blog2006-06-28 22:42:16Megjelenítve: 3885
 
Szeretem az iwiw rendszerüzeneteit. Nagyon informatívak. Pl:
Subject: [iWiW] Jánosné ismer
Kedves Jánosné, nagyon örülök, hogy megismerhettem!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1801 db komment.blog2006-06-28 01:39:41Megjelenítve: 3996
 
Szeretem, mikor okosságokat írnak. Itt van pl a kedvenc vicclapunk, az index.
Nyílt terepen viharban nem érdemes mobiltelefonálni, mert egy villámlás rövidre zárhatja a beszélgetést.
Jó, biztos a vonal szakadására gondolt, de akkor is viccesen hangzik így.
Normális esetben a villám nem jut át a bőrrétegen annak nagy ellenállása miatt, és ezért leginkább égési sérüléseket okoz.
Igen, persze. Talán itt a skin-hatásra gondolhatott, de nem tudom. Ha meg az áram nem halad keresztül a bőrön, akkor mi a szartól ég meg a páciens? Lehet, hogy isten haragja miatt, mert nem sikerült megölni a delkivenst villámmal ;]]
Nah jó, kicsit konstruktív is leszek; avagy mit csináljunk egy mezőn viharban? Hát, először is, fa alá ne álljunk. Legjobb, ha egy mezőt keresünk és kiállunk a közepére. Utt leguggolunk, és megvárjuk, míg elvonul a vihar. Ez azért előnyös, mert nem emelkedünk ki nagyon a földből, kisebb az esélye, hogy megtalál a villám. Guggolás közben a két lábunk legyen összezárva, amennyire lehetséges, hogy esetleges (közeli) villámcsapáskor nehogy a lépésfeszültség öljön meg minket (a két láb között lévő feszültség). Éppen emiatt elfeküdni sem szabad... Meg ezek szerint telefonálni sem...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1792 db komment.blog2006-06-26 00:04:58Megjelenítve: 3895
 
Cigányok Fémtolvajok elloptak némi vezetéket, ezért megállt megint a semmi közepén a metró.
Az index írja:
" A BKV szakembereinek fél óra alatt sikerült helyreállítani az áramellátást. A cég feljelentést tesz a fémtolvajok ellen, a közlekedési vállalatot ért anyagi és erkölcsi kár miatt."
Persze az utasok megint le vannak szarva. Lehet, hogy jobban hangzana ha pl az utasokat és a céget ért kár miatt tennének feljelentést. Persze nem változna semmi, de a sajtóosztályt elvileg ezért tartják.
Vannak cégek, ahol az ügyfél az üldözendő gonosz...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1782 db komment.szozat2006-06-24 23:37:08Megjelenítve: 12771
 
23:29 [LiLLuS] csak megnéztem a horoszkopom
23:29 [htmm] es?
23:29 [LiLLuS] [23:20] [Amelia] |Horoszkóp-Mérleg /IX.24-X.23/:| Kedvetlen, holott erre nincs semmi kézzelfogható oka. Ne élje bele magát mások (fõként politikai jellegû) vitáiba. Aktív pihenéssel javíthat a hangulatán.
23:32 [htmm] azt irja, hogy jonnek a foldonkivuliek, kiszall ket kis zold emberke, szerelmesek lesztek, kialakul egy szerelmi haromszog, kiderul, hogy mindket zold embernek van felesege, igy mar szerelmi otszog. Kezen fogva otszogalakba alltok, es beleirjatok az altalatok letrehozott otszogbe, hogy STOP. A google earth -ra pont ez a kep kerul fel. Kesobb ezt a kepet megveszi az ambnesty international, a zold emberkekrol meg kiderul, hogy sebeszek, az egyik benton, a masik meg green doki. Azert is zold. Aztan ezt az egesz tortenetet megveszi a baratok kozt iroja es a kapott penzbol jol berugtok?
23:32 [htmm] akkor azt hiszem, nem talaltam el.... ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=1771 db komment.blog2006-06-23 00:50:53Megjelenítve: 3876
 
Az sg.hu -n van egy cikk a microsoft termékmenedzserével (hűűű, de trendi).
Mondott érdekes dolgokat:

SG.hu: Az imént szóba került a Campus licenc. Hogyan látja egy szoftvercég marketing vezetője - akár magánszemmel - a hazai oktatás helyzetét informatika szempontjából?
Pozsony Balázs: A jelenlegi kép jóval bíztatóbb, mint mikor magam is egyetemista voltam. Akkor a számítástechnika programozást jelentett, TurboPascalban akartak minket megtanítani programozni, amit azóta sem használtam. Ma úgy tűnik már jóval korszerűbb eszközparkok állnak rendelkezésre és inkább felhasználói ismereteket akarnak átadni akár a felső-, akár a közoktatásban. Egyre több helyen az írásvetítőt és a fóliát felváltotta a PowerPoint prezentáció, ami sokkal hatékonyabb segédeszköz.
Lehet, hogy nem ment a TP? Nincs azzal semmi baj, hogy az embereknek programozást tanítanak. Mi pl már általánosban is tanultunk, még is élünk. Nem csak azért tanítanak programozni, hogy jól megszívassák a kedves diákot. Fejleszti például a gondolkodást. Igaz az nem jó, ha a felhasználó gondolkodik. Akkor elkezd kérdezni, nem olyan könnyű átverni, egy szóval csak probléma van vele. ezért inkább csak azt mutassukl meg, hogy hol van a vörd ikon az asztalon. Ha meg az asztal helyett a start menüben van, majd segítséget kér a rendszergazdától. Így már rögtön nem is tud mást használni, csak amin tudja, hogy hol a vörd. Ezért eszébe sem jut mást kipróbálni. Ellenben ha megtanították volna arra, hogy használja a gépet, ne csak kattintgasson, nem okozna nagy problémát, ha a Windows+Word helyett másnap a munkáltató egy Linux+Ooo -t tesz elé. Igaz ehhez értelmes tanárok kellenek. Azok sincsenek (nah jó, talán 10%), és az összes számtechtanárt meg nem lehet kirúgni, nagy lenne a munkanélküliség, mert dolgozni "túlképzettek", irodai munkához meg hülyék.
SG.hu: Mi lehet tehát a végső cél ezen a területen? Mit kellene tanítani az embereknek?
Pozsony Balázs: A lényeg, hogy az IT segítségével egyedivé válhatsz, megvalósíthatod önmagad, de folyamatosan alkalmazkodni kell a változásokhoz. Az oktatásban az alkalmazásokra helyezném a hangúlyt. A kis és közepes vállalkozások és a nagyvállalatok közti egyensúly alapja, hogy az embereket arra kell nevelni, hogy önállóak, vállalkozószelleműek, önmegvalósítóak legyenek. Az IT nem váltja ki a tehetséget, az üzleti modellt, hanem lehetővé teszi, hogy előtérbe kerüljenek. Akik még mindig papíroznak, azok a kihalás szélén állnak mivel nem tudnak hatékonyak lenni. Fel kell ébredni, ahogyan az IT szektor nagy szereplői is erre bíztatnak. Ez vonatkozik az alkalmazás területére, biztonsági szempontokra és a stílusra, hozzáállásra is. A tűzoltás nem lehet megoldás.

Lefordítom: Ha a termékeinket használod, trendi leszel. Okos is vagy, meg minden. Használd majd a Vistát. Nem számítógéphasználatot tanítanék, hanem klikkelgetni. Fontos, hogy valósítsd meg önmagad, mert akkor leszel trendi. (Egy user meg ne legyen önálló, mert csak kárt csinál ;]).
Röviden, de jó zárás az előzőhöz. Olyan tipikusan marketinges. Nem mond semmit, de mégis. Legyetek trendyk, mert az olyan szupcsi (ezt rozsaszinnel kellett volna irnom).
http://blog.htmm.hu/link/?id=1760 db komment.blog2006-06-21 21:57:14Megjelenítve: 3972
 
Mizu? Örömmel jelenthetem, hogy összeszakmunkásvizsgáztak ma. Remek lett, meg minden, augusztus 28-tól meg rendszergazda leszek. Éljen. ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=1752 db komment.idegesít2006-06-18 00:58:32Megjelenítve: 18609
 
Ma találkoztam autóvezetési pályafutásom alatt az eddigi legbunkóbb gyalogossal. De sebaj. Majdcsak kivasalja valaki az ilyet...
Ma "inkább" megint a hunglish címkéken fogok füstölögni.
Lehet kapni ilyen irattartó dobozokat. Bezacskózott papír, összehajtogatod és doboz. Egy ilyen címkéjén az alábbi szöveg található: tárolódobox. És ráadásul nem is a gyártó távolkeleti országban címkézték, hanem az importőr cég. Az ilyen cégvezető tökeit kellene helyesírási szabályzatok közé szorítani. Azt hiszem, megtanulná egy életre.
Itt meg igazából nem tudom, mit fordítottak le és milyen nyelvre (a magyar szöveg a jobb alsó sarokban, angol és német a bal fölsőben)
http://blog.htmm.hu/link/?id=1740 db komment.szozat2006-06-15 14:02:51Megjelenítve: 12992
 
Elloptak egy gépből RAMot. Előfordul ilyen néha... Az ilyen eseteket dokumentálni is kell. Legalább felvidul az, aki az elveszett memóriát siratja.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1730 db komment.idegesít2006-06-14 00:22:43Megjelenítve: 18687
 
Tanulj, mert attól okosodsz. Bár ma megfogadtam, hogy nem postolok több tételt, most megszegem ezt. Ez mindenen túltesz...
Folytonos (non interlacing): az egymást követő sorok frissítését jelenti, így kevésbé finom felbontást kapunk, de gyakoribb a képfelbontás.
Egyébként a tétel címe: Ismertesse a monitorok működésének alapelveit és jellemezzen néhány általánosan elterjedt típust a felbontás és a színek száma alapján!
Ennek fényében az alábbi pontok eléggé furán hatnak:
A képernyő egy sugara által végigpásztázott sor nevezik rasztersornak. A képernyő vibrálását elkerülendően hosszabb utánvilágítást alkalmaznak. A képernyő több jellemzőét is szoftveresen lehet paraméterezni:
Kurzor alakja, tulajdonsága: ami két formában használatos aláhúzással vagy blokk forma (mely inverz megjelenítést takar), többnyire a villogási sebesség is állítható, valamint a kurzor alakja is változtatható. Karakterek tulajdonsága, attribútumai: aláhúzás, villogás, inverz formában történő kiírás,
Szín megválasztás: változtatható a háttér, a karakter és az előtér. Képernyő görgetése (scrolling), lapozás (paging): a képernyő tartalmának soronkénti fel illetve lefele mozgatása, ami történhet karakterenként (character scrolling), és folyamatosan (soft scrolling) is. A képernyő tartalmának lapozását kétféleképpen oldhatjuk meg: teljes oldal lapozásával (24 sor) vagy csak a fél oldal lapozásával.

Továbbá:
videó erősítő: megfelelő időben megfelelő helyen gyújtja be a képernyőt.
Van ám szó a billentyűzetkeről is:
A billentyűzet figyeli az adatvezetéket és az órajelet, hátha lemegy alacsony szintbe. Ha letilt akkor puffer. Azért van be és kivitel a billentyűzetre, hogy le lehessen tiltani, vagy engedélyezni, be lehessen állítani az ismétlési időt.
A mai kabaré véget ért, nem tanulok tovább. Jóéjt!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1724 db komment.blog2006-06-13 21:47:18Megjelenítve: 4125
 
Érdekes dolgot találtam:
Arról szól, hogy kedvenc közlekedési vállalatunk, a BKV hol és hogyan sérti meg a magyar törvényket. Link
http://blog.htmm.hu/link/?id=1710 db komment.idegesít2006-06-13 00:30:47Megjelenítve: 18641
 
Nagyjelű vezérlés: A vezérlési tartományt az erősítési mód határozza meg. A vezérlés lehet kisjelű és nagyjelű.
Mindjárt hagyom a faszba az egészet, ilyen tételnek semmi értelme...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1700 db komment.idegesít2006-06-12 23:59:58Megjelenítve: 18627
 
Sorméret: Azaz adatmennyiség, amely egy-egy összehasonlítással kijelölhető, és amelynek mérete a blokk méreténél kisebb, de általában avval megegyező.
Remek tétel, nem? Kisebb nála, de ugyan akkora. Értem. Mintha valami politikust hallanék...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1690 db komment.blog2006-06-11 16:00:17Megjelenítve: 4133
 
Az előbb tök okosan elfeküdt a firefoxom, miután beleírtam a postot.
Nah akkor újra, röviden. A lényege az volt, hogy elvárom, hogy egy kereskedő javítson ki, ha hülyeségeket beszélek. Persze, ha a vásárló segghülye, akkor nem lehet mit tenni, de ez esetben nem ez volt:
Én: -Kérek ezt meg ezt, bónusz ubival.
Pincér: -De nem bónusz, mert az ingyen van, nálunk meg fizetni kell érte-mosolygott.
Igaza van. De vajon miért természetes már nekem, hogy a bónuszt is ki kell fizetni? Lehet túl sokat járok boltba...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1680 db komment.idegesít2006-06-07 16:04:20Megjelenítve: 18676
 
-Na mi van most? Jah, beszélek! De miről?
Ilyen egy fáradt húg.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1670 db komment.blog2006-06-07 15:29:27Megjelenítve: 4436
 
Tegnap kicsit többet bicikliztem, mint szoktam. Ebben benne volt egy plusz kör a vasútra: egy adag virágot vittem apukámnak. Az elszállítmányozás egyetlen feltétele az volt, hogy a teher férjen bele a hátizsákomba. Belefért. Igaz kicsit kilógott, ezért elég vicces látványt nyújtottam a fejem fölé meredező zölddel. ;]
Nem sokkal azután, hogy elincultam, leszólított az utcán egy fószer:
-Mit csinálsz ezzel a zőccséggel?
-Szállítom, mit csinálnék - bár ki tudja, lehet egyesek a hátizsákjukba is ültetnek valamit, hogy magukkal vihessék. -Liliom?
-Aha, biztos... - fogalmam sem volt róla.
-És loptad vagy csak viszed?
Na itt majdnem elküldtem a halál faszára, de aztán mégsem, mert rájöttem, hogy itt nagy az esélye valami vicces eseménynek.
-Már miért loptam volna? Otthon a kertben nő... - felháborodott képet vágtam.
-Ja jó, jó. Csak azért kérdeztem, mert én úgy loptam az enyémet. De nagyon szép virág!
Hát igen. Vannak emberek, akik az utcán csak azért leszólítanak vadidegeneket, hogy elmondják nekik, hogy ők bizony loptak. Kíváncsi vagyok, mikor szólt le egy mammer és meséli el, hogy hogyan ölt meg egy másik mammert a nyugdíjáért...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1660 db komment.idegesít2006-06-04 02:09:08Megjelenítve: 18903
 
Tegnap Undead. Kár, hogy a kinti színpad körül esett az eső :(
Minden esetre remek bizonyítéka volt, hogy a csendrendelet kezd visszafelé elsülni, és már lassan nem az embereket védi meg, hanem unatkozó mammereknek szolgáltat háborgási és szórakozási lehetőséget.
Mindezt azért írom, mert feljelentették a fesztivált, miszerint túl hangosak vagyunk. Hát, nem tudom. Nem volt túlhangosítva. Aki pedig ismeri a Yukat, az tudja, hogy nem sok olyan hely van a közelben, ahol laknak is. Szerintem inkább az történhetett, hogy egy vén kurva idős hölgy észre vette, hogy valakik éppen jól szórakoznak. Ez meg természetesen felháborító, tenni kell ellene valamit. Aha, hogy zene is van? Akkor biztos túl hangosak. Ezek a bizonyos mammerek már sírnak akkor is, hogy ha egy házhoz túl közel van a játszótér, mert a gyerekzsivalytól nem tudnak pihenni. Biztos nem lehet jobban felhangosítani a TVt a balázsszar alatt. Vagy az anyátok közt alatt kell feljelenteni a gyerekek szüleit és ezért lemarad a kedvenc mosóporreklámjáról.
Kicsit talán módosítani kellene ezt a csendrendeletet. Lehessen rendesen felmentést adni előtte, persze bizonyos feltételekkel, de úgy, hogy abban az esetben ne tudjon a fakabát rt sem vonulni. Mondjuk meg lehetne hirdetni a felmentés költségét a helyi újságokban. Ekkor már a mammernek is tudnia kell, és ha mégis feljelent, rá lehet húzni, hogy fölöslegesen hívta a zsernyákokat... Nameg legalább nem égetnék ezzel az országot a sok külföldi meghívott előtt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1652 db komment.idegesít2006-06-02 12:49:01Megjelenítve: 18790
 
Emlékszel olyanra, hogy júniusban fűteni kellett? Mert most olyan van. Szerintem nem kell ezt megjegyezni, az idei nyár betegség miatt úgy is elmarad. A betegség várható időtartamáról, valamint súlyosságáról a környezetvédők még vitatkoznak.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1645 db komment.