change(b)log2010-07-29 10:48:57Megjelenítve: 5169
 
Legközelebb post csak jövő hét végén, mert most vizitúra!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6660 db komment.idegesít2010-07-27 22:03:50Megjelenítve: 15521
 
Ármás János nevű újságíró írt egy cikket a Fejér Megyei Hírlapba. Nagyon jó, hogy foglalkoznak a bringásokra vonatkozó szabályokkal, mert szinte alig ismeri az új rendelkezéseket valaki. A nyomtatásban megjelent cikkhez volt egy kis grafika, ami a kerékpárosok számára megengedett maximális sebességeket tartalmazta, igaz hiányosan. Mondjuk ami nem maradt ki, abban sem volt köszönet, mert 2 hibás sor volt (azt hiszem, 4 volt összesen).
Még a megjelenés napján írtam egy emailt (a tértivevény visszajött) a cikk szerzőjének idézve a KRESZ paragrafusait és kérve, hogy ugyan helyesbítsen már. Na ez még a mai számba se fért bele. Úgy tűnik, nem nagyon veszik komolyan a korrekt tájékoztatást... Pedig most csak el kellett volna olvasni azt a jogszabályt, amiről írt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6650 db komment.blog2010-07-21 21:23:50Megjelenítve: 2494
 
Biciklit szerelek a ház előtt. A szerszámok szétpakolva, a szomszéd meg jön haza autóval. Mutatom a földön a szerszámokat, hogy jobb lenne, ha nem menne keresztül rajtuk. Nagy nehezen megáll, én elpakolok (kb 3 másodpercig tartott), kövér gáz-nagy fékkel jelezte, hogy feltartottam őt éppen. Megtette a maradék 20 métert, kiszáll, köszönök, semmi. Megy be a házba, visszaszól: "Azért remélem a szögeket legközelebb nem hagyod elöl!". A szög esetünkben egy huszas villáskulcs volt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6646 db komment.idegesít2010-07-20 19:49:31Megjelenítve: 15642
 
Ha hülye szolgáltatóról van szó...említettem én már sokat. Bár a hétfői okosságával a T mindent überel eddig. Egy ADSL-ről (bocs, BDSL!) van szó, ami nem is sima T-prolis, hanem T-Systemses. Mondjuk ez csak annyit jelent, hogy egy harmadik ügyfélszolgálati telefonszámot is meg kell jegyeznem. Szóval a tünet: nem fogadja el a felhasználónevet és a jelszót. A teszt kapcsolat persze megy. Az üszi szerint mennie kellene, hamarosan visszahív. Hív is, éppen battyogok vissza a helyemre. A kérdés: meg tudom-e mondani a fix IP címünket. Hát, fejből nem tudtam, de ők mondjuk nyilvántartásból sem. Kiderült, hogy miközben mi elvileg használtuk volna kiosztották másnak is, ezért nincs net. Felhívta a csaj a másik céget amelyik megkapta, hogy legyenek szívesek visszaadni, de a cégnél nem tudták, hogy mi az az IP cím. Mondjuk ha tőlünk így el tudták venni, simán vissza is vehetnék, nem kellene kunyerálni. Megállapodtunk, hogy akkor a fix IP-nk változik, az hamarabb megvan. Bediktálta az újat, én vissza, de nem megy. Már autentikál, de azonnal el is dobja. A megoldás: megint új fix IP-t adtak és az már jó volt.
Én már semmin sem lepődök meg...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6632 db komment.blog2010-07-16 18:57:02Megjelenítve: 2663
 
Nem az a baj, hogy nappal ilyen rohadt meleg van, mert szeretem a szélsőséges időjárást. De lehetne egy kicsit szélsőségesebb: magasabb napi hőingást szeretnék, mert ebben a rohadt melegben nem lehet aludni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6624 db komment.blog2010-07-06 21:20:27Megjelenítve: 2863
 
Ma DOS-t telepítettem. Pedig 2010 van, május 1. meg nincs. Elmegyek régésznek!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6612 db komment.idegesít2010-07-03 22:05:03Megjelenítve: 16187
 
Írtam már korábban a kedvenc bicikliutamról többször is. Írtam levelet még akkor a székesfehérvári városgondnokságnak. Válasz azóta se jött, de gyanítom, hogy nem is fog. Még régen (nem tudom, hogy mikor) felhívtam őket, hogy szerintem választ kellett volna kapnom a levelemre. Akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy tényleg gyász a lefagyás, garanciában szeretnék kijavíttatni, de még küzdenek a kivitelezővel. Pénteken ismét felhívtam őket, beszéltem Lángi Judittal. Ő azt mondta, hogy nem lesz kijavítva, mert a környezetvédők nem engedélyezik, hogy az M7-ről lefolyó lötty a Császártöltésbe legyen vezetve. Ezt mondjuk nem értem, mert úgy is oda fog folyni, csak előbb esetleg ráfagy a bicikliútra és majd olvadáskor szennyez.
Nekem úgy tűnik, mintha ebből a történetből valami kimaradt volna, de telefonban csak ennyit tudtam meg, válaszlevelet meg nem kaptam. Ha lefagy télen te is írjál levelet nekik, vagy abuzáld őket egyéb úton!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6602 db komment.