blog2006-12-31 22:54:37Megjelenítve: 4780
 
int ev=2006;
ev++;

Boldog inkrementálást!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2630 db komment.blog2006-12-28 12:22:51Megjelenítve: 4888
 
Azért szeretem az ilyen két ünnep közötti dolgokat, mert ilyenkor nem lehet semmit sem megcsinálni. Gondoltam, a fél éve húzott cuccot (erősítőjavítás) megcsinálom. Már csak a boltba kéne betörni alkatrészért. Úgyhogy nem csinálom meg. De próbálj meg azonnal szerezni egy dvd olvasót. A sokadik bolt végre nyitva van, mondom, hogy mi kell, processing és kiderül, hogy van (!) is. Húúú. A boltok másik felében meg hosszú sor, mert mindenki viszi vissza a harmadik szamszingját. Lehet, mások ezért nem nyitnak ki. Egyébként érdekes a Hírlap: a visszavitt ajándékokról egy cikk, illusztrációnak egy asztalra kitett HP nyomtatósdoboz. A HP logó felét jól elmaszatolták (azért a logót hamarabb ismertem fel, mint a maszatolást rajta), de a MediaMarkt logóval, ami a garanciajegyen van már nem törődtek. Következetesség, bújtatott reklám rulez. És hogy ne csak beszéljek a két ünnep közti valamit csinálásról: holnap vizsgázom, szóval lehet ma este okos dolgokat hozni Szegedre nekem, amitől jobban mehet a vizsga (altatólövedék, oroszlánszag, oroszlán, vas fenyőfa vagy esetleg egy ízlésesen becsomagolt.) Ezekkel a vizsgáztatók figyelmét kívánom olyan irányba irányítani, ahol nem én vizsgázom.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2621 db komment.blog2006-12-24 19:10:52Megjelenítve: 6287
 
Helló-belló!

Boldog karácsonyt! És ne felejtsetek el ilyenkor sem sok rostot enni!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2614 db komment.blog2006-12-22 09:28:59Megjelenítve: 5178
 
Nevezzük nosztalgiapostnak a most következő postot. De lehetne kurvaanyádpost, hogy én miért nem. Lássuk:
Ez az év utolsó tanítási napja és egyben a legjobb nap is. Legalább is 6 év tapasztalata ez, diákként. Dolgozóként már nem annyira, lehet azért mert diák voltam. Kb a fél suli van csak bebaszva, ki kicsit, ki kicsit jobban. Van ez így, év utolsó napján. Nem is ez a problémám. Hanem az, hogy én nem. Nem, nem a pia hiánya, ami ezt a postot szülte. Hanem a nagyon jó hangulat hiánya, ami ezt az egészet övezi. A titokban ivás, a lebukás -kicsi- veszélye által generált hangulat, megdobva egy kis bódító hatású cuccal... Ilyenkor történnek mindíg a legemlékezetesebb dolgok. Olyan dolgok, amit évekig mesélnek utána. És ez az, ami hiányzik. Igen, mondtam már: diákként egyszerűbb volt (és sokszor jobb is)...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2602 db komment.idegesít2006-12-20 10:47:44Megjelenítve: 20118
 
Hoztak egy HP laptopot, hogy telepítsem. nx6310 a típusa. Első kinyitásra nem néz ki rosszul, igaz ez a matrica kicsit méltatlan a HPhoz:

Aztán elindít, SATA HDD. Semmi gond, driver letölt. HP.hu -ról. A driver telepítője egy db exet csomagolt ki, ami csak floppyra hajlandó kiírni a drivereket. A probléma csak annyi, hogy a win telepítője csak floppyról enne drivert. Nah floppy, az még mindíg nincs. Közben kiderült, hogy két lehetőségem van: saját XP telepítő CD gyártása (anyád), vagy a biosban át lehet kapcsolni, hogy PATAnak látszon (thx Laca). XP fel. Driverek fel. Hang driver nem fel. Azt mondja, hogy nem találja azt, amit neki kéne feltelepítenioe (nahát) és fel sem települt. Így se hang, se modem. Egyre jobb. Support csak hümmögött és szerinte így működnie kellene. Persze nem. Aztán küldtek egy doksit, hogy miket szedjek le hozzá (jah, mondtam már, hogy nincs gyári drivercd?). Kár, hogy az összes link rossz volt. Jó esetben redirectelt a jó helyre, de volt, hogy nem. Köszönjük, ez remek támogatás volt. Ha elhiszem azt, amit a support mondott, akkor azt is el kell hinnem, hogy a zajkeltő drivere függ a VGA drivertől is. Logikus, nem?
Hogy teljes legyen az öröm és a boldogság, egy BIOS bugot is találtam: Ha úgy indítod el a gépet, hogy egy USB storage eszköz be van dugva, csonttá fagy a rendszer (oprendszertől függetlenül). Ha indítás után dugod be, akkor persze jó. Vegyél te is HP notit, mert olyan jó a kijelzője, hogy a régi pII IBM notiknak se sok szégyenkeznivalójuk van mellette...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2594 db komment.szozat2006-12-18 08:02:23Megjelenítve: 14134
 
Már így korán reggel zaklatnak. Nem elég, hog hasmenéssel ébredtem, most még ez is. Képzelj egy nagyon bonyolult helyzetképet: az asztalon van egy elemtöltő, amellyel -minő meglepő- éppen elemet töltök. Komoly, nem? Aztán megérkeznek a takarítók, nem proszívóznak, mert nincs kedvük átdugni a porszívót és egyébként sincs kosz. Aztán azért észreveszik az elemtöltőt ott, hol a porszívó se jár:
-Van elemtőttő?
Nincs bazmeg, az nem is elemtőttő, hanem egy zöld turmixgép, amivel éppen magenta színű tonerturmixot csinálok higanyöntettel.
-Van.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2584 db komment.szozat2006-12-16 20:43:48Megjelenítve: 14109
 
Csak itt a bal hátsó fejem itt már kezd már nyomni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2570 db komment.szozat2006-12-14 16:04:51Megjelenítve: 14284
 
Kaptam spamot. ezt a szűrő nem fogta meg. Valaki az angol spamot lefordította magyarra. Ilyen van benne:
Gyere es jatszodj az EuroVip Cazino-ba !
Azonnal rohanok. Csak a kalasnyikovomat itthon ne felejtsem ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=2562 db komment.pigtúra2006-12-13 20:12:41Megjelenítve: 19082
 
Fasznyúl rulez. ;]

Szopirájt: polopokol.hu
http://blog.htmm.hu/link/?id=2550 db komment.idegesít2006-12-13 11:58:11Megjelenítve: 20352
 
Véletlenül hallottam a sLáger rádiót. Igazából az történt, hogy ahol dolgoznom kellett, ott éppen az szólt. Borosbocskor meg minden volt benne. Éppen azon faszkodtak, hogy milyen bunkó Fehérvár, mert itt gyártják a Győri termékeket. És ezért cserébe mit kéne elvenni a várostól. Persze, a danone, mint tulajdonos, szóba sem került, úgy állították be, mintha direkt azt akarta volna mindenki a városban, hogy oda kerüljön a gyártás és ezért bűnhődjön mindenki, ők meg majd igazságot tesznek.
Igazából ugye az történt, hogy megvette a Győrit a danone, utána meg azt csináltak vele, amit akartak. Itt már volt gyár, áthelyezték ide. De nem kérte senki. Ettől függetlenül, ha már Győri, tényleg illene ott csinálni, a danone meg basszon egyedül, szerintem az egyik legrosszabb élelmiszeripari cég: megvesz, szétver, módosít, eredeti néven elad. Amellett ez a 0% -os filozófia is eléggé idegesít: vonjuk ki belőle az összes zsírt, mert az rossz, tegyünk bele valami szart, ami igazából nem is kéne bele, és adjuk el, hogy mennyire egészséges. Ugyan ez igaz a norbis marhaságokra is. Sok édesítő, meg színezék, az kell. Inkább veszek a saját érdekemben rendes tejterméket (amiben még maradt tej is), rendes gyümölcslevet, stb... A danonet meg kerülöm, mert szeretem, ha valaminek íze is van. Csak az a baj, hogy sok helyen már mást nem is lehet kapni. Mondjuk a megoldás egyszerű: ha nincs rendes, nem veszünk. Ha mindenki így gondolkozik, majd rájönnek a boltok is, hogy lenne igény másra is. A lényeg, hogy tudatosan vásároljunk: ne azt, amit a pofánkba tolnak (lásd danone), hanem amit tényleg akarunk. Ezzel mi csak jól járunk. A cégek, akik ebből élnek, hogy a sok birka minden marhaságot megvesz, majd legfeljebb kicsit kisebb profitot termel. Nem sajnálnám se a danonet, se pl a sonyt... Nah jó, a danonet azért kicsit, mert akkor a magyar gyárai is nehéz helyzetbe kerülnének, de csak kijönnének valahogy a szarból, akkor viszont mindenki nyer.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2549 db komment.idegesít2006-12-12 09:55:11Megjelenítve: 20223
 
Minden feladatnál itemenként 1-1 pont adható.
Az item egy fucking good Hungarian word. Anyád.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2530 db komment.blog2006-12-11 14:46:44Megjelenítve: 5548
 
Ha vindózt használsz:
Indítsd el a jegyzettömböt (gyk: notepad.exe). Írd bele ezt:
Bush hid the facts
Nem kell utána enter sem. Mentsd el. Zárd be a notepadot. Nyitsd meg a dokumentumot. Amit látsz, tedd a vágólapra. Másold be Wordbe (itt 2003 van, régebbivel nem tudom, "működik" e). Ne küldd el a hibajelentést ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=2523 db komment.szozat2006-12-11 10:39:59Megjelenítve: 14298
 
Ma megtanultam a soros egér új elnevezését:
Kilenclyukú egér.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2510 db komment.idegesít2006-12-06 21:30:03Megjelenítve: 20429
 
Jön a karácsony. Ajándékvásárlási láz. Ezer enba az utcán. Nem lehet tőlük elférni. Biszbaszárúsok az utcán. Lehet venni karácsonyfadíszt, forralt bort, ilyen gravírozott marhaságokat meg ilyen bahiás, büdös-füstölős fafaragványokat, amik geci rondák. Már ez a sablonajándék kb 10 éve. És már 10 éve is szar volt. Jah, meg vehetsz könyvet is. Kb ennyi az ajándékválaszték első körben. De vegyél sokat, a karácsonyi áremelések akciók miatt sokat keres a kereskedő egy csomó mindent vehetsz óccsón. Biztos jó lesz. Mindenki örülni fog az ajándéknak. Már megint sapka. Vagy bahiás basz.
Jah, meg telerakták a város ilyen világító díszekkel. Ezekkel nincs is semmi baj (amíg nem villognak és nincs belőlük túl sok), de azért egy villanyszerelőt minden reggel körbeküldhetnének, hogy a kilopott izzókat pótolja...
http://blog.htmm.hu/link/?id=25011 db komment.szozat2006-12-05 17:54:50Megjelenítve: 14554
 
Megtudtam, hogy a Sulinetben vett számítógépek igazából nem is számítógépek:
Telepített operációs rendszer:
Sulinetes gép esetén Linux, számítógép esetén FreeDos

http://blog.htmm.hu/link/?id=2495 db komment.blog2006-12-04 11:53:16Megjelenítve: 5741
 
Akkor már basztassunk egy másik mobilszolgáltatót is. Van a pannonnak ilyen akciója, hogy ha beadod a régi telódat, akkor olcsóbban vehetsz új telót. Ez persze remek, mert legalább újrahasznosítják a telót, meg az user is kap vissza egy kis pénzt. De a reklámot néztétek már kicsit alaposabban? Az óriásplakátra gondolok. Sajna nem sikerült a pannon honlapján megtalálni ezt. A plakáton egy kutya cincál egy telefont headsetnél fogva. Ha jól megnézitek, akkor látható, hogy az Ericsson telefonba egy Nokia headset van bedugva befotosoppolva. Ha még jobban megfigyelitek, láthatjátok, hogy a headsetnek két árnyéka van. Egy ott, ahol lennie kell, a másik meg a fülhallgató alatt, közvetlenül. Remek minőségi reklámok. Sebaj, úgy is utáljuk őket (mármint a reklámokat).
http://blog.htmm.hu/link/?id=2481 db komment.pigtúra2006-12-04 11:39:31Megjelenítve: 18539
 

Megtekinthető a https://live.vodafone.hu/-n.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2471 db komment.blog2006-12-04 11:08:08Megjelenítve: 5814
 
Érdekes dolgot láttam tegnap. Eddig is elég sokat szidtam már az autósokat, de ez mindenen túltesz. Tegnap mentem közkorira. Még volt 20 perc kezdésig, gondoltam megvárom az autóban a szám végét, addig is telik az idő. Hát, eltelt. Közben jöttek az emberek: jön, parkolóhelyre betolat, nem fér be, megint megpróbál, reménytelen, kimegy, következő helyre orral beáll. Mellém is beálltak, de ennek elsőre sikerült. De már első ránézésre sem volt normális: egyik kezével a kormányt fogta, a másikban egy üdítős doboz volt. Szürke alapon felül piros csík, gondoltam coca cola light. Mielőtt kiszáltt az autóból, jól meghúzta a dobozt, aztán odaadta a Kaisert a barátnőjének. Fasza. Nem iszik, aztán vezet, hanem iszik és közben vezet...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2460 db komment.blog2006-12-03 12:53:29Megjelenítve: 5842
 
Kicsit elfáradtam a hét végére. Nem nagyon, csak annyira, hogy pl el tudtam hagyni a kulcsomat az ajtó és az asztal közötti egy méteres távon. Aztán aluttam és már szombat is lett, meg migrén-szerű fejfájásom. Ennek örömére a fél szombatot ágyban, alvással töltöttem. Egészen remek lett. Most meg arra érbredtem, hogy melegem van. Volt 23 fok a szobaban... Ha igy folytatom, kenytelen leszek bevezetni, hogy nyitott ablakkal alszom. Vegul is nincs hideg kint, 4-5 fok szokott lenni hajnalban ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=2451 db komment.