blog2008-05-27 13:24:10Megjelenítve: 3222
 
Végre a blog is meggyógyult, úgyhogy Tour De Pelso élménybeszámoló.
Szombaton volt.
Reggel 05:20-kor korán van, de én mégis akkor keltem. Aztán elmentem az állomásra ahol megérkezett a megerősített kerékpárszállító vonat: a csatolt Flirt! Igen, így már 20 bicikli is elfér, de kényelmesen is legalább 8. Szerencsére nem voltunk sokan. Megérkezés, regisztráció. A regisztráció remekül volt szervezve, 10 perc alatt túl lehetett rajta lenni. Kaptam ilyen fehér zsákot benne mindenféle papír alapú nehezékkel. Egyébként szeretem az ilyen biciklis rendezvényeket: mindenki köszön -idegenek is-, mindenkivel lehet beszélgetni és mindenki mosolyog. Szóval remek. A regisztráció után nemsokkal megtudtam, hogy Maniacék már reggeliznek. Én ezt elfelejtettem, illetve az egy zacskó chips sok minden, csak nem masszív kaja. Indulás előtt fél órával össze is futottunk, mentek a regisztrációhoz. Itt azért örültem annak, hogy rövid a hajam, mert ha hosszabb, akkor meg tudom fogni és tuti, hogy kitépem. Indulás pontban 09:05-kor. Kicsit késtünk, a szervezők már úgy tessékeltek be minket az indítóállásba. Repülőrajtot vettünk és gyorsultunk egészen 14 km/h -ig. A fogam telement volna bogárral, ha ehhez a sebesség és a bogármennyiség adott lett volna. Csak fogam volt, a bogarakról később gondoskodtak. Mikor néhány általános iskolás is megelőzött már minket végre gyorsulhattunk - már mentünk 16-tal is! Utolért minket a panoráma túra eleje, szólt a szervező, hogy ez gáz, mehetnénk is akár. Közben bejelentettem, hogy háromra én már meg szeretnék ebédelni, a többiek közölték, hogy hülye vagyok. De ezt eddig is tudtam. Odaértünk a komphoz, beszállás. Már fent voltunk, mikor jöttek a bogarak. Mondtam, hogy gondoskodtak róluk. Na de nem ilyen aprók ám, ami az ember fogába ragadhat! Mint később kiderült, méhek voltak, szerencsére a nyugodt és a jóindulatú fajtából. A komp személyzete bebizonyította, hogy nem normálisak. Ahelyett, hogy leszálltunk volna, ajtók bezár és induljunk. A zümik meg barátságosan követtek minket. Szerencsére a pánik elmaradt, de nem sok kellett volna hozzá. Mire átértünk Tihanyhoz, a zümik meguntak minket. Jött a naaaaagy, fééélelmetes tihanyi emelkedő. Kényelmesen átgurultunk rajta, Maniaccal elszöktünk a többiektől. Jóval később álltunk meg azzal az ürüggyel, hogy megvárjuk a többieket, de én igazából a susnyásban abban a pillanatban megnyitott nyilvános WC-t kerestem. Remek szolgáltatást nyújtottak. Indulás, meglépés megint. A frissítőnél még vártunk vagy fél órát a többiekre, de nem jöttek. Tovább mentünk, de a fél óra állás megtette a hatását: nem akart a comb működni. Szépen lassan újra elkezdtünk gyorsulni egészen a tényleg brutális emelkedőkig. Felmásztunk, de a látványért megérte, nagyon szép volt (Maniac panorámaképe itt) Nem értem, hogy az emberek minek mennek külföldre nyaralni, itt is van elég látnivaló.
Innentől nagyrészt csak gurulni kellett kerülgetve a kátyúkat. Még kicsit korábban elkaptam egy bazi nagy kátyút, majdnem eldobtam a biciklit. Szerencsére sem a szaporító szervrendszerem, sem a bicikli nem sérült és még a lábam és a pedál között is maradt vagy egy centi átfedés. Nem az a gáz, hogy a második világháborúban bombatalálat érte az utat, hanem az, hogy még mindíg nem javították ki.
Most már tényleg szinte csak gurulni kellett. Siófok-Üdülőterület nagyon unalmas, végig ugyan azok a textúrák ismétlődtek kilométereken keresztül. Utána még egy kicsit nem tudtuk, hogy merre van az arra és megérkeztünk. Háromra meg is ebédeltem, bár a kaja kevés, de legalább rossz volt. Adtam vért és megint megebédeltem, de most már máshol és az finom volt és elég is.
Amilyen jó volt a regisztráció szervezése, a tomboláé annyira szar. Jó sokáig húzták, mondjuk tényleg sok nyeremény volt. Hétkor kezdték, a legtöbben nem várták meg. Én is nyertem: zoknit és pólót! A póló az remek ;] Az anyaga is, meg minden. Igaz a rajtszámom nem volt nálam, de azért sikerült beazonosítani úgy, hogy tudtam a nevemet. A végén a tombolázást ott kellett hagynom, hogy elérjem az utolsó vonatot. Indulás előtt még azon gondolkoztam, hogy leszállok Repülőtérnél a vonatról, hogy kicsit még tekerjek, de aztán eleredt az eső, meg egyébként is ne akarjak mindent egyszerre, szóval mentem haza.
Remek volt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4591 db komment.blog2008-05-21 22:33:16Megjelenítve: 3197
 
Megvan, hogyan fogok meggazdagodni azonnal.
Nem kell sokat csinálni. El kell menni az USÁba, be kell adni egy szabadalmat. Ezzel szerintem nem lesz gond. A szabadalom egy szoftverszabadalom, valami ilyesmi szövegezéssel:

A szabadalom tárgya: Olyan felhasználói interface, aminek használata közben a felhasználó lélegzik.

Aztán másnap nyitok egy bankszámlát és aki nem fizet (eleget), vagy utálom, attól meg lehet vonni a szabadalom használatának a jogát.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4580 db komment.pigtúra2008-05-21 20:41:05Megjelenítve: 15413
 
Hogy is van? Kisz kínai fordít ócsó jó?Déli PU, kínai kajálda. Fuj.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4572 db komment.blog2008-05-20 08:03:35Megjelenítve: 3266
 
Régen írtam, nem történik semmi.
Viszont ma esik az eső. Ennek örömére úgy határoztam, hogy esőkabát fel és megyek biciklivel. Esőkabát fel, próbálnék felülni, de reccs. Elszakadt a gatya része. De nem a hegesztésénél, hanem keresztbe az anyag. Erről ennyit...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4560 db komment.blog2008-05-13 22:39:23Megjelenítve: 3287
 
Ha két értetlen találkozik, abból nem sül ki semmi, mert nem értik meg egymást. Ez a mai napon egy gyakorlati példával lett megerősítve: az egyik értetlen én voltam, a másik meg a mögém beálló autós. Lámpánál állunk, mellettem egyirányú kereszteződés jobbra. Ha én nem állnék ott és felmenne kicsit a járdára, pont el tudna menni. Rámdudál. Nézem, mutogat, hogy én jobbra. Mondom nem, nem kell nekem annyira jobbrahúzódni, mert KRESZ, meg minden. De mutogat, hogy én jobbra, aztán mutogat a kereszteződésre. Próbálok kérdően nézni és mutogatok az indexére, ő meg mutogat a kereszteződésre. Az index nem villog. Mutatom az indexet neki, de nem esik le, hogy annak akkor villognia kellene. Ennyiben maradtunk. Zöld, én elmentem, ő is, jobbra.
Ha mondjuk indexelt volna, vagy esetleg nem csukott ablaknál kiabált volna ki az autóból, lehet megértettem volna... Így viszont maradtunk mind a ketten (mosolygós) értetlenek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4550 db komment.blog2008-05-07 22:47:26Megjelenítve: 3437
 
Eddig csak sejtettem (nah jó, annál azért több), hogy nem teljesen OK az, aki dohányzik. A mai napon remek bizonyítékot is szolgáltatott ehhez szeretett PC-nk némi Windowssal súlyosbítva.
A gép egy dohányzó helyiségben volt egészen addig, amíg tüdőrákot nem kaptak a bitek. Történt ugyanis, hogy hipp-hopp eltűnt a hálózati kapcsolat és úgy is maradt. A gyanúsított a hálókártya.
Elvittem a gépet, aminek rosszabb szaga volt, mint egy lepukkant kocsmának, a két méteres körzetében folyamatosan köhögtem. Szarták volna inkább le... Persze por is volt benne. A normál gépekben a por szürkés színű és porszagú. Ebben hamutartószagú, sötétbarna matéria volt, jóval több, mint azt a környezete indokolná. Sok és büdös. Kifújtam, de a szag maradt. A fehér műanyag a házon megbarnult, sőt, a bádog is barna lett, ahol a levegő áramlott!
Miután kitakarítottam szegény gépet, a hálózat is működött újra. Ebben csak ez a szopás, hogy az usereket nem lehet kompresszorral kifújni...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4540 db komment.blog2008-05-06 10:27:05Megjelenítve: 3506
 
Tegnap úgy megáztam, hogy rámfagyott a mosoly.
Egészen pontosan mosolydarabok hullottak az égből. Eléggé fura hasonlat ez a jégesőre, de mindegy. Kaptam a jó vizes jeget a csöppet sem száraz testemre biciklizés közben. Bemenekültem egy buszmegállóba. Le kellett volna fényképezni a bent állók arcát, mikor beálltam. Annyira voltam száraz, mint egy medúza. De aztán otthon megszáradtam, a jég meg elállt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4530 db komment.