pigtúra2009-10-29 23:13:48Megjelenítve: 14183
 
A cigányokat már tényleg nagyon hülyének nézik. Azt feltételezik róluk, hogy nem tudják megállapítani, hogy milyen fém az, amit éppen el akarnak lopni:

matrica

Ezt a matricát akkor hibázták el, mikor feltételezték, hogy a cigány tud olvasni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6062 db komment.blog2009-10-23 16:52:29Megjelenítve: 3031
 
Vége van ennek a hétnek is végre. Csütörtök estig 13 és fél órát bírtam egész héten aludni, ezért friss üde és pihent is voltam egyben. Azért írtam ilyen sok blogot is. Persze semmi említésre méltó nem történt, viszont azóta aludtam.
...és biztos vagyok benne, hogy ez mindenkit érdekelt! Jah, és még egy fontos információ: ma fekete zoknit vettem fel!
http://blog.htmm.hu/link/?id=6050 db komment.blog2009-10-14 21:30:11Megjelenítve: 3332
 
Kaptam egy feladatot: itt ez a laptop, molyt Vista van rajta, legyen inkább rajta XP! Legyen. Még a licensz is rendben va, a gyártó honlapjáról is elérhetőek az XP-hez való driverek, nosza rajta! Egyébként egy Acer Aspire 5738Z notebookról van szó.
Azt szeretem, hogy a tipusszámból nem derül ki elsőre, hogy mégis mi van benne. Van 4 féle VGA driver, 3 féle WLAN, 2 fajta kamera driver. Már ez 24 kombináció. Minden esetre modem driver csak egyféle van. A hang felment, lett HDA busz, azon ott figyel a modem. Driver telepít, de semmi. Kézzel megmutat, közli, hogy nem. A driver alapján valami LSI (volt Agere) cucc van benne, az Everest szerint Conexant, én meg nem tudom. Minden esetre se a Conexant, se az LSI driver nem jó. Kicsit belenyúltam, hogy elfogadja, de úgy sem megy. Jó pár órát eltöltöttem vele, mire hívtam a supportot. Elmondom, hogy mit akarok, bekérik a serialt, mondják, hogy Windows Vista Home Premium. Mondom, hogy már XP és a letölthető modem driver. De Vista, de XP... Itt a telefonos kisasszony végtelen ciklusba került. Közölte, hogy csak a vele szállított OS-re van működési garancia. Felhívtam a figyelmét, hogy ők biztosítanak a saját honlapjukon drivert, de szerinte ez csak jófejség a részükről, de nem kell működnie az ott lévő cuccoknak. Felvetettem, hogy ezzel az erővel a hajamra kenhetem az összes információt, amit ott írnak, de ez nem tetszett neki. Megint kezdett végtelen ciklusba kerülni. Megkértem, hogy akkor legalább a gyári szám alapján mondja meg, hogy pontosan mi van a gépben, de erre nem volt hajlandó (nem tudta?). Elmondta, amit úgy is tudok, de ami érdekelt volna, azt nem. A végén mondta, hogy használjam inkább a Google-t!
Ez aztán a terméktámogatás! ...használjam a Google-t. Meg is jegyeztem ezt neki, majd elköszöntem, ennek semmi értelme. A modem továbbra sem megy (nem, mintha annyira kellene, de azért mégis).
Már csak egy feladatom maradt: a kinézett Acer projektorok helyett kell valami mást keresnem, mert kizárt dolog, hogy bármit is megvegyek egy olyan cégtől, akik így állnak hozzá az ügyfélhez. Ennél még a kedvenc pékségem is jobb supportot biztosít például a vajas kiflire is. Soha többet Acer-t.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6040 db komment.pigtúra2009-10-12 22:54:01Megjelenítve: 15215
 
Tudtad, hogy American Express hitelkártyával minden váratlan helyzetet megoldhatsz? Mert én nem...

bankautomata

bankautomata

Tehát Amex hitelkártyával akár a Windows tűzfal korlátozásait is feloldhatod például egy OTP automatán! (Hitelkártyának úgy sem kell.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=6031 db komment.szozat2009-10-11 20:56:29Megjelenítve: 11431
 
Ma volt ilyen kitelepülős rendezvény, aminek az volt a lényege, hogy gyere a könyvtárba, mert az jó. Ülök a gép mögött, egyszercsak odalép egy cigány:

-Itt mit lehet kapni?
(Figyeljétek, már rögtön kapni. A kis tetves megszokta, hogy mindent az ölébe tesznek. Segély helyett egyszer kaphatna halálbüntetést is...)
-Itt semmit nem lehet kapni, a könyvtárba lehet beiratkozni.
-A könyvtárba? És ott mit lehet kapni?
-Kapni? Azt semmit. De könyvet lehet kölcsönözni.
-Könyvet...? - révedt a távolba.

Nem tudja, hogy mi az, hogy könyvtár. Az sem, hogy mi az, hogy könyv. Ez utóbbit nem próbáltam neki úgy definiálni, hogy "olyan papírköteg, amiben betűk vannak", mert akkor megkérdezi, hogy mi az a betű. Közben elsomfordált, én meg figyelhettem, hogy mit akar ellopni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=6021 db komment.idegesít2009-10-08 22:37:01Megjelenítve: 16921
 
Most már kéne valami olyasmit is írni, ami nem az idegesít ketegóriába tartozik...

Jött egy Facebook meghívó. Az egyik GTK-s tanártól. Azt sem tudja ki vagyok, azt sem tudta, melyik órájára járok, azt sem tudta, egyáltalán kell-e jegyet adnia a saját tárgyára. De benne vagyok a címjegyzékében, mert elküldtem neki a beadandót. Komolyan, mintha valami 14 éves kis picsa lenne. Csak ez 50 éves. És ismerősöket gyűjt ahelyett, hogy figyelné, mikor van órája (és erre figyelmeztetné a kollégáit is).
http://blog.htmm.hu/link/?id=6011 db komment.idegesít2009-10-06 22:48:39Megjelenítve: 17063
 
Nem volt ma este túl jó kedvem, kikapott a Volán. Battyogtunk hazafelé, a járdán szemben egy nindzsa (kivilágítatlan biciklis). Hát mondom se lámpa, meg járda is, én félre nem állok. El lehet ütni, ha nem tetszik. Ezzel Lüpi is egyetértett, megálltunk. Nindzsa jön:
-Duda, duda, duda, DUDA, DUDA...!
-Járda, járda, járda!
"Elment" mellettünk. Egészen pontosan Lüpit koccantotta meg a kormányvéggel.
-Állj meg, a kurva anyád! - persze ekkorra már futottam utána, ez meg vagy 5 méterrel előttem. Na erre megállt. Ordítozás azonnal, először is hogy mertem neki ilyet mondani, másodszor ő szólt, hogy jön. Köcsög gyalogos, miért nem álltál félre, nekem sokkal nagyobb a mozgási energiám. Hűha. Gyorsan elmondtuk, hogy éljen, mi meg tudunk szabályosan biciklizni. A válasz körül-belül ennyi volt:
-És?
Jeleztem, hogy akkor hívom a Fakabát Rt-t. Már a 107 kapcsolt, de a telefon a kezemben, ordítoztunk. Indult volna el, megfogtam a nyergét, majdnem lerepült a biciklijéről. Ekkor kezdett komolyan venni. Közben Lüpi bemutatót tartott vitarendezésből. Valamikor közben elment mellettünk egy rendőrautó. Nem tűnt fel nekik, hogy van három ordítozó ember, ezek közül kettő egymást lökdösi és egy nő áll be néha közéjük. Elmentek. Igen, ennyit érnek. Közben élt ugye a vonal a 107 -tel, de nem lehetett velük beszélni. Megszakadt a vonal, nem hívtak vissza. Pedig a telefonom jól összeszedi az ilyen zajokat.
Lüpi kicsit lenyugtatott meg kiosztotta a faszt. Elengedte. Az úton indult tovább, lámpája nem volt. Remélem, elüti valami figyelmetlen fehér furgonos.

Igen nem tisztelt járdán bicikliző! Innentől kezdve ha jössz a járdán, meg foglak állítani. Ha kérésre megállsz, akkor szépen elmondom, hogy miért tettem ezt. Ha nem akarsz megállni, akkor el kell ütnöd. De ha nem sérülök meg nagyon, nem ígérek semmit (ez a barom is majd' egy fejjel magasabb volt nálam, meg kigyúrtabb is). Legyen annyi eszed, ne legyél sötét, közlekedj ügyesen! ...és akkor büszke leszek rád :)
http://blog.htmm.hu/link/?id=6003 db komment.idegesít2009-10-05 16:25:08Megjelenítve: 17055
 
Ha írsz egy SMS-t, akkor arra ne várj gyors választ. Ha csipog a telefonom sem mindig nézem meg azonnal, de naponta legalább egyszer igen.
Ha hívsz és kinyomom, az azt jelenti, hogy most nem tudok telefonálni. Akkor sem, ha nagyon fontos. Ha többször hívsz, attól csak ideges leszek. Ha már tudok telefonálni, akkor visszahívlak.
Ha ki sem nyomom, akkor vagy még kinyomni sem tudom, mert mondjuk vezetek, vagy vizsgázom, stb (vagy szarni mentem telefon nélkül).
Ha sokat csörgetsz. akkor lehet, hogy megpróbálok reagálni rá hamarabb, de akkor legyen tényleg nagyon fontos. Ha nem az, akkor csak kevésbé fogok segíteni, meg ideges leszek. Persze legközelebb akkor sem fog érdekelni, hogy sokat csörgetsz, ha tényleg fontos lenne. Majd reagálok rá, ha ráérek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5994 db komment.idegesít2009-10-04 13:29:24Megjelenítve: 17030
 
Miért van, hogy a szeretett GTK tanárai nem jönnek be a legtöbb órájukra? Most is lett volna menedzsment alapismeretek nevű überfontos tárgy két kreditért. Kötelezően választható, meg minden. Ennek örömére a (biztos) nagyon tisztelt tanár úr baszott bejönni. Még egy alkalom lesz ebből a csodából. Akkor csak ezért kell Szegedre mennem. És ha akkor sem jön be őkelme?
Miért van, hogy ezek a dolgok csak erről a karról fordulnak elő?
http://blog.htmm.hu/link/?id=5980 db komment.