blog2009-05-29 22:33:14Megjelenítve: 2681
 
Igazából ezt már tegnap meg akartam írni, csak valamiért eltűnt a form tartalma a /dev/null-ban. Most újra, hátha.
Vannak még dolgok, amik jól működnek. Hétfőn rendeltem egy hűtőt a www.markabolt.hu-ról. Kedden felhívtak, hogy szerdán jó-e a szállítás és szeretném-e, hogy egy régi hűtőt ingyen elvigyenek. Jó a szerda és igen.
Szerdán fél kilenc körül csöng a telefon, hogy kb egy óra múlva érkeznek. A futár pontos volt, egyedül bevitte a 175 cm magas hűtőt, a rossz fagyasztószekrényt meg ki.
Délután, mikor az okmányirodában ültem (követekző post lesz ez) csörgött a telefonom. A markabolt.hu -ból hívtak, hogy elégedett vagyok-e a szállítással, kaptam-e garijegyet, van-e magyar nyelvű használati útmutató, meg mondjam el a véleményem. Ez sajnos nem szokás, de nagyon szimpatikus. Már tudom, hogy legközelebb hol fogom először megnézni a készletet, ha valami ilyesmi kell...
Itt azért mégis csak egy hűtőről van szó...vannak olyan cégek, akiknek ennyi idő alatt egy pizzát sem sikerülne leszállítani.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5610 db komment.blog2009-05-24 12:59:21Megjelenítve: 2820
 
Mivel többen kérték tőlem, íme itt:

A bodzaszörp receptje

Hozzávalók:
  • 62 darab tenyérnyi bodzavirág
  • 6 kg kristálycukor
  • 4 liter víz
  • 10 dkg citromsav
  • 2 közepes citrom összedarabolva


Ezt az egészet egy nagy lábosba kell tenni 48 órára és sűrűn kevergetni, míg a cukor feloldódik. Mi üvegekbe szoktuk tenni és lefagyasztjuk, mert így nem kell bele tartósítószer. A bontott üveget is hűtőben kell tartani. Ha ezt nem szeretnéd, akkor 2dkg Na-benzoát kell bele, de a fagyasztás nekem jobban tetszik. Cukorból elég sokat ír a recept, elég bele valamivel kevesebb is (majd kitapasztalod, ha túl édes lett, utólag kis citromlétől megjavul).
http://blog.htmm.hu/link/?id=5602 db komment.blog2009-05-24 12:24:05Megjelenítve: 2817
 
Még tavaly történt, hogy TV stábot tettek a helyünkre egy jégkorong meccsen. Még akkor írtam a vásárlók könyvébe. Erre egycsapásra nem történt semmi. Április 16-án írtam nekik, hogy szerintem kellett volna válaszolniuk. Erre azt válaszolták, hogy már az eredetit is továbbították az MJSZ-nek, de most megint szóltak nekik.
És tényleg, igaz majd egy hónap késéssel, de válaszoltak. Elnézésemet kérik és meghívnak a Pannon Hoki Tornára kárpótlásul. Hát igen, így kell ezt elintézni. De mennyivel szebb lett volna, ha a 30 napos határidőt betartva teszik ezt. Mindegy, legalább történt valami pozitív is!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5590 db komment.idegesít2009-05-17 12:01:59Megjelenítve: 16242
 
Két hét. Ennyi ideje nem írtam. De nem, nem haltam meg. Csak nem írtam.

De most! Elkezdődött a ZH szezon, hétfőtől a vizsgaidőszak. Beadandók, tanulnivalók, meg minden. Idő nincs, alvás se, de legalább sosem unatkozol.
Így volt ez robotika 3 -ból is. Igazából ezt a tárgyat Mechatronikának hívják, de a ragadványneve találóbb. Kellett csinálni egy szimulációt, amiben egy robot megy egy célhoz és közben nem megy semminek neki. A tanár ezerszer mondta, hogy 'kollégák, teammunka'. Szépen ki is alakult a feladatmegosztás, nem sok szerveznivaló volt rajta, mindenki hozzátette amije van már és szinte készen is volt. Pár nap, pár levélváltás és összeállt. Készült szép dokumentáció is, sok oldal, kinyomtatva. Bár informatikusok vagyunk, de az azért mégsem járja, hogy holmi fák legyenek az erdőben! Nyomtatasd ki...
Bemutattam a projetket, jól működött, belekérdezett, válaszoltam, rendben van. Aztán jött a kérdés, hogy hol a projekt. Az előbb mutattam be. De hol van? Nah ere mit mondjak. A pendriveomon. Jött is a kérdés: Akkor beadja a pendriveot? Hány gigás? Persze rögtön el is mondta, hogy neki nem kell, mert van már, de akkor már adjam be. Ekkor már mindenki fogta a fejét. Elküldjük emailben. Az nem jó, mert neki dokumentálnia kell. ...meg gondolom a pendriveom. Mert a pendrive nem írásvédett, szóval nem jobb, mint az email. (Kivéve, ha valaki nem tudja rendesen használni a levelezőrendszerét, de én ezt természetesen nem feltételezhetem.) Írjuk ki CD-re! Anyád, ha nem most mondod, akkor kiírjuk, de... Mindegy, nem hőbörgünk. Elszaladtam, nagy nehezen szereztem minenkinek CD-t, már kezdődött is az írás.
Közben bár "teammunka kollégák", de legyen mindenkinek külön projektje. Végül is mindenki bemutatta tök ugyan azt. Ha egy rakás mérnök épít együtt dolgozva egy hidat, az nem azt jelenti, hogy befedik a Dunát, hanem azt, hogy lesz egy híd. Mindegy, a Dunát is befedtük. Utána papírt is tegyünk rá. Mindenkinek külön dokumentáció. Mondjuk erre készültünk, mert a szopatás borítékolható volt. Az eredeti feladatkiírásban volt egy olyan feladat, hogy "Vezesse le a matematikai modellt". Hát, enélkül nem működhetne, de ott vannak kinyomtatva a képletek. Jó. Következő: "tervezze meg a modell blokkvázlatát". Ezzel mondod meg a proginak, hogy mit csináljon, tehát szintén késznek kell lennie. Jött is a kérdés, hogy hol van ez megoldva. Hol lenne, hát Matlabban! De miért nincs kinyomtatva. Mert nem mondtad bazmeg'! ...persze nem így mondtam. Pedig meg lett nekem mutatva, hogy oda van írva, hogy "tervezze meg a modell blokkvázlatát". Persze megterveztem.
-Nézze tanár úr! Megterveztem, ez kell is a működéshez. Az előbb mutattam be. Szerintem ez megoldva.
-Ne mondja már nekem meg, hogy mi a feladat, hol van ez a dokumentációban?
-Legyen szíves mutassa meg nekem, hogy a feladatkiírásban hol szerepel a dokumentáció szó! Ha én olvastam félre elnézést kérek...
-Na ne kapkodjunk annyira, akkor szerdai vizsgán bemutatja mindenki a dokumentációt (meg visszük a CD-t ugye), különben mindenki megbukik!
Apró probléma mindössze, hogy a szerdai vizsga 2 főnek van meghirdetve, mi meg öten vagy hányan vagyunk. De megyünk. Ha meg nem fogadja el, akkor a Dékánhoz. A fekadatkiírással, hogy mutassák meg a CD és a dokumentáció szót benne.
Persze ez azt hiszi magáról, hogy milyen remek tanár, meg minden. De mi már tudjuk... Egyetem...ezt így. :(
http://blog.htmm.hu/link/?id=5581 db komment.idegesít2009-05-03 21:46:36Megjelenítve: 16504
 
Hát, volt ez a három napos ünnep. Maradtam itthon, van bőven tennivaló, meg hátha kialszom magamat. Nah ez utóbbi nem sikerült. Pénteken felébredtem, mert csak. De legalább felidegesítettem magam rajta, így már vissza sem tudok aludni. Tegnap a macska keltett, háromszor.
Ma meg a szomszédra ébredtem fel először. Most nem trombitált, most füvet nyírt. Bár amilyen hangja volt szerintem murvát darált a fűnyíróval. De vasárnap reggel kilenc óra volt mikor felébredtem. Délután persze tormbitált is. Pedig én annak tudtam volna örülni, ha összekveri a kettőt. A pofáját betolja a fűnyíróba, aztán (bár felőlem előtte is) a trombitáját meg akár tologathatja is a fűben.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5571 db komment.szozat2009-05-01 11:16:31Megjelenítve: 11630
 
Az on-line boltok abból élnek, hogy te veszel valamit tőlük. Azt hiszem, hogy nem növeli a hatékonyságot, ha röhögőgörcsöt kapsz a termék ismertetőjétől (vagy annak szimplán nincs értelme).

A Linksys WRT160N vezeték nélküli magas átviteli sebességgel rendelkező rúter 3 megoldást kínál 1 készülékben.

A WRT160N rúteren 3 periféria található egy vázban: egy vezeték nélküli hozzáférési pont a nagyon gyors vezeték nélküli G perifériákhoz, egy teljes duplex 4 portos 10/100 kommutációs készülék vezetékes Ethernet perifériái csatlakoztatásához és egy rúter funkció a funkciók közötti kapcsolattartáshoz.

A WRT160 rútert saját vagy professzionális hálózata középpontjába helyezve megoszthatja a nagy adatátviteli sebességű Internet csatlakozást, a nyomtatókat, fájlokat és hálózatban játszhat.

A felhasználóbarát, számos biztonsági funkcióval rendelkező WRT160N rúter hálózatának kiváló minőséget biztosít.


Itt van.
Itt meg egy kép róla, hátha már nem lenne ott.

De lássuk! A kommutációs készülék az valószínűleg egy switch. Van benne a nagyon gyors vezeték nélküli G perifériához egy AP, csak elég gyorsan kell a routerrel a perifériák után futni, le ne hagyjanak. Mondjuk azt még nem fejtettem meg, hogy a "Forma tényező: külső" mit jelent az adatlapon, de biztos úgy van.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5562 db komment.