change(b)log2011-10-31 00:03:09Megjelenítve: 4554
 
Most leginkább a hőmérővel vagyok adós (szokott lenni egy webről is elérhető hőmérőm, hogy ne kelljen kinézni az ablakon, ha arra vagyok kíváncsi, hogy kell-e pulcsi).

Elvileg működik, a 10m USB kábelt is elvilseli, viszont időnként (1 óra 25 percenként) hülyeséget olvas ki:

Hibas kiolvasasok

A megszakadást ne nézd, ott éppen villanyszerelés volt, a 22 fok fölötti mért érték is jó, akkor éppen a kezemben volt az érzékelő. Viszont 0 fok egyszer sem volt.
Bár tervezve nem volt, de az előző gép alaplaphibája miatt új szerver is kellett, most már egy zsír új HP Microserverre van rádugva a hőmérő (is).

Gondoltam, ennek ellenére ezért kirakom az érzékelőt a rossz helyére, ha néha marhaságot is mér, attől függetlenül viszont legtöbbször értelmes. Kibontottam a dobozát az előzőnek és...

Beazott

Tehát akkor új dobozt is kell vennem neki, egyben a hiba okát is megtaláltam. Pedig ezt is IP54-esnek árulták.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7340 db komment.idegesít2011-10-15 00:34:09Megjelenítve: 14721
 
Az autósoknak elment a maradék esze is. (Tisztelet persze a kivételnek.)
Olyat sem láttam még, hogy a tanuló anyázik a T-betűs autóból. A bűnöm mindössze annyi volt, hogy lecentizett. Utána ment tovább, néha még a 35 km/h sebességet is elérte. A következő kanyart is sikerrel abszolválta, csak aztán kis híján közbejött a padka (már az egyenes szakaszon), erre jobbra indexelve megállt. Megálltam én is, nézek a tükrébe, az oktató engem néz. Mondom jó, akkor ezek megálltak. Elkezdem kikerülni, indexet kivágja balra, már megy is. Fél úton elkezdett ordítozni és középső ujjat mutogatni, az oktató meg nézett bután. Értem.

Parkolni is sikerül (a ferdén álló autó mögött folytatódik az út):

GWL-252

Ma is volt esemény: nyugodtan megyek egyenesen, a szemből balra kanyarodó szépen megadja az elsőbbséget. Közben a keresztutcából kijött egy hülye, de a kikanyarodást nem tudta befejezni a balra kanyarodótól (külön kanyarodósáv van), nem fért el a szabályosan közlekedőtől (akinek elsőbbsége is volt vele szemben). Persze a magasabb rendű úton jöttek volna. Eredmény ordítva, vörös fejjel: "Menjél már, a kurva anyád!" Szeretem, mikor a szabálytalan van a legjobban felháborodva...
http://blog.htmm.hu/link/?id=7330 db komment.blog2011-10-02 23:43:50Megjelenítve: 2385
 
Zene nélkül nem jó dolgozni, viszont nem használhatom a céges netet streamre. Mp3-mat lusta vagyok válogatni, úgyhogy marad a mobilnet és a death.fm. Mivel költséghatékonyan akarom megoldani, ezért a modem egy kártyafüggetlen Nokia 6230, a lejátszó meg egy WinMo-s PDA. A PDA megvan már sok éve, a telefont meg 2500 Ft-ért vettem Vaterán.
Előzetesen kipróbáltam ezt a meglévő telefonommal Vodával, jól működött, a Vodás EDGE bírta a 90kbps-es streamet. Viszont a Voda drága. A T-nek van egy RelaxNet nevű díjcsomagsorozata, látszólag erre van kitalálva: nincs túlforgalmazási díj és miután elfogyott a keret 128kbps-re lassítanak. Igaz ez csak papíron hangzik ilyen jól, az EDGE hálózatuk egy fos ott is, ahol van. Mikor visszabutítottam a zenét 64kbps-re (így már hallgathatatlan), akkor is akadt (a 32kbps-es is volt, hogy szakadozott). 3G-n jó, de az nem opció. Az ügyfélszolgálat szerint ez így rendben van, azon meg csak megsértődött, mikor jeleztem, hogy a Vodánál megy. SIM kártya vissza a feladónak.
A következő kört egy adatra dedikált Vodás SIM-mel szerettem volna kipróbálni, de ez nem sikerült. Hűségidő nélkül nem lehet, az ügyfélszolgálatos szerint meg teljesen jó ajánlat, ha előfizetek az 5GB-s csomagra (a meglévő előfizetésemre), azt túlhasználom 6-ig és úgy ~12ezret fizetek. Sőt, szerinte ez még jobb is, mint a lassítós, mert így nem lassul be, csak ki kell fizetni a túlforgalmazási díjat. Anyád.
Közben eszembe jutott, hogy van a Digi is viszontelad ilyet. És valóban. A hálózatot a Pannon adja, a SIMen is a propellerük van. Nem annyira stabil, mint a Vodáé, de azért használható. És jó DIGIs szokás szerin se hűségidő, se belépési díj, csak a végén adjam vissza (vagy fizessem ki) az USB modemet. Eddig ez tűnik a befutónak mert működik, ráadásul ez a legolcsóbb is.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7322 db komment.