idegesít2008-03-31 23:52:32Megjelenítve: 17189
 
Mondtam én már, hogy utálom ezt a kurva évet? Nem? Akkor most mondom.
Csak káromkodás előtt napirendre kell térnem a pénztárcám holléte ügyében. Mert momentán nem tudom, hol van. Faszán lehet bárhol. Ha meglesz, tényleg veszek egy ökörláncot és magamhoz kötözöm. Vagy teszek rá egy egyméteres remove before flight-ot.
De bazmeg! Elütnek, nem működik, eltűnik. Ha így folytatódik hamarosan lehet intézkedni a temetésemről. Tuti, hogy ki fog szakadni a koporsó alja. Vagy kiderül, hogy nem is én vagyok. Sőt, az előbbi miatt kiderül az utóbbi. Akkor legalább hoznám a formámat, de csak akkor ha kigurulnék az utcára balesetet okozni. Még utoljára, mielőtt gyomorrontást kapnak a földigiliszták.
Tehát hol a geciben van a pénztárcám? (...és a pénzem és az irataim és a bankkártyám, és a bérletek és a...)
Megyek, bezárom magam egy gumiszobába, ott talán nem lesz már semmi (kiderül, hogy mérgező a gumi).
Ha pedig holnap valaki április elsejét viccesnek tartja, azt magamhoz bilincselem és elmegyünk bándzsidzsámpingolni. Poénból.

Update: megkerült, elnyelte a vállalkozásos dosszié és kilökte a pecsét. Lüpi ötlete volt, hogy.
Viszont úgy érzem, hogy nem mindenre reagálok pozitív érzelmekkel ;]

Ez a bejegyzés módosítva lett 2008-04-01 00:04-kor.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4414 db komment.szozat2008-03-26 14:18:53Megjelenítve: 12003
 
Okmányiroda, Bicske, telefonban:
Aki ért hozzá beteg, aki helyettesíti, az nem ért hozzá és szabadságon van.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4400 db komment.blog2008-03-22 22:21:42Megjelenítve: 3564
 
Valamelyik szokásos cigányhírt olvasva rájöttem a cigánykérdés megoldására. Pontosabban ez nem is megoldás, hanem megoldódás és semmiképpen sem szeretném, hogy így legyen. De ha nem teszünk semmit a barna bőrű képmutató bűnözők ellen, akkor könnyen lehet, hogy igazam lesz.
A vízióban egy nagy mérető gettó szerepel. Pont akkora, mint Magyarország. A fehér lakosság már elmenekült rég. A cigányok még mindíg nem dolgoznak, viszont mivel minden ember elmenekült már, nincs kinek a munkáját ellopni, segélyek sincsenek. Az állapotok középkoriak, járványok vannak (a cigányok között most is van ilyen), se kaja, se ivóvíz. Ilyen körülmények között ezek kihalnak végre. Remélem, ha idáig fajul a dolog, nem lesz senki, aki segélyt adjon nekik. Persze ez nem megoldás, mert mindenki elmenekül, aki meg nem, azt úgyis megölik. Most is ölnek ezek 500 forintért is.
Gettó nagyban? Nem lenne jó, inkább csináljuk kicsiben! Sokaknak eszébe jutott már, hívták őket koncentrációs tábornak, gyűjtőtábornak is nevezhetjük, mindegy. A lényeg, hogy szedjük őket össze, kerítsük be őket és mehet a kézigránát és éljenek a saját törvényeik szerint. Termeljék meg maguknak az élelmet, az értelmesebbje, aki hajlandó asszimilálódni a többségi társadalomban, az kijöhet. Nem lennének az ilyenek sokan, a megoldás hibaaránya jóval az ingerküszöb alatt lenne (ezerből jó, ha egy). Nem hiszem, hogy többet várhatnánk tőlük. Persze előbb ellopnánka mindent egymástól, aztán lennének bandaháborúk is. Végül is a big brother már úgy is unalmas volt. Lássuk, Gáspárka túléli-e? Csak nálunk, a reklám után.
Tomcat ennél sokkal jobb -és sokak számára vállalhatóbb- megoldást adott, de engem nem zavarna, ha nem csak az elkövetett bűnök alapján ítélnék meg az embereket, hanem esetleg a színe alapján is. Mint a kutyáknál. A dalmaták köztudottan buták. A cigányok is ilyenek, csak egy dalmata lehet még aranyos.
Aki ezekután lenáciz (vagy lebármiz), az költözzön be a cigánysorra és egy év múlva, ha él még, olvassa újra ezt a postot.
Most rasszista voltam.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4397 db komment.blog2008-03-18 21:47:33Megjelenítve: 3501
 
Tegnap voltam Digitál szervízben, visszavittem az ADSL modemet. Mindjárt megírom emailban, hogy mit kérek helyette. A nő azt mondta, hogy csak oylat választhatok, ami van a webárúházban. Mondjuk azt is mondta, hogy a webárúház nem számít, úgyhogy ezzel én nem foglalkozom.
A békéltető testületnek azon a fura ülésén az a megállapodás született, hogy a bolt kicseréli egy másikra, ha a nagyker visszaveszi neki. Ezt én írásban is megkaptam határozat formájában, amiből a ha a nagyker visszaveszi kitétel kimaradt. Még szerencse -most kivételesen-, hogy hülyék. Ha a bolt tulaja a határozatot egy héten belül nem támadja meg bíróságon, akkor rendben is vagyunk akkor is, ha nem veszi vissza a nagyker. Ott a hátározat, mivel nem támadta meg, egyetértettünk vele. És ugye ezeknek az eljárásoknak nem csak az a célja, hogy nekem is rendben legyen a dolgom. Persze ez is fontos. De mikor ilyet csinálok -mert azért elég idegesítő tud lenni- az is cél, hogy ezzel az eljárással úgymond kárt okozzak az ügyfelet átbaszó cégnek, mert akkor már nem éri meg ügyeskedni. Ha mindenki ezt csinálná, akkor csúnyán negatívba fordulnának ezek a játékok és talán felhagynának vele.
Tudom, naív vagyok. De legalább azt hiszem, hogy egyszer csoda történik, de persze lelkem mélyén tudom, hogy erre a mai birka fogyasztói társadalomban nem sok esély van. Azért próbálkozom, na.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4380 db komment.blog2008-03-16 13:01:39Megjelenítve: 3631
 
Rémálmok sorozatát élem álmodom meg.
Csütörtök éjjel azt álmondtam, hogy nemibeteg vagyok. Viszketett, meg gonba nőtt és olyan gyógyszert kellett szednem.
Pénteken álmomban K-Line -t kaptam irnceten és nézegettem az irssi által kiírt üziket, hogy én bizony nem IRC-elek.
Tragédiák!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4372 db komment.szozat2008-03-13 15:06:50Megjelenítve: 12173
 
Nem találok problémát a megoldásra.

Marketinges születik...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4364 db komment.blog2008-03-09 13:51:35Megjelenítve: 3761
 
Mindegyik internet szolgáltató spórol valamin. A UPC a hálózatán, az Externet meg az ügyfélszolgálatán. De inkább az üszin spóroljanak, mert attól, hogy Sötét Gizike ügyfélszolgálati munkatárs hülyébb, mint a sokéves átlag, még lehet remek minőségű szolgáltatást nyújtani.
Nem régen kaptam egy 1000 Ft-os fizetési felszólítót az Externettől. Kicsit fura volt, ez mert a net ugye jóval több ennél. A megafone accomat töltöttem ezressel, de ez meg ugye prepaid (kifizetem és utána kerül rá az egyenleg). Felhívtam a levélben emlegetett fauszát, aki elmondta, hogy igen, a Megafone. Kicsit fura ez egy előre fizetős szolgáltatásnál, annál is inkább, hogy a bankkártyámról rendben levonódott az összeg. Aztán elnézést kért, mert még az OTP nem utalta át nekik a kártyámról levont pénzt. Nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal, de tökvakaráskor találkoznak...vagy mi.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4350 db komment.idegesít2008-03-06 10:33:33Megjelenítve: 17493
 
Most voltam a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fogyasztóvédelmi Békéltető Testületénél. Hátbazmeg. De mindenek előtt figyeld a nevét, később fontos lesz: Fogyasztóvédelmi...
Elkezdődött a tárgyalás, én nagyon röviden elmondtam, hogy mi történt. Aztán a Digitál Szervíz vezetője nagyon hosszan mondta el (legalább is hozzám képest), hogy mi történt. Jó, szereti a saját hangját hallgatni. Utána az egész vezetője felhívta arra az anomáliára a figyelmet, ami miatt én igazából hozzájuk fordultam. Eddig korrekt. De ami ezután jön, azt egy kocsmai beszélgetésben is nagyon durvának tartom, nem egy ilyen helyen.
Szóhoz alig jutottam, aki elvileg az én "védőm", az folyamatosan engem támadott, hogy milyen felháborító, hogy egyáltalán a testülethez fordultam, mert csak 12ezer forint és ez nekik mennyi költség és milyen felháborító. Külön kitértek rá, hogy mikor én kinyomtattam a jogszabályt, amire hivatkoztam és annak egy értelmezését, mennyi fölösleges pluszköltséget csináltam, mikor kinyomtattam mind a három oldalt! Felháborító, hogy így szennyeztem a környezetet. Ez utóbbit nem mondták, de tudom, hogy szégyellnem kell magamat.
De a legjobb érve Dusa úrnak most következik. Itt elakadt a szavam: korrupt rendőrt hozni példának, hogy miért neki van igaza! Alapszituáció, amit kitalált: 80-nál elkapják városban. E jogsi bevonás alapból, nagyon helyesen - ezt nem tette hozzá. Ha megkéri a rendőrt, hogy ugyan már, a feleségéhez siet, akkor a rendőr 5000-ért elengedi. De ha nekiáll énekelni a rendőrnek, mint Koós János, akkor a rendőr feljelenti. Szép példa, a korrupt rendőr, nem?
A továbbiakban én voltam a hibás, mert élni akartam valami jogommal. Arról kb 1 percet beszéltünk, hogy nekem tényleg van e ilyen jogom és akkor mia teendő. Arról viszont rengeteget, hogy ez mennyi plusz költség, hogy ott ülünk. De ha kiderül, hogy kinek van igaza, talán akkor nem kompromisszumot kötünk -ami részben korrekt-, hanem a lényegről beszélünk. Az biztos, hogy soha többet nem fogok a békéltető testülethez fordulni, nincs értelme.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4345 db komment.szozat2008-03-03 15:12:28Megjelenítve: 12557
 
Miért van az, hogy jó cuccokat gyártó cégeknek egy rakás szar a honlapja? Ez akkor különösen ciki, ha éppen hálózati eszközöket gyártasz.
Itt van rögtön a Linksys.hu -ról valami érdekes, az SLM248P ismertetője:
Rögtön az elején megtudjuk, hogy a gugli van benne:
A könnyen használható Web kereső interface könnyűvé és gyorssá teszi az installációt
Hát, igen. Ha valami nem megy, rtfm helyett ott a Google. Ez jogos is, de én azért nem hirdetném.
Az SLM248P 48 db 10/100 réz portot kínál 2 db megosztott Gigabit réz vagy optikai (SFP) uplink interferenciával, a switch gerinc hálózatba történő csatlakoztatásához.
Tehát az interferenciák rézből vannak. Vízbül veszi ki a zoxigént. Még jó, hogy nem, alamínium. Így jobban lopják a cigányok, mert háde a zinterferencia rízbű ván!
Szolgáltatás minősége-Az SLM248P számos QoS tulajdonsággal rendelkezik, biztosítja a forgalom elsőbbségét a lehető legjobb felhasználói gyakorlatot nyújtva olyan valós idejű alkalmazásoknál, mint a hang és video, vagy a szávszélesség intenzitású grafikai/video file-ok fel-és letöltése.
Értem. Erre már tényleg nem tudok mit írni. Kisz kínai fordít ócó jó.
(ez főleg azoknál a vállalatoknál hasznos, ahol az alkalmazottak rutinból a vállalati szervert, vagy tároló platformot használják hard drive-juk háttértárolójának)
Igen, tisztelt hölgyeim és hölgyeim! Mi zárójelben is tudunk hülyeséget írni, vegye meg, drága uram, itt és most, akciós áron - ugyanitt használt óvszer féláron-!
Ez után rögvest az angol oldalt használtam inkább...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4330 db komment.