idegesít2010-11-26 16:08:04Megjelenítve: 15847
 
Már megint az Alba Volánnak írtam levelet. Néha úgy érzem, mintha a falnak beszélnék és az ügyfélelhárító válaszlevél automatikusan jönne. Sisakkamera beszerzése aktuálisabb, mint valaha.

Tisztelt Alba Volán Zrt!

Ma 15 óra 30 perc környékén kerékpárral haladtam a Király soron a Széna tér és Huba köz megállók között. A levél tárgyában említett busz úgy előzött meg -a záróvonalat is átlépve-, hogy a busz és kormányvég között körülbelül 30 cm távolság volt. Előzés közben a busz sofőrje felvette a szemkontaktust is az első ajtó ablakán keresztül, mégsem növelte az oldaltávolságot. A busz a Huba köz megállóban nem állt meg, a sebessége 35-40 km/h óra lehetett, én 30-35 km/h -val közlekedtem. A sofőr viselkedése alapján feltételeznem kell, hogy tisztában volt a busz tulajdonságaival és azzal, hogy az előzés veszélyes és ennek ellenére mégsem szakította azt meg (mikor a busz mellém ért, gázelvétellel lett volna erre lehetősége úgy, hogy ezzel a balesetveszélyt megszüntesse).
Kérem hívják fel a sofőrök figyelmét az előzés szabályainak megtartására, mert ez a viselkedésük életveszélyes helyzetet teremthet. Ha a figyelemfelhívásuk ellenére ismét ilyen helyzet fordul elő, akkor a fenti gondolatmenet és sisakkamerás videofelvétel alapján büntetőfeljelentést fogok tenni a sofőr ellen, mivel a fenti magatartás véleményem szerint megvalósítja a Büntető Törvénykönyv 171. paragrafusában leírt alakzatot.

Jelen levelemet és az arra adott válaszukat nyilvánosságra hozom.


Ja, a levél tárgya: panasz: 2010. 11. 26. 15:25 31-es jarat
http://blog.htmm.hu/link/?id=6860 db komment.change(b)log2010-11-21 22:15:24Megjelenítve: 6199
 
Aki még emlékszik a Datatransos címemre, az felejtse el, mert hamarosan megszűnik. Helyette használható az enba.hu -s és a htmm.hu -s.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6851 db komment.blog2010-11-15 16:27:34Megjelenítve: 2556
 
Lezajlott a Telenor Hoki Kupa Székesfehérváron. Voltak jó meccsek, a válogatott remélem halad előre, nyertem tombolán könyvet, eltalált egy korong (azt is megkaptam), ráadásul a magyarok 2. helyen végeztek.
A fehérvári szervezés szokás szerint jó volt, igaz az új biztonsági őrök (a G4S adja őket, igaz ingyen) egyre több embert kiakasztanak. Páran még pénteken már legalább egy órával a meccs előtt kiértek és leültek a teljesen üres lelátóra. Jött az őr, hogy az álló szektor, nem lehet leülni. Állítólag az odaküldött őr főnöke utasította szegény beosztottját ekkora marhaságra. (hasonló a Baracomp blogon)
Van a Magyar Jégkorong szövetségnek egy Csúszka nevű kabalafigurája. A figurával semmi bajom nincs, de azt a barmot, aki benne volt valaki igazán lelőhetné. Az csak simán bunkóság, hogy odaáll Lüpi mögé és elkezdi basztatni a haját, mikor eltolom a kezét folytatná az enyémmel. Viszont az egyik japán gólnál kiverte a biztosítékot. A magyar büntetőpadnál a kezeit maga elé kitartva a két hüvelyk ujjával lefelé mutatott, erősen gesztikulálva közben. Hát gratulálok, így kell sportszerűnek lennie a szövetség hivatalos kabalájának. Ráadásul azok ellen a japánok ellen, akik Szapporóban (ott jutott fel a válogatottunk az A csoportba, ha valaki nem tudná) úgy kaptak ki a döntőn, hogy egy teljesen szabályos gólukat nem adták meg. Ők példát mutatva nem óvtak, idén próbálnak inkább elégtételt venni Budapesten a világbajnokságon. Erre jön valami agysérült és elkezdi produkálni magát, mint hivatalos kabalafigura. Gratulálok!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6840 db komment.pigtúra2010-11-10 22:03:50Megjelenítve: 11969
 
Obi, lakásból otthont tanulószobát.

Felirat a mosdóban
http://blog.htmm.hu/link/?id=6833 db komment.idegesít2010-11-05 23:24:03Megjelenítve: 16156
 
Érdekes ez a propelleres telefonszolgáltató. A Pannonra, izé, Telenorra gondolok. (Tényleg, a Vodának mikor lesz új neve?) Van nekik ez az Internet Praktikum nevű csomagjuk. Most attól tekintsük el, hogy milyen vicces csomagkapcsolt adatátviteli vonalat percdíjért adni, nem ez a fő baj vele. Az 5 forintos ára se valami remek normál felhasználásra, bár ha mindig teljesen kiterheled a vonalat, akkor megéri, de ez azért eléggé speciális felhasználást sejtet, percdíjért torrentezni meg nem rentábilis.
De biztos van, akinek ez megéri, vegye. Vagy legalábbis elvileg megéri, majd a propeller gondoskodik róla, hogy mégse így legyen. Van neked egy ilyen előfizetésed, használod. Ezek a mobilnetes megoldások ppp protokollt használnak, ami többek között tudja detektálni, ha megszakadt a kapcsolat (esetleg kell ehhez néhányszor 10 másodperc). A Pannon meg azt mondja, hogy ő jó fej, és ha nincs forgalmad, akkor fél óra után bontja a kapcsolatot, hogy ne fizess fölöslegesen olyan sokat. Vagy legalábbis így van papíron. A gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha kihúzod az USB-s modemet a gépedből, akkor biztos, hogy nem fogsz forgalmazni vele és a ppp kapcsolat is le fog bontani (a túloldal meg észre kellene, hogy vegye). Szerintem jogosan várható el, ha kihúzod a modemet a gépből, akkor a számlázás is álljon meg. De a számlázás nem áll meg, sokszor még fél óra után sem. Így már tényleg jó üzlet ez a percdíjas cucc, csak nem a felhasználónak.
Részletek a petersoft.hu-n és a Techinfo levlista mobilinternet panasz című szálában.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6823 db komment.