blog2009-07-26 15:31:19Megjelenítve: 3561
 
Hát, ez a vizitúra is megvolt. Most megpróbálom összefoglalni úgy, hogy csak a történtek 90%-a maradjon ki. Jellemző egyébként az idei túrára az, amit Lüpi mondott tegnap a Másnaposok című film megnézése után:
-Tőlem elmehetsz a haverokkal kocsmázni. Végül is most értél haza vizitúráról.
Hát igen. Múlt csütörtökön indultunk, de indulás előtt fél órával még nem tudtuk, hogy hogyan megyünk. Igazából ez az indulási idő után 10 perccel sem volt egyértelmű, de aztán kiderült. Mindannyian autókba hajtogattuk magunkat egészen a Nyugatiig. 8 perccel vonatindulás előtt már oda is értünk. Rekordidő alatt kiadták a jegyet, de a pénztár és a 11. vágány között a kocsma előtt elhaladva már csak némán néztünk egymásra, senki nem mert megszólalni. Volt vörösbor meg pálinka. Debrecenben a másfél órás várakozást az előbbivel tettük rövidebbé. Penyigénél meg már autóval vártak minket és elvittek Tiszabecsre. Sátorállítás, beszélgetés, alvás.
Pénteken indultunk Ukrajnába. Összeszedtük a cuccokat, vártunk még egy kicsit és hajrá, gyalog a gáton. Szerencsére nem akartak minket busszal átvinni, 20 perc sétát kibírtunk, főleg a cuccok nélkül. Az ukrán oldalon érdekes buszok vártak minket. Volt egy Scania (azt hiszem), emeletes, de a benne utazók szerint lengéscsillapítót nem tartalmazott. s szellőzést sem. Én egy sárga nem tudom milyen buszra kerültem, amiben erősen random elhelyezkedést mutattak az ülések, de a nyitott első ajtón legalább jól szellőzött. Több, mint egy óra után eljutottunk a helyi teszkóba, ahol olcsó és jó vodka is van, meg ásványvíz, meg minden. Kicsit későn szálltunk vízre. Tavaly durvábbnak éreztük a Tiszát, de lehet, hogy csak hozzászoktunk. Ez volt a 7. vizitúrám és az 1. borulásom. Megálltunk egy S kanyar előtt, volt, aki több 100 méteres gyalogtúrára indult a kenuval, mi úgy döntöttünk, átmegyünk vízen. Nem lett volna baj, ha megértjük egymást a hajóban, de így még sosem eveztünk, három dudás egy csárdában nem jó. Hibák sorozata után beledőltünk a vízbe, minden megvan, az úszás felét végigröhögtük, a másodikban káromkodtunk. Kimentettek minket. Eveztünk még rengeteget, már sötétedés után értünk a második helyett a harmadik hídnál lévő táborhelyre. A sátorverés sötétben nekem érdekes volt, most állítottam fel életemben először ezt a sátrat egyedül. Azért sikerült. Igaz olyan köves volt a föld, hogy volt, hogy beleütöttem és a föld alatt lévő kövek elkezdtek szikrázni.
A második evezős napon Nagyszőlőstől Husztig eveztünk. Itt is borultunk, nem sikerült eldönteni, hogy merről kerüljünk egy ágat. Mikor a hajó vége is nekikoccant már nem tudtuk megtartani. Úszás. Ez nekem kicsit izgalmasabbra sikeredett, mert nálam volt a bödön a cuccunkkal, így nehezebb volt úszni. Volt, hogy el kellett engedni a hajót, mert az a víz alatt ment egy kicsit, de aztán meglett. Meg én is kibukkantam a fa ágai közül, ahova besodort a víz. A bödön a kezemben, a sapka a fejemen. Győzelem. Megérkeztünk, ezen a táborhelyen már voltunk tavaly. Olcsó kocsma, jó sör, sátor a susnyásban. Üveges sört ittunk, ez kb 115 Ft átszámítva.
Másnap reggel csináltak nekünk nagyon finom reggelit olcsón. Indultunk Tiszabecs felé. Előző este még átbeszéltük, hogy hogyan irányítsuk a hajót (én ültem elöl), most már mindenki nagyjából tudta, ki mire gondol. Nem borultunk. Leértünk Tiszabecs elé, itt ki kellett venni a vízből a hajókat, mert a vízen nem lehet átkelni. Felhordtuk a hajókat és besétáltunk a kempingbe, ahol első éjszaka is voltunk. Eltöltöttük az időt, a kísérőautót szétszedték a vámosok, de nem találtak persze semmit. Sátorállítás, közben megérkezett az a rengeteg ember, akik a magyar szakaszon eveznek csak. Annyian voltunk, mint az oroszok.
Mi úgy döntöttünk, hogy Tiszabecstől Szatmárcsekéig nem evezünk, helyette kirándulunk. Megnéztük Munkács várát. A vár gyönyörű, de méltatlan hozzá az a múzeum, amit kialakítottak benne. Majd holnap teszek fel pár képet. Visszafelé megtudtam, hogy az ukrán határhoz közel nagyon drága brunyálni. Ukrajnában néha eléggé érdekesen definiálják az út fogalmát, ezért nagyon későn értünk vissza, a vacsoráról lemaradtunk. Sajnáltuk, mert mindig nagyon finomakat főznek.
Kedden az evezés Szatmárcsekétől Tivadarig tartott, de aznap sem eveztünk. Kicsit sok (rengeteg) várakozás után szárazföldön mentünk Tákosra és Csarodára kulturálódni. Ezekről is lesz pár fénykép.
Szerdán a Túrra mentünk. Busszal vittek minket a rajthoz, segítettünk hajót cipelni, a középmezőnyben indultunk. Ezen a túrán egyedül itt ültem hátra. Igazából a legnehezebb embert szerettünk volna hátra ültetni, hogy jobban menjen a hajó, de megsérült a hátsó ülés, a 120 kg-t már nem bírta el és én voltam a legkönnyebb, aki elvállalta a kormányos posztot. Pörgősen haladtunk, a középmezőnyből indulva elsőnek értünk a pihenőhelyre, majd Túristvándiba a vízimalomhoz. Két és fél órát kellett itt várnunk, hogy busszal menjünk Kölcsére, majd vissza Tivadarba. Túristvándi a Szilvaúton fekszik, ami azt jelenti, hogy lépten-nyomon remek pálinkába lehet botlani. Ezzel eléggé gyorsan el is telet a várakozás. A táborhelyen én átaludtam a vacsorát. Nem ettem, de legalább jót pihentem, a korábban megivott szilva pedig semmi mellékhatással nem járt, mert igazi pálinka volt, nem valami taknyolt dolog.
Csütörtökön én még szerettem volna evezni a magyar szakaszon, nem kirándulni. Ezt eléggé könnyű volt eldönteni, mert végül is viziturán voltunk. A kicsit sérült hajónkat elcseréltük egy kicsit sem sérültre, az előző hajónkat két másik ember vitte. Hajó és hajó között mennyi különbség van! Itt aztán kellett evezni, a két ember simán otthagyott minket a Nyunyó Gomez nevű hajóval. Ez a végén derült ki, amikor felmerült bennünk, hogy kéne még egyet borulni, de akkor már ne egyedül tegyük. Ezt is megszerveztük, bár elsőre felborulnunk sem sikerült. Végül is beledőltünk a vízbe, de túl közel a parthoz, telement hajó homokkal. De azért megérte. Itt van még egy látványosság. Egy jó nagy, homokos parttal rendelkező strandon kell keresztül vinni a hajókat. A néznivaló nem ilyen Baywatch-szerű dolog, hanem a hajócipelés. Ugyanis a homok nagyon forró, méterenként is jelentősen melegszik, amint távolodunk a parttól. Ezt a dolgot mi futva megoldottuk, ilyen gyorsan még sosem cipeltünk hajót. Visszamentünk a vízbe és néztük a többieket. Általában az első ember elkezdett húzni, a hátsó még nem érezte annyira. Az esetek felében ilyenkor eldobták a hajót, volt aki bele is ugrott (ők nem Fodorsportosak voltak, mert nekünk elmondják, hogy ilyet nem szabad). Mi nem kicsit diszkréten röhögtünk. Utána sátorállítás. Az ugornyai akvaparkhoz van nagyon közel a kempingünk. Most voltunk itt másodszor, remek hely. Az ugornyai üdülőövezetben meg minden két házra jut egy kocsma. Hajnali kettőig biliárdoztunk.
Eljött a péntek is, a hazautazás napja. Hat előtt keltünk, hogy időben induljunk. Elköszönés után autóba hajtogattuk magunkat és ott nyomorogtunk egészen Pestig. Onnan vonattal haza. Ma hoztam el a cuccomat, de már a jövő évi túrát tervezgetjük. Ne postot olvass, hanem evezz te is és akkor jövőre majd kommentálhatod, ami kimaradt a postból. Egyébként sem írható le milyen remek. ;]
www.fodorsport.hu
http://blog.htmm.hu/link/?id=5760 db komment.blog2009-07-15 23:47:44Megjelenítve: 3077
 
Nah, vizitúra. 24-én érek haza, az után lesz legközelebb blog. Addig teljesen offline leszek. Boldog nyarat!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5752 db komment.szozat2009-07-14 22:00:29Megjelenítve: 11179
 
Szerintem írtam már többször, hogy az Externet nagyon jó szolgáltató, de az ügyfélszolgálatuk minden kritikát (és még a T-set is) alulmúl.
Szolgáltatót váltok. Találtam jobbat, olcsóbban, igaz az Externettel sem volt semmi bajom. Nagyon stabil, dehát az olcsóbb ár és az ADSL-hez képest 8-szoros feltöltés azért nem rossz. Tehát ezt fel kell mondani. Felhívtam az üszit, hogy hogyan kell ezt nekik jelezni.
Megtudtam, hogy csak írásban lehet jelezni, azaz postán kell küldeni egy kézzel írott levelet. Visszakérdeztem, de nem én értettem félre. Elismételte a nő, írjam kézzel. Szerencsére kibírtam, hogy ne úgy kérdezzek vissza, hogy "Tehát akkor úgy mint alsó tagozatban?". De azért csak kíváncsi lettem:
-És ha nyomtatva küldöm akkor el sem fogadják?
-De, de akkor is kézzel oda kell írnia a nevét.
-Tudom, az az aláírás. A leveleket alá szokás írni.
-Kézzel.
-Igen, kézzel. Nem, majd odagépelem a nevem. De egyébként miért mondta, hogy kézzel kell írni a levelet?
-Mert általában így szokták.
-Kik?
-Az ügyfelek. Kézzel szoktak levelet írni.
-Értem. Az ÁSZF-ben benne van, hogy csak kézzel írhatok levelet?
-Nincs.
Nekem meg több kérdésem nincs. A faxküldés lehetőségéről már nem mertem érdeklődni. Majd inkább holnap újra telefonálok, hátha most egy pozitív IQ-jú ügyfélszolgálatost fogok ki (vagy felhívom az üzleti ÜSZI-t, azok jók).
http://blog.htmm.hu/link/?id=5742 db komment.idegesít2009-07-13 22:30:06Megjelenítve: 16411
 
Uborkaszezon van kis Hazánkban. Semmi említésre méltó dolog nem történik, amit megírhatnának az újságok, így jöhet a marketing szagú írás vezércikk gyanánt! Itt a cikk.
Tehát a főoldalon kell felhívni a kedves olvasó figyelmét, hogy milyen jó is a lézerblokkoló vagy a radardetektor. Kell az minden autóba, mint a falat kenyér! (Az index helyén úgy is elfér.)
A cikk egy jó kis hangulatkeltő elemmel indul. Mert előzni kell ugyebár, azt el sem lehet képzelni, hogy valaki ne előzzön, mikor néhány száz métert esetleg esetleg 22%-kal lassabban kellene megtenni. Nosza, előzz paraszt, de előre nehogy nézz ám! Az a falu nem falu, menj be kilencven fölött, ahogy a cikk is írja! Erkölcsileg felment, hogy szent kötelezettségedet teljesítetted: előztél. De persze ezt nem mindenki gondolja így, szerelj be radardetektort és lézerblokkolót! Igaz, ha minden autóban lenne ilyen, annak is lenne előnye: néhány fajta fotocellás ajtóra is bejelez. Már csak fel kell szerelni a faluban a kocsmára és a boltra az automata ajtókat és készen is van a védelem a gyorshajtás ellen. Állítom, hatékonyabb lenne, mint a komplett rendőrség. Tehát menjünk gyorsan, aztán gyorsan lassítsunk le, hogy ne legyen bizonyító erejű felvétel a bűncselekményünkről/szabálysértésünkről. Erre remek tippeket is adnak a cikkben. Az on-line cikkből kimaradt a keretes írás, pedig nagyon érdekes. Íme:

Ha átlépi az ötvenet...
  • ...és lakott területen belül 70 km/h-val halad, akkor könnyen 30 ezer forintot is fizethet...
  • ...és megtörténhet, hogy autója 80 km/h sebességgel "száguld", abban az esetben 45 ezer forinttal könnyítheti meg a bírság...
  • ...de lehet, megfeledkezik magáról, és 100-zal hasít: 130 ezer forintot is fizethet...
  • ...s tán megrögzött száguldozó, és 130-cal kapják le az éjszakában (ami annyira nem is nagy tempó): 300 ezret szurkolhat le...


Aki lakott területen belül 50 helyett 70-nel megy figyelmetlenségből, az nem alkalmas autóvezetésre. Azt el tudom fogadni, hogy véletlenül valaki 60-nal megy, de azért majd a megengedett másfélszeresét nem venni észre. A következő cikkben gondolom majd lehozza a Hírlap, hogy a kis pondró gyalogosok állandóan át akarnak kelni a zebrán és nem lehet tőlük gyorshajtani!
Aztán megfeledkezik magáról, 100-zal hasít. Mi a kurva anyád van? Megfeledkezel magadról mint ma az a kombi BMW-s, aki a 10 másodperce zöldön ment át. Csak éppen a gyalogosoknak volt zöld, a BMW-s pedig nem a zebrán ment, hanem rajta keresztben és nem gyalog, hanem autóval. Éppen megfeledkezett magáról, a sebességből ítélve. De ha már magáról nem tud, akkor lámpát ki nem szarja le?
Aztán megtudjuk, hogy a 130 nem olyan sok. Tényleg nem sok, ha például repülőt vezetsz. De egy városban megkülönböztető jelzéssel sem mennek annyival a mentők (csak ha nagyon muszáj), mert az már szirénával is nagyon durva sebesség. De nem olyan sok, te jobb sofőr is leszel, ha veszel egy radardetektort. És akkor még a rendőr lefizetésével sem kell foglalkoznod!
Megkérdeztek három "olvasót" is. Egynek már van, másik kettő meg tervezi a vásárlást, hátha véletlenül egyszer 90-nel megy 50 helyett. Hátha egyszer a Viagra helyett valami Béta-blokkolót ír fel neki véletlenül az orvos. Persze semmi szerzői kommentár, vagy valami, hogy ez így azért nem jó, ma Magyarországon gyorshajtani természetes.
Régen még viccelődtünk azzal, hogy mikor felhívod a segélyhívót a következő fogad: "Jó napot kívánok! Ön a Tűzoltóság segélyhívóját hívta. Amennyiben a háza ég, kérem nyomja meg az egyes gombot...". ezt mára a rendőrség -ha nem is tökéletesen-, de lemásolta. De persze a remek call centerük is csak akkor fogad, ha éppen nincs hálózati hiba, kettőből egyszer nekem sikerült ma azt kifognom. Pedig csak felhívtam a figyelmüket, hogy néhol olyat játszanak, hogy ki tud több várakozásra vonatkozó szabályt egyszerre megnyerni. Erre megkaptam ilyen menj a büdös picsába hangon, hogy jó, majd ha lesz szabad autó. Persze egy óra múlva is ugyan úgy parkoltak. A győztes egyébként 3 szabályt szegett egyszerre meg: megállni tilos tábla hatálya alatt várakozott kereszteződésben és a menetirány szerinti bal oldalon. Biztos gyorshajtásból jött, akkor már szerintem is elfogadható.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5730 db komment.idegesít2009-07-12 11:55:57Megjelenítve: 16382
 
Posta reloaded. Jött egy értesítés, hogy nekünk pénzt küldtek. Igaz a feladót nem ismerjük, de már lassan megszokjuk, hogy ismeretlenektől hoz mindenféle dolgot a posta.
Anyukám bement érdeklődni, mert a pénz valószínű nem a miénk és akinek küldték, lehet, hogy már nagyon várja. Kiderült, hogy a csekkről nem sikerült a postásnak elolvasnia a címet. Az ablak mögött ülő ezzel az általános iskolai első osztályost próbáló feladattal már ügyesen megbirkózott és "szólni fog".
Kíváncsian várom, mikor jön a következő értesítő...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5720 db komment.idegesít2009-07-06 20:14:59Megjelenítve: 16605
 
Kaptam iwiwen egy körüzenetet. A szokásos, küldd tovább mert még a faszod is leszárad és senki sem fog szeretni, blabla.
Természetesen válaszoltam rá:

Ez egy faszság. De legalább rohadt idegesítő.

Majd másnapra meg is jött a válasz:

tudom.engem is felkur.....sorry brother.

De akkor minek küldöd?
http://blog.htmm.hu/link/?id=5715 db komment.blog2009-07-04 01:53:00Megjelenítve: 4345
 
Ma voltam az Önkormányzatnál a bringás fejlesztések után érdeklődni. Kaptam egy nagy halom papírt, itt vannak scannelve. Összeilleszteni már nem tudtam őket, mert nincs elég ram a gépemben ahhoz, hogy egy kb 30000 pixel széles képet normálisan szerkesszek.

székesfehérvári bringás útfejlesztések
http://blog.htmm.hu/link/?id=5700 db komment.blog2009-07-02 17:21:53Megjelenítve: 3513
 
Nemrég kaptunk egy értesítőt, hogy csomagunk jött. Egészen pontosan anyukám, de a középső (leánykori vezeték-) neve el volt írva. Csengésében hasonló, de egyébként tök más. Gondoltuk biztos bemondás alapján nem sikerült leírnia a postásnak.
A nem sikerült leírni résszel nem tévedtünk nagyot. Igaz nem az értesítőn, hanem a dobozon, de az még később lesz. Tehát elmentem kiváltani a csomagot. Ki is adták az én személyimre. Itthon nézegettük a címzést. A név el van írva, a cím sem jó. Nagy betűkkel rá van írva a dobozra, hogy "cím nyom", azaz címnyomozás. A doboz tartalmán nagyon meglepődtünk, egy kancsó és hozzá tartozó 6 pohár volt benne. A feladót nem ismerjük. A dobozon még szerepelt a következő szöveg is: "A megadott címen nincs ien nevü címzett". Így, "iennel" és a nevű rövid űvel.
Másnap csörgött anyukám telefonja, a csomag igazi címzettje hívta, hogy véletlenül én vettem fel a csomagját. Ezek szerint mégsem volt annyira rossz a cím, csak a postán nem találtak egyetlen használható agyat sem.
Mondjuk az is érdekes volt, mikor megkaptam a csomagot az ablaknál, a postás vigyázba vágta magát, és dallamosan, mintha egy reklámban elmondott egy szlogent és vegyek sorsjegyet. Mikor mondtam, hogy nem, a vigyázállás megszűnt és már a hangja sem volt olyan dallamos. Ez már ilyen IRL spam, legközelebb adnak egy centit, hogy elég nagy-e a farkam, mert van viagrájuk meg fasznagyobbítást is vállalnak. Igaz ezt nem csengő hangon fogják mondani, meg olyan nyelvtannal, ahogy "kisz kínai fordít ócsó jó".
http://blog.htmm.hu/link/?id=5690 db komment.