pigtúra2011-06-30 22:10:19Megjelenítve: 10613
 
Lüpi kapott spamot, de a mi szűrőnkön már fennakadt.

Spamfilter
http://blog.htmm.hu/link/?id=7223 db komment.blog2011-06-27 22:17:13Megjelenítve: 2350
 
Még nem is mondtam, hogy csütörtökön meglett a 20000. kilométer a biciklimben.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7215 db komment.blog2011-06-17 22:52:58Megjelenítve: 2631
 
0 óra 36 perckor értem a Kadocsa út - Géza út kereszteződésébe. A lámpa pirosat mutatott, ezért jól nevelt közlekedő módjára megálltam. Vártam, hogy váltson a lámpa, már untam állni, ezért leültem a bicikli mellé a padkára és vártam tovább. Negyed óra múlva, 0:51-kor meguntam, hogy ugyan úgy piros (ez alatt a Kadocsán körülbelül 10 autó is elment), felhívtam a 112-t, mert szerettem volna hazaérni. Meglepően hamar kapcsolták a kezelőt, aki továbbkapcsolt a közlekedésiekhez. Ott megtudtam, hogy ezzel most nem tudnak mit csinálni, nagyon körültekintően menjek tovább. Visszakérdeztem, hogy úgy értette-e, hogy haladjam meg a piros jelzést. A válasz igen volt, de megint a lelkemre kötötték, hogy nagyon nézzek körül.
Érdekes egy hozzáállás, mert én így nem mehetek át a piroson, a diszpécser pedig nem javasolhat ilyet. Szolgálunk és védünk.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7203 db komment.idegesít2011-06-14 16:01:10Megjelenítve: 15403
 
Reggel döntenem kellett, hogy a táskámba a kaját, vagy az esőruhát rakjam-e be. A kaja győzött. Az időjárás délután döntött zápor és zivatar között és gondolhatod, hogy a zivatar győzött. A radar alapján arra lehetett következni, hogy hiába várok, nem valószínű, hogy el fog állni. Elindultam, csak az első 200 m volt kellemetlen, utána már mindegy volt. Szó szerint tökig áztam. Mondjuk ez nem biztos, hogy megért volna egy postot, még úgy sem, hogy mire hazaértem az eső gyakorlatilag elállt, éppen a nap nem sütött ki.
Az viszont kiverte a biztosítékot, hogy annyira átható szmogszagom volt, hogy a bicikliről közvetlenül a kádba mentem. Nem a forgalom volt nagy, nem a levegő volt rossz, hanem az esőbe volt beleoldódva. Ilyet még nem tapasztaltam, nagyon gusztustalan. Itt az idő, hogy betiltsuk az autókat és ezentúl mindneki csak útvonalengedéllyel közlekedhessen azokkal a büdös fém szarokkal, mert nem bánnám, ha legközelebb mikor megázom nem kezdene el pezsegni a bőröm azért, mert jópáran a ványadt seggüket nem képesek már gyalogos erővel mozgatni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=7190 db komment.blog2011-06-08 23:42:16Megjelenítve: 2849
 
A tavalyi Metalfestről szóló postot úgy kezdtem, hogy remélem az idei csak jobb lesz. Ez a vágyam teljesült.
Pénteken reggel mentünk vonattal a Déliig, onnan taxival Csillebércre. Kis fejetlenség volt, mert a taxis nem tudta, hogy be tud-e minket vinni (nem), végül letett minket a várakozó sor végére. Szerintem nem lenne rossz, ha a taxis transzferrel érkezők (akár plusz pénzért, mondjuk fejenként 500 forintért) kérhetnék, hogy legyen taxis beléptetés. A szervezőknek nem jelentős többletmunka, viszont plusz pénz. A sor hosszú volt, de így is fél óra alatt beértünk. Sátorhelyet hamarabb találtunk, mint tavaly. Igaz ez kicsit furcsa volt, mert az eredeti kiírásban brutális, 2000 Ft/fő kempingdíj szerepelt, de ez a gyakorlatban 100 Ft-ra mérséklődött. Már is ért egy kellemes meglepetés. Rohantunk Gravewormre, ezt a koncertet vártam legjobban az egész fesztiválion. Nem volt rossz, de továbbra is a régi, Kultis buli volt a legjobb. A használt CD-k között találtam is egyet tőlük, megvettem, hogy legyen mit dedikáltatni. Kár, hogy sok zenekar nem hozott merchet, példul új Gravewormos pólóra is szükségem lett volna. Ezen a napon számomra említésre méltó volt még a Kerecsensólyom, a Wintersun, a Tesstimony és a Cradle of Filth, mint a legnagyobb név az egész bulin. Ezek közül talán a Wintersunt élveztem a legjobban, a legnagyobb csalódás pedig CoF volt. Amit produkáltak az nem buli volt, hanem langyos faszverés, látszott is a hangulaton.
Szombaton már reggel korán elöntötte a sátrunkat az izzadtság, nem lehetett már 8 órakor sem megmaradni bent. Az első koncertig volt idő olvasni a fűben némi sörrel, ez remek időtöltés. A nap meglepetése a Skyforger volt. A buli fele környékén elment a villany a színpadon egy diszkrét pukkanás kíséretében. A lett zenészek nem ijedtek meg, némi bíztatás után daloskört alakítva egy minimális kísérettel nekiálltak unplugged koncertet adni. Na, ez adott is a hangulatnak, mikor ismét lett villany számomra a fesztivál legemlékezetesebb koncertjét fejezték be így már hangosítva. Másnap elég sok ember jött szembe Skyforgeres pólóban. Hatalmas volt, le a kalappal a hozzáállásuk előtt is! Ezen a napon volt még Rising Dream is. Nah, az ilyen csajmetált szeretem. Jók voltak, a kis színpadon felolvadtak szegények, viszont remek hangja van az énekesnek és ráadásul hatalmas beleéléssel énekelt. Mondjuk legtöbbet nem tisztán énekli, de pont az a jó benne. De ha már csajmetál, akkor Arch Enemy. Profi show volt, az biztos. A vetítés másodpercre pontosan illeszkedett a zenére, minden meg volt tervezve, a fények kifejezetten tetszettek. Nem igazán szeretem az ilyen kiszámított koncerteket, de nem volt rossz. Utána megállapodtunk, ha választani kell, hogy az Arch Enemy, vagy a Rising Dream koncertje volt-e a jobb, akkor az utóbbira szavazunk. Arch Enemy után elmentünk aludni, de nem túl sokat, mert én még meg akartam nézni a Damned Spirits' Dance-t. Nem tudtam semmit róluk, csak annyira emlékeztem régebbi fesztiválokról, hogy jó. Na most is ennyit tudok elmondani róluk, jók.
Vasárnap reggel megint olvasással kezdődött, meg aludtam kicsit az árnyékban, mert a sátor továbbra sem légkondicionálódott, viszont ez a hétvége a pihenésről például nem szólt. Az első érdekes a Milking the Goatmachine volt, szép kecskejelmezben léptek fel. Jó zene, vicces színpadi kiállás jellemezte őket. Azon ritka zenekarok közé tartoznak, ahol a dobos az énekes (kivéve egy számot, akkor más ugrott be a dobok mögé). Equlibriumot már párszor hallottam, kíváncsi voltam rájuk. Nagyon jó volt, nem csalódtam, sőt! Kataklysm után viszont véget ért nekünk a fesztivál, másnap meló. Nem igazán lelkesedtem a gondolatért, hogy haza kell mennem, de muszáj volt. Egy sör erejéig még húztuk az időt, hogy tovább maradjunk. Így viszont lemaradtam a Bornholmról és a Krisiunról, remélem, hamarosan bepótolhatom.
Az idei Metalfest nagyon jó volt! A legfontosabb problémákat megoldották. Azt kell, hogy mondjam, hogy mind a két színpad kifejezetten jól szólt, az első fél szám alatt általában összeállt a hangzás, lehetett élvezni a zenét. A második legnagyobb probléma tavaly a kaja volt, idén már nem sokat problémáztunk, inkább ettünk. Sparhelten sült lepényt leginkább, az volt a kedvenc, de volt főtt kukorica, kebab, kenyérlángos, lacikonyha, meg még mások is, de ezek között már meg tudtam oldani az éhség-kérdést. Tavaly panaszkodtam, hogy drága a sör, idén olcsóbb lett.
Persze azért néhány apróság most is feltűnt: leginkább a biztonsági őrök viselkedése zavart. Szerintem ezektől minden motorizált járművet el kellene venni, mert úgy közlekednek a robogókkal, hogy ha nem ugrálunk el előlük, akkor sem tudnak megállni. A második piakontroll is érthetetlen, mert elvileg már beléptetéskor ellenőriznek, ez az átvizsgálás csak idegesítő, viszont értelmetlen, mert ha csak továbbmegyek, akkor sem csinálnak semmit. Ez utóbbi nem szándékos volt, éppen azzal voltam elfoglalva, hogy a robogós ne üssön el, utána mondta Lüpi, hogy az őrök ellenőrizni akarták a karszalagomat de úgy mentem tovább, hogy ezt észre sem vettem. Így ez viszont a nép fölösleges abuzálása csak, egy nap huszonötször viszont eléggé irritáló is.
Erről már szerintem nem a szervezők tehetnek, remélem a kajásokig eljut: nyissatok ki reggel, mert már akkor is éhes vagyok! Úgy kellett kaját vadászni, egy darab pékséges autót találtunk nyitva. Ami érdekes volt, bár engem nem érintett: reggel a kávés stand is zárva volt.
De ezek legyenek a legnagyobb problémák! A tavalyi nagyobb gondokat megoldották, most már a kisebb dolgok is jobban szemet szúrnak, de ez így van jól. Hatalmasat fejlődött a fesztivál tavaly óta, köszönet érte a szervezőknek. Találkozunk jövőre!
http://blog.htmm.hu/link/?id=7182 db komment.szozat2011-06-01 00:58:23Megjelenítve: 9775
 
Itt bitmueneznek.
Mikor fejezik be a bitumenezést?


Na most akkor lefordítom userről magyarra:
Az oldal fejlesztés alatt.
Mikor készül el a weboldal?

(Ha nem esik le, akkor gondolj a készülő weboldalakon látható ásó embereket ábrázoló animgifekre.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=7172 db komment.