blog2012-06-25 23:25:02Megjelenítve: 3257
 
Idén is volt vizitúra. Pontosabban idén megvolt az első. A Hernádra mentünk, mert azzal riogattak minket, hogy vadvíz. Az első benyomás: Túr level 99. (A Túr is tele van bedőlt fákkal, de a folyása nagyon lassú, nézd meg a régi postokban.) Indulás előtt szokásos megbeszélés: "A vízre szállás úgy szokott kinézni, hogy mire az utolsó egység vízre száll, az első már fel is borul." És tényleg, nem sokára egy bedőlt fa komplexum szedte az áldozatokat. A túravezető átment tolatva, a többiek meg felborultak, a végén érkezők (mi) pedig gyalogtúrára mentek kenuval (azaz átvittük a hajót parton az akadály másik felére). Ennek köszönhetően a borulást megúsztuk. A folyó egyre csendesebb lett, ahogy haladtunk, de észnél kellett lenni, mert a vízállás alacsony volt nagyon és bár mikor lehetett meglepetés a víz alatt. Az idei élmények alapján: akkor jó választás a Hernád, ha Ukrajnába nem szeretnél menni, a Tisza magyar szakaszát viszont már unod. Szerintem remek volt.
Az a jó az egy hétvégés túrákban, hogy nem kell túl sok cucc, lehet vonattal is menni. Igaz a visszaúton erősen Pistiékre voltunk utalva, mert a Borsod Volán szolgáltatása nem igazán kínálati, bár inkább a nem létező kifejezést használnám. Mivel busz nem ment, ezért elvittek minket a túravezetők a legközelebbi vasútállomásra, innen meg már 1. osztályon mentünk EC-vel (másod osztályra nem volt már jegy, Lüpi meg nem akarta bevállalni a 3 perces miskolci átszállást, ezzel a vonattal meg nem is kellett sehogyan sem átszállni Miskolcon).
Ja igen, majdnem kihagytam: a kaja! Töltött káposzta volt. Ennek kifejezetten örültem, mert eléggé régen ettem. Igaz kicsit rám ijesztettek, hogy nem lett jó, pedig de. Sikerült kicsit leégni is. Főleg vasárnap nagyon erősen tűzött a nap, a 20-as Ambre Solaire fújós naptej pedig szar. Másik 20-as naptejekkel nem szoktunk így megégni, a spray pumpája meg az első napon elromlott: nem porlaszt és mellette is tolja ki a naptejet. Vegyél rendes naptejet, ne ilyet!
Szerencsére idén még nem ért véget a vizitúrázás, mert augusztusban még megyünk a Klasszikus túrára, már most várom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7516 db komment.pigtúra2012-06-20 00:27:52Megjelenítve: 9120
 
Ezt a képet pár napja találtam:

Kan kislány

A képet a szanhuzoalapitvany.hu-ról csináltam. Nézd meg őket, mert van értelme a céljaiknak, csak néha kicsit figyelmetlenek (vagy a kutyák is lehetnek "mások" ;] )
http://blog.htmm.hu/link/?id=7500 db komment.