idegesít2009-06-28 12:20:26Megjelenítve: 17516
 
Nem új hír, csak én nem vagyok gyors: "kedvenc" bicikliutam (Székesfehérvár-Dinnyés) ismét használhatatlan. Megint töltik a Velencei tavat és úgy tűnik, biciklivel hordják a vizet. A Fejér Megyei Hírlap szerint "időlegesen lezárják a bicikliút egy szakaszát". Csak azt felejtették el leírni, hogy ezzel középen ketté van vágva és innentől kezdve semmi értelme. Cikk.
Most már arra sem lehet hivatkozni, hogy kevesen használnák, mert nyári szünet van, egyre melegszik a tó. Megint úgy kell arra menni, mintha nem építették volna meg az utat. De akkor tegyünk is úgy, mintha meglenne a pénz és kérek egy utat Pákozd és Kisfalud közé!
Azt csak mellékesen jegyzem már meg, hogy pénteken járt le az Önkormányzat 30 napos válaszadási határideje az ezzel az úttal kapcsolatban írt levelemre.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5680 db komment.idegesít2009-06-24 21:53:37Megjelenítve: 16276
 
Kedd (tegnap) volt. Én hétfőn korán mentem aludni, hogy pihent legyek. Telefoncsörgésre ébredek. Kicsit még morgok is magamban, hogy vasárnap reggel kilenckor felébresztenek. Megbeszélem, hogy holnap találkozom a hívóval. A végén mondja, hogy akkor szerdán találkozunk. Persze ezt nem értettem, mert holnap hétfő - gondoltam. Letettük a telefont.
Kicsit bambán nekiálltam gondolkodni. Ma vasárnap van, tehát hétfő holnap lesz. Viszont a telefonban a szerdáról úgy meséltek nekem, mintha az holnap lenne. Az viszont nem jó, mert akkor ma kedd van és már majd' 2 órája dolgoznom kellene. De vasárnap van.
Ránéztem az órámra és azt írta a nap kijelzés helyére, hogy "TU". Ez pedig akár hogyan is nézem, nem "SU", tehát valójában kedd van. Az viszont szívás. Gyorsan felhívtam a főnökeimet, hogy élek még, hamarosan megyek dolgozni, csak egy kicsit elaludtam...
Máskor azt hiszem nem kellene elfelejteni beélesíteni az ébresztést mind a két órán egyszerre.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5670 db komment.szozat2009-06-24 07:59:55Megjelenítve: 11043
 
Debian, /etc/default/dbus
# This is a configuration file for /etc/init.d/dbus; it allows you to
# perform common modifications to the behavior of the dbus daemon
# startup without editing the init script (and thus getting prompted
# by dpkg on upgrades).  We all love dpkg prompts.

/etc/network/if-pre-up.d/uml-utilities
#
# why the hell does this need to be done?
#
http://blog.htmm.hu/link/?id=5660 db komment.szozat2009-06-21 18:28:04Megjelenítve: 10978
 
-Miért visítasz?
-Semmi, csak dúdoltam.
-Azt hittem, megégetett az olaj.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5650 db komment.pigtúra2009-06-20 16:04:56Megjelenítve: 14646
 
Az ember elvileg azért vásárol eredeti cuccokat, mert azok jók, megbízhatóak meg minden. Én például feltételezném azt is, hogy az importőr tud olvasni. Ennyi pénzért simán!
Vettem egy új headsetet a telefonomhoz mert a régi már kicsit viseltes volt. Ez jól szól, mondjuk ennyi pénzért egy sört is hozhatna már. De azért a Nokiánál is tudnak alakítani:
Kép
Pedig nem is a piacon vettem, hanem Nokia emblémás hivatalos boltban.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5644 db komment.blog2009-06-16 19:45:21Megjelenítve: 2977
 
Nem, nem haltam még meg. Most éppen létrehoztam egy aluláteresztő szűrőt a bal fülemen egy gyulladás felhasználásával. (A Firefox aláhúzta az aluláteresztő szót. De én csakazért is leírtam még egyszer.)
Vizsgaidőszak van, vagy mifene. Lett volna egy csomó megírni való, a nagy részét már jól el is felejtettem, de egy hisztis pedál picsa lett belőlem. Majd hamarosan elmúlik, amint vége a vizsgaidőszaknak. Akkor majd írok ide is egy kicsit rendszeresebben (bár ennél kevesebbet tényleg csak halottan tudnék postolni).
http://blog.htmm.hu/link/?id=5630 db komment.idegesít2009-06-04 11:38:15Megjelenítve: 18235
 
Ez már történelem. Múlt szerdán történt:
Nyárra mégiscsak kellene útlevél, mert az ukránok nem engednek be. Irány az Okmányiroda. Csak kicsit voltam pesszimista, mert az elmúlt időben elég jól haladt a sor. De most sorszámot is alig kaptam, 16-an voltak előttem. Igazából ez még annyira nem ijesztő, emberenként mondjuk 3 perc alatt megvan a fénykép, utána már 3 ablak valamelyikéhez kell odamenni, tehát emberenként átlag kilenc perc jut. De nem 3 percenként hívtak be egy embert, hanem inkább 10. Így már eléggé szopás. Közben persze megjött egy család két gyerekkel. Az egyik végig ordítva visított és a földön csúszott. Legalább egy órán keresztül. Anyuka kétszer mondta neki, hogy "Pszt!", aztán feladta. Apukának legalább volt annyi esze, hogy néha kiment a gyerekkel. Ott igaz koszosabb lesz, de nem hallatszik be.
Zárás előtt nem sokkal csoda történt, vagy elkezdtek dolgozni. Az emberek 3-5 percenként mentek be, haladt a sor. Jah, mindjárt haza lehet menni, ez nagyon motiváló tud lenni. Ennek úgy megörült a biztonsági őr, hogy felhangosította a TV-t. A gyerek már nem ott visított, örültem volna egy kis csöndnek. Gondolkodtam rajta, hogy én meg elkezdem a telefonomról hangosan hallgatni a zenét, mint a cigányok, de akkor csak oda süllyedtem volna, mint az őr. Odamentem megkérni, hogy némítsa le. Akkor felfedeztem, hogy honnan jön a már többször érzett bagószag: a portásfülkéből. Ott ült valami takarítónő-féleség és bagózott, a szellőztetést pedig a váró felé oldották meg. A kurva anyátokat. De aztán viszonylag hamar nehívtak. Készült rólam egy olyan fénykép, amit ha megnéz valaki megkérdezi, hogy mikor Gimpeltem le róla a mellem elé tartott számokat tartalmazó táblácskát. Jó kép lett. Aztán adatfelvétel tényleg gyorsan, még regisztráltam az Ügyfélkapura is, ha már ott vagyok és éljen. Kb két óra alatt sikerült.
Persze a gyerekvonyítás után a bagós dolgozó nem hagyott nyugodni. Írtam a Hírlapba egy SMS-t, melyben egy szép, 160 karakternél rövidebb körmondtaban nemtetszésemet fejeztem ki. Az SMS két nap múlva jelent meg.
Pénteken reggel ismeretlen szám hívott. Mikor felvetem egy ideges női hang az Okmányiroda igazgatójaként mutatkozott be és a dohányzásról érdeklődött. Aznap lehet, hogy nem lettem volna az Okmányirodában a biztonsági őr. Már csak azért sem, mert akkor a bagófüsttől hamarabb halnék meg.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5621 db komment.