szozat2009-08-31 22:22:41Megjelenítve: 10968
 
A: Hú, pont aznap lesz a koncert, mikor hazajövök az iskolából.
B: Az rosszabb, mikor döntened kell, hogy iskola vagy koncert.
C: Szerintem az rosszabb, ha döntened kell, hogy esküvő, vagy koncert.
B: Hát, attól függ, kinek az esküvője.
C: A sajátod.

(Én voltam a B versenyző.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=5882 db komment.change(b)log2009-08-27 21:39:17Megjelenítve: 6150
 
A bolg mától a http://blog.htmm.hu/ címen is elérhető (persze marad a http://htmmblog.enba.hu is).
http://blog.htmm.hu/link/?id=5870 db komment.szozat2009-08-26 21:35:54Megjelenítve: 10984
 
Jött egy hírlevél (spam) az aktivsport.hu -ról. Tudták a nevemet, meg minden, ezért gondoltam megnézem, bár nem emlékszem, hogy regisztráltam volna, de ez nem jelent ugye semmit.
Persze a jelszavamat sem tudtam, ezért elküldettem magamnak. A weboldal meg ezt mondta utána:

E-mail címét sikeresen kipostáztuk a megadott címre.

Köszi. De amúgy a jelszó jött meg.
Közben beléptem és jéé, tényleg rendeltem régen tőlük. Jóvan...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5860 db komment.idegesít2009-08-26 21:33:59Megjelenítve: 16178
 
Nah, a MÁV-os levelet meg elszúrtam. Nem vezérlőkocsi volt és nem a vonat elején, hanem a végén. Ezek a visszaúton voltak. Helyesbítés ment.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5850 db komment.blog2009-08-25 23:19:58Megjelenítve: 3491
 
Ma levélírós napom volt. Tegnap egy kedves buszsofőr úgy gondolta, hogy egyszerűbb lenne rajtam keresztül beállni a megállóba. Ezen felbuzdulva megkérdeztem a Volánt, hogy a sofőr szándékosan csinálta vagy ennyire hülye. A levelet nem prezentálom, mert elhagytam (igen, user error).
Írtam a MÁV-nak is. Azt de.

Tisztelt MÁV-Start Zrt!

2009. augusztus 16-án utaztunk Székesfehérvártól Szolnokig a 16906 számú, Tapolcától Nyíregyházáig közlekedő gyorsvonaton. A kerékpárjainkat is vittük magunkkal, azért is választottuk ezt a vonatot, mert az Elvira információi szerint "Kerékpár az arra alkalmas kocsiban elhelyezhető". A mozdony után, a vezérlőkocsin valóban kint volt a kerékpár piktogram, de a kocsi nem igazán volt alkalmas kerékpár szállításra a kialakítása miatt. A felirat szerint maximum 4 kerékpár szállítható (akkor miért jelöli a menetrend?), de körülbelül 15 bicikli volt már a vonaton. A kerékpárosok nagy része éppen ezért a kocsi másik végében ült, kivéve egy hat tagú családot, nekik éppen jutott még hely a biciklik mellett.
Amikor valaki próbált leszállni, segítettem a lerakodásban, mert a vonatunk már Székesfehérvárról is 26 perc késéssel indult. A család Ferihegyen szeretett volna leszállni. A szülők leszálltak, vitték magukkal a kerékpárokat is és a legidősebb gyerek (körülbelül 17 éves lehetett) adogatta volna a többit le nekik. Az elsőt adta éppen le, az anyuka a földön már fogta a biciklit, a gyerek még a vonaton tartotta mikor a vonat elindult. Mindenki kiabált, hogy "Állj, állítsák meg!", de a vonat elindult. Mire odaértem a legközelebbi vészfékhez, addigra már mindegy volt, az ajtók becsapódtak, nem húztam meg, mert a balesetveszélyt már nem csökkenti, csak további késést eredményezett volna. A vonaton a négy gyerek maradt fent, ketten közülük 14 éven aluliak.
Elmentem megkeresni a jegyvizsgálókat. A vonat első részénél találkoztam velük. Ketten voltak, együtt. Mikor mondtam nekik, hogy mi történt elmondták, hogy ők nem láttak semmit, de megígérték, hogy utánanéznek. Visszamentem a helyemre, ekkor már a gyerekek melletti üléseken ültünk. Körülbelül 5 perc múlva érkezett meg az egyik jegyvizsgáló, akkor kérdezte a gyerekektől, hogy ők maradtak-e fent és elmúltak-e 18 évesek. Ekkor kezelte a jegyünket is. Tájékoztatta a fent maradt utasokat, hogy legközelebb Cegléden tudnak majd leszállni és egy személyvonattal visszautazni Ferihegyre. Megkérdeztem tőle, hogy nem kapnak-e jegyet a gyerekek, mondta, hogy de, természetesen. Nem sokára azt javasolta, hogy inkább Cegléden vegyék majd meg a jegyüket, mert akkor olcsóbb. Megkérdeztem, hogy miért is kell fizetniük, ha a MÁV-Start hibájából maradtak fent a vonaton (és kerültek életveszélyes helyzetbe). A kérdésemen a jegyvizsgáló meglepődött, és mondta, hogy "Mindjárt". Telefonált az irányítónak, megbeszélte, hogy mehetnek vissza, nem kell jegyet venniük.

Az ügy több kérdést felvet: A legfontosabb: hogyan menesztették a vonatot úgy, hogy nem vették észre (mind a ketten a vonat első részében tartózkodtak, együtt), hogy arról még szállnak le az utasok? Véleményem szerint ez a legsúlyosabb mulasztás, mert ez az eset könnyen halálos kimenetelűvé is válhatott volna.
A jegyvizsgáló miért nem szervezte meg magától a fent maradt fiatal- és kiskorú utasok visszajutását? Miért csak a felszólításomra akart nekik jegyet adni és miért pénzért? (Ő nem vitatta, hogy rosszul menesztették a vonatot)
Miért nincsen vészfék az ajtóknál? Ott lenne a legnagyobb szükség rá!

Kérem vizsgálják ki az ügyet és annak eredményéről tájékoztassanak!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5840 db komment.idegesít2009-08-17 21:19:34Megjelenítve: 16332
 
Tegnap utaztunk vonattal tobb, mint 200 km-t. Ez nem meglepo, elofordult mar tobbszor is. Hoztuk a bringakat is magunkkal. A Fehervarrol 17:26-kor indulo balatoni vonattal jottunk Szolnokig. A menetrend szerint ez a vonat kerekparszallitasra lakalmas, igaz a megfelelo kocsiban ki volt irva, hogy max 4 db. Volt azert ott majdnem 20 is. A vonat a menetrend szerint indult csak 17:26-kor, igazabol volt ez 17:52 is. A bringasok nagy resze Budapest kornyeken leszallt. Ezt akarta tenni egy csalad is Ferihegyen. A szulok leugraltak a bringajukkal, a legnagyobb meg adogatta le. Gyerek fogja a bringat a vonaton, szulo fogja a foldon, a vonat meg elindul. Kiabal mindenki, hogz allj, de mire odaerek a veszfekhez a hulye halbiban, addigra mindegy, nem huztam meg. 4 gyerek maradt fenn bringastul, ket 14 even aluli, egy 14 eves forma kiscsaj, meg egy 17 koruli. Ulnek, neznek ki a fejukbol. En megkerestem a jegyvizsgalokat, mondtam nekik, hogy mi tortent. Mind a ketten a vonat elejeben voltak. Kb 5 perc mulva odaertek a bringavagonba. Konstataltak, hogy tenyleg. Mondta nekik, hogy hat majd Cegleden valami masik vonattal visszamehetnek Ferihegyre. Erre megkerdeztem, hogy nem kapnak-e jegyet. A kalauz mondta, hogy de, mindjart. En persze ingyenjegyre gondoltam, ha mar ket (de inkabb harom) MAV alaklmazott hibajabol tortent ez a kicsit sem eletveszelyes dolog. A kalauz elkezdte nyomkodni a szamitogepet, mondott egy szemelyvonatot, amire majd fel tudnak szallni. Azt mondta, hogy inkabb vegyenek a penztarban jegyet, mert ugy olcsobb. Visszakerdeztem, hogy most tenyleg fizetniuk kell-e a jegyert. A kalauz meglepodott, hogy ezzel valami bajom van es telefonalni kezdett. Beszelt az iranyitoval, lett hamarabb vonata a 4 gyereknek es fizetniuk sem kell erte. Vegre. Persze addigra ok sem mosolyogtak mar annyira, rajottek, hogy mi tortent. En megigertem a kalauzoknak, hogy irasban panaszt fogok ellenuk tenni, ez a jovo het elejen meg is lesz, a levelet es a valaszt is felteszem majd (meg a mavfigyelore is).
Remek azert, ha nem szolok, eszre sem veszik, mit csinaltak. Azert volt ket kalauz a vonaton, hogy egyutt biztonsagosan tudjak meneszteni a vonatot, nem azert, hogy a vonat elejeben egyutt legyenek. Utana meg o akart majdnem jegyet eladni, amibol jutalekot kap. A fentmaradt utasok nem mertek volna reklamalni, ultek volna csak tanacstalanul. Meg sem koszontek, hogy odamentem, de azert latszott rajtuk, hogy jobb igy nekik. Mondjuk ebben a helyzetben nem baj, hogy ez nem jutott eszukbe. A kalauzokat meg remelem kirugjak. (Bocs, hogy ilyen ektelen a post, de PDArol irom)
http://blog.htmm.hu/link/?id=5832 db komment.blog2009-08-16 00:43:54Megjelenítve: 3252
 
Megkóstoltuk a vodkás dinnyét. Ez úgy készül, hogy meglékeled a dinnyét és a lékbe vodkát öntesz. Mikor a dinnye már megitta, akkor adsz neki még egyszer. Ha nem szomjas, akkor fecskendővel és tűvel lehet ezen segíteni. Mikor már majd' egy üveg vodka a dinnyében van, akkor jó. Pontosabban akkor fogyasztandó.
Kurva szar. Soha ne akard kipróbálni. A dinnye íze eltűnik, a vodkáé is, csak valami keserű lötty marad, meg itt-ott rágós. Úgy finom, ha megiszod a vodkát és máskor megeszed a dinnyét. Persze ha ezt vodkás dinnyének hívod így, akkor már akár beszélhetsz tarhonyás derelyéről, vagy húsleveses vaníliás kifliről is. De vodkás dinnyét nem kérsz.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5822 db komment.blog2009-08-11 21:59:47Megjelenítve: 3195
 
Volt egy gép, amiben RAMot kellett bővíteni. Megnéztem, 4 foglalat van, abból kettő szabad és SD-t vár. Tehát akkor veszünk bele ilyet. De hol én nem voltam itthon, hol a tulaj, ezért húzódott. A múlt hét végén csak megrendeltem többek között ebbe a gépbe a DDR RAMot. De erre csak akkor jöttem rá, mikor már át kellett volna venni. Nem haragudtak, hoznak majd SD-t, köszönik a vásárlást.
Kellett ebbe a gépbe egy HDD is, azt kivittem. Közben feltűnt, hogy miért van két memória foglalat fölé írva, hogy DDR1 és DDR2, főleg, hogy ott van a két szabad SD foglalat.
Óbazmeg', tévedtem, de jól. DDR kellene bele, de akkor az SD-t mégsem kéne megvenni. A bolt viszont nem veszi fel a telefont, fél óra múlva zárnak. Rekordidőt jöttem Pákozdtól a Távirdáig, a boltban meg mondták, hogy nem baj, hogy nem kell beszerezni az SD-t, mert nehéz lett volna.
A Demikósok jól bírják még az én hülyeségemet is. Köszi.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5811 db komment.blog2009-08-04 22:30:01Megjelenítve: 3404
 
Miután sikerült megszereznem a fehérvári fejlesztések terveit (itt) felmerült, hogy közösen kellene megírnunk a véleményünket az önkormányzat felé.
Ennek egy hónapja. De mostmár csináljuk meg!
Szerintem például a jövő hét szerda (aug. 12.) jó lenne, munka után olyan 16-17 óra felé találkozhatnánk.
Nektek jó? (Fly a hely felajánlás még áll?)

Rajtunk múlik, hogy jobb legyen nekünk, tegyük meg az első igazi lépést!

Kommenteket most ha lehet ne (csak) ide, hanem inkább az ide vonatkozó criticalmass blogbejegyzésbe írjatok!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5800 db komment.blog2009-08-03 21:58:55Megjelenítve: 3354
 
Még a múlt héten történt: nem találtam elegendőnek az ebédemet, így gondoltam megnézem a közeli szendvicsest, azt mondták róla, hogy jó. Ez már a második próbálkozásom volt a héten, mert hétfőn ki volt írva, hogy pont ma nem. De most igen. Nézem az ajtón a fényképes "étlapot" (étajtót), tényleg szépek. Beinvitálnak, nézegetem tovább a választékot. A hölgy (gondolom a tulaj lehetett) mondta, hogy ne nagyon válogassak, mert csak hamburger és melegszendvics van. Bár én sima szendvicsre pályáztam volna, de sebaj, legyen hamburger. Bemegyek (ez kb 3 méter megtétele volt gyalog), közli bent a csaj, hogy választhatok a melegszendvics közül. Megkérdezem, hogy milyen van, mondja, hogy van krémes (mikor visszakérdeztem, hogy milyen krémes, megtudtam, hogy "hát ilyen krémes"), meg van sonkás. De szerinte válasszam a sonkásat, mert az a finomabb meg krémes úgysincs.
Ez marha gyorsan elkészült és bazi nagy is volt (3 kg-s kenyérből volt a középső szelet). Megkérdezte, hogy becsomagolja-e, de utána megállapodtunk, hogy ekkorát úgysem tud normálisan becsomagolni. Leültem vele az asztalhoz, aztán rájöttem, hogy hát nem ártana kettévágni, mert ekkorát egyben enni sem lehet normálisan. Jaj, tényleg, elvágta. A harmada megmaradt, azt már be lehetett normálisan csomagolni. Közben panaszkodott a tulaj, hogy előző nap minden rárohadt, ma meg elvittek mindent. Nem akartam mondani, hogy ott van 5 percre a pékség, akkor talán el lehetne menni. A kaja egyébként ilyen default strandos melegszendvics volt, semmi extra.
Kár érte, mert rendesek voltak, csak úgy nézett ki az egész, mintha a jövő héten nyitnának. Így nehéz lesz elindulni...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5790 db komment.pigtúra2009-08-02 12:12:45Megjelenítve: 15082
 
Feltettem pár képet az idei vizitúráról is. Nem sokat fényképeztem, inkább élveztem az egészet. Több emlék van, mint fényképek, az sokkal jobb...


Első ukrajnai nap, indulás előtt.


Ők már fel is borultak...


Ilyen csúnya környezetben sátoroztunk...


Nem értem én az ukránokat. Sehol semmi autópálya, infrastruktúra, parkoló autók. Hát hogy lehet ezek nélkül élni?


"A kuruc szabadságharc (1703-1711) első győzelmes ütközetének és az 1703 július 14-16 tiszai átkelés emlékére."
Ez a Turul az ukrán-magyar határon, de már Ukrajnában van.


Kívülről nagyon szép Munkács vára.
Teljesen autentikusan restaurálták rajta az ukránok a középkori antennaerdőt is.


Csarodán régen is éltek emberek. A XIV. században már egészen jól tudtak építkezni is.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5780 db komment.change(b)log2009-08-02 01:18:30Megjelenítve: 6670
 
Átkerült a blog új, saját (virtuális) szerverre. Elvileg mindennek ugyan úgy kell működnie és senkinek semmit sem szabadna észrevennie. Ha mégis, ítj mailt!
És köszönöm Gyulának az eddigi hostingot. \m/
http://blog.htmm.hu/link/?id=5770 db komment.