blog2008-01-31 07:59:15Megjelenítve: 3387
 
Ismét egyenlített a T-com, még tegnap. Bejelentés nélkül megérkezett a szürke ruhás fausza. Csak a szerencséjén múlott, hogy talált otthon valakit. Aztán hamarosan eltávozott, a vonal meg feltámadt. Végül is megérte ezt a cserét ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=4252 db komment.pigtúra2008-01-28 07:55:56Megjelenítve: 15607
 
Nyelvhelyesség, stabilitás, Windows. Melyik a kakukktojás?

http://blog.htmm.hu/link/?id=4240 db komment.idegesít2008-01-26 14:35:49Megjelenítve: 17233
 
Kedves nézőink, nagyon izgalmas versenynek nézünk elébe: a bújócska a következő fordulója következik. Az állás nagyon szoros, a Drót vezet 2:1 -re a T-commal szemben.
Tegnap előtt megcsinálták, tegnap működött, ma meg már szar. Köszönjük a T-com szakembereinek!
http://blog.htmm.hu/link/?id=4233 db komment.blog2008-01-25 23:46:01Megjelenítve: 3585
 
Most már netezni is lehet a kábelen. Igaz a kapcsolatot el-el dobálja, de remélem ez megoldódik ez hamar (és betudom a DLink 360R modemnek). A pingek remekek, a sávszélesség is rendben van viszont. Azért remélem, hogy a t-comosok a telefonvezetéket nem valami rossz csengődróttal, vagy két párhuzamos vízvezetékkel vitték el a központig...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4220 db komment.blog2008-01-25 09:22:14Megjelenítve: 3544
 
Tegnap T-comék azt mondták, hogy a bújócskát ők nyerték meg. De netezni még mindíg nem lehet a dróton...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4210 db komment.idegesít2008-01-23 21:45:47Megjelenítve: 17307
 
Tehát egy kábelnek két vége van a csillagok jelen állása szerint. Ezt úgy kell használni, hogy az egyik végét bekötöd valahova, a másik végét máshova, és ha ügyes voltál, jobb lesz neked (kivéve persze, ha villanszerelő vagy, elítélt is és a vilamosszék betáp kábeléről van szó - de ettől tekintsünk most el).
Ehhez tulajdonképpen nem sok minden kell. A két cucc a kábel végére, meg a kábel a két végével. Én a kábel itthon végére ADSL modemet tettem és vártam, hogy a t-com a kábel másik végére rak DSLAM-ot (amit a telefonközpontban tart) és akkor nekem jobb lesz. Tehát akkor van kábel, annak van vége, van ADSL modem, van DSLAM is, de nekem addig nem lesz jobb, amíg a kábel DSLAM-osítandó vége elő nem kerül. Mert a t-com jelenleg ezt keresi.
A bújócska mai fordulójának győztese tehát a kábel. Gratulálunk a győztesnek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4201 db komment.idegesít2008-01-21 23:24:49Megjelenítve: 17432
 
Fáj a szívem a ma vett ADSL modemért, de vissza kell cserélni. Köszönhető a T-Comnak: Annex-B szabványon szolgáltatják az ADSL-t, a modem pedig Annex-A. Igazából ez utóbbi lenne a POTS (sima telefon) mellé, de így még egy dolog, amiért utálhatom a T-Comot.
Sajnálom pedig. Két év gari, remek szolgáltatások, még a webes adminfelült is szép.
A boltban először megpróbálom szép szóval, már amennyire a "szeretnék elállni a vásárlástól" lehet szép, aztán ha nem megy, meglobogtatom a magammal vitt 17/1999. kormányrendeletet, ami azt mondja, hogy elállhatok a vásárlástól. Azért tehetem, mert neten rendeltem. Pedig be is mehettem volna, hogy szeretném megrendelni. Ha bemegyek, nem állok el. Így igen, de mondjuk nagyon hiányzott ez nekem most, arról nem is beszélve, hogy nekem nem a pénz kell, hanem az adsl modem. Ehh...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4190 db komment.idegesít2008-01-19 19:35:34Megjelenítve: 17462
 
BKV. Gondoltam, veszek BKV jegyet. A pénztár zárva, mellette cetli, hogy a forgalmi ügyeleten bár mikor lehet venni.
Ott persze közölte az enba, hogy nem ad, mert hamarosan lejár a munkaideje. Előtte persze megpróbált elhessegetni, mint egy legyet (szó szerint!), mikor látta, hogy erre nem mozdulok, akkor mondta ezt.
Vajon ezt az ellenőr elfogadná?
Amúgy a Déli Pályaudvar megállóban történt pénteken nem sokkal reggel hat előtt. (csak azért, hogy az illető ügyeletes azonosítható legyen)
http://blog.htmm.hu/link/?id=4180 db komment.blog2008-01-17 18:43:36Megjelenítve: 4889
 
Nah ez is megtörtént, biztos is voltam benne, hogy előbb-utóbb megtörténik.
Elütöttek. Nah nem úgy, mint az amerikai filmekben szokásos, a rendőr szerint ez nem is elütés -de erre a rendőrre később visszatérek-.
Egyenesen érkeztem egy kereszteződéshez a védett úton haladva. Szembe jöttek, akartak kikanyarodni az elsőbbséget adók, de igazából semmi nem történt. A kereszteződés előtt, kevesebb mint 100 méterrel elkezdtek előzni. A tükör és a kormányvég között 5-10cm távolság volt. Ha ez a marha továbbmegy egyenesen, nem is történik semmi, csak én káromkodok és esetleg megírom ide. De ez úgy döntött, hogy balra kanyarodott. Megadta a szembe jövőnek az elsőbbséget, ehhez kicsit beljebb is húzódott. Említettem az előbb ezt az 5-10 centi távolságot. Nah ez el is fogyott. Vészfékezés. Persze megcsúszok, de szerencsére nem neki az autónak, így az esést én tudtam irányítani, de azért durvára sikeredett. Bajom nagy nem lett, a látlelet szerint is 8 napon belül gyógyuló. Fáj a könyököm, térdem, készült medenceröntgen, tetanuszt nem kaptam.
Kérte a helyszínelő, hogy hívjam fel, ha megvan a látlelet, mert kell neki. Felhívom. Közölte, hogy nem érti, hogy én miért nem fértem el. Megtudtam, hogy a belesetet ő "az út bal oldalára tette". Hova? A menetirány szerinti bal oldalra? Közölte, hogy örüljek, ha nem engem büntetnek meg, mert nem tartottam elég követési távolságot. Mikor mondtam, hogy mellettem volt -a helyszínen is elmondtam, hogy nem tudta befejezni az előzést-, hebegett valamit. Erre felajánlottam, hogyha nem egyértelmű a baleset lefolyása az elmondásom alapján, akkor szívesen lemodellezem neki OpenGL-ben. Visszakérdezett, hogy miben, majd felháborodott, hogy minek szólok bele az ő munkájába.
Persze, hogy felháborodott. Szinte biztos vagyok benne, hogy vagy ismeri azt a faszt, aki vezette az autót, vagy pedig már meg is kapta a pénzt, miszerint én voltam a hibás.
Köszönjük, rendőrség. A közlekedési alosztályuk volt az utolsó, amiben egy kicsi bizalmam volt még. Most ez is szertefoszlott, a Magyar Rendőrség (fáj ezt így leírni) valahogy a cigányokkal van egy szinten. Csak nem olyan bűncselekményeket követnek el. Sokkal súlyosabbakat...
Egy balesetnek mindíg vannak tanulságai. Ennek is. Nah nem az, hogy nem biciklizünk az úton. Az sem, hogy egyáltalán nem biciklizünk. Viszont a blog -remélem- hamarosan át fog alakulni egy kicsit. Tervezek egy videoblogot. Lehet venni kormányra erősíthető minikamerát, direkt ilyen helyzetekre. Az most is tisztázta volna az ügyet, dehát ugye utólag okosnak lenni...
http://blog.htmm.hu/link/?id=4177 db komment.szozat2008-01-14 14:15:54Megjelenítve: 12743
 
[köhögök]
-Nah, beteg leszel?
-Nem, csak megdöglök...
-Akkor jó.
-Mi?
-Hát, ha megdöglesz akkor vesznek fel helyetted valakit. Ha viszont csak beteg leszel, akkor nem és te sem jössz.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4161 db komment.pigtúra2008-01-14 12:34:15Megjelenítve: 16317
 
A nap kérdése: Mi látható a képen?
A helyes megfejtést bekommentelők között kisorsolunk egy.

http://blog.htmm.hu/link/?id=4157 db komment.idegesít2008-01-07 21:40:51Megjelenítve: 17811
 
Ha ISP lennék, most égne a pofám. Nagyon. Még annál is jobban. Azt már megszoktam, hogy az Externetnél a szolgáltatáshoz értenek, az ügyfélkapcsolati dolgokhoz meg kicsit sem. Azt is tudtam, hogy minél nagyobb egy cég, annál inkább tele van marketing bullshittel (mert a marketing más nem lehet) a weblapja információk helyett.
Az történt, hogy a szomszéd, netkapcsolatom eddigi forrása közölte, hogy én akár orálisan ki is elégíthetnék egy ménest. Persze nem így mondta (és nem is úgy, hogy szopjál lót), de ez a lényeg. Van 7 napom, hogy megoldjam a netkapcsolat biztosítását. Kellemes ez vizsgaidőszakban, amikor még azt is az ETRben kell megnézni, hogy szabad e szarnom éppen. Most akkor olyan lesz, hogy nem.
Gondoltam én a naív kis agyammal, hogy majd jól megnézem a neten (de hülyén hangzik ez így - hol máshol nézném meg?), hogy mit is akarok tulajdonképpen. Illetve azt tudom, hogy mit akarok, de a pontos hogyant nem. Ígyhát elkezdtem kutatni a válaszokat, és kaptam kérdéseket. Ha már a Tö-Köm honlapja is egy rakás fos információügyileg, akkor felhívom őket. Találtam is egy zöld számot, ami igaz nem arra való, hogy kérdezzek rajta, de ilyen apróságokon nem szoktam fennakadni. Ez ingyen van. Felhívom, hallgatok egy kis zenét, leteszem, újrahívom, Gizike. Amit kitaláltam, az kurvadrága, de lehet vezetékes vonal megléte nélkül is csupasz dslt rendelni, de ezt majd a T-Online csoport elmondja, kapcsoljam is őket nekem. És hallgattam még azt a remek 30 másodperces zenét. Mikor 30 percig ért a hívásszámláló, letettem. Kicsit később ismét sikerült eljátszanom ugyan ezt.
Tehát akkor tudom, hogy nem tudom. Köszi. De nézzük, milyen lehetősége van egy egyszeri fogyasztónak a liberalizált (ez varázsszó ám, a kurva anyátokat) telkópiacon. Hát, ama igavonásra is használt állat nemiszervéből csöpögő folyadék felhasználásával akár gargalizálhatnék is. Vannak WiFi-s szolgáltatók. Ők kis sávszélességet biztosítanak drágán, de legalább publikus IP nélkül. Van a UPC, de bennük annyira bízom, mint egy cigánycsaládban. Mit várjon az ember, ha a kábel vége ráz? Köszönöm, nem kérek. Maradnék az ADSL-nél, de űrlényeknek meg nem szolgáltatnak, információt biztos nem. Állítólag lehet Tö-Köm előfizetés nélkül is csupasz dslt rendelni, csak ennek a mentét elfelejtette leírni. Mindenki bazmeg, még a google sem hozott eredményt. A vége az lesz, hogy majd GPRS-sel fogom szopni a faszt 56kbps sebességgel. Úgy lassú lesz az élvezés, főleg, ha pornót nézel. És főleg hosszú a (rá)baszás, mert remek forgalmi díjak is vannak.
Azt hiszem, lenne még mit tenni ezügyben. Kezdeném azzal, aki eladta az egész kibaszott infrastruktúrát a gecibe külföldre. Persze ő érinthetetlen, biztos van pénze biztonsági őrre. Nekünk meg már lóra se lesz lassan, hogy hozzáférést béreljünk a faszához. Persze csak alacsony sávszélességen.
A kurva anyátokat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4144 db komment.idegesít2008-01-05 21:23:15Megjelenítve: 17904
 
Nah, hát ilyen szar véradáson én még nem voltam. Pedig ez volt a 8. Nem a véradósokkal volt a baj, hanem a Tescoval. Ilyen teszkó gazdaságos véradás volt. Meg hideg. Voltunk már a kisteszkó előtt vért adni, igaz akkor meleg volt, meg teszkó gazdaságos ajándékcsomag. Most meg hideg és. Beljebb nem mehettek a véradósok, mert akkor a virágboltosok sikítoztak, hogy jajj, közel van. Tehát maradtak a bejárattal szemben, ahol se hideg, se huzat. A paravánokon néha lebegett a lepedő és látszott a lehellet. Az orvos kabát-kesztyű-pokróc szentháromságban vizsgált, a hemoglobin-mérőt meg melegíteni kellett, hogy mérjen.
Felmentem a lefelé tartó mozgólépcsőn, legyen valami haszna, ha már ott van. Így egy kicsit kevésbé fáztam és kicsit emgemelkedett a vérnyomásom is, ami remek ebben a helyzetben. Persze a hideg mondta, hogy lófasz, vénát elsőre senkinek sem találtak. Pedig nem mondanám, hogy nehéz azt megtalálni, mert szép látványos, Squad-rakétával lőhető. De most közölte, hogy Szibérában nem dolgozik és elbújt valami fűtött kisházikóba. Ott kellett megkergetni, hogy adjon vért. Rekord ideig tartott a véradás. Mármint úgy rekord, mint a hőmérséklet. Negatív. De nekem legalább lefolyt, volt akinek nem. Sokaknak.
Aztán vérem végeztével besétáltam a tesco üszijéhez, és mondtam neki, hogy hideg van. Ő nagykabátban meglepődött, és azt mondta, ha van, akkor adnak hősugárzót. De eddig ez nem jutott eszükbe.
Azt hiszem, ezek után sokan lesznek, akik többet nem fognak vért adni. Meg is értem őket. A többiek meg fújják majd az orrukat.
Szóval ilyen egy Tesco Gazdaságos véradás. Szar, mint a Tesco Gazdaságos cuccok (kivéve a ropit). A pultra kitéve láttam egy papírt, hogy egy csomó ilyen konzervet vissza kell vinni, mert "nem felelt meg a minőségi előírásoknak". Gondolom túl sok volt a sertéshúspépben a patkány, amik hogy-hogy nem mindíg beleestek a darálóba, vagy már barna volt a hús és szarszagú. Tesco Gazdaságos étvágyat! Ígérem, a hasmenés igazi lesz.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4130 db komment.blog2008-01-04 23:57:28Megjelenítve: 4348
 
2007-ben 2658 km-t mentem biciklivel. Ezzel teljesült a betervezett 2500 km. Idei terv 3000 km, van még hova növelni a távot. Remélem, sikerül.
Persze ehhez az kell, hogy ne üssenek el busszal. Újabban a buszosok nagyon bénán előznek: a busz oldala fél méterre sincs tőlem, mikor beérnek elém nem hagynak követési távolságot. Szerencsére azért sikerült mögötte megállnom, de nem sokon múlott. Valószínű, észre sem vette volna, hogy én balesetet szenvedtem az ő hibájából.
Ez szimplán marhára balesetveszélyes, de Alba Volán. A MÁV meg most már tényleg kezdi szarrászopatni az utasait. Nem először történik ez meg, az Indóház aktuális számában olvastam, hogy az USA-ban vertek így szándékosan szét luxusjáratokat. Igaz ott már fizetett hirdetésben reklámozták a konkurens légitársaságokat. Itthon itt még nem tartunk... De azért elég ciki, hogy 10 perccel a vonat indulása előtt, még a kalauz sem tudja, hogy melyik lesz az ő vonata. Persze a szerelvény nincs felfűtve, kiírva sem. Bemondásról meg ne is álmodjunk. Persze ez remek alkalmat ad az utasoknak arra, hogy hőbörögjenek -most éppen jogosan-. Igaz ezt én nem úgy képzelem el, hogy a várakozó szerelvényből kilógva szidom a vonat személyzetét. Persze ugyan ez elvárja, hogy a kalauz verje az asztalt a főnökénél, aki persze szintén nem illetékes. Ennek ellenére van, aki megteszi. Említettem neki, hogy akár ő is írhatna panaszlevelet, de közölte, hogy ezért ő nem hajlandó a Nyugatiba menni. Ekkor felhívtam a figyelmét a Magyar Posta által nyújtott nem túl fényes szolgáltatásra, amit levélküldésnek hívnak. De le lettem hurrogva, mert ez nem csak hülyeség, de úgy is lelövik a postagalambot. Aztán szerencsére csöndben maradt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=4120 db komment.