blog2008-07-31 10:13:50Megjelenítve: 3177
 
Tegnap valami fura hangra lettem figyelmes az úton. Egy merci közelített, ilyen tipikus szterotip felszereléssel: a volánnál egy kopasz majom ült.
Valószínűleg valakinek beszólhatott, mert mind a négy gumija szép lapos volt. De nem baj, ő haladt, igaz vagy 20 km/h -val, iszonyatos hanggal. És természetesen a belső sávban...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4810 db komment.blog2008-07-29 23:24:34Megjelenítve: 3163
 
Velem nem sok érdemi dolog történik, elhanyagollak titeket ezért kicsit. De majd megjavulok. Ellentétben Maniaccal, akinek nem kell megjavulnia, mert el sem romlott. Tehát -rendhagyó jelleggel- következzen az ő postja!

Azt hiszem megint nekiállok blogolni...

Rég tettem ilyet, de most elgondolkoztam, hogy bekéreszkedek egy vendépost erejéig htmm blogjába, aztán majd megnyitom a playtime.hu-n az új blogomat.

Aztán majd kitalálom, hogy mi lesz a domainel, mert igazándiból a név miatt bármi lehet:-D

Nah, de a lényeg: a mai napom... Isteni, csak a fél város esküdött ellenem össze, és a végén kiderült, hogy nekik lett volna igazuk.

(Egy ilyen notice féle, hogy a nevet megváltoztattam, és a célállomásomat is, mert nem szeretnék Neki rosszat. Ha ezért faszságot írok, szorri, de ne azt nézd, hanem, hogy igazándiból nem is oda mentem) Aki meg ismer, az úgyis tudja a valós adatokat:-D

[ALAGÚÚÚT - vonaton irkálom hazafelé, amíg frissek az élmények;]

De az elején akkor, ni.

Kitaláltam pénteken, vagy szombaton, hogy kedden lejövök Orsihoz (mondjuk) Pécsre (mondjuk2). És ha nem kedden jövök, akkor fail. Ergo muszáj volt ma jönni :-D (Jelzem, ma van a bombás kedd) Első körben hétfőn, azaz tegnap elintéztem minden dolgomat, hogy ma szabad legyek. Konkrétan három helyen voltam, de ezek perpill lényegtelenek.
Azt lehetett tudni már hétfő este is, hogy a fél várost lezárják, és ezért kicsit para lesz a közlekedés, de engem nem érintett volna. Metró, déli...

De. Bemegyek a délibe, célirányosan megveszem az automatából a jegyemet, és nézem, hogy melyikről is indulok.
Azaz csak nézném, mert a táblán induló vonatnak volt kiírva egy vonat reggel hétre (9-kor voltam ott), és legalulra, hogy a vonatok random indulnak. (Random kedd, random vonat, nagyonjó)

De ha már eddig eljutottam, hát telefonálgattam, hogy vaddafakk, mert nemvolt netem, és azért a gépet mégse venném elő a déliben, nincsenek túl jó arcok ott. Ropi mondja telóban, miközben váltom vissza a frissen vásárolt vonatjegyet, hogy 10kor indul egy busz Pécsre, meg másfél órával később. Konkrétan esélytelennek éreztem elérni a 10-es buszt, de elértem, 2 percen múlt.
Egész jól be is értünk, a vonathoz képest csak fél órával később. Itt kicsit bátorságot gyűjtöttem (mert random mentem le, és ezért is random kedd), és 45 percen keresztül felfedeztem a várost. Ez egy hiba volt konkrétan, mert mint kiderült, Orsiék rabszolgamunkát végeznek, nyári gyakorlatnak álcázva. Ezt értsd szó szerint. Számomra az már rabszolgamunka, hogy ők 5 hetet dolgoznak elég brutálisan 15ezer forintért.
Nem vagyok tisztában a pontos fizetéksekkel, de ezért én két napot dolgozom. Maximum 3at, de akkor sok-sok pihenővel.

Szóval felhívtam, hogy jé, nini, ittvagyok ni, és szerencsémre második hívásra felvette, és mondta, hogy nem is ott van, hanem egy faluval odébb, de gyalog is 10 perc volt.
Végül sikeresen találkoztunk, bár nemsokáig voltunk ketten, mert össze-vissza kulcsoztak, és találkozni kellett egy barátnőjével, mert nála volt.
Örülök neki, hogy tudtunk egy kicsit találkozni, hiába vágtam csalódott fejet cirka háromnegyed órával később, amikor mondta, hogy most dolgoznia kell. Hajnali egyig. Azért érzed. 9órás műszak. Ez télleg teljesen rabszolgameló...

Ja, és csúcs.. Csak a szálloda vendégeinek fenntartot rész, szal be se mehetek...
Tehát most így jártam.

De, hogy miért is volt igaza a fél városnak amikor meg akart akadályozni abban, hogy ma ne jöjjek?
Holnap szabadnapos. Maradtam volna még szívesen, csak sajna holnap megint megyek a malomba...

A postok nemtudom milyen időközönként fognak kikerülni, de az tuti, hogy ennek a történetnek a végét még majd leírom, hogy mi lesz, amikor legközelebb jövök ide.

Én meg postolom, ha még a playtime nem fog menni - htmm
http://blog.htmm.hu/link/?id=4800 db komment.blog2008-07-20 21:53:51Megjelenítve: 3367
 
Ismét bebizonyosodott, hogy takarékoskodni csak akkor tudsz, ha van pénzed. Ehhez esetemben egy csillár, egy hirtelen jött elhatározás és több, mint 8000 jó magyar pénz kellett.
A szobámban a csillár már kicsit beteges volt: az egyik burát nem lehetett feltenni, az ötből kettő izzó égett és néhány foglalat heveny pukkanással tudatta, hogy a rövidzár vicces, miután égőt cseréltem benne. Szóval remek. Nosza, újítsuk fel.
Úgy találtam ki, hogy az ötágú lámpában 3 energiatakarékos fénycső és 2 hagyományos izzó lesz. Az izzók azért, mert rögtön teljes fényerejükkel világítanak és bírják a sok ki-be kapcsolást. Szóval ideálisak, mikor pl csak egy csavarhúzóért megyek be. Az energiatakarékos izzót meg gondolom nem kell senkinek bemutatni. (Tudom, hogy van olyan energiatakarékos izzó, amit lehet sűrűn kapcsolgatni, de az nagyon drága.)
Szóval ez lett. Kellettek új foglalatok, meg persze az izzók. A hagyományos izzóból egy már tönkre is ment: beszakadt az alja. Egyébként a csillárra felkerültek a fasza új foglalatok, mostmár mind az 5 bura. Újra lett vezetékezve, a régi szigszalagos kötések helyett kapott sorkapcsot is, nem baj, ha csak ritkán gyullad ki. Meg persze ha már elemeire lett szedve, szépen el is lett mosva. Mindez megérte?
A hagyományos izzókkal most nem számolok, mert azok csak napi néhány percet fognak égni. Viszont az energiatakarékosak sokat. Egy 20W-os fénycső egy 100 W-os hagyományos izzónak felel meg. Ezek a fénycsövek 6000 órát bírnak -persze ha nem kapcsolgatod őket össze-vissza-, az áruk kb 1400 Ft. A hagyományos izzó 1000 órát bír és 100 Ft-ba kerül. 1 KWh villamos energia kb 40 Ft. Ezekkel fogok számolni, 6000 órás üzemidőt nézve.
A fénycső tehát 1400 Ft, az élettartama alatt elfogyaszt egész kereken 120 KWh energiát, ez 4800 Ft. Így egy ilyen izzó teljes költsége (TCO -ja ;] ) 6200 Ft
A sima izzó 100 Ft-ba kerül és 6 db kell belőle a 6000 órára, ez 600 Ft. Ez alatt az idő alatt 600 KWh villanyt fogyasztanak, ez 24000 Ft (!). Így az izzószálas lámpa teljes költsége 24600 Ft-ra adódik.
Szóval csere! Egy ilyen cserével 18400 Ft -ot lehet megtakarítani izzónként. Az én csilláromba 3 ilyen került, szóval a teljes felújítás anyagköltsége is simán visszajön, arról nem is beszélve, hogy a villany ára sem csökkenni fog, sajnos.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4790 db komment.blog2008-07-18 10:27:32Megjelenítve: 4086
 
Ilyenkor mindíg kicsit naív leszek és hajlamos vagyok bízni benne, hogy értelmes érveléssel és beszélgetéssel el lehet érni eredményeket.
Reggel esett az eső, benzinfalóval kellett jönni, mert rendes esőköpenyem még mindíg nincs. Az autóban már csak megszokásból is be szoktam kapcsolni a rádiót. A reggeli műsorban éppen a közlekedésről volt szó, olyan megjegyzésekkel, hogy volt, hogy a heves egyetértés közben majdnem lebólogattam a kormányt, de olyan is volt, hogy letéptem az arcom. Volt két különösen fura megjegyzés: "...és ne csodálkozzon a biciklis, ha elütik" valamint kifejtette az egyik műsorvezető, hogy hatvanas táblánál a hatvannal haladót simán ki lehet dudálni a külső sávba akkor is, ha éppen balra akar kanyarodni. Mer' mér hatvannal megy.
Beértem, telefonáltam. Régen tettem már ilyet, de főleg ez a kettő megjegyzés inspirált. Jó sokat beszélgettünk adáson kívül eléggé sokminden szóba került, közben a KRESZ-szel kapcsolatos állításaimat megnézték, hogy tényleg jól mondom-e. Jól mondtam, a beszélgetés eredménye egy majd' öt perces KRESZ továbbképzés volt a műsorban. Szó volt bringautakról, kanyarodásról, a bringa kivilágításáról és kiemelten arról, hogy tényleg figyeljünk egymásra. Ez utóbbi a közlekedési hírekben később is megmaradt.
Szóval köszönöm a pozitív hozzáállást a Fehérvár Rádió két műsorvezetőjének, Winter Diánának (vele beszélgettem) és Nyeste Attilának.
Remélem, sok ilyen lesz még, annál is inkább, mert ez a reggeli műsorban volt, amit rengetegen pont autózás közben hallgatnak. És tényleg... érvek hangoztak el, jó volt beszélgetni, jó volt utána a konklúziókat hallgatni. Szóval röviden, nagyon messze kerültek már a Boros-Bochkor féle hozáállástól, szerencsére. Több ilyet!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4781 db komment.blog2008-07-15 11:27:32Megjelenítve: 3366
 
Nah, PDA leadva szervíznek. Várhatóan 3 hónap (!három hónap bazmeg!) mire eredmény lesz.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4770 db komment.blog2008-07-13 11:26:24Megjelenítve: 3446
 
Utolsó beszámoló post. Ez már tegnap előtt történt. Ez a nap egy kis vizividámparkozás és hazautazás céljából ven fenntartva. Vízividámpark elmarad, helyette inkább Nyíregyháza volt a cél, a vadasparkbe mentünk. Előtte reggeliztünk, akkora adagot kaptunk, hogy meg sem bírtuk enni. Utána indulás, sima utunk volt a vadasparkig. Sokkal barátságosabb, mint a pesti állatkert, de kisebb is. Az állatok meg aranyosak. Igaz a park kicsit szemita befolyás alatt állhat, másképp nem tudom magyarázni, hogy miért kell több állat leírásában (nem az élőhelynél!) szerepeltetni a zsidó államot. Más ország neve sehol sem bukkant fel, kivéve ez, de rögtön többször is.
Utána autóba ültünk, egy rövid pihenőt tartottunk Szolnoknál és nem sokkal este tíz után értünk haza. Ezzel véget ért a vízitúra idén. Másnap midnenki csak téblábol, ürességérzés, hiányérzet van. Az ember nem tud mit kezdeni magával, a napi teendők legalább annyira szórakoztatóak, mint a sátorbontás (azt utálom a legjobban). Lassan elmúlik ez is és várakozássá válik, hogy menjünk jövőre is. Gyere te is!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4760 db komment.blog2008-07-13 11:19:43Megjelenítve: 3423
 
Utolsó evezéses nap. Gergelyiugornyára mentünk. Kicsit hosszabb a táv, egy pihenőt terveztünk. Jó korán elkészültünk, levittük a hajót a partra. Pontosabban a partra nem, mert az nem volt. Megemelkedett a Tisza, ezért a partra levezető lépcsőről kellett indulni. Remek tumultus alakult ki. Két másik túráztató cég, a Gentlemen és a Vidám Delfin is végig a mi túránkkal párhuzamosan haladt. De nem értem őket, miért jó ez nekik: a mi hajóink sokkal szebbek, sokkal jobban el vagyunk látva mindennel. Ha én a konkurenciámnál ennyivel rosszabbul néznék ki, nem biztos, hogy azt akarnám, hogy a vendégeim a konkurenciát nézegessék végig. A hajók száma alapján többen is voltunk, mint a másik két cég együtt.
Szóval némi szerencsétlenkedés után vízreszálltunk. A Tisza megemelkedett, rengeteg szemetet vitt magával. Nekiálltunk kiszedni a flakonokat, szemeteket a folyóból, már amennyit bírtunk. Annyit sikerült összeszedni, hogy a parton 3 kuka telt meg. Pedig ez töredéke annak, amit otthagytunk. A nagyja Ukrajnából jön. Szemétszedés közben kitaláltuk, hogy attól, hogy cikk-cakkban haladunk, még elsőként is szeretnénk beérni. Nem is látszott nehéz feladatnak, mikor megérkeztünk a pihenőhelyre. Kajáltunk, elvoltunk, mikor egy hajó pihenés nélkül továbbment. Jó 10 peccel utánuk indultunk, szedtük a szemetet, eveztünk. A táv végén eléggé rá kellett kapcsolni, hogy ismét elsők lehessünk a nemlétező versenyben. Sikerült. Kidobtuk a szemetet, elkezdtük keresni a túravezetőket, hogy adjanak szivacsot. Akkor értek oda, mostunk, segítettünk felrakni a hajót. Elmentünk az új kempingbe. Tényleg nagyon szép, le van nyírva a fű, csak a fa kevés kicsit. Lepakoltuk a Ducatot, megkerestük a cuccainkat, sátrat vertünk. Kaja előtt még volt idő egy fagyira, fürdeni végre rendes meleg vízben. A kaja mindenki nagy kedvence, slambuc volt. Nekem gyorsan be kellett lapátolnom, mert a sofőröket vitték vissza Tiszabecsre az autókért. Le kellett korábban adni, hogy hány embert kell visszavinni. Ez alapján nem voltunk túl sokan, úgy döntöttek, hogy nem hívnak buszt, mert ha saját autókkal visznek vissza, az ingyen van nekünk. Ekkor került elő egy csomó ember, aki nem iratkozott fel. Így viszont már nem volt elég hely - az utastérben, de a raktérben igen ;]. Tiszabecsen a kempingben a kiállás eléggé érdekesen zajlott: az autók három sorban parkoltak. Én pl legbelül. Ha valamelyik útban van, akkor kérd el a kulcsát rendszám alapján és állj vele arrébb... Még jó, hogy én nem hagytam a kulcsot itt. Jah, és valami napi 350 Ft így a parkolás... Visszafele elvileg együtt mentünk. Egy nagyarcú sporttárs közölte, hogy ő már sokszor ment így konvoly élén, majd ő. Alig bírtuk vele tartani a lépést, nagyon szar volt. Legközelebb inkább megyek egyedül térkép alapján.
Mire visszaértünk, sötét lett. Kimentünk, megnéztük a helyi kocsmarengeteget, játszottunk, billiárdoztunk, Dodgemeztünk. Itt kaptunk bónuszkört is, mert segítettünk felhajtani két fém rámpát. Végül is megérte, csak kicsit nehéz volt. Szunya.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4750 db komment.blog2008-07-13 11:03:33Megjelenítve: 3411
 
Ez a nap a Túrról szólt. A Túr érdekes folyó, valaki vagy szereti, vagy utálja, más nem nagyon szokott lenni. Itt-ott olyan szűk, hogy a hajó éppen elfér, a folyása olyan lassú, hogy tavi növények élnek rajta.
Az idén tűzoltók irtottak gazt meg bedőlt fát, így könnyű volt viszonylag evezni. Csak egyszer kellett kiszállnom a hajóból, akkor is csak fél lábbal. Egyszer kellett még a parton kerülni egy bedőlt fát. Így nagyon élveztem, mert nem szopatott szarrá a folyó és mégsem volt unalmas. Egyébként is jó a Túr hangulata, de ha pár méterenként ki kell szállni, akkor nem biztos, hogy ezt így lehet érezni. Most lehetett.
A szokásos programok (Kölcsey sírja, csónakos temető megnézése) után visszabuszoztunk Tivadarba. Töltött káposzta volt a vacsora. Megint volt eső, de nem túl sok. Ezért viszont kevesebben voltak a kocsmában, lehetett kicsit beszélgetni, billiárdozni meg minden. Utána alvás.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4740 db komment.blog2008-07-13 10:57:33Megjelenítve: 3408
 
Akkor folytatom a vízitúrás postsorozatot.
Még azon az estén ömlött az eső. Többen feláztak, főleg azok, akik nem "dombra" tették a sátrukat. Ők általában hajnali három körül álltak neki költözködni.
Reggel összepakoltunk, elindultunk Tivadarba. A napi táv csak 15 km volt. Úgy döntöttünk, hogy megállás nélkül teljesítjük. Kb 2 órát voltunk vizen, meg is érkeztünk. Még nem számítottak ránk, a kempingbe a kerítésen átbújva jutottam be. Már ott voltak az utánkocsikkal, kaptam szivacsot is. Hamar felvertük a sátrakat, utána aludtam egyet. Milánóit kaptunk vacsira, igaz kicsit keveset, ezért némi közelharc alakult ki a repetáért, de végül senki sem sérült meg ;]
Este felderítettük a már jól ismert kocsmákat, de nem sokat maradtunk. Itt is volt nótafa, at meg utálom. A legjobb helyen kötöttünk végül ki. A pincér tudott felszolálni! Hülyén hangzik, de ez ritkaság, össze-vissza csinálnak általában mindent. Ez mindíg pont jókor jött, tudta, hogy kinek kell először letennie a cuccot, stb. Nagyon tetszett neki a Tomcattől rendelt "Fagyállóval feltöltve" póló is. Kifejtette, hogy szerinte a sörben sok a víz. Ittam persze mézes málnát is, nehogy megszóljanak ;]. Aztán alvás.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4730 db komment.idegesít2008-07-11 23:43:22Megjelenítve: 16941
 
Szóval az történt, hogy az előző post megírása után kicsit eleredt az eső. Szakadt, de nem úgy, ahogy szakadni szokott, hanem gecire. Egy esőköpeny volt négyünknél, elindultam abba az egybe öltözve, hogy hozok még hármat és egyúttal visszaviszem a PDA-t meg a többi cuccot a sátorba. Mire a sátorhoz értem, kiderült, hogy az esőköpeny nem annyira vízálló. A PDA annyit javult, hogy már képes össze-vissza kattintgatni, de a pozíciót rosszul érzékeli.
Az elamardt postokat hamarosan pótolom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4720 db komment.blog2008-07-07 21:04:00Megjelenítve: 3593
 
Most mar Magyarorszagon vagyunk. Eppen remek szintis zenet hallgathatunk. Jol alafesti a blogirast. Kaptam kolcson elemet a billzetbe, most nem hagyom le gepeles kozben.
Reggel nemi kesessel indultunk. Jott egy csomo uj turazo, akik a Felso-Tiszara jottek. Nekik megvolt az oktatas. Utana elindultunk, kb 45 perc mulva tartottunk egy rovid pihenot. Utana irany a Tur-Buko! Ez ott van, ahol az asott Tur beletorkollik a Tiszaba. Kis vizeses, ami moge be lehet setalni. Remek, csak nehez kicsit feljutni a Tiszatol, keves jo kikotohely van. Nem sokat volotunk ott, eveztunk is tovabb. Elsokent teljesitettuk a mai 24 km-es tavot. Satorallitas, poihenes, vacsorara pedig 5 fele husbol keszult babgulyast foztek nekunk, koretkent palinkat is osztottak. Kozben meglepett minket egy vihar szele. Ez most itt ijesztget minket. Remelem, reggelre elvonul, ejjel lehet barmekkora csitt-csatt, csak a nagy fakat ne csavarja ki. Mondjuk addigra a sator mar ugy is a vizben lenne... Nah joccakat!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4711 db komment.blog2008-07-06 21:28:49Megjelenítve: 3490
 
Akkor jojjon a mai nap is! Remelem, nem fog a billzet is lemerulni...
Indulas Ukrajnabol, erkezes Tiszabecsre. Roviden ennyi tortent. Kicsit hosszabban:
Az elozo post begepelese utan meg voltunk a helyi kocsmaban. Atszamitva kb 90 forint egy korso csapolt sor. A korso is szep, hoztam is egyet ;] Utana alvas.
Hetkor keltunk, hajnali kilencre kellett felpakolni. Elindultunk kicsit kesobb, mert sokan rendeltek elozo nap a kocsmaban reggelire rantottat es tobb mint fel oraba telt, mire kihoztak. Az elsoet... Csak sikerult vizre szallni. A Tiszanak ez a szakasza mar sokkal nyugodtabb, mint az elozo napi volt. Kevesebb borulas volt, de azert volt olyan is, aki egy uszadekfaba kapaszkodott es nem merte elengedni. Pistiek bementek erte, ilyen jol gyorsulo turakenut en meg nem lattam... Az ut tovabbi resze esemenytelenul telt. Mar persze ha az evezest, a nyugalmat es a szep tajat esemenytelensegnek lehet nevezni. A vegen a folyo viszont mindent beleadott: uszadekfa, zugo, szlalom meg egy hid. Utana hazabattyogtunk Magyarorszagra. Megerkeztek azok is, akik Ukrajnat nem vallaltak be: egy utanfutoban csak piat hoztak. Pedig sokat vesztettek! Nah nem a sorrel, hanem Ukrajna kihagyasaval. Majd otthonrol toltok fel par kepet.
Most viszont befejezem, mert igy, hogy merul a billentyuzet, mar nagyon lassu es nem lehet rendesen gepelni. Mostmeg megjavult, de villog, hogy ehes. Mindegy.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4700 db komment.blog2008-07-06 21:17:29Megjelenítve: 3508
 
Itt kovetkezik a tegnapi postom. Ukrajnaban nem annyira volt GPRS, ezert most.

Nah, eljott a mai nap is. Meg ki kell feljeszteni valami modszert arra, hogy hogyan gepeljek kenyelmesen ulve. Igy a kezemben tartva nem olyan kenyelmes a billzet...
Reggel keles baszott koran, mert nyolckor mar indultunk Ukrajnakba. Gyalog. Elsetaltunk a toltesen a hatarig, ott atbattyogtunk. Ki kellett tolteni egy ilyen papirt, amire tobbek kozt ra kellett irni a szuletesi idodet ismeretlen formatumban. Meg kellett adni egy cimet is, hogy hova megyunk, ide egyezmenyesen egy italnagyker cimet irtuk.
Jott a buszunk, elvitt minket Husztra. Utazas kozben izelitot kaptunk a helyi slagerekbol, rohadt hangosan. Buszozas kozben megfigyelhettuk az ukran kozlekedesi kulturat, egeszen pontosan annak teljes hianyat. Turavezetonk ezt igy kommentalta: "Miutan voltam Ukrajnaban, ket napig en is elfelejtek indexelni". Megerkeztunk, bevasaroltunk. A helyi ero ugy dontott, hogy a 20 ember teljes vasarlasat egybe szamlazza. Mi meg aztan ugy dontottunk, hogy nem.
Vegre elertunk a vizhez! Vizreszallas, evezes az elso pihenoig, ez problemamentes volt. A taj viszont gyonyoru! Hegyek, olyan taj, mint amit csak kepeslapokon lat az ember. A Tisza szinte vegig hegyek kozott kanyarog. Itt-ott tenyleg vadvizi jelleget olt, volt is borulas. Mi eddig megusztuk.
Megvolt a bogracsos vacsi, zoldbabfozeleket kaptunk. Nem vagyok nagy ellensege a fozelekeknek, kb ovodas koromban ettem utoljara. Ez izlett. Nem orultem neki, mikor meghallottam, hogy ez lesz, de biztam a Pistiekben, mert remekul foznek.
Mindjart befejezem ezt a postot es megyunk, megnezzuk tenyleg olyan olcso-e a helyi kocsma. Ott van rendes budi is, mert nomadul kempingezunk, de egesz jo helyunk van.
Az idojaras nem kedvezett nekunk nagyon, de vegul is olyan rossz sem volt. A nap alig sutott, eso viszont nem tul sok volt, a szel meg neha izgalmas hullamokat generalt.
Osszessegeben ez is remek nap volt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4690 db komment.blog2008-07-04 23:36:18Megjelenítve: 3614
 
Nyah, ez is eljott. Itt a vizitura. Ezert irok ektelenul, mert a pda billzeten nincs kedvem keresgetni az ekezetes karaktereket.
Ma erkeztunk Tiszabecsre. Lupivel autoval jottunk, Most eppen a satorban ulok es e post megirasa utan jon az alvas.
Pest elott nott egy csomo korforgalom. Nem tul zavaro, de a terkepunk nem tul up-to-date. Sebaj. Pest elott nem sokkal elkezdett torlodni a forgalom... Baleset tortent, kamion vs auto. Akkor jott a mento, mikor eppen fordultam meg a ket szalagkorlat kozott. Igy viszont be kellett menni a putriba, ize, szeretett fovarosunkba. Egy orat el is vesztettunk igy. Ki az Ulloin, vegre elertuk a 4-est. Ott mindossze egy kecskebaszo (gyk: roman) kamionos villogassal tudatta, hogy o bizony nem hajlando visszamenni a sajat savjaba, takarodjak en, mert o eppen eloz. Mindez kilencvennel elegge unvicces.
Szolnokon pihenes celjabol kajaltunk egy jot, irany tovabb. Debrecennel megint dugoba keveredtunk. Szopas. Meg vagy fel orat elvesztegettunk. Kesobb jott eso is, kis uszkalas az autoval es nem lehetett normalis sebesseggel haladni, mert latni sem lehetett a floodolo viztol. De azert csak ideertunk...
Holnap megyunk at Ukrajnaba, Huszttol evezunk a Tiszan. Azt szeretnem, hogy minden nap tudjak egy rovid elmenzbeszamolot postolni, mert remek dolog a vizitura. Igaz Ukrajnabol nem hiszem, hogy az iromanyomat azonnal ki tudom tenni...
Jah, es meg kell szoknom a qwerty kiosztast is... Joejt! A szomszed satorban horkolnak es egy kozeli birka begetessel jelzi, hogy meg nem porkolt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4680 db komment.blog2008-07-02 01:50:22Megjelenítve: 3708
 
Már írtam szerintem: egyféle orvostól félek, ez pedig a fogorvos (urológusnál meg nem voltam).
Adott egy éjszaka, ami előtt úgy döntöttem, hogy ezt alvásra szeretném fordítani. Alvás helyett álmodás lett belőle:
Elmentem fogorvoshoz, ahol is foghúzás közben leszakadt a komplett felső állkapcsom, szájpadlásom, meg minden. Erre közölte a doki, hogy emiatt 3 nap múlva meghalok. Persze rohantunk orvosról orvosra, mind közölte, hogy tényleg meg fogok halni, de már csak 2 és fél nap, de már csak 2 nap, de már csak...
Időközben beszéd közben kiesett az orrnyálkahártyám a számon, erre közölte az orvos, hogy az agyam is így ki fog esni, ezért fogok meghalni.
Mikor már csak fél napom volt hátra, végre megszólalt az óra. Nagyon rossz volt ez az álom, utána néhány perccel pedig érkezett a trauma: az egyik szerver megállt.
Nem voltam ideges, fáradt egy kicsit sem. Azonnal biciklore pattantam és rohantam. A helyszínre érkezvén felfedeztem, hogy a bejárati ajtó nem úgy van, ahogy én előző este zártam. A végén kiderült, hogy már ott a takarító, a szervert meg a szünetmentes állította le. Nekem ekkorra már mindegy volt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4672 db komment.