blog2010-06-28 19:12:40Megjelenítve: 2464
 
Viszketéssel érezhetően a szúnyogirtás nem valami hatásos idén. Nekem minden esetre egy apró örömöt okoz, mikor meglátok egy döglött szúnyogot (annyira jóleső, mint mikor egy nagy és viszkető csípést megvakarsz).
Kitaláltam egy játékot: zárjunk egy plexi gázkamrába mondjuk hatmillió szúnyogot és tegyünk még be egy ilyen párologtatós szúnyogirtót. Ha bekapcsolod a párologtatót nézheted a szúnyogesőt. A szadistábbak meg megvárhatják, míg elfogy az oxigénjük. Te bekapcsolnád az irtót? ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=6596 db komment.pigtúra2010-06-23 22:38:51Megjelenítve: 12459
 
Ugye azt mindenki tudja, hogy úgy általában autóval közlekedni kötelező, a leparkolt autó távolsága a célobjektum bejáratától pedig köztudottan fordítottan arányos a járművet vezető péniszének méretével (ha nő, akkor kosárméret). Tehát a kisebbségi komplexust elkerülendő közel kell parkolni. Akarom mondani: parkolni kötelező. Főleg akkor, ha a gyereket viszik óvodai évzáróra. Szegény gyerek még nem lenne teljesen hájas ha gyalogolnia kellene, és egyébként is meg kell tanulnia a helyes attitűdöt a szülőtől.

Kép 1 Kép 2 Kép 3 Kép 4

Miközben fényképeztem odajött egy fószer kötekedni. Először azt hittem, hogy egy nagypapa, aki annyira idegesítő, hogy kizavarták, de nem. Azt mondta, hogy ő a fenntartója az óvodának. Elmondta azt is, hogy szerinte teljesen jó ez a parkolás így, akinek nem fér el az autója, az majd megy másfelé. Azt, hogy honnan szerez a másik járművezető tudomást erről az önkéntes útlezárásról nem érdekelte.
Szerintem ezek olyat játszottak, hogy ki tud egyszerre több szabályt megszegni. Végül is egészen ügyesek voltak: nem maradt elég szabadon az útból, némelyik menetiránnyal szemben áll, egy csomó a kereszteződésben, megállni tilos vagy (a másik irányból) várakozni tilos hatálya is adott.
A nagy évzáró után gondolom az ovónénik kijöttek és megnézték, hogy ki sértett több szabályt. Aki nyert, az egy ingyenes Coronaria Bypass Burgert kapott a közeli gyorsétteremben. Holtverseny esetén meg dönthet az, hogy kinek az autója bocsát ki több káros anyagot.
Már csak az érdekel, hogy milyen nevelést biztosíthat annak az óvodája az oda járó gyerekeknek, aki így áll hozzá a dolgokhoz...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6584 db komment.blog2010-06-16 19:05:59Megjelenítve: 2976
 
Na az úgy volt, hogy még 2008-ban a Fidesz nekiállt spammelni a telefonomra MMS-ben. Elég sok jött egy nap alatt. Postai levélben jeleztem nekik, hogy "köcsög spammerek, anyátok". (Nah jó, nem pont így írtam.) El is telt vagy két év, biztos elfelejtette az adatbázisuk, hogy törölték a telefonszámomat és április 7-én megint jött spam, személyesen a Viktortól persze.
Magyar forrásból származó spamot jelenteni lehet az NHH-nak és akkor történik valami, vagy nem. Van a bejelentés nevű dolog, ott csak elsírhatod nekik, hogy mi történt és ha úgy gondolják, akkor lesz valami. A másik lehetőség a kérelem, ezért már illetéket kell fizetni, de akkor tuti, hogy foglalkoznak is vele. Szóval ilyet küldtem nekik. Lehet elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül, de rohadt kényelmetlen. Szoktuk mondani a bonyolult űrlapra, hogy be kell írni az anyja nevét háromszor. Itt ezt szó szerint is lehet értemezni. A válaszlevelüket meg (anyja neve megadása után) egy csak Windowson működő Java programmal lehet csak letölteni.
Megjött a válasz, a lényege az, hogy a Fideszt elmarasztalták spammelésért. Igaz az indoklásban a postai levelem dátumát elírták, de az másodlagos.

Megállapítom, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség (1062 Budapest, Lendvay u. 28.), mint elektronikus hirdető, illetve elektronikus hirdetés közzétevője (továbbiakban: Fidesz) megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (továbbiakban: Grt.) 6. § (1) bekezdését azzal, hogy a Kérelmező részére 2010. április 7-én előzetes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulás hiányában sms útján a +36 20 9000 650 telefonszámról a párt mellett kampányoló üzenetet tartalmazó elektronikus hirdetést küldött.

A Fidesz - a postai tértivevény adatai szerint az értesítés 2010. április 27-én történt átvételét követően - a rendelkezésre álló határnapig nem nyilatkozott, a Grt. 6. § (5) bekezdésében előírt nyilvántartását nem továbbította, a határidő meghosszabbítását nem kérte.

Nem hiszem, hogy van olyan párt, amelyik ezt megtenné. Szerintem mindegyik visszaél a személyes adatokkal. Ha továbbítaná a nyilvántartást, akkor ez is kiderülne.
Most nem kaptak mást, csak ejnye-bejnyét azért, mert én jeleztem ilyet először. Ha te is kaptál ilyen szemetet, jelentsd be és akkor lesz pénzbírság is.

(Még mielőtt idejönnél politizálni: nem érdekel, amit mondani akarsz, de ha mégis el akarod mondani, akkor kifejlesztem a kommentek tiltása funkciót. Értelmes kommentek persze jöhetnek.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=6573 db komment.idegesít2010-06-08 19:54:52Megjelenítve: 16134
 
Itthon közösen használjuk a számítógépeket, mert miért szívassuk egymást fölösleges ki-be jelentkezgetéssel.
Ennek örömére "írtam" egy rakat hozzászólást az index fórumon 2010. 04. 16. és 2010. 06. 08. (most) között. Nem tudom mi van bennük, nem az én hozzászólásaim, ne foglalkozz velük.
Még írnom kell a TO-nak, hogy irassanak át bölcsészmérnök szakra.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6562 db komment.blog2010-06-06 23:19:46Megjelenítve: 3146
 
Tegnap volt Tour De Pelső. Azt nem tudom, hogy a hegyek koptak-e a Balaton környékén, de minden esetre nem fáradtam el. Kicsit több, mint 4 óra volt a hivatalosan 76 km-es táv, igaz ezt nem tudom hol mérték, mert a mi óráink 80 fölött mutatták a megtett utat. Mindegy. Utána "kicsit" unatkoztunk, úgy 4-5 órát, jött a tombola sorsolás. Kicsit idegesített már a bemondó ember, úgyhogy csak bambultam. Egyszer Lüpi oldalba vágott, hogy az én számom húzták ki. Akkor már bicikliket sorsoltak, ha nem jelentkezik azonnal a kihúzott ember, akkor újat húznak. Elkezdtem óbégatni, de akkor keltem fel a bambulásból, nem tudtam, hogy az én számomat húzták-e. De igen, úgyhogy nyertem egy biciklit. (Mondjuk én nem vagyok trialos, szóval akár meg is veheted tőlem.)
Azért örültem neki, hogy nem mondták azt a vasútállomáson, hogy egy ember, egy bicikli. Hazafelé tologattam, mert annyira új, hogy be sincs állítva, nem lehet ráülni. Nagyon szép egyébként.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6556 db komment.szozat2010-06-02 20:21:46Megjelenítve: 10536
 
-Holnap jössz IRC-re?
-Igen, kivéve ha meghalok, vagy ha nem lesz net.
-Már miért ne lenne net?

Lüpi volt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6544 db komment.