idegesít2009-03-30 21:27:26Megjelenítve: 16377
 
Kb két hete történt a következő történet:
Szereplők: én és egy nő sofőr, valamint egy Suzuki ISJ-453 rendszámmal.
Kanyarodnánk balra. Beállok elsőként a kerszteződésbe, a sáv közepére. Tőlem balra a szembe sáv, tőlem jobbra a jobbra kanyarodó. Állok, mikor mellém gurul egy Suzukis. Oldaltávolság nincs, a kanyarodás közben előz. Ha elszúrja, nincs hova menekülnöm: balról jön ez, jobbról meg parkolnak az úton. De nem. Sikerült felidegesítenie, de most nem küldtem el a picsába. Utána indultam inkább, ha nincs szerencsém, legközelebb a 3. lámpánál úgy is pirosat kap. De volt szerencsém, pont abba a parkolóba ment, amibe én is. Félreálltam, hadd parkoljon. Félrehúzódott a bal szélre úgy, hogy egyetlen szabad parkolóhelyre se tudjon beállni (nem is volt sok hely). Állt így egy darabig, én figyeltem, mi fog történni. Az előző hibájára ő is rájött, előrébb ment és próbált betolatni a parkolóhelyre, de nem sikerült. Nem baj, lehet javítani. előre gurul, addigra már csak hátra kellett volna tolatnia és kész. De persze egyenesen tolatnia sem sikerült, felment a padkára. Én már mosolyogtam nagyon. Ismét ki a parkolóhelyről, majd vissza. Most már sikerült a padkától megállni egy centire. Győzelem! A parkolóban parkolás című rutinműveletet kb 3 perc alatt sikerült abszolválnia. Mikor leállította a motort, akkor indultam csak közelebb hozzá, leállított motorral csak nem tud elütni.
Odaálltam az ajtajához, leszálltam, várjam, hogy kiszálljon. Itt egy kis gixer adódott, de aztán mégsem a biztonsági öv győzött.
-Jó reggelt kívánok! Szeretném megkérni, hogy legközelebb ne előzzön ilyen szabálytalanul, mert nagyon balesetveszélyes.
Rám néz, elfordul, mint úrinő a csövestől.
-Jól látom?! Az előbb ön veszélyeztetett engem, most meg hozzám sem szól? Ennyit ér magának, hogy majdnem balesetet okozott?
És lőn! Csönd.
-Gratulálok, ennyit önről.
Ott hagytam. Persze messzire nem mentem, mert ott volt az uticélom. Láttam, figyel nagyon. A tekintetében félelem volt. Nem is tudom, mikor láttam utoljára embert (?) ennyire félni. Nah jó, szívassuk. A telefonnal a fülemet kezdtem vakarni, mintha telefonálnék. A félelemmel teli tekintet megmaradt és elsunnyogott. Soha többet nem láttam az autóját.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5480 db komment.szozat2009-03-27 19:48:44Megjelenítve: 11403
 
Aki már idáig eljutott, ezt össze tudja rakni, annak nem lesz nehéz dolga, mindig csak egy új technológiát kell megtanulnia.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5470 db komment.idegesít2009-03-25 21:39:44Megjelenítve: 16479
 
Felhívtam a Magyar Köztársaság zsarolóirodáját. Azaz beszéltem az APEH ügyfélszolgájával. A kérdés nagyon bonyolult volt: hogyan lehet a SZJA 1% -ról nyiltkozni, ha e nélkül korábban már be lett adva a bevallásom elektronikus úton.
Megtudtam a kelletlen fószertől, hogy csak küldjem el a formanyomtatványt postán az illetékes hülyékhez és kész.
-Semmi mást nem kell csinálnom?
-Nem.
-Tehát simán feladom postán és kész?! Semmi mást nem kell ráírni a borítékra?
-Adja csak fel - mondta olyan hangon, hogy tudtam, húzzak már a picsába.
-De én azt olvastam, hogy a borítékon fel kell tüntetni az adószámot is.
-Igen, azt is rá kell írni.

De bazmeg'! Még jó, hogy nem én tájékoztatom őket az adózás szabályairól. Ha csak a telefonbeszélgetés után (ugye leteszem, mikor mondja, hogy csak küldjem el) cselekszem, érvénytelen lesz. Rohadjatok ti ott meg, ahol vagytok, buzik.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5460 db komment.szozat2009-03-23 19:57:51Megjelenítve: 11493
 
-Milyen szar shutdown scriptjük van!
-Miért, milyen?
-Körbemegy a nő és kikapcsolja a gépeket.
-Kergetsd meg és akkor mondhatod, hogy fut a shutdown script.

A WiFi új neve pedig: levegős hálózat. De legalább most már tudom, hogy mit jelent, ha azt mondja valaki, hogy pneumatikus internet.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5450 db komment.idegesít2009-03-13 13:51:46Megjelenítve: 16755
 
Nem rég úgy gondoltam, érdemes lenne összehasonlítani egy nem reprezentatív mintával az Interspar és a CBA árait.
Fel lettek írva az árak a CBA-ban, mentünk a Sparba. Nem csak árakat írni, vásárolni is. Rajtam a szokásos hátizsák. Meglátta a biztonsági őr:
-Azzal nem lehet bemenni! Kint kell hagyni!
Annyira meglepődtem ezen, hogy még lebaszni is elfelejtettem az őrt, hogy Európában köszönni szokás. Egyébként ez a hátizsák még sosem volt probléma, bármikor is mentem.
Mindegy, mondtam is az őrnek, hogy inkább akkor mégsem itt fogok vásárolni, visszamentünk a CBA-ba. Igaz van, ami 10-20 forinttal drágább, de ott köszönnek és nem abuzálnak. Ha ez kell... Végül is nem én vagyok őértünk, hanem fordítva. (Legalább is szerintem, mert szerintük pont fordítva - ezek szerint).
http://blog.htmm.hu/link/?id=5441 db komment.szozat2009-03-11 21:57:19Megjelenítve: 11918
 
Írtam már sok rossz dologról, amit az emberiség elkövetett. Itt van még egy: az állatok kihasználása. Nem, most nem a románokra gondolok, a kecskék sem fognak az előző említést leszámítva szerepelni ebben a postban.
Inkább szerepelhetnének például a kínaiak, akik medvéket kötnek ki, mert kell szegény macinak a talpa. Levágják a 4 talpát és ott hagyják. Szegény medvék fogynak, de szerencsére már egyre jobban vigyáznak rájuk. Oda kell nagyon figyelni, mert már van, mikor késő.
Egy másik faj már így járt, őt is pont a lábáért ölték. Igaz nehezebb volt, mert ez az állat a hegyekben, jóval a hóhatár fölött él. A vadászata érthetelen, mert éltveszélyes volt és még nem is különösebben értékes a lába sem. A medvénél legalább afrodiziákumnak számít.
De a Jetinél nem. Szegény jetiből csak hótaposót gyártanak:Persze, hótaposónak hívják a marketingesek, pedig akkor is egy halott Jeti lába. (A benszülöttek nemes egyszerűséggel jetitalpnak hívták, de bennük még volt tisztelet a természet és persze a Jetik iránt.) Egyesek ezt húzzák a saját lábukra amíg élnek. Ez pár éve nagy divat volt, sajnos meg is lett az eredménye: Látott már valaki Jetit? Na ugye, megmondtam. Kihaltak!
(Lüpi ötlete volt de én kérek elnézést ;])
http://blog.htmm.hu/link/?id=5430 db komment.blog2009-03-10 22:21:11Megjelenítve: 3564
 
Éppen az előbb beszélgettem egy full idegen csajjal 10 percet telefonon.
Egyik ismerősöm adott egy vodás számot, mert azon tudom óccsóért hívni. Felhívom, egy álmos hang veszi fel. Mondtam neki, hogy miért nem némította le, mondta, hogy nem baj, legalább tudunk beszélni. Volt ott nála a barátja nemrég.
Ez így rendben is volt, mert a hang nagyon olyan, mint az ismerősömé és a barátja be akart hozzá ma menni a kórházba. Tehát beszélgettünk. Aztán egy 120 perc után elmondta, hogy otthon van. Ekkor már nagyon gyanússá vált a dolog. Vagy nagyon szar állapotba került valamitől, vagy valami egyéb zavar van az erőben.
Zavar volt az erőben, egy Zsani nevű csajjal beszélgettem, aki azt hitte rám, hogy én meg István vagyok. És tök jól eldumáltunk, így teljesen ismeretlenül. Két hülye ha találkozik...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5423 db komment.idegesít2009-03-09 09:40:54Megjelenítve: 16988
 
Néha úgy érzem, hogy Microsoftos fejlesztők is beszállnak a Linux fejlesztésébe. Ilyenkor azt teszik, amihez a legjobban értenek. Ezt fejtse meg valaki:
Stopping K Display Manager: kdm.
'unknown': I need something more specific.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5410 db komment.blog2009-03-08 22:27:52Megjelenítve: 3685
 
Ma van a nemzetközi nőnap. Már a neve is furcsa. "Nemzetközi". "Nőnap". Férfinap nincsen. Na nem, mintha hiányozna, de ez kicsit azt hangsúlyozza, mintha a nők fontosabbak lennének a társadalomban, mint a férfiak. Szerintem nem, mindkét nem ugyan olyan fontos. Attól család a család, ha egy anya és egy apa képezi az alapját, nem két anya.
A nőnap egy mesterséges "ünnep", a hátteréről olvassátok el a Bombagyár cikkét!

De nem is ez a fő bajom a nőnappal, mert akinek fontos, az tartsa. A problémám a jelentésével van. Nem a nőnapével, hanem a valaminek a napjával. Még mielőtt félreértenél: nem minden ilyen nappal van problémám, csak a fölöslegesek. Ilyen napokat akkor szoktak kinevezni, ha valami indokolatlanul háttérbe szorult ügyre akarják felhívni a figyelmet, vagy valamiről meg akarnak emlékezni. Ez utóbbit elvethetjük, mert ilyenkor nem jellemző, hogy megtelnének a temetők és a női halottak plusz virágot kapnának. Marad tehát az első. A nők indokolatlanul a háttérbe szorultak. Csak egy olyat tudok, mikor a nők tényleg a háttérbe szorulnak, ez pedig a kocsmaajtó. Mondjuk ez nem indokolatlan, hanem illemszabály, tehát ezt is ki lehet húzni. Nőket érő hátrányos megkülönöztetéssel még nem találkoztam, pozitív diszkriminációval viszont rengeteggel. Akkor miről is szól ez a nap? Mire akarjuk felhívni a figyelmet? Olyan ez, mint a Valentin nap. Semmi értelme. A nőket minden nap tisztelni kell. (És valaki nem attól nő, hogy 2 -vel kezdődik a személyi száma)
Meg megbecsülni is. Azt nem feltétlenül mondom, hogy munkát minden nőnek, hanem inkább azt, hogy munkát a családnak! Megoldható legyen a gyereknevelés. Ez általában az anya feladata, de jól is van ez így, így alakultak ki a nemek eltérő képességei (egy nő ezért tud sokfelé figyelni és például ezért erősebb a férfi). Legyen egy családfenntartó és valaki, aki a gyerekekkel is tud foglalkozni. (Ennek nem feltétlenül a nőnek kell lennie, bár a nő az esetek nagy részében erre megfelelőbb.) Ha ezt sikerülne újra megoldani, akkor nem a TV nevelne a kisgyerekekből igénytelen szart, hanem talán a társadalom kiszáradó pocsolyában fulladozó hala is egy kis oxigénhez, élettérhez juthatna (beteg egy kép lett ez). Lenne több gyerek és normálisabbak is lennének. A mostani gyerekek sem hülyék, csak azzá teszik őket. A szülők elhanyagolják, az iskola meg nem kocsma, hogy a gyerek egész nap ott üljön. Egy kis falusi kocsmában a gyerek legalább tisztességet és becsületet tanulhatna, az iskolákban ezt egyre nehezebb. A szülők meg pluszmunkát vállalnak, hogy a villanyszámla befizetése után még kajára is maradjon pénz. A gyereket meg fel-"neveli" a TV. Nyálas konzumidióta lesz belőle.
Foglalkozzunk inkább ezzel a nemzetközi nőnap helyett!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5402 db komment.idegesít2009-03-05 23:13:04Megjelenítve: 17007
 
Ma láttam zsidót vásárolni. Sokkoló volt.
Pedig én csak ártatlanul mentem a pékségbe. Ott állt a jellegzetes fószer a pékség ajtaja mellett. Bementem, követett azonnal mint valami cigány, aki a pénztárcámra pályázik (végül is csak a módszer különbözik). Megálltam a pultnál, emberünk is mellettem, csak kicsit előrébb, jelezvén, hogy bizony őt kell előbb kiszolgálni. Az eladó viszont tudta, hogy bár már én állok messzebb a pulttól, de én értem oda előbb, engem kérdezett. Gyorsan letudtam a vásárlást, de még rendezgettem a cuccokat.
Kért utánam, kezdte 2 db kiflivel. A pékségről tudni kell, hogy minden szép. A kiflik például tök ugyanolyanok, méretre, színre, mindenre. Szóval nem olyan, mint a sarki közért, hogy az a kifli nincs középen beszakdva amelyik tegnapi. Tehát kérte a két kiflit, kapta is. De neki nem felelt meg, kérte az eladót, hogy válogassa ki a rekesznyi tök ugyanolyan közül a két legnagyobbat. Az eladó türelmes volt, viszonylag hamar dűlőre jutottak. A következő áhított termék egy kalács volt. Ebből is volt rengeteg ugyan olyan. De ennek csúnya volt a fonása. A legbelsőnek viszont szép, neki az kellett. Az eladó csöndben teljesítette a kérést, az arca sem rebbent, viszont ha a színét kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy RGB skálán az R komponens vált dominánssá. Nem vártam meg a végkifejletet, mert a következő kiflinél valószínűleg -egyébként teljesen jogosan- összevérezett volna az egyébként jámbor eladó a kedves vásárlóval.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5390 db komment.szozat2009-03-03 21:34:58Megjelenítve: 12115
 
Az Asus nagyon jó notebookokat tud gyártani. Lehet vele például szabványosan tehenet fejni, de akár vegyelemzést is végezni. Igazi jövőbelátó technológia, a világ összes szabványát támogatja!hardwarebolt.hu
http://blog.htmm.hu/link/?id=5380 db komment.blog2009-03-03 21:14:45Megjelenítve: 3786
 
Ha valaki nem érti, hogy miért kell magyar terméket vásárolni amikor csak lehet, ezt lehet neki továbbküldeni. Vagy kinyomtatni neki és a lap szélével felvágni az ereit, hogy olvassa el.

http://letoltes.baracomp.hu/blog/Napi%20gazdasagtan.pdf
http://blog.htmm.hu/link/?id=5370 db komment.szozat2009-03-01 22:01:11Megjelenítve: 12050
 
Lüpivel beszélgettem...

-Hazakísérünk, ha szeretnéd.
-Miért, hányan vagy?
-88-an.
-Miért? - Lüpi furán nézett.
-Kis kínaiak rajzolják ki a pixeleket.
-Mi? Miért?
-Biztos az amely miatt.

...aztán gyorsan mentem aludni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5360 db komment.