesen.
-Akkor miért nem ezzel kezdted? Én nem tudhatom, hogy te mivel szereted.
-Szerintem a vegyes az alap, nem?
Itt szegény végtelen ciklusba került, még mondta egy percig, aztán mivel nem adtam neki újabb inputot, csöndben maradt és generált hotdogot.
Persze ennek semmi értelme. Legközelebb persze a másik büfébe mentem, de ott meg nagyon szar minden. Így már nyugodtan kötekedhetnek :(
http://blog.htmm.hu/link/?id=3760 db komment.



idegesít2007-09-18 22:42:04Megjelenítve: 17445
 
Einstein bácsi (Fizika II tanárom) szerint a franciák csak azért vannak, hogy idegesítsék az embert. Szerintem erre a TO van és sokkal jobban használható erre a célra, mint a franciák. A franciák nem folytatnak gyűjtögető életmódot, míg a TO igen. Gyűjtenek például pénzt, indexeket (ezek tetszőleges kombinációját is), idegességet. Persze ezekért cserébe az ember kap is valamit: kételyt, idegességet, információhiányt. Szóval a szimbiózis mondhatni teljes - volt, amíg én oda nem mentem. Szerettem volna az indexemet leadni, igaz kicsit határidő után.
Igaz én jó diák módjára érdeklődtem is, mert persze a weboldalukra ezt az apró infromációt nem sikerült kitenni. Biztos betelt a merevlemez a szerveren, lefoglalta az összes helyet a júliusi nyitvatartás. Megírtam én az emailt, de ők sem restek, válaszoltak hamar:

Indexét csak a kiírt feltételekkel vesszük be, hogy ezt Ön ill. Önök hogy tudják és mikorra, Önöktõl és a tanártól függ.
Hogy mennyit kell fizetni még nem tudjuk. Hozza és majd meglátjuk, kell -e fizetn.

Üdv. Mezein TO


Mezein-t egyébként Mezeinének hívják. Nem baj, végül is ő a TO-n dolgozik, én meg már óvodában is le tudtam írni a nevem, bebeee! Szóval vinném az indexemet. A kiírás szerint majdnem 4000 a büntetés, persze csak csekken. Csoporttársak mondják, hogy levelezősöknek eltekintenek ettől. Még jó, mert valahogy azért annyira nem szeretjük szeretett minizsarnokainkat, hogy szabadságot vegyünk ki elmeosztályi látogatásukra. Pedig akkor az általuk megálmodott random időben is leadhatnánk...
Viszem én az indexet, ő kéri a csekket. Milyen csekket? HÁT A BÜNTETÉST! Igen, feltekerte a hangerőt, most bizony bekeményítünk. Nem, levelezősök sem adhatják csak úgy le a Szent Dokumentumot. Csekk, posta, anyád. Ez utóbbit mondtam is neki. Csoporttársak megerősítettek, igen, ma, igen, ingyen, tényleg. Újult erővel, felgyülemlett feszültséggel haladok feléjük. Bemegyek, elmondom, mit szeretnék és hogyan. Persze ezt nem lehet és a csoporttársaimnak sem vették ingyen el az indexét. Pedig de. TÉNYLEG NEM! Ő végig itt volt, és mindenkitől behajtotta a sarcot. (Csoptárstól nem ez vette át) Csak negyed órára ment ki kétszer. Szép dolog a szobatisztaság, gondoltam - és éppen kapóra is jön! Értem már. Addig sikerült. Igen, ő meggyalázta a Csodálatos Tanulmányi Osztályt, nem sarcolták meg. TOs néni az órájára pillant munkaidő vége, mögöttem még vagy öten. "Jóvan, adja már, mennék már haza" Győzelem, mission completed, hurrá, halleluja. De könnyen ment! Most már vigyázhatnak rá ők, ők a homokozó legfőbb urai! a Világ rendje helyreállt.
Csak néhány dolgot nem értek: Miért nem lehet egy emailre rendesen válaszolni? Miért nem lehet ezeket kiírni mondjuk kőtáblára vagy egy weboldalra? Miért nem lehet megérteni, hogy a levelezős az nem olyan, aki minden apró marhaságért oda tud ugrálni ahogy ők fütyülnek?
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a szintén itt dolgozó ETR referens se jobb ennél. A kurzusfelvételnél azt írja: Kurzusfelvételi időszak vége az ön képzésén: szeptember 15. 23:59. Persze ez nem igaz, mert kilencedike. A válasz erre: bonyolult lett volna átírni. Aki meg elhitte, szopjon lót, mert utólag nem lehet a kurzust felvenni őket meg nem érdekli, hogy ki a hibás, mert nem azt keresik. Persze, akkor kiderülne! Még jó, hogy nem keresik.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3750 db komment.



idegesít2007-09-03 16:01:51Megjelenítve: 17788
 
Gondolom mindenki emlékszik, hogy mit tanítottak általános iskolában az operációs rendszer fogalmáról.
A régi definíció szerint nincsen benne azonnali üzenetküldő szoftver, nincsen benne böngésző, nincsen benne zenelejátszó, stb. Viszont vannak benne olyan programok, amik a gép használatát segítik. Segíti a hardware telepítését, használatát, hibaelhárítását, gyors, kicsi. Ehhez képest nem találtam még olyan beépített parancsot, amivel a PCI eszközöket lehet listázni és ma sikerült több órát szívnom egy egyszerű portátirányítással, közben pedig egy végtelen ciklusba kerülő program annyira megfogta a gépet, hogy még a zenelejátszás is megállt.
...de biztos én nem értek a windowshoz.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3710 db komment.



idegesít2007-08-24 14:55:17Megjelenítve: 23601
 
Idén augusztus 20-án kihagytuk a katasztrófát tüzijátékot. Az ötlet az volt, hogy Siófokról áthajózunk a Badacsonyba, ott körülnézünk ilyen minitúra-szerűen, hajó vissza és vonattal haza. Ehhez képest így sikerült:
Megérkezünk Siófokra. A hajóállomáson túrórudi autómata. Ennek nagyon örültem. Az adagolókészülék nekem nem, mert bár a pénzt elfogadta, csokival bevont túrókészítményt nem juttatott nekem. Persze a ráírt telefonszámot hiába hívtam, csak másnap tudtam bejelentkezni. A hajóállomás pénztárában megtudtuk, hogy a Balatoni Hajózási Zrt telefonos kisasszonya (aki bácsi volt) hülyeséget beszélt. A helyszínen megtudtuk, hogy a megadott 10 órási időpontban nem indul semilyen hajó és a Badacsonyba meg egyáltalán nem is megy Siófokról. Köszönjük szépen. Akkor menjünk mondjuk Tihanyba! Ott rengetegen voltak. Felmásztunk, megnéztük az apátságot (olyan volt mint egy szögletes ház elbaszott T betűvel a tetején). Ellavíroztunk a tömegben. Találtunk egy panoptikumot. A többiek szerint menjünk be, főleg, hogy a diákjegy 300, a többi 600. Ehhez képest 7 főre a pénztárnál több, mint ötezret mondtak. Persze ha elmondjak ezt az információs enba, akkor oda se megyünk. Ennyire azért nem volt jó.
Nekem eddigre nem sok kedvem volt Tihanyhoz, alig vártam már a visszaindulás. Hazafelé a hajó körül volt ilyen vihar, de alig döcögött és a víz tetején is fennmaradt meg minden. Vicces lett volna, ha a hullámok nőnek és...
Ezek hatására úgy döntöttem, hogy Tihanyt hanyagolom. Siófok meg tele van ránézésre is szar arccal. Hja, diszkóváros...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3661 db komment.



idegesít2007-08-23 16:34:25Megjelenítve: 23666
 
Pattog az index. Megfenyegettek két embert: Ajnasz, pete. A bűnük egetverően nagy: mind a ketten egy txt fájlt tettek közzé, ami URL-eket (vagy azok részleteit) tartalmazza. Felháborító! És ezek a társadalomra különösen veszélyes szöveges állományok a Sátántól származó AdBlock Plusba betöltve Isten legszebb teremtményeinek a villogó, beúszó flash reklámoknak árt. Átkot, rontást rájuk! Fujj! Sőt, tiltsuk be a partvist is, mert azon sem jelennek meg a hülye flashek. Aki söpörni megy, az meg eretnek. Kész.
Pattog az index. A hírportál, aminek a minősége bármelyik kereskedelmi TV híradója alatt van. Nem baj, pattogjanak csak. Ennek hatására egy csomóan ismerik meg a reklámok letiltásának lehetőségét. Nem baj, nem fogom sajnálni őket...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3651 db komment.



idegesít2007-08-18 16:00:59Megjelenítve: 23700
 
Remek dolog, ha a szomszédban olyan család lakik, ahol az egyik gyerek már vagy 10 éve trombitál, de olyan, mintha tegnap kezdte volna. Van egy másik gyerek is, az szőke nőket megszégyenítően tud parkolni:



Egyébként mindkét gyerek már vagy 30 éves és szerencsére csak látogatóba jönnek. Összeveszhetne már a család...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3640 db komment.



idegesít2007-07-30 01:16:22Megjelenítve: 18884
 
Lassan három hete történt, hogy kaptam egy SMS-t a Vodafonetól, hogy az Internet 200 csomagra az előfizetésemet meghosszabbították és százvalamennyi lett ettől az egyenlegem. Ez így alapból nem túl meglepő dolog, előordul az ilyen, hogy letelik az egy hónap. Csak éppen a csodálatos ügyfélszolgálat azt mondta, hogy nem fog meghosszabbodni, hanem egyszerűen megszűnik a szolgáltatás. Nosza, számlareklamáció. Közölte a kezelő, hogy mit reklamálok, mikor én azóta használtam a szolgáltatást. Pedig én nem. GPRS forgalom volt, de az a Messenger és WAP volt (nahát, nem tudják a forgalmat különválogatni?). Azét felvette a panaszt és tájékoztatott, hogy 30 nap.
Tegnap történt egy olyan is, hogy én megérkeztem a semmi közepére. Ugye itt már nem is lenne olyan rossz a GPRS net. Viszont ha csak úgy netezek, akkor elvesztem a reklamáció jogát, emrt mégis használtam a szolgáltatást. Hívtam is az üszit, közöltem vele, hogy a reklamációt fenntartom, de csak az elmúlt kb két hétre. Ha nem tájékoztattak volna félre, most rendelném meg (és logikusan két héttel hosszabbítsák meg az előfizetést vagy csak a fele pénz jár vissza). Harmadszorra meg is értette. Aztán közölte némi plusz várakozás után, hogy ha netezek, alapból nem lesz jogos a panasz. Itt azért az időtartam felét csak elbuktam, de őt ez nem érdekli (minek vagyok ilyen hülye, hogy szóbaállok velük?). Azért elmondtam neki, hogyha elutasítják a panaszt, erre a beszélgetésre fogok hivatkozni. Ettől egy kicsit ideges lett. Aztán próbáltam volna netezni, de megmondta a telefon a frankót: "Először fizessen elő a GPRS-re!" Nah itt már nagyon káromkodtam. Visszahívom az üszit, megtudom, hogy 19-én deaktiválódott a net a kártyámon. Erről én semmiféle tájékoztatást nem kaptam. A miértre nem tudott így hirtelen mit mondani, de a reklamációt emlegetve rákérdezett a számlázásnál. Kiderült, hogy jogosnak fogadták el a panaszomat, a netet letiltották, a pénzt meg kapom vissza hamarost. Igaz 10 nap alatt nem sikerült ezt velem közölniük. Ügyféltajtékoztatásból jeles. Anyátok.
Azt már csak mellékesen említem, hogy találtam egy bugot az üszi rendszerében. Mikor említettem a kezelőnek, közölte, hogy már ő is tapasztalta, de akkor most már továbbítja hibaként...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3556 db komment.



idegesít2007-07-27 00:12:23Megjelenítve: 18294
 
Hát, vannak ilyen dobozok, amik zajosak és enbák vannak benne. Ilyen sárgák errefelé és buszok (nem, nem én, és nem is typo).
Tehát van egy ilyen lehetőség, hogy a paraszt egy parasztelosztónak (egyes szakirodalmak buszmegállónak nevezik) nevezett helyen beletávozhasson a publikus közlekedés eme fellegvárába. Ehhez persze az kell, hogy az a majom ott a doboz elejében, aki olyan furán néz ki észrevegyen és a dobozt bevezesse a parasztelosztóba.
Az történt, hogy Réka busszal akart tőlünk hozzájuk távozni, mert nem volt a bringája nálunk. Az enyém de, én gondoltam, majd követem a buszt és jó lesz. Állunk a megállóba, busz félig be a megállóba, jó gyorsan, aztán megy tovább. Én ordítok, a leendő utas meg a bérletét lobogtatja. Busz megáll a megállóban, Réka föl, majdnem elesik, olyan finoman indult. A buszon némi borszag volt, pedig se törött üveg, se részeg utas, viszont a szag elölről jött. Elindultunk. Kétszer bevártam a buszt, aztán meguntam, a célhelyen várakoztam. Beállt a busz most a megállóba, de az útpadkával eléggé fura szöget zárt be, és ráadásul V alakban állt a szeretett jármű.
Az utazási élmény megvolt, gondoltam megosztom ezt a forgalmi ügyeletessel. Örült neki. Kiderült, hogy nem tudja, hogy mi a különbség a kikerül és a megelőz között, valamint azt is megtudtam, hogy azt írtam, hogy a sofőr részeg volt (csak gondoltam) és ezen a sofőr nagyon megsértődött. Azt is megírták, hogy az teljesen normális, hogy a busz az utast a megálló után veszi föl és egyébként is én vagyok a hibás, mert biciklivel mentem és ez zavarta a sofőrt.
Ennyi volt a válaszuk. Erre én természtesen megint válaszoltam, de érdemileg nem szóltak hozzá. Ez arról jutott eszembe, hogy ma buszoztam. Az ajtók menet közben nyitva voltak és kicsit gyorsabban is mentünk, a busz megint korábban indult, mint kellett volna és egy kanyarban majdnem kiestem az ülséből, mert olyan finoman vezette a marha a buszt. A nyitott ajtóról fényképet is csináltam a buszból. Szerintetek beküldjem a volánnak? ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=3540 db komment.



idegesít2007-07-25 08:07:42Megjelenítve: 18357
 
Faszom kivan ezzel a hülyével.
Tegnap otthonfelejti a kajáját, hazamegy érte aztán mégsem eszik. Azt gondolja, hogy majd ma jó lesz. De nem lesz jó, mert a mikróban felejtődött a kaja, így elég fura szagot áraszt. Most éppen pizzériát keres, ahonnan rendelhet magának kaját. Barom.
Jah, rólam van szó...

Update: még nem találok nyitott pizzériát.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3530 db komment.



idegesít2007-07-19 09:34:34Megjelenítve: 18601
 
Hétfő, Agárd, szabadstrand. Odajön egy komplett cigánycsalád. Pontosabban csak a kan jön ide, a többiek mögötte várnak. Nála van egy rongyszatyor.
-Nem kell parfüm?
-Nem
Odamegy Rékához, ugyan ez a kérdés. Utána visszajön hozzám, megkérdezi, hogy esetleg tusfürdő kell e. Mondom, hogy nem. Kérdezi Rékát, nahát, neki sem kell. Aztán visszajön hozzám:
-Nem kell parfüm?
-Mondtam már, hogy nem. N! E! M! Érted? Nem!
Nah így megértette. Ezek nem csak pofátlanok, lopnak, büdösek, hanem szellemileg sem túl gyorsak. Utána persze motyogott még valamit, mert ugye olyan, hogy nem ezé az utolsó szó, nincs, de azt már nem vártam meg, mert menni kellett a büfébe.
Azon gondolkoztam, mi lenne, ha kipakoltatnék vele mindent, választanék is valamit, aztán mikor mondja, hogy mennyi, én meg elkezdem mondani, hogy milyen névre kérem a számlát ;] És ha nincs számla sajnos nem tudok vásárolni...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3521 db komment.



idegesít2007-07-17 10:07:44Megjelenítve: 18505
 
Miért van, hogy minden áron előzni kell? Miért kell minden áron előzni?
Tegnap Agárdra mentünk fürdeni biciklivel. Annyira sok hülyét nem láttam, egy nagyon durva volt, róla fog szólni ez a post. Arra felkészültem, hogy lehet, hogy kicsit agresszívebben kell majd sávot foglalni. (Gyk: sávfoglalás alatt azt értem, hogy behúzódok a sáv közepére, vagy még beljebb, hogy előzés szempontjából olyan széles legyek, mint egy autó, tehát a bal oldali sávot teljes terjedelmében igénybe kelljen vennie az előzésbe kezdőnek) Aki nem biciklizik sokat, ennek ez a sávfoglalás elég nagy hülyeségnek hangozhat. Erre azért van szükség, mert ha kint mész a sáv szélességének egyharmadánál, akkor akkor is megelőznek, ha van szembeforgalom. Szembe jönnek kilencvennel, melletted is, a járművek mellett meg ott van 20 cm távolság. Tehát foglalom a sávot, ha látom, hogy valaki lusta betartani az oldaltávolságot, kicsit kacsázok, így azt is hiszik, hogy nem tudok egyenesen menni és jó messze mennek tőlem. Tehát haladunk békésen, már hazafele. Páran nemértik a sávfoglalást, dudálnak, mutogatnak, de az igazából nem fáj. Ha nincs szembeforgalom az előzést segítendő visszahúzódok én is és mindenki megy hazafele.
De persze van, aki olyankor is előz, amikor már tényleg nem fér el. Én bent a sáv közepén, szembeforgalom. A hülye meg kielőz, jól rámhúz, én megyek vissza, mielőtt lesodor, a szembejövő meg csak úgy porzik az útpadkán. Mert persze nem fértek el, körülbelül 40 cm hiányzott. Ezmár nem az a "Bocs, elnéztem!" kategória.
Persze van megoldás, egyszerű is. Csak amíg az autó presztízskérdés, fasznagyobbítóként működik (mint a motor), addig nem lesz változás. Az ilyen hülyéktől persze azonnal és örökre be kéne vonni a jogsit, nem hiszem, hogy fejlődőképesek. Aki meg ráhúz akaratlanul a biciklisre, mert azt hiszi, hogy nem baj, ha 50 km/h-s sebességkülönbséggel 20 cm -re megy mellette, annak csak néhány óra biciklizés kell forgalomban és megtanulja. Ha pedig nem húznak ránk, nem kell kényszerűségből sávot foglalni, nem kell jobra egy méter menekülési lehetőség, mehetek én jobbra húzódva amennyire csak lehetséges és akkor akár előzhetnek úgy biztonságosan, hogy van szembeforgalom és mégis mindenki kényelmesen elfér. De ilyen mentalistással marad az önvédelmi sávfoglalás.
Biciklizni meg kell, sőt, kellene. Városban a leggyorsabb és legegészségesebb eljutási lehetőség, települések között meg remek sport. A tegnapi 56km némi úszással is nagyon jól esett. Nem szeretnék néhány balfasz miatt lemondani erről. Jó lenne, ha a Fakabát Rt nem csak a gyorshajtókat üldözné, hanem bírságolná a veszélyes helyen parkolókat, elsőbbséget meg nem adókat, oldaltávolságot be nem tartókat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3501 db komment.



idegesít2007-07-01 13:48:44Megjelenítve: 18892
 
Nah tessék. Az előző postban a BKV, meg a MÁV egy-egy hülyeségét emeltem ki. Valszeg ezt olvasták az Alba Volánnál és kisebbségi komplexusuk lett, mert rá tettek egy lapáttal busszal.
Réka akart menni a 21:30 -as 24-essel, én meg, gondoltam, biciklivel követem őket, mert akkor én is haza tudok majd éjszaka jönni. A megállóban együtt vártuk a buszt. Az pontosan (!) jön is, elkezd beállni a buszöbölbe. De aztán gondol egyet, átstartol, és megállás nélkül áll ki a megállóból. Ráordítok, hátrakapja a buszban a fejét, Réka lengeti a bérletét. Megáll, de már az út közepén, a buszöböl után. Remek.
Aztán persze egy darabig próbáltam biciklivel a buszhoz közel menni, de meguntam, hogy állandóan be kell várni a buszt. A célmegállóban vártam az érkezést. Jött is a busz, beállt az öbölbe, de olyan jól, hogy a buszról úgy kellett átugrani a padkára.
Réka erős borszagot érzett a sofőr irányából. Én meg láttam, hogy a sofőr cigány. Mindíg az a bajunk, hogy nem dolgoznak. Most ez dolgozott, de abban sem volt köszönet. Úgy tűnik, ezek akkor sem tudnak normálisan viselkedni, ha éppen nagyobb felelősséget aggatnak rájuk. Ezek után én kicsit más munkakörülményeket biztosítanék nekik: kap mindegyik egy lapátot, meg ösztönzőeszközzel (bakancs, mondjuk vipera, kopasz fej, stb) felszerelt munkafelügyelőt, aztán lehet ásni a gödröt. Néha az sem baj, ha a földet ellopják, mert elképzelhető, hogy útban van. Csak a markolóra kell vigyázni, nehogy átvegyék azt is a a MÉH-en.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3430 db komment.



idegesít2007-06-21 19:23:17Megjelenítve: 18446
 
Jó lenne, ha kurva gyorsan vége lenne ennek a vizsgaidőszaknak, mert már kezdek magamon olyan tüneteket megfigyelni, amiket másokon sem igazán toleráltam jól. Hátmég magamon...
wtf.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3413 db komment.



idegesít2007-06-18 14:59:36Megjelenítve: 18536
 
Néztem tegnap a tv2-n a Naplót. Nem, nem hülyültem meg teljesen, csak tudtam, hogy a gyalogos-zebra-elsőbbség témakörről lesz szó. A műsorban két, egymáshoz közeli zebrát szemeltek ki. Az elsőnél átmentek tesztgyalogok, a másiknál meg egy agresszívebb fószer állította meg az autókat. Azért nem rosz, hogy a KRESZ betartását bődületes szabálytalanságok elkövetésével reklámozzák. Amin a legjobban kiakadtam: megállította az autóst a zebra előtt két méterrel és nekiállt vele beszélgetni. Ha a belső sávban jön valaki, nem is láthat semmit, ezért tilos a zebra előtt már 5 m-rel is megállni. Volt, akit utána sikerült csak megállítani. Attól meg alig fértek el a járatos buszok. Gratulálok nekik. Egyszerűbb lett volna, ha fakabátot kérnek meg, aki kvételesen nem büntet, csak figyelmzetet. Attól függetlenül nem bánnám, ha ezt is sokkal szigorúbban ellenőriznék...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3390 db komment.



idegesít2007-06-04 20:35:58Megjelenítve: 19073
 
Miért lehet még mindíg a hátsó ülésen jogsit szerezni? Hülye picsa stoptábla figyelmen kívül hagyásával érkezett a magasabbrendű útra, rögtön mellém. Én felzárkóztam a vonal mellé (máshol nem volt hely már), majd mondtam neki (itt még mellette voltam), hogy "HÖJJ!", de még így sem tűnt fel neki, hogy valami nincs rendben. Aztán megkérdeztem, hogy hova néz, ebben a kérdőmondatban okosan elrejtettem a foglalkozását és a véleményemet az ő szellemi színvonaláról is. Erre valamit mondott, de kicsit gyorsabban haladtam nála. Aztán persze mellém ért, ablak le: "Rádhúztam a kormányt, mi? Rádhúztam?" "Azért én csak magasabb rendű úton haladtam és nem vetél észre...". Egy másodperc néma csönddel emlékezett a kevés memóriaterületről a fejében (gondolom swapolt addig), aztán elment, mintha mi sem történt volna. Talán este megnézi a Számomra idegen szavak szótárában a magasabb rendű út és az elsőbbség kifejezéseket.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3320 db komment.



idegesít2007-05-21 21:59:30Megjelenítve: 19085
 
Miért van az, hogy elvégezz egy iskolát néha táltosi képességekkel kell, hogy megáldjanak? Ha az előadó belebaszna a kurva kurzusfórumba egy linket, akkor már nem kéne találgatni. Jó, persze, én is nekiállhatnék nyomozni, vagy elmehetnék valami furi médiumhoz, de akkor is. Ha már vizsgakurzus és azt sem tudom, hogy a tanárt eszik e vagy isszák, akkor egy linket igazán befirkálhatna. Tart vagy 10 másodpercig. Arról már álmodni sem merek, hogy a kurzusfórumba történt beírásról meg értesítést kapjak mailban, mert az csak egyes TOsok kényszerképzete, hogy még a faszomat is az ETR-re verem.
Ma derült ki (kurzusfórumra meg nem egész egy hete került fel), hogy csütörtökön lehet menni írni egész féléves anyagból. Remek. Ha nem megyek, rá egy hétre mehetek mindent vagy semmit játszani: vagy 20 pontot kapok, vagy semmit. Aztán már kezdhetek is sakkozni, hogy lesz e hozott pontom, vagy mizu. Harmadszori olvasásra már kb értem a pontszámítást is, de biztos én vagyok a hülye. Meg persze rohadjak meg, mert álmomban zombivá válva nem írtam fel a véremmel a matek tanszék URLjét a szobám plafonjára...
ÁÁÁ, miért nem lehet olyannak tekinteni a hallgatót, amilyen, miért nem lehet elhinni, hogy nem táltos, decsak még nem is zombi, csak egy lusta szerencsétlen, aki nem akar nagyon lemaradni a tanulmányaival...
...vagy ha már ETR, az arra szolgáló helyre fel lehetne vezetni a dolgozatírások időpontját, esetleg még a helyét is (írhatnám ezt amúgy a korrupciótudományokkal kapcsolatban is, de azt inkább tanulom, mert abból meg a gyakzh belelóg a vizsgaidőszakba, mert az jó).
http://blog.htmm.hu/link/?id=3274 db komment.



idegesít2007-05-16 21:57:41Megjelenítve: 19599
 
Voltam ma a projektvetélkedő országos döntőn. Nagyjából én hangosítottam az egészet, pedig full külsősként mentem oda. Mondjuk lelkileg felkészültem rá, elég nagy volt erre az esély. De ezt alapból nem postolnám. Inkább a helyezésekkel van bajom: volt egy csapat, ami cigányokból áll. Elég szar volt a prezentációjuk, nem a magyar nyelvnek megfelelően hangsúlyoztak (cigányok ugyebár...), tartalmilag sem volt egy nagy durranás. Gondoltam majd lesznek utolsók, vagy utolsó előttiek (azok csak azért, mert cigányok), erre negyedikek lettek. Fasza. Persze mindenki negatívan diszkriminálja szegény eltévedt brazilokat...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3253 db komment.



idegesít2007-05-11 20:12:45Megjelenítve: 19521
 
Most már biztos vagyok benne, hogy nem százasok errefelé a GTKsok. Beszéltük meg egy (másik) tanárral a ZHt, erre nyugodtan benyögte, hogy "...de csekket és hitelkártyát elfogadok". GTK egy faszt; KTK! Korrupciótudományi Kar, itt is a Gyakorlati Tanszék lehet...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3247 db komment.



idegesít2007-04-06 00:20:59Megjelenítve: 18912
 
Voltunk ilyen rockkocsmában. Elég szar zenék szóltak, ezért úgy gondoltuk, jelezzük, hogy mást szeretnénk hallani:
-Ne haragudj, Iron Maidenetek nincs?
-Nincs.
-És Queen?
-Valami ismertebb esetleg?
Valami ismertebb mint a Queen. Értem. Mindezt egy magát rockkocsmának valló helyen. Fasza...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3080 db komment.



idegesít2007-03-11 14:22:43Megjelenítve: 18975
 
Bannoltak 30 napra a könyvtárbúl Szegeden. Pedig nem is mondtam semmit az opnak. Csak nem túl jól vannak beállítva a botok és az egyik op ráadásul éppen ott volt.
Szóval az történt, hogy 30 napra kitiltottak az egyetemi könyvtárból. Az egész ott kezdődik, hogy ideiglenes diákom van. Az pedig csak névileg helyettesíti a rendeset, egyébként még a seggemet sem törölhetem ki vele, mert az is műanyagból van. (Nem, nem a seggem. Az ideiglenes diák.)
Kis helyismeret: bemenni csak igazolvánnyal, vonalkódolvasós bot (==biztonsági őr) mellett lehet. Bemegyek, odamegyek a könyvtári pulthoz, ahhoz, amelyikre az van írva, hogy információ. Egy könyvet ki kell kérni a raktárból. Jó. Megállapította, hogy nem is vagyok beiratkozva. Én meg mondtam, hogy de. Ekkor elmondtam, hogy ideiglenes diákom van, ő meg közölte, hogy az semmire sem jó. Kérjek egy másik vonalkódot is. Arra a felvetésemre, hogy mikor a HSZI-n regelték a nevemhez a diákot, miért nem frisstíődött a könyvtári rendszer is, hülyének lettem nézve, hogy egyáltalán hogy gondolhatok ilyet. Mindegy. Vonalkódot viszont csak kint lehet kérni.. Kimegyek, kérek, vonalkódolvasás, vissza. Kikérjük a raktárból. Mivel most senki más nem kért ki semmit a raktárból, ezért csak másfél (!) óra. A másik könyvet addig megkerestem, a nagy könyvtárismeretemmel sem tartott tovább 5 percnél (a 4. emeleten volt). Konstatáltam, hogy van még kb 85 perc, amit hasznosan kell eltölteni. Viszont a gépekbe rendes diák kell, hogy lehessen őket használni. A könyvtáros elmondta, hogy vannak gépek, amik diák nélkül is használhatóak. Igen, de csak a könyvtári szoftver futtatható rajta. Éljen, így biztos nem fogok unatkozni. Egy másik pultnál emgtudtam, hogy lehet kérni a gépekhez ideiglenes kártyát az ideiglenes diákkal. Kint. El is indulok, egészen a kiléptetésig jutottam, ahol elkezdett világítani a kapu. Tudjátok olyan, mint ami az árúházakban is van. Káromkodás, odamegyek a biztonsági őrhöz, hogy wtf legyen a könyvvel, mert akarok még kártyát kérni. Mondta, hogy most már semmi, mert megpróbáltam kivinni és ezt jegyzőkönyvbe kell venni. Éljen. Ennek rendkívül örültem. Az őrszobán elnézést kértek, ogy jegyzőkönyvezniük kellett, de a főnök éppen tőlem másfél méterre volt, mikor haladtam a könyvvel a kezemben. Hát, már mindegy. 4 példány, sablon szöveg. Nem módosíttattam, mert ők is annyira utálták, mint én. Eljöttem, még bocsánatot kértek, én meg diszkréten káromkodtam. Visszamentem, hogy mégse kérem a raktárból a könyvet, mert úgysem vihetem ki. Mondta a pultnál a nő, hogy már mindegy, nem lehet lemondani. Ez is egy jó megoldás. Viszont az, hogy bármit intézni csak kint lehet, az nem. Csak egy könyv volt e kezemben, de mondjuk egy raklapra valót összeszedtem volna, és ki akarok menni, akkor azt a raklapnyi könyvet hova teszem? Kikölcsönözni mondjuk nem tudom, mert az ideiglenes diákkal nem lehet, kimenni meg nem tudok, hogy kérjek vonalkódot, emrt addig hova teszem a könyvet. Előbb-utóbb tele lesz az az épület csiontvázzal, mindnek lesz könyv a kezében. A szernecsétlenebbeknek (én) jegyzőkönyv lesz a másik kezében. Éljen az átgondolt tervezés...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2983 db komment.



idegesít2007-02-27 17:05:07Megjelenítve: 18958
 
Kedves szomszéd!
Megkérlek én mostan tetéged, hogy anális abuzatúrának vetsd alá magad a trombitád által, mit akkora hangerővel vagy képes használni arra, hogy fals hangokat generálj vele, hogy már fáj a fejem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2923 db komment.



idegesít2007-02-25 00:29:00Megjelenítve: 19039
 
Van egy kis patak (A nevét nem tudom, a térképen Aszalvölgyi Ároknak hívják, de ez patak). Van rajta egy kb 90cm széles híd, a híd előtt nagy lejtő, utána kisebb. Biciklivel lehet itt haladni, mert az út jól belátható és tiszta. Közvetlenül a híd előtt egy kisebb tócsa szokott lenni, de most az sem zavart. Gurultam lefele biciklivel és kicsit lesodródtam a szokásos ívemről. Mikor kezdődött a híd korlátja, éreztem, hogy valami súrolja a fejemet. Dondoltam, belógott egy bokor és nem is foglalkoztam vele. 100m múlva egy fatörzs volt az úton, aztán meg egy kiásott bokor. Gondoltam, visszafelé megnézem.
Így is lett. A bokrot félredobtam, a fatörzsdarabot is. A hídra lépésben mentem fel és figyeltem. Nem, nem bokor lógott be. Az a faág vasból volt. A híd mellett van egy vastagabb cső. Az ilyenekre szoktak betomvasakat hegeszteni, ezekre pedig tesznek egy 3-4 -es laposvasat, hogy ez korlátként funkcionáljon és a szuicid hajlamú hülyegyerekek ne sétáljanak fel rá. Nah, ez a "faág" a laposvasból volt. Ez súrolta a fejemet kb 30-cal. Mikor ezt észrevettem, akkor jöttem rá, hogy mekkora szerencsém van: a híd előtt egy enyhe balos kanyar van, itt sodródtam a szokottnál egy kicsit jobbra. A kanyar kijáratánál kezdődik a híd, itt súrolta a vas a fejemet. A vas pont úgy állt, hogy jobbra, a csőhöz közelebb volt magabban, balra alacsonyabban. Mivel kisodródtam, így pont átfértem alatta. Ha a szokott ívet futom be, valószínűleg beleszállok a patakba. Job híján beledobtam a vasat a vízbe (sajnáltam a patakot a szennyezés miatt, de ha valaki belevérzik, az rosszabb), onnan talán nem hozzák a hülyegyerekek vissza. Minden esetre ha meglátok ilyeneket, amint éppen "csapdákat" állítanak, valószínű belekereülök az újságba súlyos bántalmazás miatt. Nem szeretem, ha megpróbálnak megölni...
(a 20 centis oldaltávolsággal előző BMW-st már nem is említem)
http://blog.htmm.hu/link/?id=2917 db komment.



idegesít2007-02-14 22:48:42Megjelenítve: 19282
 
Faszom az Alba Volánba. Ekkora egy fasszopó fostalicska céget én még nem láttam.
Már többször írtam nekik (említettem már itt a blogon is), mert a buszsofőrök nem igazán foglalkoznak a menetrenddel, de a mai eset mindenen túltesz. A busznak 22:10 -kor kellett volna a megállóba érkeznie, ehelyett ezt 22:02 -kor tette. Persze, mondhatjátok, hogy mit pattogok 8 percen, csak ezzel az a baj, hogy a végállomásról 22:05 -kor kell indulnia. Így már érdekesebb. Ha egy normális cégnél így dolgozol, hamar kirúgnak. Ezt sugalmaztam (faszt, leírtam egy az egyben) is az előbb elküldött levélben. Meg megírtam nekik, hogy a miattuk elhasznált benzin árát hova küldhetik. Kíváncsi leszek a válaszra...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2876 db komment.



idegesít2007-01-31 00:32:39Megjelenítve: 18937
 
Én már látom. Fejesek (gyk: managerek) ülnek egy szobában és próbálnak gondolkodni (gyk: brainstormingolnak). Hülyék szegények, de azért 3M HUF nettó alatt egyik sem keres. Szóval vannak ők és próbálnak okosak lenni. A téma, hogy hogyan lehet innoválni a következő tevékenységet: ügyfél jön és kér új bankkártyát (közben Gizikét az asztalon közkinccsé teszik, de több manager a manager, mint luk Gizikén, ezért másnap is kell brainstormingolni). Másnap is gondolkodnak, de mivel Gizike szabadnapos, az agyukkal kell tenniük. "Hogyan lehetne még jobbá tenni a bankkártyarendelést...hogyan?" Másik: "Miért pont ma szabadnapos Gizike?" Harmadik: "Szopassuk meg az ügyfelet!" Ennek örömére felvesznek még egymillió prémiumot és behívják Gizikét túlórázni, ezért másnap folytatják. A nagyvezér megszólal: "Tegnap nagyon jó ötletet találtunk ki, ma azt találjuk ki, hogyan csináljuk ezt." Ennek örömére megint Gizike következik. Ám az egyik vezér buzi, így nem foglalkozik Gizikével. Meg is születik az ötlet: a bankkártyát ne oda vigyük, ahol az ügyfél megrendelte, hanem tök máshova. Ennek örömére még felvesznek egy adag prémiumot és Pétert Gizike mellé, így már mindenki boldog.

Igazából nem történt semmi. Csak megpróbáltam átvenni az új bankkártyámat és tök máshol van, mert a defaultban abba a fiókba küldik, ahol a számlát nyitottam (még jó, hogy nem pl Kecskeméten). Logikus. Jah, ez is K&H.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2810 db komment.



idegesít2007-01-22 15:03:29Megjelenítve: 19494
 
Ha már ellopták a bankkártyámat, gondoltam olyat csinálok, amin olyan kép van, amit én akarok. Neki is álltam, már majdnem készen lett. A szerkesztőről, amit a bank adott, ne is beszéljünk: nem támogatja a layereket sem és csak explorerrel megy. Használhatatlan fos, nameg az ideális felbontást is elfelejtették közölni. Aztán elolvastam a szabályzatot, hogy mi nem lehet rajta:
Nem lehet rajta URL. Pedig pont gondolkodtam a blog címén, de nem lehet. Nem lehet rajta logó (tuxot és Be logót is terveztem rá). Nem lehetnek rajta jelképek sem (pedig pentagrammában is gondolkodtam, de nem találtam szépet). Nem lehet rajta pia és félmeztelen (!) ember sem. Tehát aki pl strandolós családi képet akar, az is kizárva. Remek nem? Szóval csak ilyen windows háttérkép-szerűségek lehetnek. De vigyázz, nehogy egy szál parlagfű is látszon a képen!
Tehát megint egy akció, aminek semmi értelme...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2771 db komment.



idegesít2007-01-02 22:58:11Megjelenítve: 19845
 
Vettem ma procihűtőt. A 9. boltban találtam is... Az elején még biciklivel jártam a boltokat. Bementem az elsőbe, bicikli kint vár, hátha viszek neki biciklihűtőt. Jön egy mammer, fellöki. Pontosan "véletlenül" beleakadt a táskája. Én ordítva kirohantam a boltból, de nem hallotta meg, bár rajta kívül mindenki figyelt. Biztos szelektív hallása van. Aztán gyorsan elvegyült a tömegben, nehogy hasonló sorsra jusson, mint szegény bicikli. Pedig a kormányom vége szíves örömest az oldalába fúródott volna, hogy oda hosszatartó fájdalmat installáljon. Eddig még úgysem ütöttem el senkit szándékosan (sem). Remélem, az ilyen hamarosan kap sósavat. Nah nem a vegyesboltban, hanem kórházban. És nem műanyag flakonban, hanem infúzióban...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2657 db komment.



idegesít2007-01-01 18:39:18Megjelenítve: 19807
 
Ilyen szánalmas történetet sem írtam még le ide, mint ami most következik. Az élet nem állt meg ebben az esetben, a két ünnep között vizsgáztam. És mivel a vizsga Szegeden van, oda kell menni. Aztán haza is kell jönni. Nah, itt tettem egy kis kitérőt, ígyhát hazafelé a jól megszokott Szolnok-BP-Fehérvár útvonalon jöttem. Szolnokról a Pannónia nevű nemzetközi gyorsvonattal jöttem. Általában a gyorsokon gecisokan vannak, a nemzetközieken meg még többen. Sújosbításként ez ráadásul Bukarestből jön. Gondolkoztam is rajta, hogy ezzel menjek e, de végül felszálltam rá. Hiba volt. Rengeteg ember. Sebaj, kerestem a folyosón egy szimpatikus neont, beálltam alá és nekiálltam olvasni. A mellettem lévő kabinból dörömbölnek. Valami csaj mereszti a nyelvét, szexi akart lenni, de igazából úgy nézett ki, mint a cigány segélyfizetéskor. Vissza az olvasáshoz. Közben dörömbölés, intenek, hogy menjek be. Nem megyek. Olvasok tovább. Kabin ajataja nyílik, egy hang kiszól (olyan selymes hangja volt a csajnak, hogy a hangja alapján azt hittem, hogy a vele szemben ülő 15 éves kiccsávó szól): "Van barátnőd?" "Van." "És lehet még egy?" "Lehet." "És még egy?" "Felőlem még hat is." Olvastam tovább, ezek meg túl hülyék voltak ahhoz, hogy megértsék azt, amit mondtam, visítva ujjongtak, hogy bejönnek nekem ;]. Ekkor már kicsit jobban figyeltem, mert kezdett blog-kompatibilissé válni a dolog. Közben az egyik ribanc hátat fordított (elég fura pózban ült) és nekiállt a gatyájából kirángatni a tangáját. Valószínű, erről is valami szexszel kapcsolatosra kellett volna asszociálnom. Végül is ez bejött nekik, mert arra asszociáltam. Bár valószínűleg ők nem a nemi úton terjedő, általuk terjesztett betegségekre akarták felhívni a figyelmem...
Közben itt meg is rekedt a dolog, tanultam tovább. Néha dörömböltek, de ignoráltam. Aztán kijöttek, próbáltak a maguk stílusán beszélgetésbe elegyedni velem, de nekem nem sok kedvem volt az elegyedéshez. A tankönyv érdekesebb volt náluk. Ez már eléggé nem tetszett nekik. Az egyik meg is jegyezte: "Bazdmeg, diszkóban akárkit fel tudok szedni, ezt meg nem sikerül." Eléggé sértésnek vették, hogy nem akarom az összes betegséget elkapni tőlük azonnal. Volt egy faszfej hozzájuk, az is azt próbálta ecsetelni, hogy milyen jó nekem, hogy ilyen olcsó ribancoknak jó csajoknak bejövök, de hiába. Sértődötten tekintgettek.
Igazából nem tudom, mit akartak ezzel elérni. Emberi kommunikációra képtelen, hülye ribancok. És ráadásul olyan disznóólat hagytak maguk után a vonaton, hogy az még Romániában is szégyen lenne...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2644 db komment.



idegesít2006-12-20 10:47:44Megjelenítve: 20117
 
Hoztak egy HP laptopot, hogy telepítsem. nx6310 a típusa. Első kinyitásra nem néz ki rosszul, igaz ez a matrica kicsit méltatlan a HPhoz:

Aztán elindít, SATA HDD. Semmi gond, driver letölt. HP.hu -ról. A driver telepítője egy db exet csomagolt ki, ami csak floppyra hajlandó kiírni a drivereket. A probléma csak annyi, hogy a win telepítője csak floppyról enne drivert. Nah floppy, az még mindíg nincs. Közben kiderült, hogy két lehetőségem van: saját XP telepítő CD gyártása (anyád), vagy a biosban át lehet kapcsolni, hogy PATAnak látszon (thx Laca). XP fel. Driverek fel. Hang driver nem fel. Azt mondja, hogy nem találja azt, amit neki kéne feltelepítenioe (nahát) és fel sem települt. Így se hang, se modem. Egyre jobb. Support csak hümmögött és szerinte így működnie kellene. Persze nem. Aztán küldtek egy doksit, hogy miket szedjek le hozzá (jah, mondtam már, hogy nincs gyári drivercd?). Kár, hogy az összes link rossz volt. Jó esetben redirectelt a jó helyre, de volt, hogy nem. Köszönjük, ez remek támogatás volt. Ha elhiszem azt, amit a support mondott, akkor azt is el kell hinnem, hogy a zajkeltő drivere függ a VGA drivertől is. Logikus, nem?
Hogy teljes legyen az öröm és a boldogság, egy BIOS bugot is találtam: Ha úgy indítod el a gépet, hogy egy USB storage eszköz be van dugva, csonttá fagy a rendszer (oprendszertől függetlenül). Ha indítás után dugod be, akkor persze jó. Vegyél te is HP notit, mert olyan jó a kijelzője, hogy a régi pII IBM notiknak se sok szégyenkeznivalójuk van mellette...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2594 db komment.



idegesít2006-12-13 11:58:11Megjelenítve: 20351
 
Véletlenül hallottam a sLáger rádiót. Igazából az történt, hogy ahol dolgoznom kellett, ott éppen az szólt. Borosbocskor meg minden volt benne. Éppen azon faszkodtak, hogy milyen bunkó Fehérvár, mert itt gyártják a Győri termékeket. És ezért cserébe mit kéne elvenni a várostól. Persze, a danone, mint tulajdonos, szóba sem került, úgy állították be, mintha direkt azt akarta volna mindenki a városban, hogy oda kerüljön a gyártás és ezért bűnhődjön mindenki, ők meg majd igazságot tesznek.
Igazából ugye az történt, hogy megvette a Győrit a danone, utána meg azt csináltak vele, amit akartak. Itt már volt gyár, áthelyezték ide. De nem kérte senki. Ettől függetlenül, ha már Győri, tényleg illene ott csinálni, a danone meg basszon egyedül, szerintem az egyik legrosszabb élelmiszeripari cég: megvesz, szétver, módosít, eredeti néven elad. Amellett ez a 0% -os filozófia is eléggé idegesít: vonjuk ki belőle az összes zsírt, mert az rossz, tegyünk bele valami szart, ami igazából nem is kéne bele, és adjuk el, hogy mennyire egészséges. Ugyan ez igaz a norbis marhaságokra is. Sok édesítő, meg színezék, az kell. Inkább veszek a saját érdekemben rendes tejterméket (amiben még maradt tej is), rendes gyümölcslevet, stb... A danonet meg kerülöm, mert szeretem, ha valaminek íze is van. Csak az a baj, hogy sok helyen már mást nem is lehet kapni. Mondjuk a megoldás egyszerű: ha nincs rendes, nem veszünk. Ha mindenki így gondolkozik, majd rájönnek a boltok is, hogy lenne igény másra is. A lényeg, hogy tudatosan vásároljunk: ne azt, amit a pofánkba tolnak (lásd danone), hanem amit tényleg akarunk. Ezzel mi csak jól járunk. A cégek, akik ebből élnek, hogy a sok birka minden marhaságot megvesz, majd legfeljebb kicsit kisebb profitot termel. Nem sajnálnám se a danonet, se pl a sonyt... Nah jó, a danonet azért kicsit, mert akkor a magyar gyárai is nehéz helyzetbe kerülnének, de csak kijönnének valahogy a szarból, akkor viszont mindenki nyer.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2549 db komment.



idegesít2006-12-12 09:55:11Megjelenítve: 20222
 
Minden feladatnál itemenként 1-1 pont adható.
Az item egy fucking good Hungarian word. Anyád.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2530 db komment.



idegesít2006-12-06 21:30:03Megjelenítve: 20428
 
Jön a karácsony. Ajándékvásárlási láz. Ezer enba az utcán. Nem lehet tőlük elférni. Biszbaszárúsok az utcán. Lehet venni karácsonyfadíszt, forralt bort, ilyen gravírozott marhaságokat meg ilyen bahiás, büdös-füstölős fafaragványokat, amik geci rondák. Már ez a sablonajándék kb 10 éve. És már 10 éve is szar volt. Jah, meg vehetsz könyvet is. Kb ennyi az ajándékválaszték első körben. De vegyél sokat, a karácsonyi áremelések akciók miatt sokat keres a kereskedő egy csomó mindent vehetsz óccsón. Biztos jó lesz. Mindenki örülni fog az ajándéknak. Már megint sapka. Vagy bahiás basz.
Jah, meg telerakták a város ilyen világító díszekkel. Ezekkel nincs is semmi baj (amíg nem villognak és nincs belőlük túl sok), de azért egy villanyszerelőt minden reggel körbeküldhetnének, hogy a kilopott izzókat pótolja...
http://blog.htmm.hu/link/?id=25011 db komment.



idegesít2006-11-15 14:09:12Megjelenítve: 19971
 
Jellemző. Minden remekség akkor van, mikor én suliban vagyok. Itt van pl a VIII. GNU/Linux szakmai konferencia. Remek programok lesznek, és még ráadásul nekünk ingyenes is lenne, mert részt veszünk a LOK programban. Legalább ezt is megtudtam. Tehát egy nyílt levelet fogalmaznék most meg minden konferenciaszervezőnek:
Kedves olyan konferenciát szervező enba, ami engem is érdekel! Kérlek legközelebb az időpont kiválasztása előtt használd a blog mailküldőjét, hogy megtudd, hogy ez az időpont jó e nekem. Amennyiben nem, szíveskedjél másikat keresni. Csóközön: htmm
http://blog.htmm.hu/link/?id=2384 db komment.



idegesít2006-10-29 00:31:49Megjelenítve: 18451
 
Ekkora faszokat egyrakáson én még nem láttam. Először is egy hevenyészett, szép színes helyszínrajz (akinek nem tetszik, csináljon jobbat):



A busz próbált volna jobbra kanyarodni, de egy szabálytalanul parkoló autótól nem sikerült neki. Ez a tény már önmagában eléggé jól bemutatja a sofőrt, mert azért annyi hely lett volna, hogy bekanyarodjon a buszával. De amit ezután csinált, mindenen túltesz. A rajzból is látszik, hogy ekkor a busz éppen rajta áll a villamos sínen. A villamos indult volna el az állomástól fedélzetén kb 100-150 utassal, de a busztól nem tudott. A buszsofőr ennek örömére leszállt a buszról és nekiállt egy fakabáttal vitatkozni. Közben a villamos utasai tömörültek az utastérben és vártak. Közben megjött az autó szőke, női tulajdnosa egyszem fiával. Így négyen nekiálltak vitatkozni. A buszsofőrnek eszébe sem jutott, hogy esetleg ha visszatolat, akkor a villamos el tudna menni (és esetleg akkor már normálisan be is vehetné azt a kanyart), várt, hogy legyen valami. Az utasok is. Hát, gratulálok. Leginkább a Faszkabát Rt munkatársának, aki nem takarította el a buszt a sínről, de a buszsofőrt se hagyjuk ki. Nem mondom, hogy az autós "hölgyemény" nem hibás, de szoktak ennél sokkal durvábban is parkolni és mégsem okoz fennakadást. (Ennek a helyzetnek a megoldása pedig nagyon egyszerű lett volna: busz tolat, vili el, busz bekanyarodik és a fakabát meg nyugodtan intézkedhet)
http://blog.htmm.hu/link/?id=2342 db komment.



idegesít2006-10-24 22:25:28Megjelenítve: 18380
 
Még jó, hogy tegnap megmostam a biciklimet, így legalább tisztán ázott meg...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2313 db komment.



idegesít2006-10-04 21:27:13Megjelenítve: 18678
 
Bassza meg az egész kurva önkormányzat saját magát ott, ahol van!
Igazából semmi különös nem történt, csak megpróbáltam volna kiváltani a vállalkozói igazolványt. Magyarul megpróbáltam volna megteremteni a lehetőséget magamnak, hogy dolgozzak. Első körben nem sikerült.
Fél öt körül értem oda. (Miért nem mentem korábban? Dolgoztam, kéremszépen.) Közepes mennyiségű enba található előttem. Gondoltam, 30-45 perc múlva bent is leszek, elvégre nem túl bonyolult dolgok ezek. Úgy fél hat előtt nem sokkal felvetődött, hogy mi lesz, ha nem jutunk be hat előtt (eddig van ügyfélfogadás). Erre mondtam a többieknek, hogy nem engedjük addig haza a nőt. Nem annyira értették meg, hogy én tényleg hajlandó lennék beállni az ajtóba, sőt, azt sem tudták, miről beszélek. Azért biztos ami biztos alapon háromnegyed hatkor bejutottam. Közölte a mammer, hogy ő ugyan ma már nem csinálja meg, mert az másfél óra. Szerintem látta, hogy kezdek morcosodni, úgyhogy azért megnézte, hogy megvan e minden papírom. Meglepődve tapasztalta, hogy igen. (Nahát, nem kézültelenül megyek, milyen meglepő). Mondta, hogy majd talán máskor jöjjek vissza. Jöjjek vissza máskor, délelőtt. Akkor kérjek időpontot, és úgy jöjjek vissza. De úgy is csak olyan időpontot fogok kapni, ami tökéletesen tartalmazza a munkaidőmet is. Bazmeg! Attól, hogy időpontot kérek, a munkaidőm még nem fog megváltozni, mégha ezt őmammersága úgy is gondolja. Kb harmadik körben meg is értette ezt. Mondta, hogy akkor jövő szerda (és nem gondolta végig, hogy akkor végtelen ciklus, mert jövő szerdán is ugyan ilyen sokan lesznek, nem fogja megcsinálni, visszamegyek rákövetkező szerdán, ugyan annyian lesznek...). Kijelentettem, hogy "na fasza bazdmeg", és mintha valami cheatkódot ütöttem volna be, hirtelen kicsit segítőkészebbnek mutatkozott. (azért vállalkozóim nem lett) Már kaptam igénylőlapot is, meg szíveskedett csekket is adni. Igénylőlap (az áttekinthetetlenebb fajtából) kitöltve, beadva. Közölte, hogy hívjam fel és majd akkor ügyfélfogadási időn kívül talán hátha egyszer valami... Úgyhogy holnaptól naponta hívogatom, majdcsak megunja. Ekkor már nem sok hiányzott, hogy elküldjem melegebb éghajlatra szexuális szolgáltatásokat nyújtani természetfeletti személyeknek. De túl jól neveltek. Kifelé menet csak azt vettem észre, hogy nagyon nagyot szól az ajtó és zörög benne az üveg. Ekkor elengedtem a kilincset és megállapítottam, hogy sikerült nemkicsit bebaszni az ajtót. Remélem, odacsípte a mammer metszőfogait...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2240 db komment.



idegesít2006-09-13 19:00:25Megjelenítve: 18826
 
Konnektáltam ma az analóg MTA -hoz. Fogalmazhatnék úgy is, hogy postán voltam. Szerencsére csak egy fausza állt előttem. Igaz ő 195 db levelet adott fel...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2130 db komment.



idegesít2006-09-04 21:48:28Megjelenítve: 18955
 
Na, remek. Már a picipuha (gyk: microsoft) is a cigányokat támogatja. Ahelyett, hogy inkubátort, vagy lélegeztetőgépet fejlesztene nekik, inkább gépet ad. De minek? Írni se tudnak, a szappant nem ismerik és lopnak. Ennek aztán sok értelme van. Inkább a szellemi színvonalukhoz méltó iskola vagy munkatábor kéne nekik. Van is ötletem, hogy a megfelelő képzés után milyen állásokat tölthetnének be: atomerőműben moderátor, bombatesztelő, fáziskereső, stb.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2091 db komment.



idegesít2006-08-29 23:53:25Megjelenítve: 19070
 
Hát, dolgozom. Hétfő óta. Gyakorlatilag. Elvileg jövő hétfőn kezdek. Úgy volt megbeszélve, hogy most hétfőn lesz az első nap. Be is mentem, dolgoztam is ;]. Véletlenül aztán kiderült, hogy mégsem azon a hétfőn kezdek -bár úgy beszéltük meg-, hanem a követlező héten. De nem baj, ha dolgozom. Ha nem fossa össze magát a szerva, akkor ez sem derül ki.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2070 db komment.



idegesít2006-08-08 05:40:47Megjelenítve: 19428
 
Szülinapot ünnepeltünk ma éjjel. Minden remekül zajlott, leszámítva egy dolgot. Elvetődtünk a Vadászkürtbe, billiárdoztunk, ütöttük a boxgépet, beszélgettünk. Egyik haver a cigisdoboza alá kirakott 4000 Ft -ot. Közben az ünnepelt véletlenül leverte a sörét. Jött a takarító, anyázott, feltakarította. Utána a pénzt nem találtuk. Lementünk, reklamáltuk, a Vásárlók Könyvét nem kaptuk meg. Érdekes, nem? Minden esetre, ha az én pénzem lett volna, nem hagytam volna ennyiben. A pénz tulaját nem érdekelte :( Pedig azért sejthető, hogy hol a pénz...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2001 db komment.



idegesít2006-08-03 23:11:35Megjelenítve: 19506
 
Lehet neten diákigazolványt igényelni. Miután megszereztem a belépéshez szükséges kódokat, szembesültem az alábbi szöveggel:
A feltöltéshez csak Internet Explorer 6.0-nál nagyobb verzió használható.
Végül is a beta 7-es sexplorer már letölthető a microsofttól ;]. Érdekes módon firefoxszal az oldal bonyolultabb része ment: a fénykép feltöltése után az arcodat ki kell jelölni ilyen javascriptes mókán és megnyomni a mentés gombot. Na ez ment. Az aláírásnál ugyan ez egyszerűsítve (ez nem ment). Szóval maradt az ie. Grrr. De azért nem kellett a betát feltenni. Ha én állami intézmény lennék, akkor kiírnám, hogy a blog csak Debian SID alól látogatható ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=1970 db komment.



idegesít2006-07-29 01:33:26Megjelenítve: 18828
 
Valahogy jobban szeretem, ha a beallitasok konfigfileban vannak...
Az egész úgy kezdődött, hogy új telefont vettem. Nokia 6230i. Remek készülék. Csak a nokia is beleesett a csillivilli gui hibájába.
Ím egy példa: szeretnék egy új gprs access pointot beírni. Ehhez első lépésként a gprs profilok között létre kell hozni egy új profilt. Aztán át kell battyogni oda, ahol lehet állítani az alapértelmezett profilt. Ha szerencsém van, itt lehet szerkeszteni is, ha nem, akkor alapértelmezetté kell tenni és már tuti lehet szerkeszteni. Ezek után át kell battyogni a wap beállításokba, ott kiválasztani a már létrehozott és beállított profilt...
Igaz azt még mindíg nem találtam meg, hogy hol lehet állítgatni a java midletek által használt elérési pontot. Egyszer majdcsak...
Mondjuk a dolog egyértelmű: a játék arra megy ki, hogy az user ne értsen hozzá. Egy átlátható menürendszerrel szinte bárki be tudna mindent állítgatni, esetleg értene is kicsit hozzá. De az nem jó, mert akkor ha valami baja van, megoldja magának ahelyett, hogy igénybe venne egy szolgáltatást. De az user ne legyen okos, én meg szokjam a menürendszert egy hétig. Kár, hogy ilyen átláthatatlan lett a beállítások menü, ez az egyetlen baja a telefonnak...
Egy konfigfileval sokkal könnyebben boldogulnék. Igaz az nem csilli-villi, csak használható...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1942 db komment.



idegesít2006-07-25 00:37:26Megjelenítve: 18763
 
Ma is voltam szeretett fővárosunkban. Minél többdzür járok ott, annál jobba szégyenlem a várost.
Ma a Keletiben kajáltam. A helynek remek neve van: MC PIPI. Nem tudom, kinek juthatott ez eszébe. Volt ott ukrán, görög, román, nagyjából mind tudott magyarul. A helyről az jutott eszembe, hogy a filmekben mindig igy néz ki, ahol fegyvert és drogot árulnak.
A hamburger ára nem volt pontosan elolvasható, 29x Ft volt kiirva. Kértem, mondta a fásza, hogy 300. Kicsit meglepődtem, néztem a táblát, erre megszólal:
-Hiába nézed, 300.
-De ha nem annyi van kiirva, akkor nem.
-Ha 100 van kiirva, akkor is annyi, amennyit én mondok.
-Ezt szeretni szokta a fogyasztóvédelem, mert igy törvényellenes.
Erre felkapta a szart:
-Mit gondolsz, kell nekem a te öt forintod?! NIncs nekem arra szükségem, nem vagyok rászorulva.
-Nem arról az öt forintról van szó. hanem a korrektségről.
-Szerencsére nem vagyok rászorulva a korrektségre.
-Sajnállak.
Erre még jobban felháborodott, de otthagytam. Hülye ez. Azért az üt forintot megtartotta. Szóval mégis rá volt szorulva...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1932 db komment.



idegesít2006-06-18 00:58:32Megjelenítve: 18608
 
Ma találkoztam autóvezetési pályafutásom alatt az eddigi legbunkóbb gyalogossal. De sebaj. Majdcsak kivasalja valaki az ilyet...
Ma "inkább" megint a hunglish címkéken fogok füstölögni.
Lehet kapni ilyen irattartó dobozokat. Bezacskózott papír, összehajtogatod és doboz. Egy ilyen címkéjén az alábbi szöveg található: tárolódobox. És ráadásul nem is a gyártó távolkeleti országban címkézték, hanem az importőr cég. Az ilyen cégvezető tökeit kellene helyesírási szabályzatok közé szorítani. Azt hiszem, megtanulná egy életre.
Itt meg igazából nem tudom, mit fordítottak le és milyen nyelvre (a magyar szöveg a jobb alsó sarokban, angol és német a bal fölsőben)
http://blog.htmm.hu/link/?id=1740 db komment.



idegesít2006-06-14 00:22:43Megjelenítve: 18686
 
Tanulj, mert attól okosodsz. Bár ma megfogadtam, hogy nem postolok több tételt, most megszegem ezt. Ez mindenen túltesz...
Folytonos (non interlacing): az egymást követő sorok frissítését jelenti, így kevésbé finom felbontást kapunk, de gyakoribb a képfelbontás.
Egyébként a tétel címe: Ismertesse a monitorok működésének alapelveit és jellemezzen néhány általánosan elterjedt típust a felbontás és a színek száma alapján!
Ennek fényében az alábbi pontok eléggé furán hatnak:
A képernyő egy sugara által végigpásztázott sor nevezik rasztersornak. A képernyő vibrálását elkerülendően hosszabb utánvilágítást alkalmaznak. A képernyő több jellemzőét is szoftveresen lehet paraméterezni:
Kurzor alakja, tulajdonsága: ami két formában használatos aláhúzással vagy blokk forma (mely inverz megjelenítést takar), többnyire a villogási sebesség is állítható, valamint a kurzor alakja is változtatható. Karakterek tulajdonsága, attribútumai: aláhúzás, villogás, inverz formában történő kiírás,
Szín megválasztás: változtatható a háttér, a karakter és az előtér. Képernyő görgetése (scrolling), lapozás (paging): a képernyő tartalmának soronkénti fel illetve lefele mozgatása, ami történhet karakterenként (character scrolling), és folyamatosan (soft scrolling) is. A képernyő tartalmának lapozását kétféleképpen oldhatjuk meg: teljes oldal lapozásával (24 sor) vagy csak a fél oldal lapozásával.

Továbbá:
videó erősítő: megfelelő időben megfelelő helyen gyújtja be a képernyőt.
Van ám szó a billentyűzetkeről is:
A billentyűzet figyeli az adatvezetéket és az órajelet, hátha lemegy alacsony szintbe. Ha letilt akkor puffer. Azért van be és kivitel a billentyűzetre, hogy le lehessen tiltani, vagy engedélyezni, be lehessen állítani az ismétlési időt.
A mai kabaré véget ért, nem tanulok tovább. Jóéjt!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1724 db komment.



idegesít2006-06-13 00:30:47Megjelenítve: 18640
 
Nagyjelű vezérlés: A vezérlési tartományt az erősítési mód határozza meg. A vezérlés lehet kisjelű és nagyjelű.
Mindjárt hagyom a faszba az egészet, ilyen tételnek semmi értelme...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1700 db komment.



idegesít2006-06-12 23:59:58Megjelenítve: 18626
 
Sorméret: Azaz adatmennyiség, amely egy-egy összehasonlítással kijelölhető, és amelynek mérete a blokk méreténél kisebb, de általában avval megegyező.
Remek tétel, nem? Kisebb nála, de ugyan akkora. Értem. Mintha valami politikust hallanék...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1690 db komment.



idegesít2006-06-07 16:04:20Megjelenítve: 18675
 
-Na mi van most? Jah, beszélek! De miről?
Ilyen egy fáradt húg.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1670 db komment.



idegesít2006-06-04 02:09:08Megjelenítve: 18902
 
Tegnap Undead. Kár, hogy a kinti színpad körül esett az eső :(
Minden esetre remek bizonyítéka volt, hogy a csendrendelet kezd visszafelé elsülni, és már lassan nem az embereket védi meg, hanem unatkozó mammereknek szolgáltat háborgási és szórakozási lehetőséget.
Mindezt azért írom, mert feljelentették a fesztivált, miszerint túl hangosak vagyunk. Hát, nem tudom. Nem volt túlhangosítva. Aki pedig ismeri a Yukat, az tudja, hogy nem sok olyan hely van a közelben, ahol laknak is. Szerintem inkább az történhetett, hogy egy vén kurva idős hölgy észre vette, hogy valakik éppen jól szórakoznak. Ez meg természetesen felháborító, tenni kell ellene valamit. Aha, hogy zene is van? Akkor biztos túl hangosak. Ezek a bizonyos mammerek már sírnak akkor is, hogy ha egy házhoz túl közel van a játszótér, mert a gyerekzsivalytól nem tudnak pihenni. Biztos nem lehet jobban felhangosítani a TVt a balázsszar alatt. Vagy az anyátok közt alatt kell feljelenteni a gyerekek szüleit és ezért lemarad a kedvenc mosóporreklámjáról.
Kicsit talán módosítani kellene ezt a csendrendeletet. Lehessen rendesen felmentést adni előtte, persze bizonyos feltételekkel, de úgy, hogy abban az esetben ne tudjon a fakabát rt sem vonulni. Mondjuk meg lehetne hirdetni a felmentés költségét a helyi újságokban. Ekkor már a mammernek is tudnia kell, és ha mégis feljelent, rá lehet húzni, hogy fölöslegesen hívta a zsernyákokat... Nameg legalább nem égetnék ezzel az országot a sok külföldi meghívott előtt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1652 db komment.



idegesít2006-06-02 12:49:01Megjelenítve: 18789
 
Emlékszel olyanra, hogy júniusban fűteni kellett? Mert most olyan van. Szerintem nem kell ezt megjegyezni, az idei nyár betegség miatt úgy is elmarad. A betegség várható időtartamáról, valamint súlyosságáról a környezetvédők még vitatkoznak.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1645 db komment.



idegesít2006-05-15 20:22:11Megjelenítve: 19354
 
Nah, felvi.hu. Felhívtam őket: hát, még nem érkezett meg a befizetése, faxolja el a befizetést igazoló lapot, amit a banktól kapott. Anyád, azt sem tudom, hol van az már. Be a bankba. Nem találja az átutalást. Egyre jobb. Igaz én azt mondtam, hogy kb két hónap, aztán mint kiderült, februárban volt. Mégis haza kellett mennem a papírért, ami nem valószínű, hogy megvan. De meglett. Ellenőriztem közben a ráírt számokat (kedvezményezett számlaszáma és a közleménybe beírt iktatási szám). Persze mind jó volt. Nah, vissza a bankba. Meglett így már az átutalás. Kaptam róla remek bizonylat, meg minden. Azért megnéztem a bizonylat később. A közleménybe írt szám végébe (nem a legvégére) beleírtak egy 7 -est, így már persze rögtön nem is stimmelt az iktatási szám a túlvégen. Ennyire hülye lennék? Megnéztem a megbízást, amit én töltöttem ki, azon jól van. Hát anyátok. Miért nem a pénzemet toldjátok meg így? Nem reklamálok, megígérem!
Most már csak a faxolást kell megoldani...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1540 db komment.



idegesít2006-05-12 23:13:21Megjelenítve: 19486
 
Nabazmeg, felvi.hu. Kiküldik az értesítő levelet, hogy 12ezerrel tartozom. Kár, hogy én ezt már legalább két hónapja befizettem...
Persze mikor nem jelent meg a webes felületen a befizetés, felhívtam őket. Mondták, hogy semmi gáz, a több hetes átfutási idő természetes náluk. Látom. Mindezt persze péntek délután kell kiküldeni, nehogy tudjon az ember intézkedni. ANYÁTOK.
Jah, amellett a suli neve is rosszul szerepel az adatellenőrző lapon. Még szerencse, hogy szopást nem vállalnak, mert már nem lenne faszom... A 2005 -ös e-kormányzati díj nyertese... Milyen lehet az 5. helyezett???
http://blog.htmm.hu/link/?id=1530 db komment.



idegesít2006-04-22 01:07:00Megjelenítve: 20910
 
Szeretem, amikor egy zárt forrású programot hegeszteni kell, hogy működjön. Főleg, ha ez a zárt forrású program egy kereskedelmi termék. Esetemben az ati linux driverről van szó. Mondhatnád, hogy "de hát az ingyenes!", de nem lenne igazad, mert bár éppen akkor nem fizetsz érte, de a kártya árába be van építva a driver költsége is. Tehát fizetsz érte, ha közvetetten is.
A probléma az X.org 7 -es verziójára történő frissítés hozta elő. Az ati driver persze ezt nem támogatja, pedig nem mondható, hogy annyira 0day progiról van szó (fél évhez közelít az első megjelenés óta eltelt idő). Ha hozzá vesszük, hogy a problémát két könyvtár átmásolásávl sikerült kikerülni, akkor még inkább gyalázatos, hogy ezt nem voltak képesek beletenni az installerbe. És akkor a bugokról, a nem jól működő bug trackerről nem is beszéltem még.
A probléma megoldása

Ma viszont CriticalMass!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1420 db komment.



idegesít2006-04-20 21:30:59Megjelenítve: 18839
 
Csodálatos szervezést szemlélhettünk ma is. Kiderült ugyanis, hogy ma nem kell gyaxira menni. Mindez ma reggel, mikor már ott voltunk. Akkor szólt a suli.
A helyzetet árnyalja, hogy egyik osztálytársunk üzent, hogy nem kell menni, csak senki sem hitt neki... Lehet, hogy megbízható emberrel kéne üzenni? Vagy inkább nem is üzengetni kéne...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1410 db komment.



idegesít2006-04-15 01:12:14Megjelenítve: 18917
 
Miért vannak az enbának szomszédai? Ezt a kérdést eléggé sokféle képpen meg lehet válaszolni, de ha megnézed a post kategóriáját, a válasz magától értetődik. De azért menjünk sorba: azért van a legtöbb enbának szomszédja, mert olyan helyen lakik, ahol más is akar. És mivel ugyan ott nem lakhatnak, ezért egymás mellé költöznek. Eddig ez rendben is volna. De ugye a post kategóriája, nameg a török átok: a rossz szomszéd még nem került megemlítésre.
Az hagyján, kedves szomszédom, hogy trombitálsz, és nem tudok tőled aludni, ezt már lassan megszokom. Igaz érik már, hogy kölcsönkérek két megát (ezek ilyen feleakkora hangfalak, mint én és meglehetősen halkan képesek szólni éppen ezért) erősítővel, nekitámasztom a falnak őket aztán hadd szóljon valami finom zene. Mondjuk Aeon vagy Immolation, hátha szereted te is a sátánista zenét, kedves szomszédom. Ez volt, ami kevésbé idegesít. Ami jobban idegesít, hogy idejársz hatszáz autóval és azokkal nem bírsz mit kezdeni. Mindenki el tud rakni 3-4 autót is úgy, hogy nem zavarja vele a többi embert, de te már két autónál képtelen vagy erre. Én meg szívok, mert még szeretnék normálisan parkolni. És attól, hogy megmutatod, hogy mekkora fasz is vagy, még nem lesz igazad. Inkább menj el, tanulj meg autót vezetni, mielőtt összetöröd ezt is. Vagy ha már feláldozod az autót, akkor dögölj meg te is egy oszlopra csavarodva.
Ha most azt szeretném, hogy ennek a postnak antiszemita felhangjai legyenek, akkor a kedves szomszédomat most hülye kis gázkamratölteléknek nevezném. De mivel nem szeretném eme felhangot ragasztani a kedves kis postomra, azért csak annyit írok, hogy remélem hamarosan elüt valamelyik vezetésre képtelen rokonod vagy egyéb módon halsz szörnyet. Mert az nekem jó lenne...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1370 db komment.



idegesít2006-04-08 15:39:46Megjelenítve: 18864
 
Megkérlek kedves skype user, hogy ha változtatod a megjelenő nevedet állandóan, akkor legalább a profilodat kend össze lószarral, vagy valami, mert egy állandóan változó nick alapján úgysem foglak megismerni. Ellenben a szarfolt helye alapján a profilodban fel tudlak ismerni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1350 db komment.



idegesít2006-04-07 01:04:40Megjelenítve: 18940
 
Buzi eon.
Tegnap reggel, még kilenc óra előtt. Alszom, de felébredek valamire. Nézem az órát, de nem látom. Dörzsölöm a szemem, de nem látom. Nem baj, úgysem érdekel, visszaalszom és kész. Valami csipog. Nézem az órát, de nem látom. Valami megint csipog. Aha! A szünetmentes csipog. Akkor viszont az órát azért nem látom, mert nincs villany (LED kijelzős az óra). Fasza. Lebattyogok, és valóban a szünetmentes sikongat. Námi káromkodás után megállapítom, hogy nem rég óta lehet ez, mert a router sem merült még le. Ezután ismét káromkodás következett, majd felhívtam, anyukámat, hogy mi a neon telefonszáma...
-Miért kell?
-Nincs villany!
-Jah, karbantartás van. Egy hete volt a Hírlapban, hogy nem lesz. Kilenctől négyig.
Fasza. Szünetmentesről elindítottam a gépet, hogy leállítsam a routert. Leállt. Persze csak a szoftva, mert AT házban van. Sajnáltam, mert uprecord volt. 172 nap. Viszont így hamarosan új kernelt rakok rá, meg minden.
A nap hátralévő részében zenét hallgattam, aztán lemerült a szünetmentes. Aztán olvastam és discmant hallgattam. Rájöttem, hogy kell csinálnom egy bármilyen 12V -ról üzemelő erősítőt, mert feltöltött 12V -os akku azért akad, akár mekkora gáz is van villanyügyileg. Legalább zene legyen...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1340 db komment.



idegesít2006-04-04 12:58:03Megjelenítve: 18888
 
Én már látom, hogy az adatnyilvántartót meg kell abuzálni, hogy ne adhassák ki az adataimat. Mert addig defaultban megvásárolhatóak, mint mindenkié.
A hülye pártok már az analóg postaládát is teletömik spammal. Fogni kéne a kampányfelelőst, mellé halmozni az összes kampánylevelet és venni a kettő unióját; azaz a kampányleveleket análisan inzertálni a kampányfelelősbe.
Majd pedig megkeresni a helyettesét és vele is hasonló dolgokat művelni, csak az óriásplakátokkal. Aki meg kitalálta a telefonos kampányt, annak meg egy óriás exkavátort inzertálnék minden testnyílásába.
Vagy a tököm tele van a politikával és a kampánnyal?
http://blog.htmm.hu/link/?id=1310 db komment.



idegesít2006-04-02 15:44:13Megjelenítve: 18940
 
A láz, a fejfájás, a szédülés monnyon le. Vagy legalább is battyogjon ki az én testemből. De már lyelleggel!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1290 db komment.



idegesít2006-03-29 22:53:26Megjelenítve: 21914
 
Ma voltunk teszkóban. Ez nem meglepő. Meg az sem, hogy egy csomó karaktert a vonalkódokon X -szel helyettesítenek, pl: "XÜSZEROLAJ". Nade ez kiverte a biztosítékot kicsit:



Zásló a kurva anyád. Ha már van pofád külföldön gyártani, legalább tanuld meg helyesen leírni... Mondjuk ez a teszkót is erősen minősíti. A képért meg köszönet Rékának és az ő telefonjának.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1270 db komment.



idegesít2006-03-20 22:50:33Megjelenítve: 19683
 
Miért van az, hogy az egyik leglátogatottab blog szarul van kivitelezve? Konkrétan Tomcatre gondolok. Tele van nem működő linkekkel (már ha egyáltalán link a szöveg, aminek annak kellene lennie). Párszor írtam emailt ezügyben, de persze azóta se jött válasz, de javítás sem. Pedig nem tartana sokból összehozni valami kezdetleges motort ehhez...vagy kicsit odafigyelni. Vagy ez csak engem idegesít?
http://blog.htmm.hu/link/?id=1180 db komment.



idegesít2006-03-20 17:34:50Megjelenítve: 19554
 
Nah, iwiw. Az hagyján, hogy használhatatlanul lassú, de hogy "féloldalas" reklámok is legyenek benne, az azért. Persze a reklám rögvest betöltődik. Igaz ezen az adblock még segít, de azon, hogy a fantát is felvehated ismerősnek, azon nem. Ha szétspammolják reklámmal, akkor unreg lesz...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1170 db komment.



idegesít2006-02-21 23:42:41Megjelenítve: 19524
 
Nah, ma voltam ilyen "állásinterjú"n. Igazából megpróbáltak volna átbaszni, az Amway nwevével fémjelezve. Aki hallott már az MLM rendszerekről, az tudja, hogy az Amway név mit jelent. Hamarosan íerok róla részletesebben is. Csak ízelítőülk: ezzel a rendszerrel hírbe hozták a microsoft, a nagy kéket, az amerikai elnököt, meg mindent. És bónusz érdekesség, hogy mindenkit egy bizonyos Horváth Erika ajánlott, aki elvileg az ismerősünk. Emiatt még valószínű egyéb fejlemények is lesznek... Az adataimra kényes vagyok...
http://blog.htmm.hu/link/?id=910 db komment.



idegesít2006-02-04 01:54:04Megjelenítve: 19580
 
Azt hittem, hogy a voda megnormálisodott. Én kis naív...
Megcsörgettem anyukámat, hogy hívjon vissza. Semmi. Újra csörgetem, felveszi. Mondja, hogy próbált hívni, de mindíg egy részeg fószer vette fel. Hmm, pedig nem is ittam. Haza, felhívom saját magamat: és valóban, nem én vettem fel. Elkérem a fauszától a telefonszámét, ez mintegy öt eprcig tartott, mert nem tudta a saját telefonszámát és a papírt sem találta. Amúgy a telefonszáma a körzetszámot kivéve tök ugyan az, mint az enyém.
Következő kör a voda ügyfélelhárítója. Meglepő módon gyorsan bejelentkezett a kezelő (mondjuk én ilyenkor mindíg rutinból az új szolgáltatás megrendelése menüpontot választom, hátha úgy gyorsabb :), elmondom neki, hogy mi van. Nem érti. Megint, akkor már értette. "Kicsit" beszélt a technikus kollégákkal, majd közölte, hogy visszahív, próbáljuk ki. Én azért a biztonság kedvéért megadtam neki egy tartalék telefonszámot. Érdekes módon hirtelen meg is javult a dolog, már nálam csörgött. Gyorsan még hülyének nézett, hogy ezzel is megpróbálja eltussolni a hibát (sikertelenül).
Remélem, sokan hívtak, amíg.
http://blog.htmm.hu/link/?id=760 db komment.



idegesít2006-02-03 02:09:43Megjelenítve: 23622
 
Gondoltam, eszem egy paradicosmos halat. Kibontom, lenyalom a tetőn maradt anyagot: Hm, ennek nincs is halíze. Ja... Mert sűritett paradicsom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=750 db komment.



idegesít2006-01-29 23:15:59Megjelenítve: 19743
 
Nekem ezen a héten nem szabadott volna választanom. Választottam egy filmet a tékából, szar volt. A címére sem emlékszem, de ilyen metrós volt, meg malformed enba is volt benne ;]
Ma is választottam, de ma pizzát. Még mindíg szar a gyomrom. Úgy érzem magam, mint két bigmac után, pedig csak egy negyed mediterrán pizzát ettem a DonPepéből.
Ellenben a netpincér ismét jelesre vizsgázott korrektségből: rendeltünk, kb 20 perc múlva hívtak, hogy nem tudják elérni a kiválasztott éttermet, az üzletvezető sem veszi fel. Elnézést kért, meg minden. Legalább nem vártam hiába. Mikor meg múltkor későn jött ki a kaja, engesztelésül kaptam ingyen egy másikat. Szóval rendelj onnan, mert nem basznak át...
http://blog.htmm.hu/link/?id=720 db komment.



idegesít2006-01-22 23:42:55Megjelenítve: 20015
 
Éppen azon gondolkozom, hogy vajon azok, aki minden hülyeséget továbbküldenek, ezt a társasági kommunikáció értelmes formájának gondolják? Mert én nem. És nem gondolom értelmes embernek azt sem, aki ezt a sok szart továbbküldi.
http://yikes.tolna.net/hoax/
Olvasd meg ezt, és okulj, mekkora hülyeséget csinálsz éppen. És az nem mentség, hogy iwiwen csinálod, attól még ugyan olyan hülye maradsz.
Ami ezt a reakciót kiváltotta bennem, az az MSNes hoax. Azt mondják, ha nem küldöd tovább mindenkinek, és megint MSNezni akarsz, akkor fizetned kell. De gondolj kérlek bele: honnan a halál tetves keresztbeszopott faszából látnák, hogy kinek küldték tovább? És honnan tudják, hogy az iwiwen regisztrált Kovács Bélához tartozik a nagyonhulyeuser@szarmail.hu msn fiók?
A ma esti mesének is csak egy tanulsága van: próbálj meg cselekvés előtt gondolkodni.
Legközelebb elindítok egy körlevelet a bankszámlaszámommal, amiben az lesz, hogy midenkinek át kell utalnia 1000 forintot, különben 2000 forint megfizetésére fogom kötelezni azzal az indokkal, hogy a levelem szerzői joggal védett, és az az olvasásnak a díja. Asszem meggazdagszom ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=650 db komment.



idegesít2006-01-17 23:54:05Megjelenítve: 19948
 
Nah, szívtam egy jót a 2.6.15.1 -es kernellel. Feltettem. Feltettem az ati drivert. Az Xorg megajandekozott coredumppal. Örvendeztem vala. A két hangkártya meg összeakadt. Ha az nForce -os dolgon volt valami, akkor a másik (SB Live) gerjedés-szerű hangon búgott. Persze egyedül meg nem szólt az SB, csak az nForce. Erre az lett a megoldás, hogy megnéztem az alsamixert és kontstáltam, hogy remekül megjelent egy csomó ugyan olyan nevű csatorna. Feltologattam őket, és egyszercsak elkezdett szólni. Dejó. Az előző két problémát meg az előző kernel visszatételével oldottam meg.
Ha valaki el akar cserélni Nvidiás videókártyát Radeon9600 -ra, akkor szóljon. Jelige: linuxos driver

Azért volt vicces dolog is. Vittünk új gépet a tanáriba. Odajött az egyik okoskodni, aki mellesleg számtechet is tanít. Éppen a DMA -ról volt szó. Az elméletet el is mondta, de hogy eza valóságban micsoda, már nem tudtda. De aztán eszébe jutott:
-Direct Memory Access. Nekem a harverekkel sosem volt problémám, mert az eredeti végzettségem villamosmérnök. Szóval a DMA azt csinálja, hogy a perifériát magasabb impedanciára emeli...
Igazából én itt elvesztettem a fonalat, mert a röhögést próbáltam visszatartani. Pedig lehet mondott még okosat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=600 db komment.



idegesít2006-01-09 23:54:08Megjelenítve: 19955
 
Remek dolog a dolgozatírás. Az iskolákban szoktak ilyet művelni. Most is úgy kezdődött, hogy kiosztották a feladatlapokat. Mindenki felírta rá a nevét, és jeleztük is, hogy be szeretnénk adni. Senki nem tudott egy darab feladatot sem megoldani. A tanár szerint ez így nem jó, elkezdett segíteni. Ennek az lett az eredménye, hogy az egyórásra tervezett dolgozatot három órán keresztül csináltuk, a 6 feladatból a legjobbak 3-ig el is jutottak, időközben kiderült, hogya feladatot a tanár sem tudja megoldani. Odamentem kérdezni, hogy ha már ötöst ;] nem is kapok, hátha megértem. A vége az lett, mikor szembesült a tanerő a problémával, hogy: "akkor most ülj le és gondolkozz rajta". Inkább kimentem büfébe...
http://blog.htmm.hu/link/?id=570 db komment.



idegesít2006-01-09 07:38:09Megjelenítve: 19932
 
Már korán reggel... Félév, jegylezárás, tanár:
-Két ötösöd van. Jó, ha lezárlak négyesre?
http://blog.htmm.hu/link/?id=560 db komment.



idegesít2006-01-03 23:48:08Megjelenítve: 20058
 
Hát, remek dolog a webdesign. Főleg, mikor már kész vagy, és közlik, hogy nem is olyan kellett volna, amilyet kértek, hanem tök más, máshogy, más technológiákkal. Persze te vagy a hibás, hogy most másképp akarja.
Jó, nem lehet mindenki programozó, meg minden, mert akkor unsok pénzt keresnék ;] De azért, a saját kézírását csak felismeri, hogy ezt kérte. De persze neki nem számít, ő már mást akar, mert ő szép, okos, neki szabad.
Még ezt el is néztük volna neki -egyszer-, megcsináljuk, ugyan annyi pénzért, újra nulláról az egészet, de nem jó, nem akar új határidőt. Szopjon lót. Most új webfejlesztőket kereshet, a meló meg megmarad önképzésnek. Azt hiszem, hamarosan lesz valami okosítás a blogban is ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=510 db komment.



idegesít2006-01-03 00:52:17Megjelenítve: 20002
 
Mindjárt suliba kell mennem, énmeg alvás helyett blogot írok....
Remek dolog ám a tömegközlekedés. Buszon ülve remekül megfigyelhetővé vált számomra egy részeg egy templom közelségében. A templomnál már csak egy villanyoszlop volt hozzá közelebb. Nem, nem ment neki. Ott állt mellette. Először azt hittem, le akarja brunyálni, de nem. Utána mondott neki valamit, majd megkapaszkodott újdonsült barátjában - a villanyoszlopban. Mindezt kora délután. Miközben ezt az entitást figyeltem, hátulról megszólalt egy hang:
-Fordulj elölre, büdös a szád!
-Értem, köszi.
Később jöttem csak rá, milyen rutintalan voltam. A helyes válasz ez lett volna: Akkor mindjárt fingok egyet és úgy nem fogod érezni a szájszagomat.
Tömegközlekedj te is!
http://blog.htmm.hu/link/?id=490 db komment.



idegesít2005-11-08 21:25:51Megjelenítve: 19231
 
Honnan jön ez a rengeteg szúnyog? Rohadjon ketté mind. Már tél van, tessék megfagyni vagy tudomisén. De menjen mind el innen már lyelleggel, mert többet ölök meg, mint nyáron (lehet, ez annak a jele, hogy nyáron elsumákoltam a szunyoghentelést?).
http://blog.htmm.hu/link/?id=20 db komment.