blog2009-02-26 16:56:54Megjelenítve: 2564
 
Nah, a héten végre elment a levél az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek. Szép nevük van és most azt akarom tőlük, hogy az agárdi bringagyászon javítsák ki az M7 felüljáró vízelvezetőit. Kaptak róla fényképet meg betűt is bőven.
Ma meg a legnormálisabb autóssal találkoztam. Igaz nem indult ilyen felhőtlenül. Már messziről láttam, hogy nem tudok átmenni a zöldön, nem is siettem. A lámpa piros lett, mire utolért egy autó. Nem siettem, mert minek, a lámpa piros. Egy darabig türelmesen jött mögöttem, aztán egyszercsak elkezdte bőgetni a motort. Gondoltam mjajd' abbahagyja. Ez meg is történt, mikor begurult mellém. Már éppen kezdtem volna elállítani a tükrét, mert bizony közel volt, mire lehúzta az ablakot. Szépen megkért, hogy kicsit húzódjak ki az út szélére. Mondtam, hogy az miért nem jó, meg elmondtam a sávfoglalás lényegét, meg a szabálytalanul előző autósokat is megemlítettem. Erre ő bocsánatot kért, hogy az előbb megkért, meg mondta, hogy így azért nem jó az előzés, mert a buszok miatt nagyon nyomvájús az út és ha pont rosszul dobja le az autó első kerekét a vályú, akkor felém indulhat meg. Ez meg nekem nem jutott eszembe. Közben a lámpa is váltott, sárgánál elköszöntünk és beengedtem magam elé.
Egyébként egy optikai tuningos Swift volt (és ráadásul két, kb nálam kicsit fiatalabb enba ült benne). Ilyenkor mit kezdjek a sztereotípiáimmal? ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=5351 db komment.szozat2009-02-25 09:10:22Megjelenítve: 10894
 
Telefon csörög, valami idegen 70-es szám.
-blablahbla...kórház...blahblah kapcsolom. - várakozó zene. Értem.
-XY vagyok a kardiológia kettesről...haló?
-Én meg... Igen?
-Nekem egy betegszállítóra lenne szükségem. Imre?
-Nem Imre vagyok és betegszállító sem. Én ... vagyok.
-Nem baj. Azért mondhatom?
-Nem.
-Nem...értem...azért köszönöm.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5344 db komment.blog2009-02-16 22:48:55Megjelenítve: 2733
 
Azért történt valami jó is. Ma végre elmentem a bakancsomért. "Szia, te jöttél a bakancsért?" -fogadtatás, majd egy -egyébként jogos- megjegyzés, hogy azt hitték, már nem is jövök. Hja, Szeged messze van. Az eredmény jó lett, igaz meg nem javították. Viszont kaptam tök újat. Még pár örömódát meghallgattam a főnökről és már jöhettem is. Még szerencse, hogy gyalog mentem, mert egy akkora dobozt eléggé bajos a kormányra akasztva szállítani.
Ez letudva.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5330 db komment.idegesít2009-02-12 01:27:02Megjelenítve: 16219
 
Ha a tudásod egy gömb, akkor a gömb felszínén azok a dolgok vannak, amikről tudod, hogy nem tudod őket. Minél nagyobb a gömb, a felszíne is annál nagyobb.
Vannak dolgok, amik ha elkerülnék a gömböt, az jó lenne. Bár ha csak elkerülik, az struccpolitika, kerüljenek inkább egy másik dimenzióba. Akkor tényleg elkerülik!
Vannak dolgok, amiknek nincs egy rendes társadalomban helyük.
Ha egy nem oda való dolog kerül a társadalomba, akkor annak szükségszerűen védekeznie kell. Jelenleg a védekezés módja az "igazságszolgáltatás", ami persze lófaszt nem ér.
Következmény: rengeteg olyan dolog történik, aminek nem lenne szabad.
Eredmény? Nincs. Megoldás? Lenne. Ahhoz rendes rendőrség kellene a Faszkabát Rt helyett, rendes bíróság, meg egyáltalán: társadalom.
Megoldás? Lenne. Addig is: nem gyilkosság, nem önbíráskodás, hanem a társadalom romokban heverő, utolsó normális szilánkjainak a kétségbe esett önvédelme.
Nah ezt már üldözik a Faszkabátok, mert ettől nem félnek. Az "önbíráskodó gyilkos" egyszer büszkén vállalja tettét, amivel a társadalmat szabadítja meg egy fertőzésétől - meg is kapja érte a büntetését. Ha pedig a végső gyógyszert gyógyítod, a betegség megöli a testet. Az úgynevezett bűnöldöző szervek az úgynevezett igazságszolgáltatással már kezdik megtalálni a gyógyszer ellenszerét.
Késő? Soha!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5323 db komment.idegesít2009-02-10 22:41:56Megjelenítve: 16267
 
Szegedi Tudományegyetem, Tanulmányi és Viszgaszabályzat 23.2 pont:
A kérelemre induló ügyek esetében a szabályzat hatálya azon ügyekre terjed ki, melynél a kérelmet a szabályzat hatálybalépését követően nyújtották be, kivéve ha ez a hallgatóra nézve kedvezőbb.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5310 db komment.szozat2009-02-07 11:34:58Megjelenítve: 11312
 
Elkezdődött az új félév. Tanulunk...

SSADM-ről: "Nem szabad figyelmen kívül hagyni, de nem szabad teljesen komolyan venni sem."
SQL Plus: "Az amatőrök elriasztására szolgál."
"Mindenki C/C++ -ban kezdett programozni - persze valaki Pascalban, de vannak dolgok, amiről nem beszélünk."
"Ez az előadás olyan, mint a klasszikus Jurassic Park. Először minden idilli, növényevők, majd a végére jönnek a húsevők."
"Új keletű marketinges tézis: az a kütyü, amely nem tud pornót, az eladhtatlan. Ez igaz volt már 100 éve is."
"A folyó ügyeket el tudják intézni 5-10 perc alatt, aki pedig meg akar szökni, annak kevesebb idő is elegendő."
Mindezt sikerült egy nap alatt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5302 db komment.blog2009-02-03 16:09:46Megjelenítve: 3103
 
Pénteken szervízbe kellett adnom szegény bringámat, hátul eltörött egy csapágygolyó és ettől olyan hangja lett, mint a régi villamosokban a reléknek. Az ütem is hasonló volt.
Mivel hétfő délutánra készült el, ezért reggel úgy döntöttem, busszal megyek. Hát, nem mondom, hogy bringa helyett nem derogált a buszozás, de iszonyatosan nyomasztó volt. Minden féle enbák, meg egyébként is: busz, az elejében valószínű valami félőrülttel. Nem igazán megnyugtató. Persze minden gond nélkül odaértem, de akkor is szar volt. És kb annyi ideig tartott, mint gyalog elmenni dolgozni. Legközelebb megspórolom a buszjegyet és inkább sétálok. Az jobb.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5291 db komment.blog2009-02-01 21:29:34Megjelenítve: 3194
 
Heti egy post. Remek.
Közben azért elmentem a bakancsért. A boltos visszahozta tök ugyan úgy, tök ugyan abban az Intersparos szatyorban, ahogyan én leadtam. Sajnos nem csinálják meg, mert bőrkiszáradás és az user error.

-Gondolom erről készült jegyzőkönyv is...
-Jegyzőkönyv...
-Szeretném akkor kérni a jegyzőkönyvet, vagy annak a másolatát, mert a későbbi ügyintézékor szükségem lesz rá.
-A jegyzőkönyvre?! ...de tudod mit? Hagyd itt, a főnöknek van egy kis cipőüzeme, majd ő megcsinálja neked, nagyon rendes ám a főnök... Egy-másfél hét, amíg elkészül, de itt a telefonszámom, majd érdeklődj!
-Rendben van, de ha mégsem csinálná meg, akkor írjon ő is egy jegyzőkönyvet...
-Ugyan, én biztos vagyok benne, hogy meg fogják csinálni, a főnök nagyon rendes!

Pedig még fogyasztóvédelmet sem emlegettem, mindössze "A Jegyzőkönyv" került szóba. Biztos ez olyan szent szó, mint az Ace Venturában a sikaka.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5282 db komment.