blog2008-12-31 16:15:04Megjelenítve: 2725
 
BUÉK.
Végre talán vége lesz ennek a szar évnek. Lesz új, másik sorszámmal és jobb lesz. (Persze ez csak hülye hiedelem, mert az év száma nem befolyásolja a történéseket, de ezt ne mondjátok el nekem.)
Szolgálati közlemény: a BUÉK üzenetekre is ugyan az vonatkozik, mint a karácsonyiakra.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5202 db komment.szozat2008-12-31 16:13:25Megjelenítve: 10926
 
Tegnap (ma hajnalban) a vonaton kihallatszott a mozdonyrádió hangja az utastérbe. A Déliben éppen tolattak, jó nagy volt a rádióforgalom.
-Hogy beszélsz? Még egy napod van, hogy megkultúrálódjál!
-Mos' mé'?! Kultúrált vagyok én bazmeg'!
http://blog.htmm.hu/link/?id=5190 db komment.szozat2008-12-25 21:47:05Megjelenítve: 11074
 
Ahhoz képest, hogy lány vagyok, elég sok eszem van.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5180 db komment.blog2008-12-24 19:52:55Megjelenítve: 3783
 
Úgy döntöttem, hogy nem növelem az SMS központok túlterheltségétm és a mail serverekkel is ugyan így nem szúrok ki.
Ha küldtél nekem jókívánságokat, akkor neked is ugyan olyat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5173 db komment.blog2008-12-17 21:08:48Megjelenítve: 3100
 
Tegnap kicsit elgondolkoztam azon, hogy milyen lesz a könyvtárban dolgozni. Idén még a suliban dolgozom, jövőre meg már a könyvtárból terelgetem ki reggelente a számítógépeket legelni.
Holnap dolgozom utoljára (vagy szombaton). ez alkalomból rendeztek ilyen kis búcsúörömködést. Hát, nem kicsit meglepődtem.
Még reggel monda Marcsi, hogy fel kell menni az osztályukba beállítani a TV-t. Hát jó, de délutánra már kicsit kiment a fejemből. Leltárra készültünk elő, kettő körül figyelmeztetve lettem a TV-s ígéretemre. Jó, de ezt a kupac gépet még megnézzük. Utána még kerestem távirányítókat, hogy ne kelljen visszamenni. Mikor ellenőriztem volna, hogy jó-e, amit kivettem, Marcsi kikapta a kezemből és elindult vele. A termüknél láttam, hogy van bent valaki. Kicsit meglepődtem, hogy ott van 8. óra, dehát. A terembe beérve csak annyira voltam képes, hogy elhaló hangon kijelentsem, hogy "baaazmeg".
Kaptam egy vödör Túró Rudit, Limópor csokrot, bort, rumot, Tina meg énekelt. Koccintottunk (alkoholmentes és gyerek) pezsgővel.
Nem vagyok valami érzelgős, de most a fényképen is látszik, hogy meghatódtam. Kurva jól esett. Köszönöm mindenkinek! :)
Ennek folyománya, hogy ma nem volt valami jó kedvem, azért lesznek emberek, akik hiányozni fognak. Jó persze, 1400-ból nem tűnik soknak ez a szám, de nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5161 db komment.pigtúra2008-12-15 23:33:38Megjelenítve: 15101
 
Karácsony jön, muszáj ajándék után nézni.
Sikerült bemenni a More nevű üzletbe, ahol a következő figyelmeztetés röhögött ránk:Ezzel az erővel a mikróra kiírhatnák, hogy háziállat szárítására nem alkalmas. Vagy esetleg a pénztárgéphez a pénztárosnak, hogy "Amennyiben ön elvágja a nyaki ütőerét a pénztárszalaggal, akkor ön meghal."
Nahát.
http://blog.htmm.hu/link/?id=5153 db komment.idegesít2008-12-08 22:28:33Megjelenítve: 16846
 
Alig van időm tanulni, most is azt kellene. Csinálnám is, ha lenne mit. Lenne egy kibaszott kidolgozott példa, vagy valami, ami működik is. Mert hibaüzenetet generáltatni a Matlabbal én is tudok. Arról nem is beszélve, hogy a diák verzió 30 ezer forint. Az oktatók csak annyit mondtak, hogy "úgy is megszerzitek valahonnan". Azt már nem mondták el, hogy van diák verzió, mert lehet, hogy van olyan tanulószerződéses, akinek kifizetnék. Nem bazmeg', warezoljál, ha el akarod végezni az iskolát. Meg warezoljál magadnak szájbabaszott windowst is, meg ofiszt, hogy a semmire sem használható tananyagot meg tudd nézni.
Érdekes, távolról használható Linuxos gépet kaptunk. Windowsost miért nem? Pedig a Linux az ingyenes, azt mindenki telepíthet magának otthon.
Ugyan ebből a tárgyból az előadó csak annyit mondott, hogy a tananyag a weben van. Csak éppen találat nincs rá a Googlen. De biztos ott van, hiszen ő mondta. A projektez meg gyakoroltunk gyakorlaton. Van egy olyan része, hogy amit összeraksz, azt 3D -ben jelenítsd meg. Mikor harmadszorra megkértem a gyakvezért, hogy ugyan már akkor talán nézzük meg azt a megjelenítő toolboxot, akkor csináltunk is valamit: egy tök másik toolboxszal 2D megjelenítést.
Azt mondtam már, hogy vizsgára beugrónak 3 ZH-t kell írni? Vagy menj csütörtökön 13 órára Szegedre. Nem baj, ha kirúgják a levelezősök felét a munkahelyükről, akkor legalább lesz idejük megkeresni a weben a tananyagot, amiből a ZH lesz.
Intelligens rendszerek...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5142 db komment.idegesít2008-12-04 03:07:41Megjelenítve: 16875
 
EAT-910. Egy gyöngyszem a szegedi taxisok között. (Ha jól látom, a Gábriel Taxihoz tartozik. Csak a Google kedvéért.)Ezt a fotót sikerült róla készítenem. Ha eltekintünk attól, hogy alig látszik rajta valami, akkor a figyelmes szemlélőnek feltűnhet valami a taxi alatt. Igen, a járda. Mondjuk ennek nem szánnék külön postot, mert nem nagyon találkoztam még olyan taxissal, aki tudna parkolni. Ennek sikerült, bár nagyon útban voltam.
Ez a járdaszakasz különleges fontossággal bír, mert mind a 60 méteres terjedelmén van WiFi lefedettség. Igaz kicsit gyenge, de Skypeolni pont elég. Beszélgetés közben bejártam ezt az aszfaltcsíkot párszor. Egyszer csak arra eszméltem, hogy a járdán útban avgyok a taxisnak. (Az még nem ez volt.) Annyira meglepődtem, hogy félreálltam. Másodiknak jött ez, nah itt már nem követtem el ezt a hibát. Megálltam előtte és beszélgettem tovább. Egyszer csak elkezdett felém araszolgatni, én meg mosolyogtam rá. Megállt a lábamtól 15 centire és nézett, hogy ő most mennyire király, közel bírt jönni a dobozával. Jött még közelebb, vártam, hogy érjen hozzám, de nem, kikerült. Igaz kicsit oldalra kellett fordulnom -így utólag belegondolva kár volt-, hogy le ne törjön a tükre. De sikerült! Talált parkolóhelyet. Igaz valami fasz gyalogos elfoglalta azt a kurva járdát...
Persze egy szót nem szólt. Én meg nem röhögtem (nagyon) mikor egy fél óra múlva alig akart elindulni az autója. Pedig az autó nem tehet róla, hogy egy fasz ül a volánnál...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5130 db komment.idegesít2008-12-03 08:24:19Megjelenítve: 16787
 
Ma reggel miközben álltam a piros lámpánál a balra kanyarodó sávban (én voltam az első, mert nem mentem át az előző sárgán) hallom, hogy egy rövidet dudál mögöttem az autó. Jó, biztos köszönt valakinek. Aztán dudált egy hosszabbat is és közben mutogatott jobbra. Lehúzta az ablakot és azt nehezményezte, hogy én mit keresek a balra kanyarodó sávban, mikor onnan ő éppen egyenesen akar menni. És egyébként is: a biciklit át kell tolni a zebrán. A lámpa zöld lett, ő meg majdnem nekiment a szabályosan egyenesen haladóknak...
http://blog.htmm.hu/link/?id=5120 db komment.