pigtúra2006-09-30 21:16:12Megjelenítve: 16543
 
Bocsánat kérek, hogy nem blogoltam. Akartam, dehát az álmosság és a teljes időhiány ugye... Példának okádék pénteken választanom kellett a szarás és az evés között, mert a kettő közül csak egyre volt időm. Aztán végül éhesen indultam el Szegedre. Megvettem az IC pótjegyet, meg az első osztályú kiegészítő jegyet. Nah nem azért, mert ilyen burzsuj vagyok, hanem mert máshol nem volt már hely. (És így arcképessel pont annyi volt a jegy, mint anélkül, de ez más tészta. Azért arcképeshez kértem...) Kiderült, hogy a gyors, amivel BPre megyek, késik 20 percet. Ennek örömére a Deákon ünnepelhettem hangos káromkodással, hogy éppen akkor indul az IC. Nyugatiban bebattyogtam a pénztárba, mondták, hogy kell igazolás a késésről és akkor visszatérítik a jegy árát. El is battyogtam hát az ütihez, ő igazolta is a késést. Azt tudtam meg, hogy csak akkor tekintik ilyenkor hivatalos csatlakozásnak a csatlakozást, ha az előző érkezése és az új vonat indulása közt legalább 40 perc telik el (ha fejállomásról fejállomásra mész át). De én nem fejállomásról mentem, ennek a hivatalos idejét nem tudták, de valószínű 60 perc. Nekem 51 volt. Azért "most az egyszer" megkaptam az igazolást (lehet szerepe volt benne az arcképesnek is?). ennek örömére kifelé menet majdnem lerugtam az üti asztaláról a felotonját. A kábel hozzá az asztala előtt ment, ahol én is. Ez beleakadt a cipőmbe, én meg megindultam. De aztán a telefon is megmaradt. A pénztárban visszakaptam a pótjegy árát, meg némi kezelési költség után az első osztályú kiegészítő jegy árát is. Mindenki meglepően készséges volt. Lehet, ez már a változás szele?
Már csak attól féltem, hogy szállásom nem lesz, mert mire beérek, nem lesz pénztár és nem tudom hol kifizetni azt az egetrengető 300 pénzt. De éppen még volt pénztár. Éljen.
Csütörtökön voltam biciklivel a Velencei tavon evezni. Remek volt, csak ez is ilyen tour-de-nádas feeling volt. Nyílt vízen nem sokat eveztünk és volt egy borulás is. De mi szárazon maradtunk ;]. Hazafelé még egy sör is belefért.

Közben dolgozom is. A fodrászokhoz pártirodába raktam új gépet. A fodrászatba vittem vissza a helyiség kulcsát: "Meghoztam a pártiroda kulcsát!". Erre egy mammer úgy felkapta a fejét, mintha valami ÁVOs lennék és őt akarnám elvinni. Pedig én tényleg csak a kulcsot hoztam. Ezt a kulcsot:Csak csendben hívnám fel a figyelmet arra az aprócska tényre, hogy 2006 van... :-P
http://blog.htmm.hu/link/?id=2193 db komment.blog2006-09-26 21:41:15Megjelenítve: 4070
 
Szerintetek gáz, ha itthon ötből négyszer a céges rootjelszót adom meg az itteni helyett?
Igazából az lenne a nagy gáz, ha el is fogadná ;>
http://blog.htmm.hu/link/?id=2181 db komment.blog2006-09-25 07:41:04Megjelenítve: 3944
 
Álmos vagyok. Ezt leszámítva a hétvégén voltam suliban is. Írtunk ZHt. Az eredmények beadása már felér egy fél ZHval. Kaptunk ilyen itt-ott benégyzetrácsozott papírt. A felső sorban betűk voltak, alatta négyzetrács. Ide be kellett vinni az EHA kódot úgy, hogy a megfelelő betűhöz tartozó négyzetrácsot besatírozzuk (nem elég x -elni). Ugyan így a feladat számát is, jobbra zárva. Miután elmesélték, hogy mi az, hogy jobbra zárva, már mi sem tudtuk. Aztán reseteltük magunat és megint tudtuk. Ezután már meg is írtuk a ZHt.
Másnap haza. Beérek a délibe, mennék oda a vonathoz, jön felém egy biztonsági őr. Nem lehet felszállni a vonatra. A kétszer feltett "Miért?" kérdésre egy "Technikai okokból." választ kaptam. Hogy miért nm lehetett megmondani hogy bombariadó?! 10 perc múlva már a hírportálok is megírták. Addig kimentem a Kossuth térre, ahol rengetegsok enbaz volt. Megállapítottam, hogy szeretett fővárosunkban még mindíg nem lehet rendesen kajálni, a nagy enbasűrűséghez képest kicsi a kajáldasűrűség. Közben vége is lett a bombariadónak és hazajöttem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2171 db komment.blog2006-09-19 20:31:32Megjelenítve: 3994
 
Mikor a blog elindult, megfogadtam, hogy politikamentes marad. Tartom is hozzá magam, akkor is, ha tudnék most mit írni. De egyébként is: a vélemény olyan, mint a segg. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra. (akkor ezt a gondolatmenetet nem folytatom)
http://blog.htmm.hu/link/?id=2160 db komment.blog2006-09-18 17:55:01Megjelenítve: 4165
 
Hát, igen, van, hogy fáradt az enba. Ez szar. Van, mikor az enba nagyon fáradt. Ez szopás. És van, mikor ez enba kibaszottul fáradt... Nah, ilyenkor fura dolgok történnek:
Szeged, ülök órán. Egy pillanatra lecsukom a szemem és -nem, nem elalszom- bekapcsolódik a képernyővédő. Felülről látom, amint labdák szállnak fel és esnek vissza, miközben pörögnek. Sárga-fekete színűek egyebként és a színátmenetnél erősen pixelesek (!). Meg is jegyeztem, hogy biztos valami erőforrástakarékos ogl cucc. Aztán kinyitottam a szememet és megállapítottam, hogy aludnom kéne.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2150 db komment.blog2006-09-15 14:55:11Megjelenítve: 4105
 
Ugy tunik, elfogyott Szegeden a káosz. Most itt ülök a könyvtárban. Vagy legalább is annak is nevezik. A TOra is viszonylag simán bejutottam, megvan a diakom is. Ami nem is baj, mert kell a gephez, marmint a chipkartya resze. Felismer, meg minden. Vonalkoddal (szabadon valasztott) nyilik a csomagmegorzo, es az egesz egy nagyon szep epuletben van. Infra, az nincs, ugyhogy kep csak otthonrol lesz... Azert nehany szot az epuletrol: Egy ilyen uvegkupola az egesz, ket oldalt "rendes" epuletek, a "teraszon" nehany szaz gep, masik oldalon konyvtar, meg minden. Az "udvarrol" nyilik a HSZI, onnan van a diak. Az udvaron osztanak matricat is. Szoval remek. Szep is. De kivul itt is nagyobb a tomeg, mint bent. Az emberek persze megtartottak azt a jo szokasukat, hogy az ajto elott beszelgetnek, hogy konnyu legyen elhaladni mellettuk. Na de sebaj, azert sikerult bejutni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2140 db komment.idegesít2006-09-13 19:00:25Megjelenítve: 18845
 
Konnektáltam ma az analóg MTA -hoz. Fogalmazhatnék úgy is, hogy postán voltam. Szerencsére csak egy fausza állt előttem. Igaz ő 195 db levelet adott fel...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2130 db komment.user2006-09-11 18:34:03Megjelenítve: 7537
 
A probléma: unműködik a projektor. A hívás nem ért váratlanul, valóban van néhány szar projektor forgalomban. Odamegyek, nyomkodom, kipróbálom az összes bemenetet, de semmi. Visszadugom a gépre a monitort és látom, hogy nem látok semmit. Gondoltam, a sok várakozás közben már kikapcsolta a moncsit, ne fogyassza a villanyt. A user meg egy kecses mozdulattal bekapcsolta a gépet...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2123 db komment.blog2006-09-11 18:29:46Megjelenítve: 4178
 
A hétvégén megint voltam Szegeden. Azt hittem, az összes káoszt elajándékozták már, de tévedtem. Az optimistán mosolygó szimpatikus arcunkba borítottak egy füstölgő, büdös ifával egy tonna káoszt. Eltartott egy darabig, mire kimásztunk alóla. Utána viszont már kényelmes volt ülni a tetején.
Progi alap gyakra mentünk. Mindenkinek egyedi user:pass -a van a géphez. Ezt én egy remek webes felületen létre is hoztam magamnak, hogy ott ne kelljen vele szívni. Igaz semmire nem volt ez jó, mint később kiderült. Miután tapasztaltam, hogy nem tudok belépni, regisztráltam (debian alatt). Megkaptam ugyan azt a random generált user:pass -t, mint a múltkor, de már be tudtam lépni. Éljen. Reboot winre. Ott sem tudok belépni. Sebaj, regelek, gondoltam megkapom megint ugyan azokat a random adatokat (amiket ekkorra mar kezdtem megtanulni). Beirom a mar meglevo user:pass -t (az kellett hozza!), erre kozli, hogy adjam meg az ujat. Dehat en nem akarok ujat! Beirtam ugyan azt. Ugyan az nem lehet e régi és az új. Megadtam újat. Ennek örömére már is megváltozott a debianban használt jelszavam is. Azt hiszem, tudom, hogy hova hogy kell belépni. Minden esetre ez egy iskolapéldája annak, hogy hogyan kezeljük teljesen külön egy rendszert. Éljen a kompatibilitás!

Örömmel jelenthetem, hogy egy új kategória jött létre: user.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2112 db komment.pigtúra2006-09-05 21:10:11Megjelenítve: 16915
 
Vettem ma billentyűzetet. De ez nem érdekes. A boltból hazafelé vezető út már annál inkább. Jézus szeret téged. Vagy nem? Minden esetre a vidám vasárnaposok ott posztoltak a romkertnél vagy 20an. Az első 10 mellet simán elmentem, mikor az egyik elkezd integetni, mint mikor bolond meglátja az ápolóját. Kiveszem az egyik fülhallgatót:
-Van egy perced?
-NINCS.
Kicsit furi képett vágott. Látszott rajta, ha isten nem figyelné, éppen bazmegolna. De akkor pokolra kerül, szóval csak keserűen fintorgott. Busszal jöttem haza, így érintenem kellett parasztelosztót is. Itt valaki érdekesen felülírta a menetrendeket:A helyes megfejtők között nem sorsolunk ki egy a microsoft által támogatott cigánygyereket.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2101 db komment.idegesít2006-09-04 21:48:28Megjelenítve: 18974
 
Na, remek. Már a picipuha (gyk: microsoft) is a cigányokat támogatja. Ahelyett, hogy inkubátort, vagy lélegeztetőgépet fejlesztene nekik, inkább gépet ad. De minek? Írni se tudnak, a szappant nem ismerik és lopnak. Ennek aztán sok értelme van. Inkább a szellemi színvonalukhoz méltó iskola vagy munkatábor kéne nekik. Van is ötletem, hogy a megfelelő képzés után milyen állásokat tölthetnének be: atomerőműben moderátor, bombatesztelő, fáziskereső, stb.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2091 db komment.blog2006-09-03 12:36:01Megjelenítve: 4292
 
Hát, elkezdődötek a fősulis éveim is. Remélem, azért lesz belőlük néhány, de azért nem túl sok. Szóval normálisan be tudom majd fejezni. Kiderül...
Csütörtökön este értem Szegedre. A vasútállomás nagyon szép, ilyet még nem is láttam eddig. Olyan, mintha valami kastély lett volna valamikor. Aztán kimentem az épületből, láttam, hogy renoválják. Sötét volt, sokat nem láttam belőle, de annyi azért sejthető volt, hogy ha leszedik az állványt, kívülről sem lesz csúnya. Elbattyogtam a MÁV Szállóba, bejelentkeztem. Tényleg volt foglalva nekem szálláshely. Kaptam egy papírt, ki kellett tölteni. Azzal át a jegypénztárba, be kellett fizetni a két éjszakát (600 Ft), majd vissza a számlával a szállóra. Még szerencse, hogy a két épület 1 percre van egymástól. Felmentem a szobámba, tipikus kollégiumi látvány fogadott. 3 ágy, az ágyak mellett faliszőnyeg, éjjeli lámpák és szárító. Viszont az ágy kényelmes, remekül alkalamas a feladatára. Pénteken reggel 10-re kellett a suliba menni. Viszonylag zökkenőmentesen odataláltam, be a terembe. Ott azért már nem rejtették véka alá, hogy káoszból túl sokat szereztek be. Nem is tudtunk rendesen haladni a beriatkozással, mert mindenhova tettek belőle. Útban volt. A nyomtatványok nem egyértelműek, de legalább sok van belőlük. Ekkor szembesültem azzal a ténnyel, miszerint se tollat, se papírt ne hoztam. Beírás után elvileg van egy tájékoztató. Csak elvileg volt, mehettünk órára. Igaz nem tudtuk, hogy pontosan mikor, hova, mert két órarend volt. Egy eredeti és egy módosítás. Az eredeti volt az igazi, a módosításról alig tudtak néhányan. Sebaj, ilyen apró káosz-morzsákban nem botlunk el, menetelünk egészre. Mások valószínű egy nagyobb káosz-rögben jól orra eshettek, mert egy oktató után egy fél teremnyi diák jött volna még be abba a terembe, ahol mi már voltunk, ülőhely viszont nem. Mivel utóbbit nem hoztak magukkal, így továbbáltak. További sorsuk ismeretlen. Volt még pár óra, este betoltunk egy sört az újdonsült csoptársakkal, azánt némi alvást követően szombat lett. Az első előadáson a villanykapcsolót eltette valami gonosz karbantartó a káosz mögé (nem találta az oktató), de aztán jött a jószándékú portás, arrébb tolta a káoszt és lőn világosság. Hepi end meg minden, mint a mesében.
Egyébként nem történt semmi a hét végén... ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=2083 db komment.