blog2009-12-30 22:41:12Megjelenítve: 2267
 
Azon gondolkoztam, hogy most én vajon mit is ünneplek. Keresztény nem vagyok, tehát Jézus születését semmiképpen sem. A szeretet ünnepe meg kommunista találmány, mint a Mikulás helyett a Télapó. Jézus születését ünneplik a keresztények, de leginkább a kereskedők. Pár hülye meg már azt szeretné, hogy ki se mondhassák, hogy mit ünnepelnek. Ünnepeljenek!
Itt a szilveszter is. Jól be lehet rúgni, de tulajdonképpen most azt ünneplejük, hogy megváltozik az évszám? Hát, végül is... Az évszám az emberiség áldozatos munkájának köszönhetően változik. Ha egész évben csak basztuk volna a rezet, akkor megint 2009 lenne? Nem? ...hogy magától lesz 2010? Akkor mit ünneplünk? Bizonyos körökben a tavasz ünneplését megértem, mert azt is ünneplik, hogy nem haltak meg a télen, és hát lássuk be, ez tényleg eléggé örömteli számukra. De nekem? Itt a viszgaidőszak közepe, egy integer meg egyel nagyobb értéket vesz fel. És?
Legalább a piagyártók ünnepelnek. Józan embert nem sokat látni. Előbb-utóbb páran megint felrobbantják magukat petárdával is. Ha részegek lesznek közben, legalább nem éreznek semmit, vagy nem is fognak rá emlékezni. Csak olyanok lesznek, mint Achmed.
De mi lesz az ünneplés után? Jézus felcseperedett, megölték a zsidók, az évszámot is mindenki megszokja. Marad sok családban a karácsonyi ajándék törlesztőrészlete és egy lekopaszodott fa.
...nem értem, minek örülünk.
(Szolgálati közlemény: ugyan úgy tekintek a buék-kívánásra, mint a karácsonyira. Köszönöm.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=6222 db komment.blog2009-12-23 12:10:47Megjelenítve: 2494
 
Idén karácsonykor is ugyan az érvényes, mint tavaly. Köszönöm.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6215 db komment.blog2009-12-21 19:02:20Megjelenítve: 3058
 
Bárcsak minden ilyen könnyedén elintéződne!
Egy cégről mindig akkor derül ki, hogy milyen is valójában, ha valami probléma adódik. A hibák kezelése viszont mindent elárul.
Az előző posthoz kapcsolódva: beszéltem a Kalóztanya üzletvezetőjével aki bocsánatot kért és egy bónusz pizzát ajánlott fel (Köszönöm, nagyon finom volt.). Ugyan az a futár hozta, aki csörgetett is. Megbeszéltük, elnézést kért. Ez így korrekt és remek, hogy van, aki így áll hozzá.
Hibakezelésből jeles! (...és így szimptikusabb a cég, mintha semmi sem történt volna.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=6200 db komment.idegesít2009-12-21 00:07:42Megjelenítve: 16291
 
Tegnap rendeltem pizzát. Kalóztanya pizzéria. Remek, mert gyorsak, meg a kaja is nagyon jó. De ilyen bunkó futárt én még nem láttam.
Már 22 óra is elmúlt, a pizzát még nem vártuk. Egyszer csak megszólal a telefonom. Ezzel a lendülettel csöndben is marad. Nézem, egy ismeretlen szám. Először azt gondoltam, hogy nem hívom vissza. Utána emiatt úgy gondoltam, hogy talán még is vissza kellene hívnom. Lüpi szerint a futár lehetett az, de ezt nem akartam elhinni, mert egy jó főnök ilyen mentalitású embert fel sem vesz. Visszahívom, próbálnék bemutatkozni, a szavamba vág:

-Futár vagyok, itt vagyok az utca végén, melyik a tizenötös ház?

Gondolom Futár Károlynak hívták, azért így mutatkozott be. Azt is feltételezem, hogy a telefonján már csak egy csörgetésnyi pénz volt. (Igaz ezeket még én sem hiszem el) Bár én ebben az esetben is a diszpécsert csörgettem volna, hívja az a megrendelőt, úgy még is normálisan veszi ki magát.
Ha pizzériám lenne örülnék, hogy ilyen a konkurenciám...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6192 db komment.blog2009-12-19 13:00:02Megjelenítve: 2762
 
Egyébként kettest kaptam kösziből. És ez remek! ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=6180 db komment.user2009-12-09 23:38:13Megjelenítve: 5383
 
Örömteli hír számomra, hogy másfélszeresére emelte a szolgáltató a netem sebességét. Erre a figyelmet egy, a számla mellé tett sárga papírra nyomtatott levélben hívják fel a figyelmet. Rikít, nem lehet nem észrevenni. Az első oldalon az árak, a második oldalon címlista, hogy melyik díjcsomag hol érhető el.
Az 1. oldal alján a következő szöveg olvasható:

"...díjcsomagjaink az árlista 2. oldalán feltüntetett területeken érhetőek el. Ennek megtekintéséhez kérjük FORDÍTSON!!!"

A kiemelés a papíron is így szerepel. Elképzelem a tisztelt usert, amint éppen nem találja az egy papírból álló levél második oldalát és ezért bőszen reklamál a szolgáltatónál. Ilyenkor nem lennék ISP...
http://blog.htmm.hu/link/?id=6173 db komment.idegesít2009-12-04 23:56:03Megjelenítve: 16675
 
Írsz egybeadandót, persze nem mentesz. Mikor már készen van, csak az előlapot kell megcsinálni, akkor a fáradtságtól vezérelve egyszercsak rákattintasz az X-re a jobb fölső sarokban, majd reflexből a discard gombra. Utána 3 másodperc merev nézés után idegesség. Faszom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6164 db komment.idegesít2009-12-01 20:28:59Megjelenítve: 16709
 
Eddig biciklizés közben a legtöbb problémát a buszsofőröket leszámítva a hülye picsák okozták Suzukiban. Lett egy rakat biciklis, még a mai szakadó esőben is volt jöttszembe, most már a Suzukisok elmúltak, figyelnek a biciklisekre is.
Öröm lenne, és boldogság, de nem. Most már újgazdagék is felfigyeltek a csóró biciklisekre, akiknek ugye mint tudjuk se jogsijuk és pénzük sincsen autóra. Ezért ők szándékosan leckéztetnek. Ma egy fekete Mercedeses nem adta meg az elsőbbséget és utána még nekiállt dudálni, mert gondolom útban voltam neki a magasabb rendű úton elsőbbségnemadás közben. Múlt héten meg egy elsőbbségnemadó Audis (LMP-101) közölte, hogy nem az a veszélyes, ha nem ad elsőbbséget, mert most sem mentem neki, hanem az, ha szándékosan rám húzza a kormányt - és ezt persze azonnal demonstrálta is.

Jó lenne, ha végre valaki rendbe tenné a faszkabátokat és nem csak arra lennének jók, hogy ha nyert a Volán akkor legyen kin röhögni, ha meg nem, akkor legyen kit baszogatni. Általános tendencia, hogy egyre többen szarnak az elsőbbségi szabályokra is. A piroson még kevesen mennek át, de láttam már olyat is, megunta a várakozást. Ha nincs szerencséje és rendőr van ott, akkor talán még azt is mondja neki, hogy "a kurva anyád". ezt mondjuk a saját szememmel láttam miközben és megálltam a rendőr jelzésére, derék autósunk meg nem. A rendőrpicsa meg csak ült tovább a fényhíd alatt és bután nézett. Legközelebb ha valaki figyelembe veszi a zsernyákot, azt fogják megbüntetni. Csak azért is.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6150 db komment.