idegesít2009-01-21 19:35:03Megjelenítve: 16192
 
Másfél hete, hogy írtam. Mentségemre szolgáljon, hogy csak dolgozom, tanulok meg alszom. Így nehéz blogravaló történetekkel találkozni.
Azért még is lett egy. Már-már én lettem volna a hülye, mikor... A bakancsom elkezdett szétesni, szétvált a talpa középen (!) és az egyiken a fejénél berepedt a bőr elég csúnyán, a bélésig már. Előkerült a számla is, nosza vigyük vissza. Reggel még lekeféltem ról a retket, mégse legyen olyan csúnya.
Délutánra persze szépen összekoszolták egymást. Fel is háborodott rajta az eladó (nem minden ok nélkül), de az elnézés kérésem valahogy nem ért agyat. Közölte, hogy szerinte ez nem garanciális, mert szét van rúgva. Mármint a bőrre gondolt, ami az orrán van. És egyébként is, hogy képzelem, hogy ilyen koszosan odaviszem. A talpa is azért válik szét, mert szétrúgtam. Felvetésemre, hogy akkor a talpának talán az elején kellett volna szétnyílni meglepődött, majd ejtette a vádat. Szerinte azért sem garanciális a bejelentett hiba, mert az utólag beletett talpbetét elkopott. Meg kopott a talpa. Ez mondjuk tény, nagyon gyorsan kopik a talpa, ezt hívják anyaghibának, csak ez nagyon nehezen bizonyítható (az előző bakancsom több, mint négyszer ennyi használat után nézett ki így). Jah, és majd elfelejtettem: lebaszott, hogy koszosan vittem oda. De reklamáltam, kell jegyzőkönyv is.
Elővette hát a jegyzőkönyvet. Majdnem felröhögtem, mikor megláttam: a jagyzőkönyv alja legalább 1 cm szélesen teljes vastagságában át van itatva kávéval. Végül nem kezdtem el röhögni, de a bakancs is kevésbé lett koszos hirtelen. Milyen relatív...
Jah, azt majd' elfelejtettem, nem csak ezért basztak le. Azért is, mert én nem fázom - nem volt rajtam kabát. Igen, egy a boltba betérő potenciális vásárlót így kell fogadni.
Mielőtt mentünk volna, még mondta, hogy ha nem javítják meg, nekem kell ám elvinni a KERMI-hez bevizsgálni és a vizsgálat díját kifizetni is. Pedig nem is ismernek! (Mikor legutoljára olvastam a fogyasztóvédelmi törvényt, akkor még a kereskedőnek kellett a vizsgálatot kezdeményeznie, de felkészülök friss jogszabályból mire megyek vissza.)
http://blog.htmm.hu/link/?id=5270 db komment.blog2009-01-11 12:37:03Megjelenítve: 3084
 
Tegnap manjdnem lett két teknősünk. Egy ugyebár alapból van, őt Bizsunak hívják és már nem mai darab, kb annyi idős mint én. Persze nem úgy lett majdnem kettő, hogy Bizsu szaporodott, mert ezt ő nem osztódással teszi.
Egy ismerősünk ajánlotta fel örökbefogadásra a Bizsuhoz haonló típusú, Kópé nevű teknősét.
Aztán összekerültek, nem is volt semmi gond legalább 3 percig, mikor is Bizsu úgy gondolta, hogy elég a betolakodóval és megtámadta.
Szóval ennyit a két teknős projektről. Bizsu tvábbra is egyedül van, Kópé hazament.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5263 db komment.change(b)log2009-01-05 23:44:35Megjelenítve: 6856
 
Hosszas fotóblog: talán megszületett a leghosszabb post (legalább is gördítősáv alapján) a Kisfalud-Velence bringagyászról kerékpárútról.
A főoldalra nem teszem ki, mert sok a kép, de ide kattintva olvashatod!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5250 db komment.blog2009-01-05 21:48:07Megjelenítve: 3727
 
Nah, a Volán most gyors volt. Válaszoltak az egy posttal ezelőtti emailre. Nem igazán meggyőző, de talán valami és korlátozottan tűnik formalevélnek. Most elfogadom, mert sisakkamerám még mindíg nincs. Legalább lett valami.
Íme a levél:


Tisztelt Tóth László Úr!

A panaszát kivizsgáltam, a gépkocsivezetőt meghallgattam, vele jegyzőkönyvet vettem fel.

A gépkocsivezető által elmondottakat csak részben tudtam elfogadni, ezért a gépkocsivezetőt szóban figyelmeztettem és felhívtam a figyelmét, hogy a közlekedési szabályokat figyelmesebben tartsa be.

Az Önnel történt kellemetlenség miatt elnézését kérem és remélem, hogy a továbbiakban hasonló esetek nem fordulnak elő.

Tisztelettel.


Erős István üzemvezető
http://blog.htmm.hu/link/?id=5232 db komment.idegesít2009-01-03 22:28:04Megjelenítve: 16969
 
A járművezetők engem mindíg kinéznek maguknak januárban?
Arról nem is beszélve, hogy a hülye sofőr az Alba Volán alkalmazottja és éppen járatos buszt vezetett. Nem is írok mást, már megtettem, írtam a Volánnak. Várom válaszukat...


Tisztelt Alba Volán!

A mai napon (2009. január 3.) 15 óra 15 perc körül kerékpárral haladtam a Király soron, az útkanyarulat és a Huba köz buszmegálló között. Körülbelül, 30-35 km/h sebességgel, szabályosan közlekedtem. Mögöttem egy járatos busz haladt.
A busz előzésbe kezdett, majd megjelent a vállamtól (és a kormányvégtől) 10-20 cm távolságra a busz eleje. Ekkor rákiabáltam a buszsofőrre és közben erősen fékeznem kellett, hogy egy esetleges halálos kimenetelű balesetet elkerüljek.
A busz sofőrje erre megállt az út közepén, félre sem húzódott. Mivel irányjelzés sem volt, ezért mögötte vártam, mi fog történni (nem bíztam ezek után a sofőrben, nem mertem a szabálytalanul megálló járművet megelőzni). A busz a megállótól néhány 10 méterre állt meg. A sofőr leszállt és minősíthetetlen hangnemben kérte rajtam számon a következőket:
-én hogy beszélek vele (ilyen helyzetben nem hiszem, hogy sokan kiabálnák azt, hogy "Legyen szíves távolabb menni"). Meghallgathattam, hogy "Mi a kurva anyámat képzelek, stb.)
-miért versenyzek (ezt nem értem)
-kacsáztam (nem igaz, bár erre még a KRESZ is kitér)
-neki úgy kellett megelőznie, hogy átlépte a záróvonalat
Majd "kultúráltan" elköszöntünk egymástól, a busz szintén indexelés nélkül elindult, a megállóba nem állt be.
A busz rendszáma: HSX-426.

Amennyiben az esetet nem sikerül megnyugtatóan rendezni, úgy rendőrségi feljelentést teszek az ügyben.
Nem szeretném, hogy egy ámokfutó buszsofőr balesetet okozzon. Most is csak annak köszönhető, hogy el tudtam kerülni a balesetet, hogy évi több ezer kilométert tekerek városi körülmények között. E nélkül beláthatatlan dolgok történhettek volna.

Várom válaszukat!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5222 db komment.blog2009-01-01 15:27:46Megjelenítve: 3469
 
Tavaly 3078 km-t mentem bringával. 500-zal több, mint tavaly előtt. Idén meglesz vajon a 3500?
Biciklizz minden nap!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5210 db komment.