szozat2007-03-27 16:38:58Megjelenítve: 12425
 
"Miért nem növényeznek már a fák?" - kérdezte Lüpi azt firtatva, hogy miért nem hoznak már hajtást a fás szárú növények.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3040 db komment.blog2007-03-27 14:51:46Megjelenítve: 3566
 
Megint megkeresett a Fakabát Rt. Most a hódmezővásárhelyiek. Elkaptak egy fószert, akinek a birtokában volt sok minden között az én eltűnt igazolványom is. Csütörtökön megyek vallomást tenni Hódmezővásárhelyre. Rendes volt, akivel beszéltem, mert felajánlotta, hogy odaküld egy autót a vasútra, mert fél óra lenne gyalog a kapitányság. Ennek örültem, na nem azért, mert fél óra gyaloglás olyan sok, de így legalább nem kell készülnöm Hódmezővásárhely utcáiból.
Egyébiránt egészségi állapotomban javulás következett be. Már tudok levegőt venni: nem régen vettem észre, hogy már ásítani sem fáj. De még fáradékony vagyok, mint egy vén tatter. Sebaj, pihenek, kernelt forgatok, emg olyanokat csinálok, amire úgysem lenne időm.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3034 db komment.blog2007-03-24 22:24:02Megjelenítve: 3717
 
Göthös lettem. Fáj a bal felem, boda magasságában. Nem tudok rendesen levegőt venni, fáj defaultban, az orvos az ügyeleten csak nézett, hogy wtf. Hétfőn mellkasröntgen. Addig megtanulok szerintem fotoszintetizálni, mert levegőt venni fáj. Most megyek, leköhögöm megugatom a holdat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3024 db komment.blog2007-03-22 09:33:48Megjelenítve: 3658
 
Keresett a Fakabát Rt kedden. Az ellopott igazolványaim miatt hívtak. Nem, ne gondold azt naívan, hogy megtalálták. Azért kerestek, mert nem engedtek be a rendőrségre feljelentést tenni még aznap és én nem átallottam ezt jegyzőkönyvbe is foglalni. Kérdezték, hogy hogy nézett ki, aki nem engedett be. Azon kívül, hogy köpcös és arrogáns, sokat nem tudtam neki mondani. Azt is mondta, hogy lehet be kell majd mennem, hogy jegyzőkönyvbe vegyük, hogy tényleg nem engedtek be. De ez nem biztos, még majd mindenképpen visszahív. Tegnap kellett volna visszahívnia, azóta is hív. Szerintem rájöttek, hogyha keresik, hogy ki volt az, akkor meg is fogják találni (főleg, hogy biztonsági kamera is rögzítette az estet) és az nem jó, ezért inkább nem is keresik. Jellemző. Azért ha lesz valami, majd postolom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3010 db komment.szozat2007-03-17 15:50:00Megjelenítve: 12596
 
Regisztrálni akarunk thepiratebay.org -on.
Kérdés a regisztrációs formban: Gender.
Válaszlehetőségek: Male, Female, Other.
Vajon ki választhatja az othert? A helyes megfejtők között egy egyéb nemű enbát sorsolunk ki.
http://blog.htmm.hu/link/?id=3001 db komment.blog2007-03-15 15:14:59Megjelenítve: 4121
 
Még a bajnoki döntőn történt: Tibi kicsit bebaszott, ígyhát gondolt egyet és állva elaludt. Mindössze egy korlát támasztotta őt. Amint a feje előrehajolt, Tibi sapkáját a gravitáció eltávolította a fejéről. Tibi ezt észlelvén felébredt és megpróbálkozott az eredeti állapot visszaállításával. A probléma Tibi mozgáskoordinációjában jelentkezett, mivel nem találta el a sapkával a tulajdon fejét. Ígyhát ez az egyszerű művelet is nagy nehézségeket okozott Tiborunknak. Ezt a b-közép észrevéve megállapította, hogy Tibinek segítségre van szüksége. Több, mint 100 ember kezdte el egyszerre: "Harcolj Tibi! Harcolj Tibi!" Tibi miután megnyerte a feje, a sapka és a grevitáció ellen folytatott háborút, rögvest el is aludt ismét. A sapkája is leesett...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2992 db komment.idegesít2007-03-11 14:22:43Megjelenítve: 18995
 
Bannoltak 30 napra a könyvtárbúl Szegeden. Pedig nem is mondtam semmit az opnak. Csak nem túl jól vannak beállítva a botok és az egyik op ráadásul éppen ott volt.
Szóval az történt, hogy 30 napra kitiltottak az egyetemi könyvtárból. Az egész ott kezdődik, hogy ideiglenes diákom van. Az pedig csak névileg helyettesíti a rendeset, egyébként még a seggemet sem törölhetem ki vele, mert az is műanyagból van. (Nem, nem a seggem. Az ideiglenes diák.)
Kis helyismeret: bemenni csak igazolvánnyal, vonalkódolvasós bot (==biztonsági őr) mellett lehet. Bemegyek, odamegyek a könyvtári pulthoz, ahhoz, amelyikre az van írva, hogy információ. Egy könyvet ki kell kérni a raktárból. Jó. Megállapította, hogy nem is vagyok beiratkozva. Én meg mondtam, hogy de. Ekkor elmondtam, hogy ideiglenes diákom van, ő meg közölte, hogy az semmire sem jó. Kérjek egy másik vonalkódot is. Arra a felvetésemre, hogy mikor a HSZI-n regelték a nevemhez a diákot, miért nem frisstíődött a könyvtári rendszer is, hülyének lettem nézve, hogy egyáltalán hogy gondolhatok ilyet. Mindegy. Vonalkódot viszont csak kint lehet kérni.. Kimegyek, kérek, vonalkódolvasás, vissza. Kikérjük a raktárból. Mivel most senki más nem kért ki semmit a raktárból, ezért csak másfél (!) óra. A másik könyvet addig megkerestem, a nagy könyvtárismeretemmel sem tartott tovább 5 percnél (a 4. emeleten volt). Konstatáltam, hogy van még kb 85 perc, amit hasznosan kell eltölteni. Viszont a gépekbe rendes diák kell, hogy lehessen őket használni. A könyvtáros elmondta, hogy vannak gépek, amik diák nélkül is használhatóak. Igen, de csak a könyvtári szoftver futtatható rajta. Éljen, így biztos nem fogok unatkozni. Egy másik pultnál emgtudtam, hogy lehet kérni a gépekhez ideiglenes kártyát az ideiglenes diákkal. Kint. El is indulok, egészen a kiléptetésig jutottam, ahol elkezdett világítani a kapu. Tudjátok olyan, mint ami az árúházakban is van. Káromkodás, odamegyek a biztonsági őrhöz, hogy wtf legyen a könyvvel, mert akarok még kártyát kérni. Mondta, hogy most már semmi, mert megpróbáltam kivinni és ezt jegyzőkönyvbe kell venni. Éljen. Ennek rendkívül örültem. Az őrszobán elnézést kértek, ogy jegyzőkönyvezniük kellett, de a főnök éppen tőlem másfél méterre volt, mikor haladtam a könyvvel a kezemben. Hát, már mindegy. 4 példány, sablon szöveg. Nem módosíttattam, mert ők is annyira utálták, mint én. Eljöttem, még bocsánatot kértek, én meg diszkréten káromkodtam. Visszamentem, hogy mégse kérem a raktárból a könyvet, mert úgysem vihetem ki. Mondta a pultnál a nő, hogy már mindegy, nem lehet lemondani. Ez is egy jó megoldás. Viszont az, hogy bármit intézni csak kint lehet, az nem. Csak egy könyv volt e kezemben, de mondjuk egy raklapra valót összeszedtem volna, és ki akarok menni, akkor azt a raklapnyi könyvet hova teszem? Kikölcsönözni mondjuk nem tudom, mert az ideiglenes diákkal nem lehet, kimenni meg nem tudok, hogy kérjek vonalkódot, emrt addig hova teszem a könyvet. Előbb-utóbb tele lesz az az épület csiontvázzal, mindnek lesz könyv a kezében. A szernecsétlenebbeknek (én) jegyzőkönyv lesz a másik kezében. Éljen az átgondolt tervezés...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2983 db komment.szozat2007-03-07 14:05:16Megjelenítve: 13308
 
Közmondás:Vakok között félszemű a gerenda.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2974 db komment.blog2007-03-05 12:47:35Megjelenítve: 4494
 
Szarul aludtam. (Lehet helyesebb kifejezés lenne, hogy nem is aludtam.) Mikor mégis sikerült eme pihentető tevékenységet véghezvinnem, akkor is azt álmodtam, hogy nem alszom. Álmomban álmatlanságtól szenvedtem. Közben persze világos lett és bedugtam álmomban a fejem a párna alá, hátha ott majd jól elalszom. Néha ránéztem az órára, hogy mennyi az idő. Öt óra volt és nem akartam felkelni. Aztán álmomban elaludtam és mikor felébredtem megint, még mindíg öt óra volt. Viszont most sötét volt álmomban. Aztán felkeltem, eljöttem dolgozni, és kérdezték, hogy hol voltam tegnap. Én mondtam, hogy nem tudok semmiféle tegnapról. Ekkor tudatosult bennem álmomban, hogy átaludtam egy napot álmatlanságomban és ezért volt kétszer öt óra. De csak álmomban lehetek olyan hülye, hogy dekódolom a 17 órát öt órának, csak valamiért nem esik le, hogy az nem hajnalban van.
Aztán felébredtem és konstatáltam, hogy hülyeséget álmodtam.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2950 db komment.blog2007-03-03 22:59:27Megjelenítve: 4236
 
Mai történetünk főszereplője 3 utas, egy ellenőr és a villamos vezetője.
A 3 utas hangosan szitkozódik, hogy márpedig ők nem vesznek jegyet, majd egy bizonyos politikus vesz nekik. A hangosan azt jelenti, hogy az egész villamosban hallani, így az ellenőr is hallotta, szempillantás alatt ott is termett:
-Nincs jegyük?
-Nincs.
-Akkor meg kell büntetnem magukat.
-Nem, mert van bérletünk - és megmutatták a bérletet.
Ellenőr el, fél méterrel arrébb egy csajt ellenőriz. Visszafordul a három eberre, aki tovább szidta politikusunkat, hogy ha nincs jegyük, meg kell őket büntetnie. Megint megmutatták a bérletet és folytatták az előbbi beszélgetést. Az ellenőr (aki nő volt), erre beszólt a villamos vezetőjének, hogy jöjjön ki, mert annak a három embernek nincs érvényes jegye. A vezár kinézett és olyan hangnemben nyilatkozott, hogy jobb közlekedési társaságoknál utána végtelen szabadságot kap. A három utas ismét megmutatta a bérleteket a vezetőnek is, de ekkor már kifejezték azon véleményüket, hogy az ellenőr hölgy nincsen teljes birtokában szellemi képességeinek. Így hangzott:
-Ez a kurva tiszta hülye bazmeg.
Ezt a sofőr magára vette, megállt a nyílt pályán, kijött a vezetőfülkéből és elkezdte az utasokat fenyegetni. Döbbent csönd, leszámítva egy akciónyugdíjast, aki elkezdett kötekedni, de vele közölték az álláspontjukat, miszerint: a váleményük nem egyezik és nem értik, hogy miért szól hozzá az idős asszony olyanhoz, amihez nem ért. Elvitatkozgattak egy darabig, a villamos még egyszer megállt a nyílt pályán, a végén nagy nehezen beértünk a végállomásra. Az ellenőr engem nem ellenőrzött, mert leszállt egy olyan utassal, akinek nem volt jegye (és bérlete sem).
Jah, ez Szegeden történt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2943 db komment.szozat2007-03-01 12:53:12Megjelenítve: 13023
 
Mozilla Firefox: Godzilla
http://blog.htmm.hu/link/?id=2931 db komment.