blog2010-05-24 22:07:47Megjelenítve: 3268
 
Na, megvolt a Metalfest is. Ez volt az első, reméljük, ennél csak jobb lesz.
A buli a A Csillebérci Szabadidő-, és Ifjúsági Központban volt. Ez igazából a régi úttörő tábor. Pénteken időben érkeztünk, de sátorhelyet már alig találtunk. A tábornak van campingje, de nem oda voltunk irányítva, hanem az épületek közé, ahol találsz helyet. Ahol hely volt, ott vízszint viszont nem. Ahol vízszintes volt, ott vagy a budihoz vagy nagyon közel, vagy fű sincs, de sátor már igen. Csatangoltunk vagy fél órát, mire találtunk olyan helyet, amire azt mondtam, hogy akkor igen. Ezt a helyet is el akarták kunyizni ilyen mi már hamarabb idenéztünk indokkal, de nem adtam, egy sokkal jobb helyet már feladtam ilyen miatt, ha rendes lettem volna, akkor még most is csak sátorhelyet keresnék. A hely igazából olyan volt, hogy egy kicsit vízszintes aztán nagyon lejt, a sátorból már óvatosan kell kijönni, mert ha legurulsz másik sátrakra érkezel. Sikerült kikötni is rendesen. Ettől kicsit tartottam, mert a két sátor között nem volt 7 1 méter se a távolság. A másik sátorban egyébként egy csaj volt egyedül.
De ha már itt vagyunk, akkor nézzünk koncertet is. Kezdtük az Eluvetie-vel. Kíváncsi voltam rájuk, de hatalmas csalódás volt. Nem a zenekar tehet róla, de az már gáz, ha az énekes magyarázkodik, mert olyan "jól" szól. Megnéztük az Agregatort, mert hirtelen azt hittem, hogy ők Megazetor, de nem. A Deicide, Marduk és a Vader szentháromság sem hagyott túl mély benyomást. A Deathstars-t eddig nem ismertem, de a zenéjük egészen jó. Igaz a koncert alatt végig az volt az érzésem, hogy a komplett zenekar buzi.
Szombaton megnéztük a Vale of Tears-t és a Dalirádát. VoT remek volt, jó vopl őket újra látni. Jött volna a Finntroll, nekem meg ott hirtelen vége lett a napnak. Réka szerint nem vesztettem sokat, Hammerfall meg nem érdekelt. Megazetort azért megnéztem volna. Nem volt egy mozgalmas nap.
Vasárnap, az utolsó nap. Ez volt a legerősebb nap, a Korpiklaani és az Amon Amarth megmentették a fesztivált. Kezdődött a nap a Powerwolf-fal. Őket kb 2 évvel ezelőtt a Gamma Ray előzenekaraként láthattam volna, ha odaérünk időben. Most bepótoltuk. Folytattuk volna a Stiff Bastarddal, ha már fehérváriak, de a koncert elmaradt. Megnéztük viszont a Deadwing-et, akik komplett egy számot játszottak, mert annyi idejük volt (legalább nem rövid szám volt). Hosszabb szünet után Death Angel, de ők annyira nem fogtak meg, majd Korpiklaani! Remek bulit nyomtak, de a szar hangosítás itt is megvolt, a közönség simán túlkiabálta a hangszórókat. Az énekes rekedt volt, de a zenekar teljesítményét nem húzta le, mert jó kedvvel és lelkesen játszottak. Ez a koncert kényelmesen lehetett volna hangosabb. Amon Amarthon sem süketültem meg, de itt már volt ereje. Biztos elemet cseréltek az erősítőben. Remek volt ez is, a zenekar kifejezetten élvezte a játékot és ez át is jött felénk. Jó volt nézni, nekem ez volt a Metalfest legjobb koncertje. A végén még a Twilight Of The Gods-ba belekezdtünk, de "semmi extra" megjegyzéssel mentünk aludni, hogy hajnali kettőkor keljünk sátrat bontani.

Kis keveredést okozott, hogy a Tehetségkutató és a Rock színpad az ugyan az. Az információ megmondta hamar, de még volt, aki szombaton is ezt kérdezte. A nagyobb problémát viszont az árak okozták. Amilyen olcsó volt a belépő, annyira drága a sör és a kaja. 400-ért a Soproni szerintem sok, az 1000 Ft/kis tenyérnyi sült hús két szem sült krumplival sem egy jó vétel (a 200 Ft-os zsíros kenyérről nem is beszélve). A választék legalább kicsi volt, így nem kellett sokat gondolkodni. Volt Túró Rudi automata, azt működtettük rendesen.
Leszakadt az ég többször is, dagonyáztunk, voltak remek nagy villámok és színpad áramtalanítás, de ez a szabadtéri fesztiválban benne van. Sárosak lettünk, de különösen morcosak miatta nem. Emiatt persze minden mást is összekentünk sárral, pl. a követ a klotyóban. Ez sem egy meglepő dolog, de az, hogy 24 óráig takarításnak nyomát sem láttam, az már igen. WC papírért szóltam a takarítónak, ha már ott volt (dohányzott), de nem volt, mondta, hogy majd hoz. Előbb-utóbb lett, bár az ellátás folyamatosan akadozott.
Kicsit furcsa volt nekem az is, hogy (a tehetségkutatóban) a zenekarok 20 percet játszhatnak. ez a Deadwingnél egy számot jelentett, a szerelés majdnem tovább tartott. Nagyobb zenekarok sem kaptak sok időt, a Powerwolf-ot sem lehetett megunni, 30 percet játszottak csak. Legyen inkább kevesebb zenekar, de több idővel! A fesztiválozók jó arcok voltak. Szerintem sátrak között éjszaka óbégatni és Gábor Áron rézágyújáról énekelni kicsit bunkó dolog, de ez egy fesztivál, én nem mentem ki ordítozni (más igen). Felhangosítottam a zenét, az elnyomta. Mondjuk a mellettünk lévő sátorban az aznapi barátjával dugó csaj monoton nyikorgásával (elvileg nyögés) a fülhallgatóm sem tudott mit kezdeni.

Hazafelé a taxis azt mondta, hogy ne bántsam a szervezőket, mert ez volt az első fesztiváljuk. Ettől függetlenül a sátorhelyek és a hangosítás minősége igen szar volt. Mivel olcsó volt, nem mondom, hogy nem érte meg elmenni, de inkább fizettem volna egy-két ezressel többet a belépőért. Metalfestes pólót nem vettünk, mert pénteken még azt mondtam, hogy várjuk meg, hogy jó lesz-e, vasárnap meg már nem akartunk. Jövőre legyen annyira jó, hogy pólót is vegyünk utána!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6530 db komment.blog2010-05-17 20:35:49Megjelenítve: 2555
 
Örömhír: sikerült a nyelvvizsgám. Most csak szóbeli volt (írásbeli már régen megvan) és 85% lett. B2.
Fontosnak tartom még elmondani, hogy fekete zokni van rajtam.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6520 db komment.szozat2010-05-16 12:51:25Megjelenítve: 9847
 
-Csak a kukához jövök.
-Milyen belevaló vagy!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6510 db komment.szozat2010-05-03 07:14:13Megjelenítve: 10310
 
DPD futárszolgálat csomagkövetőjében (DELIStrack) a felhasználási feltételekben:

A DELIStrack -t és az abban tárolt adatokat tilos bármilyen célra felhasználni.

Még jó, hogy van!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6500 db komment.