idegesít2007-01-31 00:32:39Megjelenítve: 18954
 
Én már látom. Fejesek (gyk: managerek) ülnek egy szobában és próbálnak gondolkodni (gyk: brainstormingolnak). Hülyék szegények, de azért 3M HUF nettó alatt egyik sem keres. Szóval vannak ők és próbálnak okosak lenni. A téma, hogy hogyan lehet innoválni a következő tevékenységet: ügyfél jön és kér új bankkártyát (közben Gizikét az asztalon közkinccsé teszik, de több manager a manager, mint luk Gizikén, ezért másnap is kell brainstormingolni). Másnap is gondolkodnak, de mivel Gizike szabadnapos, az agyukkal kell tenniük. "Hogyan lehetne még jobbá tenni a bankkártyarendelést...hogyan?" Másik: "Miért pont ma szabadnapos Gizike?" Harmadik: "Szopassuk meg az ügyfelet!" Ennek örömére felvesznek még egymillió prémiumot és behívják Gizikét túlórázni, ezért másnap folytatják. A nagyvezér megszólal: "Tegnap nagyon jó ötletet találtunk ki, ma azt találjuk ki, hogyan csináljuk ezt." Ennek örömére megint Gizike következik. Ám az egyik vezér buzi, így nem foglalkozik Gizikével. Meg is születik az ötlet: a bankkártyát ne oda vigyük, ahol az ügyfél megrendelte, hanem tök máshova. Ennek örömére még felvesznek egy adag prémiumot és Pétert Gizike mellé, így már mindenki boldog.

Igazából nem történt semmi. Csak megpróbáltam átvenni az új bankkártyámat és tök máshol van, mert a defaultban abba a fiókba küldik, ahol a számlát nyitottam (még jó, hogy nem pl Kecskeméten). Logikus. Jah, ez is K&H.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2810 db komment.blog2007-01-28 14:57:07Megjelenítve: 4138
 
Öröm, boldogság. Megkerült az igazolványaim egy része. Az összes hatósági igazolvány hiányzik viszont. Most már tuti, hogy nem elhagytam, hanem ellopták.
Levélben jött. Dupla borítékban. A belső borítékon kis szöveggel. Köszönőlevél ment.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2800 db komment.szozat2007-01-26 15:03:32Megjelenítve: 12934
 
Van itt ilyen konferencia. Mondanak sok okos dolgot, rávilágítanak összefüggésekre. Ilyenekre pl:
...aztán hamar olyan népszerű lett, hogy már biztos el is felejtettük.
A népszerűség már csak ilyen...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2790 db komment.blog2007-01-22 23:41:21Megjelenítve: 4458
 
Ma voltam bankkártyát rendelni. A már leírt okok miatt ilyen default lyellegűt rendeltem. Mindezt csak azért írom meg, hogy azt is leírjam, hogy van olyan is, ami jól működik. Először is odamentem egy útlevéllel, ami nincs beregisztrálva a bank rendszerébe. De miután minden adatomat emgmondtam ellenőrzésképpen, beregisztrálta, és igényelhettem új kártyát. Ez pár percig tartott és a kártyaigénylés ingyenes. Ezen meglepődtem, most kellemeset csalódtam bennük. Könnyen ment és ingyen. Ez tetszik. Jah, és állítólag egy héten belül megérkezik. (Persze ettől az énkártya szabályzata egy faszság)
http://blog.htmm.hu/link/?id=2785 db komment.idegesít2007-01-22 15:03:29Megjelenítve: 19512
 
Ha már ellopták a bankkártyámat, gondoltam olyat csinálok, amin olyan kép van, amit én akarok. Neki is álltam, már majdnem készen lett. A szerkesztőről, amit a bank adott, ne is beszéljünk: nem támogatja a layereket sem és csak explorerrel megy. Használhatatlan fos, nameg az ideális felbontást is elfelejtették közölni. Aztán elolvastam a szabályzatot, hogy mi nem lehet rajta:
Nem lehet rajta URL. Pedig pont gondolkodtam a blog címén, de nem lehet. Nem lehet rajta logó (tuxot és Be logót is terveztem rá). Nem lehetnek rajta jelképek sem (pedig pentagrammában is gondolkodtam, de nem találtam szépet). Nem lehet rajta pia és félmeztelen (!) ember sem. Tehát aki pl strandolós családi képet akar, az is kizárva. Remek nem? Szóval csak ilyen windows háttérkép-szerűségek lehetnek. De vigyázz, nehogy egy szál parlagfű is látszon a képen!
Tehát megint egy akció, aminek semmi értelme...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2771 db komment.change(b)log2007-01-22 11:43:24Megjelenítve: 10857
 
Nyah, ezt is megértük. Van RSS. Jól.
[Valid RSS]
Tehát akkor a feed: http://blog.htmm.hu/rss.php
A feed az utolsó 10 postot tartalmazza hozzászólások nélkül, vagy linkel a blogra, ott már a teljes oldalt nézheted hozzászólásokkal, meg mindennel. Aki pedig nem tudná, hogy mi az az RSS: Wikipedia

Ez a bejegyzés módosítva lett 2007-10-03 22:12-kor.

Ez a bejegyzés módosítva lett 2009-09-06 13:26-kor.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2762 db komment.blog2007-01-21 14:47:25Megjelenítve: 7255
 
Tegnap eltűnt az összes iratom a pénztárcámmal együtt. Ötleteim vannak, hogy hol, de ez most mindegy is. A MÁV pénztárban azt mondták (mert ez persze Szegeden történt), ha feljelentést teszünk, akkor a feljelentést elfogadják a kedvezmények jogosultságának igazolására. Éljen. Irány a rendőrség. Meg is van, megyei RK. Menjünk a városira. Megyünk. Ott egy elég mogorva fakabát fogad és mikor mondom neki, hogy mit akarunk, így reagál:
-Minek akarnak maguk feljelentést tenni? (Közben persze az arcára rá volt írva, hogy kurvaanyád takarodjinnen.)
Elmagyaráztam neki, hogy miért kell ez az egész faszság. Erre meglepődötten közölte, hogy ők úgysem adnak ki papírt a feljelentésről. De ha mégis feljelentést akarunk tenni, akkor este hétre jöjjünk vissza. Kátr, hogy az utolsó vonat 18:42 -kor indul. Mondtam neki. Erre mondta, hogy akkor hétre jöjjünk vissza.
Tehát ez alapján bizonyítvány a rendőrségről: A megyein kedvesen, ám elég félreérthetően igazítottak útba, a városin meg egy mogorva fószer fogadott, akinek még az is fájt, hogy kimondtam a feljelentés szót. Ha megöltek volna, szerintem este hétig szárították volna ott a hullám. Fasza. "Szolgálunk és baszunk bármit is csinálni"
Én viszont arra gondoltam, hogy nem is csináltatok személyit, mert rohadt drága és a jogsi is alkalmas helyette. Szerintetek?
http://blog.htmm.hu/link/?id=2752 db komment.user2007-01-19 16:35:43Megjelenítve: 7748
 
Ez most rólam fog szólni. Igen, a ketegória user. Nem véletlenül:
Mikor webmailon olvasom a leveleimet, akkor (mivel itt nincs spamszűrő) kijelölöm a rendes leveleket, megfordítom a kijelölést és mehet e törlés. Nah, most a kijelölés megfordítása elmaradt, úgyhogy ügyesen kiszűrtem a leveleket a spamok közül. Persze kuka, vagy törlés visszavonása az nincs.
Ügyes vagyok, nem? Nem.
(Szerencsére csak listás levelek voltak, meg egy (Maniactól), de arra még emlékszem)
http://blog.htmm.hu/link/?id=2744 db komment.pigtúra2007-01-18 23:33:03Megjelenítve: 17085
 

Azért elgondolkodtató, hogy miért csak hímnemű ember mehet be egy toitoiba. Elsőre arra gonoltam, hogy biztos azért, mert nincs wcpapír. De akkor egy "Szarni nem ajánlott." táblát is ki kellene tenni. Vagy talán azért, mert össze van hugyozva az ülőke. Így a fönt vázolt probléma megoldott, hiszen a maci guggolva is befuthat, de így már lányok is pisilhetnek. Szóval mit jelentsen ez? (Egyébként női nem volt)

A második helyszín, közvetlenül a budi mellett. A füles egy zálogházról szólt, de ott nem találtam meg a poént. De ha már ott voltam, észrevettem ezt a szöveget:

Erről egy régi poén jut eszembe: Hirdetés: Figyelem! Megvásárolható a teljes Internet tartalma 8 DVD-n (pornográf oldalak nélkül: 2 CD).

Az információk forrása: oddz. Köszi.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2730 db komment.szozat2007-01-18 12:57:49Megjelenítve: 13279
 
Bemondás: ...a meteorológiai előrejelzések miatt nagy vihar várható.
Köcsög meteorológusok!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2721 db komment.pigtúra2007-01-16 23:28:31Megjelenítve: 17208
 
Kész. Van, akiben semmi életösztön nincs. Itt van rögtön ez a két mammer a sáv közepén. Ezek éppen beszélgetnek. Ilyen apró 3+2 sávos út, vasúti átjáróval súlyosbítva. Éppen alig vannak rajta, de ez csak a lámpák üteme miatt van. Mellette a korláttal elválasztott járda figyelhető meg... Egyébként a korlát a fénykép bal szélétől fél méterre végetér, tehát tényleg nagyon fárasztó lett volna odamenni. Az autósok minden esetre nagyon türelmesek voltak, amíg én a telefonnal baszakodtam (bocsi a kép minőségéért, a normál túl sötét, az éjszakai meg full fehér lett), kb 3 autó kanyarodott ott be. Én meg baszakodtam vagy fél percig. De őket nem zavarta. Lehet, ha egy kicsit várok lefényképezhetem őket röptükben is...

http://blog.htmm.hu/link/?id=2713 db komment.blog2007-01-13 20:03:57Megjelenítve: 4700
 
Be kellene vezetni a kötelező alvást. Nagyon jól esett most éjszaka kb 15 órát aludni. Nem gondoltam volna, hogy sikerül ennyit, bár a fáradtság megvolt. Meg még meg is van. Kéne még egy-két ilyen éjszaka és egész jó állapotba kerülnék ;] Aludj te is 15 órát egyfolytában, mert az jó.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2708 db komment.blog2007-01-11 00:28:37Megjelenítve: 4750
 
Általában arra szoktam felhívni a figyelmet, ha valami szar. Persze azért szerencsére nem minden az, sőt. Itt van pl a Frieds nevű "gyorsétterem". Ez hivatlosan magyar kajával létrehozott gyorsétterem. Gyakorlatilag összvér, magán viseli egy gyorsétterem, kifőzde és rendes étterem jegyeit. Belül nem olyan, mint egy gyorsétterem, ez hangulatos. A kajaválaszték néha kifőzdére hasonlít. Az árak étteremre, az adagok meg semmire sem, mert olyan nagyok. Az adag/ár aránnyal ehhez képest még egy kifőzde is elmehet a faszba, mert itt akkora rántotthúst adnak, hogy lelóg egy nagyobb tányérról is (bónusz: nem melegítik, hanem előtted sütik emg, még a krumplit is). És ráadásul rendes evőeszközzel eheted meg, nem ilyen reszelőt adnak csak. Jah, és még valami. A "pultos" rendszeresen kijött megkérdezni, hogy midennel elégedettek vagyunk e, kérünk e valamit. Igaz ez máshol is megvan, de most éreztem először, hogy nem baszogatásból járulnak elébünk, hanem azért,mert tényleg kíváncsiak rá. Bónuszban a stellát olyan körítéssel adták, ami nagyon kevés sörözőben van meg (általában csak a legjobbakban). Azt hiszem, ide máskor is visszamegyünk...

Ez a bejegyzés módosítva lett 2007-01-18 13:03-kor.
Az étterem nevét rosszul tudtam, de már elmúlt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2690 db komment.pigtúra2007-01-10 13:47:10Megjelenítve: 17410
 
Azért jó, mert az ember azt gondolja, hogy a banki rendszerek megbízhatóak.

De ha az automata tudja, hogy ő szar, akkor miért nem hajtja el a kedves ügyfelet?
http://blog.htmm.hu/link/?id=2680 db komment.user2007-01-10 08:17:31Megjelenítve: 7812
 
Bazdmeg.
1.) Ha valami nem működik, ne egy 3rd party weboldalon sírjál, hanem talán szólj nekem.
2.) Működik (nahát), most néztem meg. Tehát ne irogass hülyeségeket egy 3rd party weboldalon, mert nem foglak szeretni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2670 db komment.blog2007-01-07 01:36:18Megjelenítve: 4794
 
Arra ébredtem, hogy a fehérvári vasútállomás fogadóépületét nézem.
Nem, nem álmodtam semmit, sőt, még alvajáró sem vagyok. Csak vonatoztam. Aludtam, szokás szerint. Ilyenkor, ha megáll a vonat, kinézek az ablakon, ha a célállomást látom, akkor ébredek csak fel. (Erre akkor jöttem rá, mikor félálomban voltam csak és emlékeztem rá utólag) Fura egy reflex, de nagyon jó. És még így is nagyon jót tudok aludni. Jó dolog vonatozni, de ha néhány dolgot betart az embre, még jobb lehet. Senki sem szereti, ha mindenféle enbaz ül oda hozzá. Ezt el lehet kerülni általában néhány egyszerű trükkel. Az emberek általában kerülik a konfliktust és szeretik a könnyebb végéről megfogni a dolgokat. És ezt ki is lehet használni. Emberünk felszáll a vonatra és keresi a helyét. Mikor konstatálja, hogy valakihez oda kell ülnie, kutat a legideálisabb utitárs után. De ha meg is van, még meg kell szólítani, odaülni, stb. A megszólítás pedig szemkontaktussal kezdődik. Ha nincs szemkontaktus, általában nem is melléd ülnek. Próbáld ki: vizslasd a felszállókat, szinte rögtön oda fognak ülni. Legközelebb kerüld a kontaktust velük, tovább fognak menni. Ha sötét van, kapcsold le a villany. Ha az összes kocsiban (kabinban) ég a villany, csak egy-kettőben nem, azt el fogják kerülni. Ez sokkal jobb módszer, mint a szemkontaktusos (a sötét kocsiban szinte mindíg van üres fotel), de a legszerencsésebb, ha kabinos kocsiban utazol. Húzd be a függönyt (már ha van)! Ez szinte áthatolhatatlan falat fog képezni, csak akkor fognak bekopogni, ha már sehol máshol nincs hely. Kombinálhatod esetleg lekapcsolt villannyal is. Így úgy is jobb aludni, mert sötét van. Igaz elsőre nem tűnik túl kényelmesnek, de végül is az. Ha van fejtámla (oldalsó), akkor támaszd neki a fejed. Ha elindultok, úgy is le fog csúszni ;]. De ha a homlokodat támasztod neki (kicsit kitekeredsz), már stabilan ott fog maradni. Kivéve, ha egy kicsit is meleged van, mert akkor a nem szellőző homlokod verejtékezni fog és megintcsak csúszol. Nyitsd ki az ablakot. Igaz, lehet fel kell venned a kabid, de a hideg kocsinak más előnye is van: nem akarnak odaülni. Kiváltképp, ha még sötét is van. Apropó, kabát. Nagyon jó lehet párnának is, főleg olyan kocsikban, ahol nincs fjtámla (az összes újabb kocsi ilyen). Akaszd fel, közvetlenül a fal mellett. Kicsit hajtogatsd össze, hogy vastagabb legyen és már kész is. Erről le sem csúszik a fejed és opcionálisan -ha túl világos van- bele is tekerheted a fejed, akkor még sötét is lesz, akkor is, ha mégsem akarod lenyomni a villanyt. Persze felmerül a kérdés, hogy mit csinálj a cuccoddal. Egyszerű: fűzd át a táska (váll)pántján a kezed és a táskát fordítsd magad felé, hogy ne tudják óvatosan kinyitni. Ha ez nem megy, a táskát hagyd kifelé fordítva és tedd a tetejére a kezed, így észreveszed, ha valaki ki akarja nyitni. Ha meg el akarnak vele futni, nem tudnak a kezed miatt.
Csak egy dolog tudja elrontani az utazást: a kaller fel fog ébreszteni, hogy mutatsd meg a jegyed. Ez ellen csak a gyors visszaalvással lehet védekezni.
Jó utazást!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2664 db komment.idegesít2007-01-02 22:58:11Megjelenítve: 19862
 
Vettem ma procihűtőt. A 9. boltban találtam is... Az elején még biciklivel jártam a boltokat. Bementem az elsőbe, bicikli kint vár, hátha viszek neki biciklihűtőt. Jön egy mammer, fellöki. Pontosan "véletlenül" beleakadt a táskája. Én ordítva kirohantam a boltból, de nem hallotta meg, bár rajta kívül mindenki figyelt. Biztos szelektív hallása van. Aztán gyorsan elvegyült a tömegben, nehogy hasonló sorsra jusson, mint szegény bicikli. Pedig a kormányom vége szíves örömest az oldalába fúródott volna, hogy oda hosszatartó fájdalmat installáljon. Eddig még úgysem ütöttem el senkit szándékosan (sem). Remélem, az ilyen hamarosan kap sósavat. Nah nem a vegyesboltban, hanem kórházban. És nem műanyag flakonban, hanem infúzióban...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2657 db komment.idegesít2007-01-01 18:39:18Megjelenítve: 19824
 
Ilyen szánalmas történetet sem írtam még le ide, mint ami most következik. Az élet nem állt meg ebben az esetben, a két ünnep között vizsgáztam. És mivel a vizsga Szegeden van, oda kell menni. Aztán haza is kell jönni. Nah, itt tettem egy kis kitérőt, ígyhát hazafelé a jól megszokott Szolnok-BP-Fehérvár útvonalon jöttem. Szolnokról a Pannónia nevű nemzetközi gyorsvonattal jöttem. Általában a gyorsokon gecisokan vannak, a nemzetközieken meg még többen. Sújosbításként ez ráadásul Bukarestből jön. Gondolkoztam is rajta, hogy ezzel menjek e, de végül felszálltam rá. Hiba volt. Rengeteg ember. Sebaj, kerestem a folyosón egy szimpatikus neont, beálltam alá és nekiálltam olvasni. A mellettem lévő kabinból dörömbölnek. Valami csaj mereszti a nyelvét, szexi akart lenni, de igazából úgy nézett ki, mint a cigány segélyfizetéskor. Vissza az olvasáshoz. Közben dörömbölés, intenek, hogy menjek be. Nem megyek. Olvasok tovább. Kabin ajataja nyílik, egy hang kiszól (olyan selymes hangja volt a csajnak, hogy a hangja alapján azt hittem, hogy a vele szemben ülő 15 éves kiccsávó szól): "Van barátnőd?" "Van." "És lehet még egy?" "Lehet." "És még egy?" "Felőlem még hat is." Olvastam tovább, ezek meg túl hülyék voltak ahhoz, hogy megértsék azt, amit mondtam, visítva ujjongtak, hogy bejönnek nekem ;]. Ekkor már kicsit jobban figyeltem, mert kezdett blog-kompatibilissé válni a dolog. Közben az egyik ribanc hátat fordított (elég fura pózban ült) és nekiállt a gatyájából kirángatni a tangáját. Valószínű, erről is valami szexszel kapcsolatosra kellett volna asszociálnom. Végül is ez bejött nekik, mert arra asszociáltam. Bár valószínűleg ők nem a nemi úton terjedő, általuk terjesztett betegségekre akarták felhívni a figyelmem...
Közben itt meg is rekedt a dolog, tanultam tovább. Néha dörömböltek, de ignoráltam. Aztán kijöttek, próbáltak a maguk stílusán beszélgetésbe elegyedni velem, de nekem nem sok kedvem volt az elegyedéshez. A tankönyv érdekesebb volt náluk. Ez már eléggé nem tetszett nekik. Az egyik meg is jegyezte: "Bazdmeg, diszkóban akárkit fel tudok szedni, ezt meg nem sikerül." Eléggé sértésnek vették, hogy nem akarom az összes betegséget elkapni tőlük azonnal. Volt egy faszfej hozzájuk, az is azt próbálta ecsetelni, hogy milyen jó nekem, hogy ilyen olcsó ribancoknak jó csajoknak bejövök, de hiába. Sértődötten tekintgettek.
Igazából nem tudom, mit akartak ezzel elérni. Emberi kommunikációra képtelen, hülye ribancok. És ráadásul olyan disznóólat hagytak maguk után a vonaton, hogy az még Romániában is szégyen lenne...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2644 db komment.