idegesít2006-10-29 00:31:49Megjelenítve: 18469
 
Ekkora faszokat egyrakáson én még nem láttam. Először is egy hevenyészett, szép színes helyszínrajz (akinek nem tetszik, csináljon jobbat):A busz próbált volna jobbra kanyarodni, de egy szabálytalanul parkoló autótól nem sikerült neki. Ez a tény már önmagában eléggé jól bemutatja a sofőrt, mert azért annyi hely lett volna, hogy bekanyarodjon a buszával. De amit ezután csinált, mindenen túltesz. A rajzból is látszik, hogy ekkor a busz éppen rajta áll a villamos sínen. A villamos indult volna el az állomástól fedélzetén kb 100-150 utassal, de a busztól nem tudott. A buszsofőr ennek örömére leszállt a buszról és nekiállt egy fakabáttal vitatkozni. Közben a villamos utasai tömörültek az utastérben és vártak. Közben megjött az autó szőke, női tulajdnosa egyszem fiával. Így négyen nekiálltak vitatkozni. A buszsofőrnek eszébe sem jutott, hogy esetleg ha visszatolat, akkor a villamos el tudna menni (és esetleg akkor már normálisan be is vehetné azt a kanyart), várt, hogy legyen valami. Az utasok is. Hát, gratulálok. Leginkább a Faszkabát Rt munkatársának, aki nem takarította el a buszt a sínről, de a buszsofőrt se hagyjuk ki. Nem mondom, hogy az autós "hölgyemény" nem hibás, de szoktak ennél sokkal durvábban is parkolni és mégsem okoz fennakadást. (Ennek a helyzetnek a megoldása pedig nagyon egyszerű lett volna: busz tolat, vili el, busz bekanyarodik és a fakabát meg nyugodtan intézkedhet)
http://blog.htmm.hu/link/?id=2342 db komment.szozat2006-10-28 23:50:05Megjelenítve: 12548
 
Matek óra eleje, csoporttárs (O) megy be a helyére, ehhez nekem fel kellett állnom. Ebből a mindennapi szituációból az alábbi hármas párbeszéd alakult ki:
Z: Sose bírsz nyugton maradni.
O: Mi?
htmm: Meg még süket is vagy.
O: Öledbe is ülhetek...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2330 db komment.pigtúra2006-10-26 18:58:00Megjelenítve: 16491
 
Megfújtam, elszíneződött. Jól. ;]

http://blog.htmm.hu/link/?id=2321 db komment.idegesít2006-10-24 22:25:28Megjelenítve: 18398
 
Még jó, hogy tegnap megmostam a biciklimet, így legalább tisztán ázott meg...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2313 db komment.blog2006-10-23 15:09:50Megjelenítve: 3708
 
Régen blogoltam már. Tudom, lusta vagyok.
A hét végén voltunk Káosz fesztiválon. Nem a fesztivál az érdekes, hanem az, hogy talán megmozdult valami: nemrég nyílt egy rockkocsma, hamarosan ZN Rádió, meg a ZN klub is most nyílt. Talán lesz valami metálélet Fehérváron is. Nem lenne rossz...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2300 db komment.blog2006-10-17 08:00:58Megjelenítve: 3829
 
Tudom, nem sietem el. Csütörtök este is írtam blogot, de akkor net hiányában offline. Íme:

Nyah, offline blog. Most éppen Szegeden vagyok és csütörtök este van.
A BKV megint lehúzott. Jegyet akartam venni, mert én ilyen hülye becsületes lettem, hogy még a BKVnél is fizetni akarok. Automata, kiválasztom a jegyet, elkezdem beszórni a százasokat. Bemegy egy, kettõ, akkor látom, hogy még mindíg 0 a bedobott összeg és hallom is rögvest lent a csörgést. Csörgést? Csörgéseket kéne hallanom, de csak egy volt. Rábasztam egyet izomból, de semmi azt leszámítva, hogy jó hangja volt ;] Akkor ezt talán dokumentálni kéne. Megyek a forgalmi ügyeletre, van egy kicsi ajtó, talán az a bejárat. Elõtte áll a metróõr, úgy néz ki, mint valami súlyosan értelmi fogyatékos. Közel megyek hozzá, köszönök, nincs válasz. Kérdezek tõle, válaszol, de végig a semmibe mered. Biztos vak szegény...
Végre bejutottam, ott persze kötekszenek, hogy miért akarok én beírni és egyébként is nem is hozzájuk tartozik az automata. Meglepõen hamar, kb 2 perc után megkaptam a füzetet és meg is írtam a fogalmazást. Utána már nyugodtn utaztam (már ha a BKVn lehet olyat).
Ma azt is megállapítottam, hogy ha normálisan tömgközlkedek, akkor nem vagyok antiszoc. Normális alatt általában a vonatot értem. Nah azért nem segítek feltenni a papírzsepit minden öreg memmernek, de nem is képzelem el, hogy milyen mókás lenne, ha rendelkeznék pl egy láncfûrésszel.
Vonatozás közben meg Orwelltõl a Légszomjat olvastam. Ha valaki elmeséli, hogy mi történik benne (ez egy szóval összefoglalható: semmi), nem érdekelne. De mégis nagyon leköt, érdemes elolvasni. Teljesen ellentétes a Raj mozgalmasságával, az egész egy leírás. Akár egy bloghoz is hasonlíthatnám, amit egy olyan blogger ír, aki csak a visszaemlékezéseirõl postol. Rengeteg benne a visszautalás, de nem idegesítõ, inkább ezek olyan hatást keltenek, mintha már kívülrõl fújnám az eddig elmondott történetet. De az a legegyszerûbb, ha elolvasod. Megéri!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2292 db komment.blog2006-10-14 11:12:50Megjelenítve: 4030
 
Néha szeretek elgondolkodni azon, hogy emberek mely csoportjára mi vonatkozik, és mi nem; szeretem őket skatulyákba belepakolni. Egy csoportot kivéve még nem találtam olyat, hogy az összes tagjáról tök ugyan azt lehessen elmondani. Ez az egy csoport a "repperek".
Tegnap este jött velem szembe egy rakás ilyen. Kezükben magnó, mint a niggereknek. Gondolom, otthon koszos a tükör és azt hiszik, hogy ők is azok. Egy kicsit előrébb ment, mint a többi (a cigányoknál is megfigyelhető ez), gondolom az lehetett a főnök. Ez a főnökszerűség elég fura mozdulatokat csinált járás közben. Karjai szétálltak, mintha meg akart volna valalkit ölelni, csak nem sikerült, viszont a karjai lemerevedtek ebben az állapotban. Eközben olyan mozdulatokat csinált a kezével, mintha túlgesztikulálva a hófehérke més a hét törpét mesélte volna háromszoros sebességgel. Közben puffogott a magnó és az összes úgy ment, mintha mindjárt elhagyna egy-két végtagot. Nem bírtam ki röhögés nélkül. Közben mellém értek, nem változtak semmit, de ahogy elhaladtak mellettem, az összes elkezdett gratulálni a főnöknek, hogy milyen kemény volt. Gondolom azért mert kézrángás közben ment el mellettem... Ki érti ezt?!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2284 db komment.blog2006-10-11 19:46:03Megjelenítve: 3857
 
Az kicsit szarul esik, ha felhívlak és a barátnőd mondja a telefonodba, hogy téves hívás (és mikor lebukik sem ismeri el).

Egyébiránt lehet örülni, ujjongani, sikerült vállalkozónak lennem. Túljutottam a bürokrácián, legalább is egy kicsit. Mert a vállalkozói mellé kaptam egy tonna űrlapot, a "bejelentési kötelezettség" szókapcsolatot hangoztatva. Hát ennek sosem lesz vége???
http://blog.htmm.hu/link/?id=2271 db komment.szozat2006-10-08 21:21:19Megjelenítve: 12835
 
Nem vagyok pletykás, csak megosztom az információkat.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2261 db komment.blog2006-10-06 13:58:40Megjelenítve: 3974
 
Felhívtam a lélekvesztőt (a38) a ma esti koncerttel kapcsolatban, nehogy úgy járjak, hogy mire odaérek a meghirdetett időpontra, vége a koncertnek. Érdekesen alakult ez is:
-Jó napot kívánok, a ma esti koncert kezdési időpontját szeretném megkérdezni.
-Őőőőő, egy pillanat....19 óra.
-De a honlapon 18:30 van!
-18 óra.
-Ez már a harmadik időpont. Tehát akkor mikor is kezdődik?
-Hát, 18 órától már lehet elővételben jegyet venni, 18:30 a kapunyitás és a koncert 19 órakor kezdődik.
De mi a szarért nem lehet értelmesen a kérdésre válaszolni? Ettől függetlenül remélem, hogy tényleg a megadott időpontban kezdődik...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2250 db komment.idegesít2006-10-04 21:27:13Megjelenítve: 18696
 
Bassza meg az egész kurva önkormányzat saját magát ott, ahol van!
Igazából semmi különös nem történt, csak megpróbáltam volna kiváltani a vállalkozói igazolványt. Magyarul megpróbáltam volna megteremteni a lehetőséget magamnak, hogy dolgozzak. Első körben nem sikerült.
Fél öt körül értem oda. (Miért nem mentem korábban? Dolgoztam, kéremszépen.) Közepes mennyiségű enba található előttem. Gondoltam, 30-45 perc múlva bent is leszek, elvégre nem túl bonyolult dolgok ezek. Úgy fél hat előtt nem sokkal felvetődött, hogy mi lesz, ha nem jutunk be hat előtt (eddig van ügyfélfogadás). Erre mondtam a többieknek, hogy nem engedjük addig haza a nőt. Nem annyira értették meg, hogy én tényleg hajlandó lennék beállni az ajtóba, sőt, azt sem tudták, miről beszélek. Azért biztos ami biztos alapon háromnegyed hatkor bejutottam. Közölte a mammer, hogy ő ugyan ma már nem csinálja meg, mert az másfél óra. Szerintem látta, hogy kezdek morcosodni, úgyhogy azért megnézte, hogy megvan e minden papírom. Meglepődve tapasztalta, hogy igen. (Nahát, nem kézültelenül megyek, milyen meglepő). Mondta, hogy majd talán máskor jöjjek vissza. Jöjjek vissza máskor, délelőtt. Akkor kérjek időpontot, és úgy jöjjek vissza. De úgy is csak olyan időpontot fogok kapni, ami tökéletesen tartalmazza a munkaidőmet is. Bazmeg! Attól, hogy időpontot kérek, a munkaidőm még nem fog megváltozni, mégha ezt őmammersága úgy is gondolja. Kb harmadik körben meg is értette ezt. Mondta, hogy akkor jövő szerda (és nem gondolta végig, hogy akkor végtelen ciklus, mert jövő szerdán is ugyan ilyen sokan lesznek, nem fogja megcsinálni, visszamegyek rákövetkező szerdán, ugyan annyian lesznek...). Kijelentettem, hogy "na fasza bazdmeg", és mintha valami cheatkódot ütöttem volna be, hirtelen kicsit segítőkészebbnek mutatkozott. (azért vállalkozóim nem lett) Már kaptam igénylőlapot is, meg szíveskedett csekket is adni. Igénylőlap (az áttekinthetetlenebb fajtából) kitöltve, beadva. Közölte, hogy hívjam fel és majd akkor ügyfélfogadási időn kívül talán hátha egyszer valami... Úgyhogy holnaptól naponta hívogatom, majdcsak megunja. Ekkor már nem sok hiányzott, hogy elküldjem melegebb éghajlatra szexuális szolgáltatásokat nyújtani természetfeletti személyeknek. De túl jól neveltek. Kifelé menet csak azt vettem észre, hogy nagyon nagyot szól az ajtó és zörög benne az üveg. Ekkor elengedtem a kilincset és megállapítottam, hogy sikerült nemkicsit bebaszni az ajtót. Remélem, odacsípte a mammer metszőfogait...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2240 db komment.blog2006-10-04 10:03:43Megjelenítve: 4097
 
Ez nem semmi. Így lehet eladni webszolgáltatást sokszoros áron. Vajon van olyan marha, aki ezért fizet? ;]
De most kibaszok velük: én mindenkit kinevezek nagyhercegnek, aki ír a hozzászólásba. Ingyen és bérmentve. Csak nálunk. A nagyhercegséghez természetesen email cím és webtárhely is tartozik. Az email címet a freemail.hu -n, a webtárhelyet a freeweb.hu -n vehetitek át. De szigorúan csak azok, akik már elnyerték a nemesi címet a hozzászólásban! A hitetlenek regisztrációját azonnal meghagyjuk!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2238 db komment.blog2006-10-03 22:58:19Megjelenítve: 4011
 
Remek dolog, a tonerfesték. Összeken midnent, viszont könnyen letörölhető minderől, a szőnyegből porszívóval ki lehet takarítani.
Jött az ötlet, hogy mi lenne, ha megnéznénk, hogy hol lehet ezeket utántölteni. Nosza, szedjünk is szét egyet! Szép szóból nem engedett, így letörtem a műanyag elemeket, hátha rájövök belőle, hogyan tudom szétszedni fájdalommentesen. Ekkor elkezdett az üres tonerből folyni (!) a festék. Kifolyt belőle 40g festék legalább. A miheztartás végett: ez legalább 50-100 oldalra elegendő tintamennyiség, szóval nem kevés. Meg is kérdeztem a kollégát, hogy nem új tonert barmoltunk e szét, de persze nem. Ez üres volt. Ez HP LJ1100 -hoz tartozott. Megnéztünk egy 1200 -hoz való üreset is, abból kb feleannyi festékpor került elő, mint ami az előző üresből. Nem rossz mennyiség, ha azt vesszük, hogy minden toner festéktartalmának legalább a 15-30% -a kárba vész így. Egyébként néhány ezresért kilós kiszerelésben lehet kapni a tonerbe az utántöltő festéket, meg javító alkatrészeket (hengert is). Már csak egy doksi kéne, hogy hogyan kell szerelni, vagy legalább is egy rajz róla...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2220 db komment.pigtúra2006-10-03 21:30:45Megjelenítve: 16712
 
Lehetne changeblog is. Mostanában sok a pigtúra, ezeért létrehoztam nekik egy kategóriát, párat át is soroltam. De a nagyja szózat, azokat nem.

Elkövettek egy nagy merényletet ellenünk. Kiszabadult a wcpapíros gengszter és megpróbálta összeVPzni a gát a ház mögött, de munkáját nem fejezte be. Minden esetre most egy darab wcpapír lengedez békésen a szélben hátul...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2210 db komment.szozat2006-10-03 21:15:05Megjelenítve: 12973
 
Azt mondjak, jo a windoz dokumentacioja. Most talaltam ezt a gyongyszemet:
To override the default and force an ACPI installation, edit the Txtsetup.sif file, which is located on the Windows XP installation CD-ROM, to change the ACPIEnable value to 1. Save the file, and then restart the installation.
Elolvashatod az egészet itt.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2200 db komment.