idegesít2010-03-30 23:26:35Megjelenítve: 15784
 
Ez a T kiakasztó. Van pár telefonvonal, ezért rögvest kiemelt ügyfelek lettünk sajnos. Így már nem lehet csak úgy felhívni a gizikét az ügyfélszolgálaton, van ám nekünk személyes kapcsolattartónk, bizony.
A cél: egy telefonvonal megszünetetése.
Egy fél éve csak úgy kijött megmutatni magát ez a kapcsolattartó. Nosza előástam a névjegykártyáját és próbáltam hívni. Nem vette fel, gondoltam majd visszahív. A nap második felében ugyan ezt megismételtem, de semmi. Ez volt tegnap.
Ma sikerült reggel felhívnom. Mondta, hogy ő nem is a mi kapcsolattartónk, már másik osztályon dolgozik, de meg fogja mondani, hogy kit kell keresni. Egy óra múlva visszahív, mond egy nevet és egy telefonszámot. De jó, egyenesben vagyunk! - gondoltam. Felhívom a nőt, ő meg közli, hogy már decemberben létszámleépítették. Frissek az információk T-n belül, na.
Hát, akkor ez zsákutca. Elmentem hát a telekom.hu -ra, ott a kapcsolat linkre kattintva leltem is két telefonszámot. Hívtam én mindkettőt, de egyiket sem vették fel. Még automata sem. Előszedettem egy számlát, azon szerepel, hogy hívhatom a 1400 -t. Ezen a számon előfizető nem kapcsolható.
Végső elkeseredésemben próbáltam hívni valami lakossági ügyfélszolgálatot a 1412 -n, de azt sem vette fel az automata. Biztos az is kávézni ment.
...és még én szidtam az Externet ügyfélszolgálatát! Az legalább létezik.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6421 db komment.blog2010-03-29 22:50:05Megjelenítve: 2460
 
Jellemző, ahogy megszokom hogy szinte semmire sincs időm egyre kevésbé zavar. Régen minden nap órákba tellett, mire sikerült valahogyan elolvasnom a legfontosabb weboldalakat. Most meg ha van a gép előtt 15 szabad percem nem tudok vele mit kezdeni. Valahol a kettő között lenne jó azért.
Régen akkor ennyi sok szabad időm volt? Vagy lehet, hogy azok a weboldalak nem is voltak fontosak? Fontosak voltak azok, időm is volt. Csak most fel kellett állítni egy fontossági sorrendet. Remélem, megyszer megint eljutok oda, hogy legyen napi két órám olvasgatni, mert így néha úgy érzem, mint aki homokba dugta a fejét és lassan csírázik már.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6410 db komment.idegesít2010-03-24 21:13:52Megjelenítve: 16096
 
Van Székesfehérváron egy remek hagyomány, a bolondballagás. Ez az érettségi előtti utolsó pénteken van, amikor az összes végzős középiskolás kitódul mindenfélébe beöltözve kitódul a város fő terére. Ilyen volt például 2007-ben.
Látszik a képeken, hogy nem csak beöltözés volt, hanem mindenki jól be is kente a másikat tejszínhabbal, korommal, borotvahabbal. Na most ezt az iskolaigazgatók betiltották. A kezdeményező a Tóparti igazgatója volt, mert szerinte "Az utóbbi három-négy évben elfajult a helyzet a Városház téren. Néhány fiatalember hozta a tejszínhabot, borotvahabot, lisztet, s a lányokra szórták, fújták." Én azért hozzátenném, hogy a lányok is pont ezért mentek oda, de ők meg a fiúkat kenték össze. Legyek buzi? Vagy esetleg drága diribácsi, csak nem kimentél és összekenték a pofádat? A neveletlen kölykök, e! Tiltsuk be! ...ez az igazi tanári hozzáállás, igen. Az alkalmatlan tanárokat is erről lehet felismerni; amihez már öregek, nem értik, vagy csak nem tudják a helyén kezelni, azt be kell tiltani. Ment erről a levél a többi igazgatónak, de csak egy mondott ellent: Lovranits József. A többi mind bégetett, mint a jó birkák, csak a kolompot kellett rázni. Vagy talán ők is egyetértenek vele? Akkor még rosszabb. Végül is megfigyelve az oktatás színvonalát akár ez utóbbi sem lehetetlen, sőt! Azért a Fejér Megyei Hírlap cikkében hozzátették, hogy a bolondballagás napján a diákok persze kimehetnek, kérhetnek közterület használati engedélyt és bolondballaghatnak, de ez már nem olyan. Persze a halál unalmas és értelmetlen központi ballagás megmarad. Ez is a város főterén van, csak nincs értelme. Ha én most diák lennék, bojkottálnám ezt, adjanak igazolatlan órát! Mást úgysem tehetnek, csak szép vörösek lesznek és bégetnek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6404 db komment.idegesít2010-03-23 23:02:39Megjelenítve: 15937
 
Állok egy kereszteződésben a lámpánál, szeretnék balra kanyarodni. Még piros, beáll majdnem mellém valami fehér autó, jó magas alapjárati fordualtszámmal. Kiteszem a kezem, hogy bizony balra fogok menni és felveszem a szemkontaktot jelezvén, hogy de jó, hogy ideállt. A nő a kitett kezemet nem értette a szemkontakton meg látszólag megsértődött.
Sárgára kilőttem, kezemet lengetve bekanyarodtam, szerencsére nem próbált meg a kanyarban mellém jönni. Követett egyesben a következő lámpáig, beállt mögém. Én jobbra, kiegészítő zöld megvan, kéz ki, indulás. A nő is gázt ad mögöttem, majd egy hatalmas reccsenés. Hátranézek, de még jön a fehér autó. Megyek tovább, elkezd megelőzni. Itt azért kicsit "féltem". Sikerült neki a manőver, akkor látom, hogy a bal oldali tükre rendben van, de a jobb oldali eléggé furán behajlott.
A kanyarban a járda szélén vascsövek vannak, ezek összekötve lánccal. Tudod, hogy a gyalog ne fusson ki az útra. Ez meg nekikanyarodott a vasrúdnak. Honnan lett ennek jogsija?
http://blog.htmm.hu/link/?id=6390 db komment.blog2010-03-19 15:37:55Megjelenítve: 2693
 
Megfigyeltem a vonaton takarítókat.
Miután betolják a vonatot, jönnek, hogy kitakarítsák. Vagy legalább is olyat csináljanak a vonattal, amit ők a takarításnak hívnak.
Először jön egy megfigyelő, hogy biztonságos-e a terep. Furfangos ez a megfigyelő, egy tisztítószeres vödörrel szokta álcázni magát. De mégis könnyen lebukik az avatott szem előtt, mert a vödrében olyan tisztítószerek vannak, amit -a vonaton körülnézve- biztosan nem használt soha.
Utána jön a kukaürítő. Ezt a nagy szemeteszsákjáról lehet felismerni. Két üzemmódja van: agresszív módban minden kukát ürít, ha éppen ott ülsz, akkor inkább az öledbe fekszik, de a kukát ki kell ürítenie. Alapértelmezett üzemmódban azonban nem túl hatékony, mert ha utast lát, akkor ő is álcázza magát és csak keresztülsétál a kocsin.
Utána következik a legveszélyesebb az összes közül: a kosztoló. A partvisról lehet felismerni, amit maga előtt tol, úgy gyalogol végig a kocsin. A haladóbb már besöpör az ülések alá is, de azt csak úgy, hogy az ülés mellé tolt koszt otthagyja. Ezzel biztosítható, hogy a kocsi egyik vége retkesebb legyen, mint a másik. Sokkal brutálisabb verziója a kosztolónak a felmosóember. Három kocsinként öblíti a felmosórongyot, ezzel biztosítva egyenletes koszeloszlást az egész vonatban. A felmosójával olyan helyekre is eljuttatja a szennyeződéseket, ahol előtte tisztaság volt. Olyan mint a csiga: jellegzetes nyomot hagy maga után.
A sort az üléssöprő zárja. Már-már futólépésben érkezik és ha egy nagyobb szemetet lát az ülésen azt lesöpri a földre (felhívnám a figyelmet arra, hogy a kosztoló már nem jön vissza). A kisebb szemétre meg rá lehet ülni, azt nem kell lesöpörni.
Néha van még egy dolgozó, ő a WC-felderítő. Minden WC-be benyit, visszacsukja az ajtót és megy tovább. Néha az első felderítő csinálja ezt a munkát.
Persze nem lehet takarítani ellenőrzés nélkül, ezért a csoportvezető már egy hétre előre kitölti az ellenőrzőlapot biztos ami biztos alapon. Végül is jönni fognak, nem?
http://blog.htmm.hu/link/?id=6380 db komment.szozat2010-03-18 16:37:32Megjelenítve: 10278
 
-Mit jelent a 403-as hibakód?
-Hozzáférés megtagadva.
-Tőlem?
http://blog.htmm.hu/link/?id=6370 db komment.idegesít2010-03-10 13:41:27Megjelenítve: 16342
 
Na, valaki csendben megint innovált valamit. Most éppen a Magyar Rádió Hangtár volt az áldozat. Nem mondom, hogy zseniálisan jó felülete volt, de azért volt valami. Ha még nem használtad: ha tudtad az időpontot az összes műsor visszamenőleg elérhető volt. Ezt én a Rádiókabaré meghallgatására használtam csak, arra megfelelt.
Az, hogy ez a szolgáltatás van, az jogos. A műsorokat a Magyar Rádió készíti, ami meg ugye állami. Ebből szerintem joggal feltételezhetem, hogy ezeket a műsorokat én meghallgathatom bárhol, bármikor, ha már magyar állampolgár vagyok. Végül is azt a "kevés" adót nem jótékonysági adományként fizetem be.
A régi felület így nézett ki: http://real1.radio.hu/kossuth/
Működik, igaz ha eleget tekersz vissza nagyon szép 404-et ad vissza. Kultúrált megoldás, na! Az új felület persze sokkal jobb, a modemes világot idézi, ha nagyon erőltetem talán még egy kis Internet Explorer 4 életérzést is előcsalogat. Csak aztán anyukám rám szól, hogy "szépen beszélj kisfiam". Próbáld ki te is. Máshol is örülnek ennek az innovációnak. Hát köszönjük, de legalább nem kell, hogy lelkifurdalásunk legyen, mert kétlem, hogy ez a csoda társadalmi munkában jött volna létre.
Mi van, ha te mondjuk a szilveszteri Rádiókabarét akarod visszahalgatni? Van nekünk olyanunk, hogy Nemzeti Audiovizuális Archívum, bizony. Ott kereshető több tv műsora is. De ezek meg csak NAVA-pontokból érhetőek el. Szóval ha meg akarod nézni amit a pénzedből létrehoztak, akkor menj el egy NAVA-pontba. Azt megértem, hogy a retekklub és a pinakettes szabályozza, hogy ki és hogyan nézegetheti az archívumát, de ők nem is közszolgálatiak. De a közszolgálatiak műsorait ugyan hadd nézzem már akár hol! Vagy csak nekem vannak ilyen hülye igényeim?
http://blog.htmm.hu/link/?id=6360 db komment.blog2010-03-09 12:16:21Megjelenítve: 3114
 
Semmi lényeges nem történik, leszámítva, hogy beteg lettem. Ilyen hőemelkedés, láz csak egyszer, derékfájás, egy hét biztos táppénz. Hát, ez nem öröm és boldogság...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6350 db komment.