blog2007-06-27 20:45:40Megjelenítve: 3871
 
BKV, villamoson bemondják: "Tisztelt Utasaink! Hiába nyomkodják a mozgássérült leszállásjelzőt, az ajtó nem fog jobban kinyílni."
Mindezt kb ilyen stílusban: "Fasznak nyomkodod már azt a kurva gombot, köcsög!"

A másik élményt is a kötöttpályás közlekedés biztosította: a szegedi vonaton Brno iránytábla. Néha ugyan ilyen betétkocsik vannak a Szegedre menő ICken, akkor is ott figyel a Brno iránytábla, de a magyar kocsikon ott a rendes is. De ez csak cseh kocsikból áll. Kb minden harmadik utas érdeklődött a kallernál, hogy jó helyen van e, mikor meglátta a táblát... Lehet le kéne cserélni?
http://blog.htmm.hu/link/?id=3420 db komment.idegesít2007-06-21 19:23:17Megjelenítve: 18464
 
Jó lenne, ha kurva gyorsan vége lenne ennek a vizsgaidőszaknak, mert már kezdek magamon olyan tüneteket megfigyelni, amiket másokon sem igazán toleráltam jól. Hátmég magamon...
wtf.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3413 db komment.blog2007-06-20 22:37:44Megjelenítve: 4086
 
Az előbb azon gondolkodtam, hogy meddig tartható ez a tudás alapú társadalom dolog. Most éppen ennek címén mindenkibe minél több fölösleges dolgot nyomnak bele az ember fejébe. De senkinek sem korlátlan az agykapacitása (sőt...), előbb-utóbb már nem fog menni és akkor gondok lesznek.
Most ugye úgy van, hogy az érettségit azt le kell tenni, mert az alap, anélkül még utcaseprő sem lehetsz. De mivel az utcaseprő-kvalitású embereknek is le kell tudniuk tenni, ezért túl bonyolult sem lehet. Így elértük azt, ami most van: érettségi nélkül senki sem vagy a munkaerő piacon, de érettségivel sem. Mert az érettségi nem sok hasznosat tanít: le lehet tenni anélkül, hogy valaki normálisan írni, vagy számolni tudna. Emiatt a szakmunkásoknak sincsen megbecsülésük, mert nagyon sok szakmának nem előfeltétele az érettségi (és jól is van úgy). Az érettséginek nincs megbecsülése, akkor hogy legyen egy olyan végzettségnek, amihez még a nem megbecsült érettségi se kell? Pedig ha belegondolsz, egy jó szakmunkás meg tud élni, egy jól leérettségizett meg nem tud magával mit kezdeni. Ígyhát továbbtanul. Megint megtanul egy csomó marhaságot, mikor elvégzi, el sem tudja mondani, hogy mire jó az, amit elvégzett. De mostmár van egy -felsőfokú- papír a kezében és ugyan úgy semmit sem ér, csak már nagyobb a fizetésigény, mert ugye a felsőfokú végzettség az már valami, azt meg kell fizetni.
Nah nézzük, mire jutottunk: legyen mondjuk Józsi és Alexandra. Józsinak "semilyen végzettsége sincs", Józsi asztalos. Ehhez képest Alexandra kitűnőre érettségizett és jó eredménnyel végezte el a BTK-n a Türkmén-Kirgiz szakot. Eközben Józsi keményen dolgozott, és jól is csinálta a dolgát. Józsinak lettek ismerősei,törzsmegrendelői. Ha nem is gazdagszik meg, de megél és azzal a tudattal feküdhet le aludni, hogy valami olyat csinál, aminek van értelme és halad tőle előre a világ. Alexandra ehhez képest állást keres. Türkmén-Kirgiz végzettségű emberre mondjuk évente egyre van szükség az országban, de elvégezték ezt a fontos szakot százan. Tehát állást keres. Kétszázezer bruttó alatt semmiképpen sem megy el dolgozni, mert neki felsőfokú végzettsége van. Keresgél egy darabig, aztán rájön, hogy így éhen fog dögleni, mert a dekoltázsával nem ér el mindent úgy, ahogy szeretne. Mivel kell a pénz, félreteszi az egyébként hatalmas önérztét és elmegy minimálbérért eladónak. Persze többet nem kérhet, mert szakképesítése az nincs. gy viszont már lesz állása, mert kevesebbet kell neki fizetni, min egy kereskedelmis végzettségűnek. És még gyakorlata sincs. Aztán bemész a szögárúházba, kérsz 100db százas szöget aztán kapsz 3m locsolócsövet. Persze ezzel is lértünk valamit: a társadalom néhány millió forintot ráköltött a kereskedelmis végzettségű emberre, hogy megszerezze ezt a szakmát. Alexandra Türkmán-Kirigiz szakos képzésére ennek a sokszorosát is elszórták. Most az egész megy ki az ablakon, mert se Alexandra, se a kereskedelmis emberünk nem használja azt, amit tanult.
Emelett érvényes a mondás: aki tanul, az hülye. Aki nem tanul, hülye is marad. Alexandrának a felsőfokú végzettségével gondot fog okozni, hogy ha 300Ft másfél méter szög, akkor mennyi a szögnek métere. Józsi meg egy törött csempe hátulján két perc alatt kiszámolja, hogy mennyi anyag kell a következő munkához és az mennyibe fog kerülni. De Józsit lenézik, ha megérdezik, mi a végzettsége, Alexandra számít a valakinek, mert neki felsőfokú végzettsége van. Csak Józsi kétszer annyit keres és a képzése negyede annyiba se került a társadalomnak, mint Alexandráé.
Egyébként tudtátok, hogy hiány van Magyarországon a jó szakmunkásból? És még csodálkoztok rajta?
http://blog.htmm.hu/link/?id=3400 db komment.idegesít2007-06-18 14:59:36Megjelenítve: 18554
 
Néztem tegnap a tv2-n a Naplót. Nem, nem hülyültem meg teljesen, csak tudtam, hogy a gyalogos-zebra-elsőbbség témakörről lesz szó. A műsorban két, egymáshoz közeli zebrát szemeltek ki. Az elsőnél átmentek tesztgyalogok, a másiknál meg egy agresszívebb fószer állította meg az autókat. Azért nem rosz, hogy a KRESZ betartását bődületes szabálytalanságok elkövetésével reklámozzák. Amin a legjobban kiakadtam: megállította az autóst a zebra előtt két méterrel és nekiállt vele beszélgetni. Ha a belső sávban jön valaki, nem is láthat semmit, ezért tilos a zebra előtt már 5 m-rel is megállni. Volt, akit utána sikerült csak megállítani. Attól meg alig fértek el a járatos buszok. Gratulálok nekik. Egyszerűbb lett volna, ha fakabátot kérnek meg, aki kvételesen nem büntet, csak figyelmzetet. Attól függetlenül nem bánnám, ha ezt is sokkal szigorúbban ellenőriznék...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3390 db komment.blog2007-06-15 16:39:24Megjelenítve: 4325
 
Jó lenne, ha most egy-két órára kizökkenhetnék a vizsgaidőszakból. Ugyanis kicsit úgy néz ki, hogy tanulok, vizsgázok, megbukok. Mire ez kiderül, az összes hely betelik.
Tehát két lehetőség lenne, hogy kicsit megnyugodjak. Megnyugodni pedig kéne, mert holnap vizsga és kell még tanulni. Tehát az első lehetőség az lenne, hogy jön valaki, kimegyünk, megiszunk pár sört, jól érezzük magunkat. De nincs itt tudtommal senki, akivel ezt meg lehetne tenni. A másik lehetőséget a megfelelő időjárás bizosítaná: Szeretnék mennydörgést. Szeretnék villámokat. Szeretnék vihart. Szeretnék reccsenéseket, puffanásokat hallani. Szeretném, ha sötétség lenne, csak a villámok világítanák be a zajforrásokat. Szeretnék sikolyokat hallani. Szeretném látni, hogy ez után csönd és sötétség van. Utána már az sem zavarna, ha a sötétséget mindenféle tüzek nyomnák el, a csöndet szirénák törnék meg, a tűz által biztosított derengést piros és kék villogók írnák felül.
Én ezesetben kimennék, beülnék egy reflektor alá és nyugodtan tanulnék a holnapi vizsgára...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3382 db komment.blog2007-06-13 08:40:01Megjelenítve: 4262
 
Álmodtam megint okosságot. Egy bulin voltam.
A hely olyasmi volt, mint a Wigwam, csak egy kicsit nagyobb. Egymás mellett sok nagyobb terem, kívül folyosó, ruhatárral, kocsmával, meg mindennel. Az is bazi nagy volt.
Aztán nekiálltunk "pogózni" úgy, hogy a nyakamba ült valaki. A kisebbek kitértek, a nagyobbakról visszapattantunk.
...snitt...
A kinti folyosóról már a pogózós terembe is egy folyosó vezet be. Van egy vasrács, ami egy mély kutat takar le. Jött egy jótündér és közölte, hogy ő most engem beledob a kútba. Azon nyomban be is kerültem úgy, hogy a vasrácsba kapaszkodtam és ott lengedeztem a szélben. Aztán röhögött rajtam, hogy úgyis megdöglök és elment sörért. Utána jött egy kb 30 cm magas gumiból készült manó, kicsit zöld is volt és mindenféle szexuális ajánlatokat tett.

Aztán felébredtem, hogy fosnom kell hasmenésem lett, mert este a mekdonálcban ettem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3372 db komment.blog2007-06-12 15:50:23Megjelenítve: 4288
 
Érdekes, hogy néhány dologgal kapcsolatban hogy féltik egymást az emberek. Ilyen pl az eső is. "Jajj, megázol!" Meg. És? Csak víz és normális esetben többször vizes leszek egy héten is. De akkor mitől féltenek? Megfázni? Nem állni fogok az esőben, tehát kizárt. Akkor micsoda? Nem cukorból vagyok, elolvadni sem fogok. Bezzeg attól nem féltenek ennyire, hogy egy szőke kur pics sofőr elfelejti megint az elsőbbséget megdni. Valószínű akkor is nedves leszek. Csak piros eső fog rám hullani és nem fentről lefele, hanem bentről kifele.
De ilyen a hideg is. Ha anyuka fázik, a gyerek fel van öltöztetve. Ezért anyuka megfázik, mert a gyereket öltöztette fel, és a gyerek is megfázik, mert az meg megizzadt. Logikus, nem? A végén le is vonják a következtetést, hogy olyan hideg volt, hogy három póló, két pulcsi és négy nagykabát sem volt elég, hogy ne fázzon meg a gyerek...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3362 db komment.blog2007-06-10 21:20:11Megjelenítve: 4380
 
Már kétszer felejtettem el, hogy ide mit akarok postolni.
Ellenben mikroökonómiából hármast kaptam. Érted?! Hármast! (igaz én reklamáltam egyedül, hogy szeretném a dolgozatokat megnézni ;]) Mindegy, megvan...
http://blog.htmm.hu/link/?id=3354 db komment.blog2007-06-06 21:53:09Megjelenítve: 4465
 
Ma megtapasztaltam, hogy milyen a kereskedő. Nem, nem egy kis bolt volt, hanem egy nagyobb bolthálózat -a Diego- egyik egysége. Bementünk a boltba, azonnal odaugrik a pult mögül egy eladó és kávéval kínál minket. Nem, nem egy prémiumautókat forgalmazó szalonba mentünk be, hanem egy egyszerű szőnyegárúházba. Szóval kávé. Lefő, megjelenik az eladó tálcával a kezében. A tálcán a kávé mellett tejpor és cukor volt. A kávé mellé pedig a kedves vásárlót nagyon hasznos tanácsokkal látta el. Szinte biztos vagyuok benne, hogy fognak még minket ott vásárolni látni. Azt már nem is említem, hogy szinte minden, amit kerestünk, feleannyiba került, mint máshol. Nem, ez nem egy kereskedelmi post volt. Itt olyan sosem lesz. Csak leddöbbentem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3340 db komment.blog2007-06-04 20:55:03Megjelenítve: 5021
 
Hogy miért utálom a cigányokat? Nah nem azért, mert barnák. A barnával semmi bajom, szeretem a csokifagyit is, ellenben a vaníliát utálom, pedig az fehér.
A fagyiban és a cigányban pedig az a közös, hogy mindkettőért fizetni kell, nem is keveset. Egy gombóc fagyi 100 ft, egy cigány meg kurva sok pénz, csak nem közvetlenül a te pénztárcádból fizeted. Ha közvetlenül jönnének cigánysági adót kérni, azt hiszem, kicsit sok cigány hullana el heveny balta betegségben. (Lehet be kéne vezetni valami ilyesmit?)
De ez nem elég, hogy gey csomó pénzébe kerülnek ezek a tetvek mindenkinek, még lopnak, rabolnak is. Vagy körbeállnak hatan, késekkel, vagy -de ez ritka, mert többségüknél még egy rakás fos is műveltebb- tőrbe csalnak és utána állnak hatan körbe. És akkor már nem sok esélyed van, maximum szerencséd lehet. És ha szerencséd van, ép bőrrel elsétálhatsz. Nos, ha nincs szerencséd, többet ezt a blogot se fogod olvasni. És úgy tűnik, egyre szemtelenebbek. Persze vissza lehetne őket fogni, de jajj, szegény cigányok, támogatni kell őket. Kell a segély, késre, piára. Így még dolgozniuk sem kell, elég lopni. De szerintem ezzel nem sokaknak mondok újat, szerencsére egyre többen gondolkodunak hozzám (is) hasonlóan.
De hogy konstruktív is legyek, ne csak sokszor leírt tényeket írjak én is le: a telefonlopásokat meg lehetne szüntetni. A telefonnak van IMEI száma. Mindegyiknek. Ezt a bejelentkezéskor el is küldi a központnak, a SIM azonosítójával egyetemben. Na most, tegyük fel, hogy egy nagyobb mennyiségű tetűvel bíró embertársunk elrabolja a telefont. Tegyük fel azt a szerencsés esetet, hogy nem sérültünk meg eközben. Ha jól működnének a dolgok, elég lenne az IMEIvel besétálni a Fakabát Rt-hez és várni. A cigány eladja a telefont jó pénzért, elmegy rajta vásárolni még néhány kést és a merdzsóhoz nyúlfarkas kulcstartót. Szigorúan citromsárgát. Eközben a telefonod újdonsült tulajdonosa belerakja a SIM-jét a telefonodba és felhívja a haverokat, hogy milyen fasza telefont vett, és milyen olcsó volt. Persze arról nem tud, hogy közben a központ megkapta a telefon IMEI számát is. Téged meg értesítenek, hogy sajnos nem lett meg a telefonod. Ha pedig a mobilcég értesítené a fakabátokat, hogy a lopott telefont használják, nem is kéne semmit csinálniku, csak a SIM-hez tartozó előfizetőhöz kisétálniuk és meginvitálni egy kis beszélgetésre. És ha emberünk volt olyan hülye, hogy eladta a nevéhez tartozó SIM-et, akkor sincs gond, ugyanis a telefon pozíciója néhány méteres pontossággal bármikor meghatározható. És már lehet is menni, egy újabb felderített bűntény. Vajon ez miért nem így működik?
http://blog.htmm.hu/link/?id=33312 db komment.idegesít2007-06-04 20:35:58Megjelenítve: 19091
 
Miért lehet még mindíg a hátsó ülésen jogsit szerezni? Hülye picsa stoptábla figyelmen kívül hagyásával érkezett a magasabbrendű útra, rögtön mellém. Én felzárkóztam a vonal mellé (máshol nem volt hely már), majd mondtam neki (itt még mellette voltam), hogy "HÖJJ!", de még így sem tűnt fel neki, hogy valami nincs rendben. Aztán megkérdeztem, hogy hova néz, ebben a kérdőmondatban okosan elrejtettem a foglalkozását és a véleményemet az ő szellemi színvonaláról is. Erre valamit mondott, de kicsit gyorsabban haladtam nála. Aztán persze mellém ért, ablak le: "Rádhúztam a kormányt, mi? Rádhúztam?" "Azért én csak magasabb rendű úton haladtam és nem vetél észre...". Egy másodperc néma csönddel emlékezett a kevés memóriaterületről a fejében (gondolom swapolt addig), aztán elment, mintha mi sem történt volna. Talán este megnézi a Számomra idegen szavak szótárában a magasabb rendű út és az elsőbbség kifejezéseket.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3320 db komment.