szozat2008-09-29 22:51:29Megjelenítve: 11249
 
-...és kimásoltad floppyra?
-Nincs floppy íróm.
-Még jó, mert csak floppy meghajtó van.
-Az sincs.

És ez a beszélgetés ma zajlott le.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4981 db komment.szozat2008-09-28 10:42:22Megjelenítve: 11235
 
A konyhában a falon egy régebbi kistévé van. Nincsen távirányítója, ezért egy fakanál van rendszeresítve a kezelésére, hogy ne kelljen áthajolni az asztal fölött.
Tegnap este elalvás előtt még ettem egy kis krumplisalátát, ott volt a konyhaasztalon, mellette egy fakanál. Ettem vele és mentem aludni. Ma reggeli beszélgetésem anyukámmal:
-...és este még ettem krumplisalátát.
-Igen, láttam. A távirányítóval ettél.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4972 db komment.blog2008-09-22 22:42:40Megjelenítve: 3020
 
Tegnap előtt volt itt Fehérváron Critical Mass. Kritikus mennyiségben nem voltunk, de a nem túl biciklisbarát időjárás ellenére egész szép számmal gyűltünk össze a Halesznál. Tekertünk egy jót, fakabátipari felvezetéssel. A rendőrök ismét bizonyították ebben a nehéz helyzetükben, hogy alkalmatlanok a feladatukra. A szervezőknek kellett sokszor megállítaniuk a forgalmat, mert a motoros egység nem ért a kereszteződésbe időben. Minden tisztelet a szervezőké, köszönjük!
Persze az ilyen beszámoló nem lehetne teljes hülye autós nélkül, most is volt. Elment a villogós autó előtte, neki a lámpa közben más színű lett és gondolta ő most behajt a felvonulók közé. Két szervező azonnal kersztbe rakta előtte a bringát, de azért csak vánszorgott. Akkor gondolta meg magát, mikor elkezdett a motoros figyelni. Nagy gázzal visszafordult és eltűnt. eközben jó néhány szabályt sértett meg, de a rendőr leszarta. Végül is azért van... alkalmatlanok.
A bringázás remek volt, a többszöri emelés a város forgalmasabb pontjain remek ötlet! Megálltunk, emeltünk, mentünk tovább. Zseniális.

Azért mára is jutott egy kis szórakozás. Igaz nem ilyen felemelő, de azért vicces volt. Tanárok Kommunisták beszélgettek. Elemezték a történteket: a rendőrök nem voltak elég erőszakosak, meg miért nem fújnak minden nap könnygázt és egyébként is '89 előtt sokkal jobb volt. Mire ezt előadták én már röhögtem, bár sírnom kellett volna inkább. Nagy megelégedéssel meséltek egy esetet: egy enyhén szólva sem kicsit ittas ember kicsit nekitávozott a fakabátnak. Hát mondjuk mit tehet róla szegény részeg, ezek mindíg útban vannak. Szóval nekiment. Erre két rendőr (az egy részeget) jól összeverte gumibottal, utána bevitték és aláiratták vele a papírt, hogy nem esett az intézkedés során bántódása. Szerintük ez volt a jó. Hoztak erre még néhány példát, de otthagytam őket. Ezeket már hallgatni sem vicces.
Ezek közül volt az egyik, aki nekem elmondta, hogy szar a számítógép, mert ha elmegy a villany nem működik tovább: link.
Ebben az a legszörnyűbb, hogy ezek próbálják nevelni a fiatalságot. Az eredmény persze borítékolható. Képzik a pályaelhagyókat, pedig a diákjaik között van azért bőven olyan, aki tehetséges lenne, de megutáltatják velük a szakmát. És persze mindíg ezek a leghangosabbak.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4960 db komment.szozat2008-09-19 12:56:18Megjelenítve: 11441
 
-Nah megyek...
-De van még tíz perc.
-Jó, de mire átmászom...
-Menj két lábbal a földön, úgy gyorsabb.
-De ezer emberrel találkozom...meg...hangyákkal!
-Mi, kiengedted a fejedből a bogarakat?
-Nem, még itt vannak bent. Kaparásznak.
-Akkor azért vagy ilyen piros!
-Nem is vagyok piros! Én zöld vagyok!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4950 db komment.blog2008-09-16 00:51:41Megjelenítve: 3220
 
Nosztalgia hangulatom van. Ez már vajon annak a biztos jele, hogy öregszem?
Ülök itt a gép előtt, a környezetemben mindenki alszik. Szól a zene. Kicsit hűvös van. Pont, mint 8 évvel ezelőtt, mikor csak éjszaka lehetett netezni. Igaz az a gép befért az asztal alá és még a modem is a tetején volt.
Azóta nem sok minden változott. Azóta a sörmennyiség végtelenszeresére emelkedett. A sávszélességem viszont csak százszorosára. Hogy örültünk, mikor 4,5KBps-sel tudtunk letölteni. De még így is havi 1GB fölött volt a forgalom. A modem még megvan! Igaz most éppen a suliban tartalék fax, de tökéletesen működik. Pedig már én is használtan szereztem azért, hogy BeOS alatt is tudjak netezni. Hiányzik az az OS...
Annak valahogy megvolt a hangulata. Most már nincs, természetes, hogy van net. Régen hogy vártam, hogy elmúljon 18 óra és a család is megunja végre a telefonálást.
Megváltozott a világ, a feje tetejére állt. Régen az internet ment a telefonon, most meg a telefon megy az interneten...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4945 db komment.blog2008-09-12 22:10:05Megjelenítve: 3215
 
Citromdijat kap z Ubuntu tolem. Most egy jo darabig kiserletezni sem fogok vele uj dolgokban. Friss telepitesu Hardyval probalkoztam, de a vegere mar majdnem Windows alatt ereztem magam. Az OpenOffice alatt peldaul nem voltak ikonok. Illetve voltak, csak elfelejtettek kicsomagolni az oket a zipbol. Aztan a haltol meghulyult a halozat es semmi se ki, se be, neha reboot utan megjavult, neha nem. A csomag leszedese utan megjavult. Raktam fel KDE-t is, hadd valasszanak a felhasznalok. Egyszeruen oldottam meg, apt-get install kde. Debian alatt ez jol hasznalhato rendszert ad. Ubuntu alatt a hal nem jol mukodott, nem ismerte fel a a berakott adathordozot. Erre nem talaltam megoldast. Illetve megis: felraktam Kubuntut es minden egy csapasra mukodott.
Csak azt nem ertem, hogz ezek a hibak miert nincsenek kijavitva (bug trackerben is megtalalta), foleg ugy, hogy Kubuntu alatt minden rendesen mukodik. Azt hiszem, maradok a Debiannal, az csak egyszeruen mukodik.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4932 db komment.blog2008-09-05 23:44:48Megjelenítve: 3438
 
Egyre kevésbé bízom a Google-ben. A Chrome EULA-ja kiverte a biztosítékot. Akarok én gmailt használni? Akarok én google anmalyticsot a blogra? Lehet, hogy ebből is kell inkább saját. Keresni meg ott a Yahoo. Ami megállapodott a guglival. Faszom.
Amúgy nem erről akarok írni, akit érdekelt ez, már olvashatott róla ezer postot. Inkább írok valami jóról. Voltam Szegeden. Szeretem azt a várost a sokkal emberibb életritmusa miatt. Persze a sok egyetemista/főiskolás miatt azonnal fölbojdul a város, de azért megőrzni nyomokban emberi mivoltát. Itt olyan apróságokra gondolok, hogy mind a két kedvenc kajáldámban kellemes új tanévet kívántak. Pedig az egyiket a kettőből nemrég fedeztem fel, még tízszer sem voltam ott. És mégis... Apróság, de nagyon jól esik az ilyesmi.
BP pont ennek az ellentéte. Ezért utálom!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4920 db komment.idegesít2008-09-01 21:23:08Megjelenítve: 17376
 
Kaptam analóg spamet. Lassan a postaládára is spamfiltert kell tenni. Vagy rbl-szerűen kikötözni a postást a fához. A levelek késése úgysem tűnne fel senkinek, a mai kézbesítési sebességek melett plusz egy-két hét már igazán elenyésző.
Nagy, Deutsche Post-sárga boríték. Tényleg nagy, A/4 -es méretű. Díj hitelezve, alatta, hogy "DM". Gondolom nem a buziszerárúházra gondolnak, hanem már ráírták, hogy spam. Nézzük, mit is kaptam! Rá van írva, hogy "ahogy látható volt a TV-ben". Persze, mint az intelligens molekula. Zöld matrica, 90 fokban elforgatva, rajta felirat, többek között: Iktatási szám: 029 Hivatalos okmányok Az. Meg kórházi zárójelentő. Meg van rajta ilyen is: A levél tartalmát felügyelet alatt zártuk le a matricával és úgy postáztuk, hogy minden válaszadási határidőt be lehessen tartani. Figyelitek? Már határidők is vannak. Persze kereshetem Vitray Tamás üzenetét a borítékban. Utálom a Vitrayt, leszarom, mit üzent. A boríték hátulján a kinyitás helye meg van jelölve, hátha valaki nem látott még borítékot. Meg további bullshit.
Persze kinyitottam, miről szólna különben ez a post. Van rögtön ilyen nyereménycsekk-utánzat. Nyerhetek ötmilliót, öt és felet és huszonhetet. Nade a huszonhétmilliót úgy kiíirni, hogy -most kapaszkodjatok meg!- "Huszonhét Nulla Nulla Nulla Nulla Nulla Nulla" azért már durva. A többi szám is így van kiírva. Félrehajtva a papírhalmot megtudom, hogy a 7% szerencsés között vagyok. Picsába. Még két oldal bullshit, megtudom, hogy rendelhetek is valami szart. Hogyaszongya: A TERMÉSZET FÜVÉSZKERTJE. Így, csupa naggyal. Szőnyi Annamária írta alá a szennyest, meg azt is megtudtam még, hogy az adatok a KEK-KH -ból származnak.
Van még a csomagban egy hivatalos igen válaszboríték, mindenféla matricát kell mindenhová ragasztanom. Van olyan is, hogy "Reader's Digest pénzügyi főosztály a fődíjra vonatkozó adózásról"
Megint bullshites papír. Az alján: Részvételi dokumentum. Szerintem WC papír szükség esetére. Van egy kivételes ajánlat kezdetű, jó vastag szar is, ezt szét sem nyitom. Aztán a kriptaszökevény Vitray is kezet fog valami nyertessel. Aztán van olyan fecni is, hogy "Az év ajándéka". Az első mondat benne: "Kiállítottunk önnek egy matricát..." Nabazmeg. Ezt így. Kiállítottunk önnek egy matricát. Inkább apád faszát állították volna ki anyádból, most nem kapnék ennyi szart, nezse neked környezetvédelem. Van itt valami keményebb papír. Ha lekaparod a lekaparnivalót, akkor nyerhetsz. Tuti, hogy nyernék, a legnagyobb nyereményt, úgyhogy le sem kaparom. Kuka. Még egy bullshit. Van egy hivatalos nem válasszboríték is, ez már nem is színes. De még ezzel is lehet nyerni. Hát beszarok. Még erre is kell mindenféle matricát ragasztgatni. Azt hiszem, én a szabvány borítékot fogom használni ez esetben a következő levél postázására:

Tisztelt Reader's Digest Kiadói Kft!

A mai napon megkaptam a 029 számú DM levelüket. Szeretném jelezni, hogy egyik ajánlatuk sem érdekel, nem kívánok semmiféle nyereményjátékban részt venni.
Jelezném továbbá, hogy a személyes adataim kezeléséhez nem járulok hozzá, ezért kérem, hogy töröljék azokat az adatbázisukból! Minden további reklámküldeményüket a személyes adataimmal való visszaélésnek tekintek és megteszem a szükséges lépéseket ez ellen.

Az adatok, melyek törlését kérem: Tóth László, XXX

Ahogy fent írtam, semmilyen velem kapcsolatos személyes adat tárolásához nem járulok hozzá, ezért kérem, hogy a fenti adatokon túl a többi személyemhez kapcsolódó bejegyzést is törljék!


Persze valószínű, hogy fogok még ilyen szart kapni tőlük. Kíváncsi leszek, minden esetre a levél tértivevényesen megy el, ha már ennyire szeretik a matricákat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4912 db komment.