idegesít2011-07-25 21:50:44Megjelenítve: 15929
 
Már a Chio sem Magyarországon gyárt. Gondoltam megkérdezem őket, hogy wtf. Többekközt ezt küldtem nekik:

Nem régen a boltok polcain meglepődve vettem észre, hogy a Chio chipseket már nem Magyarországon gyártják. Szomorúan konstatáltam, hogy az utolsó általam ismert nagy Magyarországon gyártó nagy márka sem itthon gyárt már. Mivel más magyar terméket nem találtam, ezért a megszokott Chio termékek közül választottam.
A következő meglepetés már otthon ért, mikor kibontottam a zacskót. A krumpli vastagabbra van szeletelve, az íze teljesen más, nagyon rossz lett. Leginkább arra a chipsre emlékeztet, amit Ukrajnában sikerült pár éve megkóstolni. Annak az ára átszámítva volt talán 50 Ft, az íze pedig pocsék, mintha csak növényolajból állna az egész. Az új Chio ezeket az emlékeket idézte fel bennem, a rossz mellékíz a fűszer ízénél is erősebb, jellegzetesebb volt.
Azóta többször előfordult, hogy jó lett volna egy zacskó chipset megenni, de elolvasva a címkét elment tőle a kedvem. Eddig nem tartottam drágának az áraikat, de ezért a minőségért a jelenlegi ár felét sem fizetem ki, mert nem finom.


Megjött a válasz Szabó Gábortól:

Köszönöm lényeglátó és szakszerű hozzászólását. Higgye el, mi sem örültünk hazai gyártást megszüntető tulajdonosi döntésnek. Egyelőre nincs napirenden a chips gyártás visszatelepítése Magyarországra. A puffasztott és lisztes termékeink továbbra is Győrben készülnek, amely a korábbi termelési mennyiség 80%-át teszik ki.

Ami az olajosságot illeti, ez egy egyedi probléma lehet, amely a csehországi gyárban az áttelepített gép kezdeti üzeme során rövid időn keresztül jelentkezhetett.
Nemrég nagylétszámú fogyasztói mintán teszteltük a csehországi gyártású termékeket. Voltak kisebb gondok, de nem olyan jellegűek, amelyeket Ön említett.
Elnézését kérem a kellemetlenségért.


A válasz korrekt, többen tanulhatnának belőle. A levelem lényegére válaszol, ezt a telkók valamiért nem tudják. Tanulhat belőle egy kezdő marketinges is, bár nem tudom, hogy szándékos-e a levél ilyen felépítése, minden esetre tetszett. Igaz, ettől függetlenül még mindíg nem tudok magyar chipsről.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7255 db komment.pigtúra2011-07-14 00:03:38Megjelenítve: 10771
 
Ezt a remek minőségű képet Budapesten sikerült telefonálnom. Fontos megjegyeznem, hogy a kináíaknal rendben vannak az ekézetek.

Tünderkért
http://blog.htmm.hu/link/?id=7241 db komment.blog2011-07-05 22:02:56Megjelenítve: 3540
 
Június 25-én beneveztünk a MÁV Nosztalgia gőzmozdonyos emlékvonatára. A vonat a Déli Vasút 150 éves évfordulója alkalmából közlekedett, részben gőzvontatással. Amikor még nem a gőzös megy Kanizsára, akkorra pedig Leót ígértek. A jegyek foglalhatóak voltak a Nosztalgia weboldalán, de semmilyen útmutatót, vásárlási feltételeket nem találtam. Telefonon röviden elmondták, hogy átutalással lehet fizetni, majd e-mail-ben tájékoztatnak. A beszélgetés végén majdnem megköszöntem, hogy felhívhattam őket, legalább is szerintem hölgy hangja alapján ezt kellett volna tennem. Gyorsan foglaltam is a weboldalon 2 helyet párnás osztályra, megjött az automata levél, hogy 3 munkanapon belül felveszik velem a kapcsolatot. Persze nem vették. Ismét telefonálni mertem, a lelkesedés irántam hasonló volt, mint először. Megtudtam, hogy a foglalásom nincs meg, viszont a kiválasztott osztályra már a hely is elfogyott. Mivel ők nem látnak tőlem semmiféle jelentkezést, ezért megszívtam, vehetek fapados jegyeket, természetesen a weboldalon keresztül van rá lehetőségem.
Írtam egy levelet nekik gondosan nem említve a telefonbeszélgetést, viszont csatolva az automata választ és hivatkoztam az általuk saját maguknak megszabott 3 munkanapos határidőre. Másnap már jött a válasz, hogy minden rendben, utalhatom a viteldíjat. Pár nap múlva a jegy is megjött ami egy mindenféle cicoma nélküli xls (!) volt. Ha az a jegy, hát az a jegy. Kicsit furcsa volt, hogy a déliből indulásnak 07:20 van feltüntetve, a menetrendben meg 07:40. Gondoltam biztos a menetrend a jó, ehhez terveztük a reggelt, hogy kényelmesen odaérjünk, én még akartam volna Gyrost is enni Morcos néninél. Az első gyanús dologra már a fehérvári állomáson felfigyeltem: a vonatunkat hirdető plakáton 07:26 az indulási idő. Közben Martonvásárnál az összes tengelyével siklott egy építőgép, emiatt szép késésünk lett. Volt időnk megnézni a honlapon a menetrendet, ami szerint a vonatunk már 07:20-kor indul. Nem izgultam volna, ha nem késünk, de így már Kelenföldön rohannunk kellett, hogy a legújabb menetrend szerinti időben ott lehessünk a peronon. A végén még szerencsére várnunk is kellett a vonatra, mert a tényleges indulási idő kb 7:30 lehetett. Mondjuk így a reggeli elmaradt, meg az ebéd is félig. A terv az lett volna, hogy Nagykanizsán keresünk valami éttermet, de a kalauz meglepetésként ebédjegyet osztott. Így reggeli nélkül az egy tányér, egyébként finomra sikerült gulyás nagyon kevés volt.
Maga a vonatozás hangulatos volt, megcsapott a mozdony füstje is (tiszta retek lettem tőle), ez a vonat sokkal gyorsabban haladt, mint a menetrend szerintiek. Ez persze nem igaz, csak az idő telt jobban. Minden esetre azt sajnáltam, hogy nem a Leó előfogatolta a gőzöst.
A vonatozás nagyon jó volt, de elég, ha csak az nosztalgikus. A szervezés lehetne e századi!
http://blog.htmm.hu/link/?id=7231 db komment.