pigtúra2012-02-21 15:32:27Megjelenítve: 9693
 
Ez a post azért van, hogy megijesszen téged. Takarítsd rendszeresen a billentyűzeted, mert gusztustalan lesz.

Tisztítás előtt

Igazából még tavaly szerettem volna kitakarítani, de annyi rengeteg időm volt rá, hogy már sikerült is kivitelezni. Mondjuk ha valaki takarítás helyett újat vesz, valahol azt is megértem. A takarítás kb 2 órát vesz igénybe, ennyi idő alatt minimálbéres óradíjjal számolva is kijön egy olcsóbb billentyűzet. És az új, nem csak tisztább.

A gombok alatt...

Lüpi szerint csoda, hogy nem fejlődött ki itt egy intelligens életforma. Szerintem csoda, hogy ez a dzsuva kijött innen. Először gondoltam kirázom belőle. A retek nem így gondolta, szépen ott is maradt. Az emberen keletkező port ha beragasztod a gombok alá kajamaradékkal, az jól ott marad. A kompresszor (5 bar) már kivitte nagyjából. Az eredmény nem lett 100%-os, de nem akarom szétszedni az egészet, mert akkor nem tudom összerakni (úgy, hogy működjön is).

Oldódik a retek

A víz nem a kioldódott kosztól sárga, hanem a beleönött jelentős mennyiségű tisztítószertől. Áztatás után áttöröltem a gombokat egyesével és megszárítottam őket.

Ilyen lett

Ilyen lett. Mármint a fénykép ilyen szar, a billantyűzet meg tiszta.
Te mikor takarítottad utoljára? Beköltözött már valami idegen életforma?
http://blog.htmm.hu/link/?id=7430 db komment.blog2012-02-21 00:17:16Megjelenítve: 2290
 
Van a Magyar Rádió Hangtár, itt vissza lehet hallgatni régebbi műsorokat. Én leginkább a Rádiókabaréval szoktam így tenni, igaz mikor legutoljára próbáltam a weboldal nem működött, a kezelőszervek (lejátszás gomb) nem csináltak semmit. Azóta mondjuk nem próbáltam, mert megnéztem, hogy honnan jön a stream és így, böngésző nélkül, tetszőleges lejátszóban kényelmesebb.

Az URL például: http://stream001.radio.hu:443/stream/20120220_140400_1.mp3

Http, a 443-as porton. A fájlnév pedig: ÉÉÉÉHHHNN_ÓÓPPSS_1.mp3, és már is azt hallgatsz, amit szeretnél. (Ha a fenti linket kipróbálod, a Rádiókabaré ismétlésében Maksát hallgathatsz.)

A Hangtár weboldalán ezt írják:

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Rádió adóin elhangzott műsorokat honlapunkon a sugárzást követően 3 hétig hallgathatják meg. Így szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy az elmulasztott műsorokhoz Hallgatóink későbbi időpontban hozzájuthassanak.
Letöltést azonban szerzői jogi okokból nem áll módunkban biztosítani.


Ennek ellenére most a december 31-én sugárzott rádiókabarét még meg tudod hallgatni, a letöltéshez meg csak annyit tennék hozzá, hogy az URL-t a wget is érti.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7422 db komment.pigtúra2012-02-13 21:21:01Megjelenítve: 10986
 
Megint képpost, mert lusta vagyok, mint a "Főd".

Falhoz támasztani tilos

Falhoz támasztva

Úgy tűnik, a biciklisek sem jobbak parkolásból, mint az autósok. Mondjuk az más kérdés, hogy ha már iskolaépület (JuGyu, Szeged), akkor talán néhány kerékpártároló nem ártana, mert fürtökben lógnak a biciklik mindenhol.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7411 db komment.