idegesít2012-10-11 21:31:30Megjelenítve: 14161
 
Székesfehérváron közlekedve mindíg újra meglepődök, hogy mekkora hozzá nem értő balfaszok tervezik és építtetik az utakat.

Berényi út - Most akkor hol vagyok?

A Kadocsa felől nézve, a körforgalomnál:
Az autók a bringagyalogon közlekednek, ahova kerékpárral behajtani tilos. Tehát akkor a széles út a járda!

Széles járda

Ugyan ez a körforgalom az ellenkező irányból.
A parkoló járdára kerékpárral behajtani tilos.

Parkolójárda

Kifejezetten szeretem, amikor össze-vissza kell kacsázni az úton a bringaúttal. Ettől gyorsabb és biztonságosabb az eljutás, nyilván. Az elsőbbség adás kötelező tábla ügyesen bal oldalra lett kihelyezve, természetesen a bringás látóterében, mert itt fő a biztonság!

Balsőbbség

Ugyan ez a másik irányból. Itt már szabályos, de teljesen kívül esik a látótérből és még messze is van. Egy ilyen fontos táblát nem úgy kellene elhelyezni, hogy véletlenül se lehessen elmenni mellette csak úgy?

Kicsit arrébb

Vége van a bringagyalognak ... a hol is? Arról nem is beszélve, ha szabályosnak tekintem a táblázottságot, akkor is, ez így a nagy semmiben végződik. Hogy folytathatom szabályosan az utamat a bringán?

Vége

Természetesen én ezt bejelentettem írásban még évekkel ezelőtt, mikor ez a szar elkészült. Választ természetesen nem kaptam. Majdnem egy év múlva felhívtam őket, hogy úgy még is mit gonolnak. Lehet, hogy jobb lett volna, ha nem tudom: emlékszik a levelemre, de a problémával nem foglalkoznak, mert a közlekedési hatóság átvette tőlük, tehát jó ez így.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7591 db komment.szozat2012-10-04 22:59:09Megjelenítve: 8301
 
Íme, a mai get (tudom, hogy post jobb lett volna, de ez van).

Tegnap Lüpi mondta, hogy kell vennem rozmaringot. Ezt kb 3 perc alatt felejtettem el. Na nem azt, hogy venni kell, hanem azt, hogy mit. Gondoltam, valamiről csak meg kell jegyezni. Eszembe jutott a rozmár, szereti a vizet és emlős, erről eszembe jut, hogy rozmaring. Győzelem.
Reggel eszembe jutott, hogy kell venni fűszert. És egy emlősről jegyeztem meg, ami szereti a vizet. Tehát fóka. Percekig gondolkodtam, hogy milyen fűszernek kellene eszembe jutnia a fókáról, de nem nyert. Lüpi felvilágosított, hogy rozmaring. Rozmár, nem fóka.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7581 db komment.pigtúra2012-10-02 23:10:41Megjelenítve: 8935
 
Egy hónap, egy post. Ígérem, megjavulok, írok több post.
De azért a könnyebb végén kezdem, VZoli képével.

"Józsi, jelöld meg kérlek a terméket, mert ezt nem ugyan abba az áruházba kell kiszállítani, mint a többit!"

Másikbót
http://blog.htmm.hu/link/?id=7571 db komment.