idegesít2006-08-29 23:53:25Megjelenítve: 19089
 
Hát, dolgozom. Hétfő óta. Gyakorlatilag. Elvileg jövő hétfőn kezdek. Úgy volt megbeszélve, hogy most hétfőn lesz az első nap. Be is mentem, dolgoztam is ;]. Véletlenül aztán kiderült, hogy mégsem azon a hétfőn kezdek -bár úgy beszéltük meg-, hanem a követlező héten. De nem baj, ha dolgozom. Ha nem fossa össze magát a szerva, akkor ez sem derül ki.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2070 db komment.blog2006-08-24 00:42:13Megjelenítve: 4631
 
ITT A MINIMÁL. A "Klub könyvtá" -ban. Ez igazából egy ehhez hasonló móka. Vásárol moszt kis kinai elad olcsó minden helyesirási mondatban egy hiba. Kinai termék olcsó termék. Tehát:
A "divatos mama felsők" megnevezésen csak kicsit lepődtem meg. Aztán megszoktam, hogy a króm szót mindenhol "crom" -nak irják. Van "bicigli első lámpa". Ha elromlana, a "Nyagy inbuszkulcs" és a "forgatható csavarhúzók" segitségével meg is javithatod. Van "kávéfőző 3,6 személyes" (ejtsd: kávéfőző három egész hat tized személyes). Egész érdekes "nyakbaakasztós mobiltartók" is vannak, mert a maci formájúról el "szegecshúzó" felirat leffeg kicsit. Valahogy az az érzésem, hogy aki ezt a remek sajtóterméket megalkotta, megszámolta, hogy hány ékezet fog kelleni és random elhelyezte őket a magánhangzókon. De ha itt nem találsz megfelelő ajánlatot, akkor "ajánlhatom" a TVProduct -st. Van 49900 -ért egy hordozható DVD lejátszó. Apró betü: "Kizárólag tartozékkal együtt ... 8490 ft felárért". Akkor most mennyibe is kerül? Vagyél új autót tőlem csak 1000 forintért! (csak pótkerékkel együtt 4628342 ft felárért). Megéri, nem?
A linkeket meg updateltem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2060 db komment.szozat2006-08-22 02:05:38Megjelenítve: 13582
 
Azon gondolkodtam tegnap este, hogy van egy evőeszközünk, aminek nincs is neve. Név helyett mindíg azt emlegetjük, hogy éppen mit csinál. Itt egy kép róla:

Ez egy kanfekszik. Rajta fekszik a kan, csak nem látszik, mert a névtelen evőeszköz alatt van. Persze mondhatnád, hogy ez azért nem jó magyarázat, mert a kanál szót ebben az esetben kanállnak kellene írni (azért elég sokan ejtik így, biztos nem tudják a szabályt, amit most fogok leírni). Az áll szót emberre vonatkozatva használjuk legtöbbet, azért kell két l -lel írni, mert két lábon tudunk állni. Viszont az evőeszköznek csak egy nyele van, azért ő csak álni tud. És igen: a tehén bent állll az istállóban. Azt nem írom le, hogy mit csinál a százlábú, mikor éppen stand by.
Egyébként a fent említett evőeszköz nevének nem létezését ez a közmondás is igazolja: Kés, villa, olló, gyerek kezébe nem való. Látható az olló szó után a vessző, ami arra enged következtetni, hogy a közmondás kitalálója még akart valamit oda írni, csak annak a nevét nem tudta. (Az nem jó magyarázat, hogy a közmondás kitalálója a kitalálás közben meghalt, mert akkor ott vége kellene, hogy legyen. És akkor sosem tudtuk volna meg, hogy lenne ilyen közmondás, mert a fél közmondásokat senki sem tartja nyilván.
Szegény, szegény névtelen evőeszköz. Találjunk ki neki valami aranyos nevet (ötleteket a hozzászólásokba)!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2058 db komment.blog2006-08-21 00:22:48Megjelenítve: 4631
 
Tegnap kerti parti. Remek volt. Elfogyott két üveg vodka is, de azért részegség nem volt. Egy darab Gyöngyi úgy fújta el a gyertyát, hogy az összes olvadt viasz az arcán landolt. Ezután Madam Tüszó bement megmosakodni. Kimentünk Öreghegyi Mulatságokra venni gumimacibogyószörpöt (gyk.: gumicukor). Persze ez már csak ott dőlt el, tüzijátékot nézni mentünk eredetileg. Még kicsit kötekedtem egy kötekedő részeggel (az kezdte). Lökdösésre és arra, hogy a poharat kilöktem a kezéből (előtte a tartalmat kidontötte már), de inkább elment. Pedig jó móka lett volna ;] Aztan tüzijáték, meg haza.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2041 db komment.blog2006-08-18 22:55:30Megjelenítve: 4641
 
Hát, úgy tűnik, megint programozni fogok. Először bugreport, aztán rendszerközelebbi mókák is mehetnek webes felületre. Ez utóbbi kifejezetten érdekel is. De előbb a rutinmunka. De ez biztos sokakat érdekelt ;]
Azon gondolkoztam, hogy ha már valaki sötétben biciklizik és nem vesz lámpát, legalább vehetne egy láthatósági mellényt (gyk.: kukásmellény) 500 pénzért. Igaz piacosoknál meg 300 -ért lehet ledes villogót venni. Irigylem az ilyeneket, nem csak 9 életük, de rengeteg veséjük is lehet. Érdekes módon a legtöbb ilyen feketébe öltözve közlekedik, nehogy időben meg lehessen látni. Életösztön, az nincs.
http://blog.htmm.hu/link/?id=2031 db komment.blog2006-08-15 22:49:44Megjelenítve: 4666
 
Pff, de régen írtam.
Azért történt néhány dolog. Hivatalosan is megszűntem Wartburgosnak lenni. :(( A nagykerben nem tudnak olvasni, vagy legalább is egy kicsit hozzáköltöttek a tipusszámhoz, így sikeresen hoztak egy PCIE -s alaplaphoz AGP -s videót. Igaz ln AGPs lapot kértem, de sebaj. Javítás folyamatban, a lap marad, mivel már beraktam a házba ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=2020 db komment.szozat2006-08-09 01:04:50Megjelenítve: 13664
 
Még tegnap hangzott el:
Szégyen a futás, de hülye azért nem vagyok!
http://blog.htmm.hu/link/?id=2011 db komment.idegesít2006-08-08 05:40:47Megjelenítve: 19447
 
Szülinapot ünnepeltünk ma éjjel. Minden remekül zajlott, leszámítva egy dolgot. Elvetődtünk a Vadászkürtbe, billiárdoztunk, ütöttük a boxgépet, beszélgettünk. Egyik haver a cigisdoboza alá kirakott 4000 Ft -ot. Közben az ünnepelt véletlenül leverte a sörét. Jött a takarító, anyázott, feltakarította. Utána a pénzt nem találtuk. Lementünk, reklamáltuk, a Vásárlók Könyvét nem kaptuk meg. Érdekes, nem? Minden esetre, ha az én pénzem lett volna, nem hagytam volna ennyiben. A pénz tulaját nem érdekelte :( Pedig azért sejthető, hogy hol a pénz...
http://blog.htmm.hu/link/?id=2001 db komment.blog2006-08-07 14:51:35Megjelenítve: 4953
 
Van személyvonat, gyorsvonat, IC, IP, ICR, EC, EN és van bagolyvonat is. Éjjelente a Balatonról ezzel a fantázianévvel közlekednek a pancsizókat hazahordó vonatok. A kezdeményezés remek, de szerintem kár volt ezért egy külön vonatnemet bevezetni. Elég hülyén hangzik, mikor a hangosban bemondjak, hogy "Bagolyvonat erkezik Keszthelyrol a 7. vaganyra.". Legalább egy jót derül az utas ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=1990 db komment.blog2006-08-05 00:04:36Megjelenítve: 4774
 
Most olvasom, hogy a MÁV kísérleti jelleggel bevezeti a peronzárata Nyugatiban. Ez alapjában véve jó ötlet, csak szerintem kicsit rutintalanra sikerült. A peronzárat a jegypénztárak után kéne bevezetni és a vonatok közé csak azokat engedni, akiknek van érvényes menetjegyük. A hozzátartozóknak meg lehetne mondjuk 50 Ftért peronjegyet kiadni, amiért cserébe felkísérhetik a hozzátartozójukat a vonatra. Így egycsapásra -a bliccelés mellett- a büdös csöves, igedegítő, lopós cigány problémakört is megoldanák... De a kezdeményezésnek akkor is örülök. A rendszer meg a gyakorlatban vizsgázik majd.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1984 db komment.idegesít2006-08-03 23:11:35Megjelenítve: 19525
 
Lehet neten diákigazolványt igényelni. Miután megszereztem a belépéshez szükséges kódokat, szembesültem az alábbi szöveggel:
A feltöltéshez csak Internet Explorer 6.0-nál nagyobb verzió használható.
Végül is a beta 7-es sexplorer már letölthető a microsofttól ;]. Érdekes módon firefoxszal az oldal bonyolultabb része ment: a fénykép feltöltése után az arcodat ki kell jelölni ilyen javascriptes mókán és megnyomni a mentés gombot. Na ez ment. Az aláírásnál ugyan ez egyszerűsítve (ez nem ment). Szóval maradt az ie. Grrr. De azért nem kellett a betát feltenni. Ha én állami intézmény lennék, akkor kiírnám, hogy a blog csak Debian SID alól látogatható ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=1970 db komment.blog2006-08-03 23:03:31Megjelenítve: 4933
 
Azt hinné az ember, hogyha egy kisebb rakás pénzt akar odaadni valakinek, nem akarja mindenáron megnehezíteni az, aki kapja. Pedig néhol ez így van. Legalább is Pécsen biztosan, ha albérletet akarsz keresni. 40 hirdetésból 2 (!) volt jó, ebből egyet lehetett megnézni. Annyira nem is rossz, legyen hát. De eddigre már másnap lett és közben hazajöttünk Fehérvárra és némi alvás után vissza Pécsre. Az ingatlanközvetítő azt mondta, hogy déltől (!!) dolgozik, de egykor még mindíg nem lehetett elérni, csak egy vezetékes szám volt megadva. A közös képviselőből kiindulva, a tulaj megadta a közvetítő számát, miután jól lebaszta azt, hogy miért őt hívogatom, mikor van közvetítő. Sebaj. ;] A közvetítő közölte, hogy este fél nyolc körül már jó is neki. Ez olyan fél kettő fele lehetett. Ezzel csak annyi probléma van, hogy fél hétkor az utolsó vonat indul. Ennek örömére nagy nehezen a közvetítő bevonszolta magát Pécsre, mi el az irodájába. Kopogás, behív minket:
-Jó napot kívánok! -köszöntem. -Jó napot! Kérem foglaljanak helyet...kint! Majd szólítom magukat!
Ebben csak az volt a furi, hogy nem volt sehol senki a környéken. Mindegy, csak legyen már valami albi. Miután szíveskedett beszólítani minket, már minden simán ment. Ezen meg is lepődtem...
Minden esetre, ha egy darab (esetleg 2) lány, vagy egy darab pár vagy, akkor talán még be tudsz társulni ebbe a nehezen szerzett albiba. Infók mailban.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1960 db komment.