pigtúra2013-11-28 00:30:27Megjelenítve: 7597
 
Tehát akkor vacsorát főzök.
Végy 1 kg krumplit!

1 kg krumpli

Eddig jó. (Ez is pont 1 kg, mint a Mérőmókus.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=7741 db komment.blog2013-11-25 22:21:14Megjelenítve: 2083
 
Nem haltam meg! Még nagyon is élek!

...csak Angliába költöztem. Az úgy volt, hogy fent vagyok LinkedIn-en is. Itt már egy jó ideje próbálkozott mindenféle ismeretlen ismerősnek jelölni én meg jól elutasítottam őket. Aztán egy napon az előző melóhely nagyfőnökeinek remek ötleteitől lelkesedve egy fejvadászt visszajelöltem. Hamarosan meg is köszönte és kérdezte, hogy egy angliai állás érdekelne-e. Hát, végül is miért ne? Akkor küldjek önéletrajzot, de a kiválasztás úgy néz ki, hogy küldök önéletrajzot, akkor utána egy személyes interjú velük, utána egy telefonos interjú a céggel, utána adnak egy házi feladatot, és ha még ezen is túljutsz, akkor lehet menni Angliába személyes interjúra.
Az önéletrajz beküldése után egészen hamar következett is a személyes interjú Budapesten. Körülbelül egy órát beszélgettünk (szakmai kérdések is voltak), utána adott tippeket az interjúztató, hogy hogyan kellene átszerkeszteni az önéletrajzot. Ezt megtettem, ők átszerkesztették, hogy szép is legyen (sysadmin vagyok nem kiadványszerkesztő) és elküldték. Mondták, hogy lehet, hogy lassú lesz a reakció, de az nem jelent semmit. Hát, a következő héten már ment is a telefonos interjú, ami szinte percre pontosan egy órás volt. Igaz elsőre olyan rossz volt a vonal, hogy az eredeti hangot nem lehetett hallani, viszont utána 5 másik visszhangot igen, érteni persze semmit. A leendő főnök rutinosan visszahívott, most már szerencsénk volt. Röviden bemutatta a céget, egy 10 percet beszéltünk az önéletrajzról meg személyes dolgokról, a maradék szakmai interjú volt. Jó, majd értesítenek. Igazából amikor nekiindultam ennek az egésznek akkor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a telefonos körig szeretnék eljutni, szóval a klasszikus "majd értesítjük" sem lett volna egy nagy csalódás. Viszont másnap hívott a fejvadász, hogy ő arról értesít, hogy tovább jutottam és mikor küldhetik a házi feladatot. Azon a hétvégén meg is csináltam, legalább 4-5 órát dolgoztam rajta. Kellett scriptet írni, volt kifejtős kérdés is meg egy eléggé nagy lélegzetvételű architekti feladat.
A következő hét elején hívott a fejvadász, hogy megint gratulál, de még nem megyek sehova, mert egy másik telefonos interjú következik. Ez is egy órán át tartott és a házi feladatot kellett megvédenem, elmondani, hogy mit miért csináltam úgy ahogy és hogyan lehetett volna még.
Hamarosan megtudtam, hogy akkor utazom. A cég elintézett mindent, repülőjegy, taxi a szállodába, szálloda, taxi a szállodából az interjúra, utána várost nézni és végül vissza a reptérre. Nagyon profi volt a szervezés is, csak úgy mint minden a cég körül. Cambridge pedig nagyon szép, bár nekem kicsit olyan volt, mintha ez a város csak külvárosból állna, mert nincsenek panelek.
Nem sokkal később éppen dolgozni indultam (délutános műszakba) és hallottam, hogy csipog a telefon, hogy mail jött. Már nem foglalkoztam vele, indultam dolgozni. 10 percre laktam a meló helytől, de mire odaértem már hívott a fejvadász, hogy az angolok szeretnének velem azonnal beszélni. Megbeszéltük, hogy aznap délután hívhatnak. Ekkor tették meg az ajánlatukat amit nem lehetett visszautasítani.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7734 db komment.