blog2009-09-29 14:11:31Megjelenítve: 2590
 
Válaszolt a MÁV a levelemre. A lényege, hogy mivel a kalauzok nem látták (nahát), ezért meg sem történt.

A vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló munkatársainkat meghallgattuk az Ön által leírt esettel kapcsolatban. Elmondták, hogy Ferihegy megállóhelyen két kerékpáros utast láttak leszállni, akik a biztonsági sávtól el is távolodtak, a kerékpárszállító kocsi ajtaját pedig bezáródni látták, anélkül, hogy bármelyikük a központilag zárta volna az ajtókat. Ebből feltételezték, hogy a leszállás befejeződött, és a vonatot elmenesztették. Munkatársaink egybehangzóan kijelentették, hogy a biztonsági sávon belül már senki nem állt a menesztés pillanatában. Az egyik munkatársunk konkrétan emlékezett Önre, amikor beszámolt arról, hogy utasok maradtak fönt a vonaton. Cegléd állomáson a jegyvizsgáló felhívta a személyszállítási menetirányítót, aki a 6201-es számú vonatot javasolta az utasok visszautazására. Jegyvizsgáló munkatársunknak minden esetben egyeztetnie kell a menetirányítóval. A menetirányítónak valamennyi, adott térségben közlekedő vonatról tudomása van, míg a jegyvizsgálóiak nincs ilyen információ a birtokában. A visszautazást segítette az is, hogy a menetirányító telefonon értesítette a 6201-es számú vonat jegyvizsgálóit arról, hogy Ceglédtől a fennmaradt kerékpárosok utazása várható, így jegyet nem kértek tőlük és az utazásukat is felügyelni tudták.

Nem nagyon számítottam másra. De legalább behívták őket megkérdezni és ez nyomot hagyhat bennük. Talán...hátha.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5970 db komment.blog2009-09-23 21:06:36Megjelenítve: 2764
 
Na most meglepődtem. A tegnapi postomban említett második trollt sikerült felhívnom. Több, mint 17 percet beszéltünk, lehet vele értelmesen is ilyet tenni. Az SMS-ért elnézést kért, megbeszéltük, hogy nem az autó eredendően rossz, hanem az, hogy nem jól használják, meséltem kicsit a Critical Massról, kerékpárutakról, stb.
Abban maradtunk, hogy elmegyünk együtt a városban biciklizni egyet és megbeszéljük, hogyan gondolkodunk erről. Megígérte, hogy visszahív és találunk hamarosan egy időpontot, amikor nem dolgozik. Úgy legyen!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5960 db komment.idegesít2009-09-22 21:53:08Megjelenítve: 16358
 
A mai Hírlapban az SMS rovat "A kerékpárnak az úton a helye!" címmel jelent meg. Ezt írtam még tegnap az egyébként egészen jól sikerült kerékpáros cikkükre reagálva:

Az a baj a fehérvári kerékpárutakkal, hogy céljuk sokszor nem a biztonságos kerékpáros közlekedés lehetőségének megteremtése, hanem a biciklisek elrejtése az autósok elől. A meglévő utak jelentős része a járdán van kijelölve (és ráadásul hibásan kitáblázva). Ez veszélyes és a járdázás rossz szokását erősíti. A kerékpár jármű, az úton a helye!

Jött két válasz SMS. Ez első a +36-30-47X-15-00 számról jött:

A kerékpárutakat a hozzád hasonló iskolába nem járt tudatlan b

Utána meg egy hibaüzenet, hogy szövegrész hiányzik. Kár, pedig furdalt a kíváncsiság azzal a b-betűs jelzős szerkezettel kapcsolatban. Felhívtam. Első körben azt mondta, hogy ő oktató és egy 18 méteres járművel jár és annak a fara néha csak úgy kicsap. Mondtam neki, hogy ha én egy kanyarban biciklivel spontán pofára esek, vagy autóval csak úgy nekimegyek az oszlopnak akkor talán én nem tudok vezetni. Erről aztán nem kívánt vitát nyitni. Szóba kerültek a bringautak, elmeséltem neki, hogy mikor nem kötelező használni a bringautat. Volt, amit kétszer is kellett mondanom, mert éppen vezetett és nem hallotta a zajtól a hangomat. Persze erről sem akart vitát nyitni. Utána mondta, hogy le kell tennie, mert éppen utasokat vesz fel és így nem tud beszélni. Végezetül még megtudtam, hogy helyi járatos buszt vezet. Na ná, hogy az Alba Volánnál! Persze akár hogyan is firtattam, nem mondta meg azt a b betűs szót, ami miatt felhívtam. Nem emlékezett szegény az SMS-re, amit írt.

Jött aztán még egy SMS, már Critical Mass után, a +36-30-34X-11-53-ról:

Anyadnak van az uton a helye.Az én kislanyomat az uton sodortak el.Neked is ez kell? BRANDO

Igen, így írta, hol ékezettel, hol nélkülük, központozás nélkül. A saját neve persze csupa nagy betű. Gondoltam visszahívom és tájékoztatom, hogy édesanyámnak járművezetés közben valóban az úton a helye (egyébként ő is élvezte a CM-t) és képzelje, már engem is sodortak el. De azért mert elütnek egy gyalogost még nem tiltjuk be a zebrákat. Sajnos nem tudtam neki elmondani, mert bár én kétszer hívtam, egyszer sem merte felvenni. De küldött még SMS-t:

SMS-T!

...és még mindig nem vette fel a telefont. De írt ám nekem megint, ügyes troll módjára:

Mi van,ennyi a valasz?SMS

Gondoltam ma nem etetem meg, ezért hagytam is, de nagyon éhes volt:

Mi van,nem tudsz irni ma?

De, írni ma is tudok. De inkább felhívom holnap egy 21-es körzetbe tartozó számról, hadd örüljön. De anyukám is felajánlotta erre a célra a telefonját... Vajon fel mer venni egy számára idegen számról indított hívást?

Minden esetre elég idegesítőek ezek. Még az sem zavarna, hogy ilyen primitívek, de az, hogy csak SMS-ben nagyfiúk, azért nagyon durva. Biztos meghallaná anyuci, ahogy káromkodnak és még a végén rájuk szólna. Vagy szimplán csak ilyen gerinctelen tahók.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5953 db komment.blog2009-09-21 20:47:51Megjelenítve: 2904
 
Van egy ilyen kérdőív:
www.szekesfehervar.hu
Töltsd ki akkor is, ha nem vagy fehérvári főleg akkor, ha közlekedés közben nincs ki a négy kereked járműügyileg. A kérdőív elég suta, de végre talán elindult valami!

Már többször írtam a kedvenc bringautamról. Most felhívtam az illetékeseket, mert azóta sem válaszoltak a levélre. Tartottak garanciális bejárást és szerintük is hibás az út. Most azon meccselnek, hogy ki fizesse a javítást, de még tél előtt szeretnék megcsinálni. Hajrá-hajrá!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5940 db komment.idegesít2009-09-19 10:16:28Megjelenítve: 16172
 
Tegnap meccs után nem kicsit volt furcsa, hogy már a parkolóban áll a sor. Utána a Raktár utca is végig be volt dugulva, ez több száz métert jelent. Főleg azért volt furcsa, mert mire felszerszámozzuk a lovakat már alig szokott sor lenni. De most már sokan a motort is leállították, annyira nem haladt. Persze nem azért mentünk biciklivel, hogy ezt kivárjuk. Rövidesen meg is láttuk a torlódás okát: rendőri forgalomirányítás. Éljen, múltkor is majdnem baleset lett. Próbáljuk értelmezni, amit a rendőr mutogat, úgy mozog, mint egy robot, de jobb mint a múltkor. Igaz egy autós belement a pirosba (a lámpa volt ugye a rendőr), de az ott lévő rendőrök ezt leszarták. Végül is, minden szabálysértést leszarnak. Persze ennek hangot adtunk, mert azért mi nem ilyen közlekedést szeretnénk: "Én azért most igazoltatnám.", "Akkor legközelebb én is átmegyek a piroson!". De nem ért agyat. Mikor sikerült zöldet adniuk, akkor még mondtam nekik, hogyha elég ügyesek, még balesetet is okozhatnak. Ezért csúnyán néztek rám, pedig a múltkor is majdnem sikerült nekik ezt megtenni (konkrétan ha követjük az utasítást akkor három autó megy egymásnak ott, ahol közben úgy 50 gyalogos van). Terjengett a levegőben a szakértelmük szaga, égett agyszagot éreztem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5930 db komment.idegesít2009-09-15 21:33:11Megjelenítve: 16349
 
Ugye felmondtam az Externettel a szerződést. Maradt vagy 8000 pénz túlfizetés, ezt megígérték, hogy visszakapom. A felmondó levélben kaptak egy bankszámlát és egy címet, hogy úgy küldik vissza, ahogy akarják.
Meg is jött a számlázási értesítő egy negatív összegű számláról, aminek a fizetési határideje 08. 24. volt. Persze ők nem tartották be.
Ma felhívtam őket, erre közölte az üszi, hogy augusztusban, meg szeptemberben is elfelejtették visszautalni, de azonnal intézkedik.
Gondolom nem büntetőkamattal növelt összeget fogják visszaküldeni. Még gondolkodom, hogy a késedelmes fizetésért nekiálljak-e reklamálni. Csak 100 forintról van szó, de nem az a lényeg: ez vicces.
Az más kérdés, hogy a Megafone sem működik már egy ideje rendesen. Bejelentettem már egy hete kb, de még semmi. Ma megint megtettem egyúttal. Arról is intézkedik az üszi elvileg. Várom a fejleményeket.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5923 db komment.szozat2009-09-09 22:04:25Megjelenítve: 11230
 
Telefonos support...:
-.../etc/init.d/firewall
-Mi, fehér Hold?
http://blog.htmm.hu/link/?id=5912 db komment.idegesít2009-09-06 13:11:15Megjelenítve: 16900
 
Még aki nem Internetezik az is találkozhat a jogvédők hisztijével, hogy mivel ellopják az ő szent szellemük termékeit, ezért éhen fognak halni vagy ezt elkerülendő meg kell enniük a saját gyereküket is (vagy egyel kevesebb Ferrarijuk lesz).
Én alapvetően lusta vagyok. Lusta vagyok letölteni is, ha ma este kitalálom, hogy meg akarok nézni valamit akkor egyszerűbb egy korsó sör áráért kivenni a videotékából mint levadászni valahonnan, letölteni, visszaseedelni (mert úgy illik), esetleg feliratot keresni hozzá. Ettől persze a jogvédők is kussban maradnának, mert a videotékákat is lehúzzák rendesen.
De ha az ember el is megy, fizetne is a kölcsönzésért, akkor sem tudok. Elmondom, mit szeretnék -mindezt a város legnagyobb tékájában-, mondjá, hogy van, de nem tudják, hogy az automatában vagy a polcon van-e. Megtalálják a polcon, de a 3 lemezből az egyik hiányzik. Nem tudják, hogy hol van.
Eredmény? Az lett. Nem csak azt a 3 lemezt, hanem a következő 21-et már beletettem a torrent kliensbe (egy torrentfileban vannak...). Ez mondjuk már rengeteg adat, de nem baj. Majd rendelek matricaadó nélküli DVD-ket. hogy ezzel a sok cuccal tudjak mit kezdeni. ...a jogvédők meg már remélem azon gondolkoznak, hány napot bír ki az ember étel nélkül.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5904 db komment.idegesít2009-09-02 19:12:42Megjelenítve: 17021
 
Kb két napja történt: jövök hazafelé, előttem bácsi biciklin. Nagyon durván foglalta a sávot, de az nem baj. Örültem neki, hogy egyre többen tekerünk és talán kicsit kevesebben a járdán. Beérem a bácsit, jelzek, húzódok befelé, hogy akkor most körberajzolás következik. Erre minden előjel -és hátranézés- nélkül megindul balra. Fékezés, ennek a hangjára hátranéz. Gondoltam jó, akkor ezt is letudtuk. De ő nem. Kicsit várt, hátha mégis melléérek és akkor nekem jöhet, de megint fékeztem, ő meg indult balra.

-Elnézést, legközelebb legyen szíves jelezni...
-Mi az isten, még jó, hogy le nem baszol.
-Nem, de azért jelezni kellett volna.
-Háde'... - hőbörgött. De olyan stílusban, hogy ő öreg, én meg még nem, ezért ő az okos, én meg a hülye.
-Hát, ha autó lettem volna, akkor ez most fájt volna.

Hőbörgött még valamit, miközben a zebrán keresztül felment a járdára. Az autósoktól meg majd megint hallgathatjuk, hogy a hülye biciklisek össze-vissza cikáznak. Pedig ha a hülye biciklisek nem is, de ez a hülye biciklis mindenképpen.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5892 db komment.