blog2006-04-28 22:08:17Megjelenítve: 4236
 
Korábban már említettem, hogy rövid ideig kórházban tartózkodtam rohadtam. Ott többek között mondták, hogy csináltassak CT -t, melyen az én agyam jól megfigyelhető. Beutalót nem adtak, menjek be érte később. Mivel a vizsgálatra az előjegyzés ma volt, tegnap bementem a sürgősségire a beutalóért. Beadtam a zárójelentőt és vártam, hogy kijöjjön az enba+a beutalóm. De az enba jött csak, beutaló nélkül. Azt mondta a fausza, hogy nem kell beutaló, a gépben benne van, hogy, a többi nem számít. Ma megjelentem, kartonozó. Persze kérték a beutalót. Nem értették, hogy miért nem adtak. Azért rendesek voltak, megcsinálták a. A kontrasztanyagot megúsztam, úgyhogy nem vagyok radioaktív ;]
De a beutaló kell, elkezdtük keresni a dokit. Gondoltam, a porta azért van, hogy ott tudnak értelmes információt adni pl arról, hogy ki hol található. De persze nem. Azért később kiderült, hogy éppen rendel az SZTKban (ezt a süörgősségin mondták, ahova a traumatológia után érkeztünk). Ott is kartonozó, sorállás. De hamar bejutottam szerencsére, nem kellett otthagyni az egészet a francba. Lett beutaló. Éljen. Kicsit később visszamentem a leletért. Itt már minden simán ment leszámítva azt, hogy alig találták meg.
Ha az orvosok úgy tudnak gyógyítani, mint ahogy szervezni, akkor a kórház közelében mindenki komoly életveszélyben van...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1450 db komment.szozat2006-04-25 00:11:14Megjelenítve: 13214
 
Már itt a blogban is foglalkoztam (többnyire anyázás keretében) a magyarul nem tudó termékforgalmazókkal. Réka jóvoltából ismét három ilyet láthattok:

Diznilend>
Diznilend. Tudjátok, az a hely, ahol találkozhattok Gufival, Donáld kacsával és Miki egérrel. Azért a kopirájt az jó ;]

Seb tapasz
Ez bizony anyagból késkült, ha valaki nem tudná. Sebre is lehet tapasztani. Ezen egyébként érdemes megfigyelni az alkotó határozatlanságát: valószínűleg nem tudta, hogyan kell helyesen leírni a sebtapasz szót, ezért többféleképpen is megpróbálta. Nem sikerült persze, de a próbálkozást azért értékeljük, remélem elüti egy teherautó. Minden esetre okosan felfedezte, hogy a SOFT BANT szókapcsolat t -re végződik, így fölösleges odatenni a tárgyragot ;]

Ruhacímke
Előfordulhat, hogy az ember gyereke ruhát vesz magának. Néha elkövti azt a hibát is, hogy kínaiban. Ha a ruha nem is túl rossz minőségű, azért a címke tartogat még néhány meglepetést - és vidám percet. Azért megnézném, amint eme címke és a sebtapaszos doboz fordítója magyarul megpróbál beszélgetni - opcionálisan Matisz nagypapával vagy Sándorral...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1440 db komment.blog2006-04-22 23:49:14Megjelenítve: 4283
 
Volt Critical Mass. Nem lett volna rossz, ha jó útvonalat választanak. A probléma az volt, hogy a kijelölt utak nem voltak elég szélesek, így bedugult és nem lehetett rendesen haladni. Pontosabban sehogy sem lehetett haladni, mert bedugult az út és le kellett szállni. Pedig én biciklizni mentem és nem sétálni. Ez eléggé sokszor előfordult. Nameg az útlezárás sem volt teljes, mert sokszor el kellett engedni az autókat. A múltkor nem kellett. Igazán kibírhatná az a hülye város, hogy néhány utat lezárnak. Meg volt hirdetve előre, aki mégis arra ment, hát így járt. Tessék biciklizni! :)
Ezt leszámítva jó volt, csak kár, hogy Maniacék hamarabb leléptek.
Critical Mass lesz még, de én csak akkor megyek, ha nem ilyen szűk utak lesznek kijelölve...
Jah, és benne voltam az rtlklub híradóban mint résztvevő ;] Híres lettem!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1430 db komment.idegesít2006-04-22 01:07:00Megjelenítve: 20927
 
Szeretem, amikor egy zárt forrású programot hegeszteni kell, hogy működjön. Főleg, ha ez a zárt forrású program egy kereskedelmi termék. Esetemben az ati linux driverről van szó. Mondhatnád, hogy "de hát az ingyenes!", de nem lenne igazad, mert bár éppen akkor nem fizetsz érte, de a kártya árába be van építva a driver költsége is. Tehát fizetsz érte, ha közvetetten is.
A probléma az X.org 7 -es verziójára történő frissítés hozta elő. Az ati driver persze ezt nem támogatja, pedig nem mondható, hogy annyira 0day progiról van szó (fél évhez közelít az első megjelenés óta eltelt idő). Ha hozzá vesszük, hogy a problémát két könyvtár átmásolásávl sikerült kikerülni, akkor még inkább gyalázatos, hogy ezt nem voltak képesek beletenni az installerbe. És akkor a bugokról, a nem jól működő bug trackerről nem is beszéltem még.
A probléma megoldása

Ma viszont CriticalMass!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1420 db komment.idegesít2006-04-20 21:30:59Megjelenítve: 18856
 
Csodálatos szervezést szemlélhettünk ma is. Kiderült ugyanis, hogy ma nem kell gyaxira menni. Mindez ma reggel, mikor már ott voltunk. Akkor szólt a suli.
A helyzetet árnyalja, hogy egyik osztálytársunk üzent, hogy nem kell menni, csak senki sem hitt neki... Lehet, hogy megbízható emberrel kéne üzenni? Vagy inkább nem is üzengetni kéne...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1410 db komment.szozat2006-04-19 06:52:23Megjelenítve: 13239
 
Mivan Bogi, hogy kifehérdetél! Fehér cipő, fehér póló, fehér hatalom?!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1400 db komment.blog2006-04-18 12:33:22Megjelenítve: 4421
 
Hű de rég blogoltam. Már hiányoztam, ugye? ;]
Most meg itt rohadok a suliban, gépeket telepítünk. Írni nem nagyon van miről. Illetve akadna, de szerintem senkit sem érdekel, ha szidom trombitáékat ismét (szomszéd...). Úgyhogy inkább nem is írok semmit. De akkor minek postolom...?
http://blog.htmm.hu/link/?id=1390 db komment.blog2006-04-15 12:52:30Megjelenítve: 4215
 
A HUP nagy vasgyűjtés
http://blog.htmm.hu/link/?id=1380 db komment.idegesít2006-04-15 01:12:14Megjelenítve: 18934
 
Miért vannak az enbának szomszédai? Ezt a kérdést eléggé sokféle képpen meg lehet válaszolni, de ha megnézed a post kategóriáját, a válasz magától értetődik. De azért menjünk sorba: azért van a legtöbb enbának szomszédja, mert olyan helyen lakik, ahol más is akar. És mivel ugyan ott nem lakhatnak, ezért egymás mellé költöznek. Eddig ez rendben is volna. De ugye a post kategóriája, nameg a török átok: a rossz szomszéd még nem került megemlítésre.
Az hagyján, kedves szomszédom, hogy trombitálsz, és nem tudok tőled aludni, ezt már lassan megszokom. Igaz érik már, hogy kölcsönkérek két megát (ezek ilyen feleakkora hangfalak, mint én és meglehetősen halkan képesek szólni éppen ezért) erősítővel, nekitámasztom a falnak őket aztán hadd szóljon valami finom zene. Mondjuk Aeon vagy Immolation, hátha szereted te is a sátánista zenét, kedves szomszédom. Ez volt, ami kevésbé idegesít. Ami jobban idegesít, hogy idejársz hatszáz autóval és azokkal nem bírsz mit kezdeni. Mindenki el tud rakni 3-4 autót is úgy, hogy nem zavarja vele a többi embert, de te már két autónál képtelen vagy erre. Én meg szívok, mert még szeretnék normálisan parkolni. És attól, hogy megmutatod, hogy mekkora fasz is vagy, még nem lesz igazad. Inkább menj el, tanulj meg autót vezetni, mielőtt összetöröd ezt is. Vagy ha már feláldozod az autót, akkor dögölj meg te is egy oszlopra csavarodva.
Ha most azt szeretném, hogy ennek a postnak antiszemita felhangjai legyenek, akkor a kedves szomszédomat most hülye kis gázkamratölteléknek nevezném. De mivel nem szeretném eme felhangot ragasztani a kedves kis postomra, azért csak annyit írok, hogy remélem hamarosan elüt valamelyik vezetésre képtelen rokonod vagy egyéb módon halsz szörnyet. Mert az nekem jó lenne...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1370 db komment.blog2006-04-12 21:42:14Megjelenítve: 4437
 
Voltam ilyen kórházban, mert kicsit megrázkódott az agyam. De már elmúlt ;]
Írtam ott is, de nem tudtam postolni, mert offline voltam. Szegény én.

Nah, konzerv. Most ekezet nelkul, ha nem irok sokat, akkor lehet, hogy ekezetesitem.
A tortenes a kovetkezo volt: hulyultuk, en borultam kicsit es az agyam megrazkodott. Es ez nem volt jo nekem. Az orvosok szerint sem, ezert bennfogtak a korhazban megfigyelesre. Ez a megfigyeles annyi, hogy itt rohadok. Mast nem igazan csinalnak. Nah jo, hoznak reggelit pl. Tegnap egy kenyer vege volt 1 db medvesajttal. Biztos finom volt annak, aki megette, mert en nem. Az ebed is hasonloan jo volt: a leves ugy nezett ki, mintha meleg vizbe petrezselymet szortak volna, de abbol is csak keveset. Nem mertem megkostolni. A masodik krumplifozelek volt. Inkabb megvartam, amig ideernek szuleim gyrossal, az legalabb finom. A vacsi valami szornyen kinezo parizer-feleseg volt a valtozatossag kedveert ures kenyerrel. Ma ugy tunik, valaki nagyon reklamalt mar, mert egy kis diabetikus vajat is kaptunk, de en tovabbra is inkabb otthoni kosz eszem. Az tuti jo ;] Hoztak nekem teat is, mert a felmosorongy levet sem szeretem.
Egyebkent ez egy korhaz ugye, ahol tisztasagnak kellene lennie. Ennek ellenere Reka felfedezett nemi szolocukrot az agyam mogott. Ezt pedig nem en tettem ide, hanem meg valaki elottem, mert en unettem szolocukrot. Ugye vannak a betegek, akkor vannak az apolok (beteghordok) is. Nemelyik kicsit bunko: szegenj korteremtarsam alig bir menni (10m 10 perc kiserettel), erre nekiall surgetni, meg mi az, hogy nem tud magatol visszafekudni, meg minden. En meg betegen is elkuldtem volna a jo kurva anyjaba az ilyet.
Nah mindegy. De abban azert megallapodhatunk, hogy a korhazban a betegek fo elettere az agy. Nah, itt abbol is remekek vannak :) A parna valami iszonyatosan regi, randomszinu entitas lepedobe csavarva. A takarohuzatban egy nala joval kisebb pokroc van. Az agy, hat... sokmindent lehet rajta kenyelmesen csinalni, de aludni azt nem. Elso ejszaka utan az elfekves miatt tobb bajom volt, mint az agyrazkodas miatt (mert amiatt semmi). Csodalatos.
Azert remelem, hogy ma hazaengednek. Mikor felvettek ket napot mondtak es ez volt a masodik nap. Mar tobbszor kerdeztem, de nem sikerult eddig biztosat megtudnom. Igazabol igy a masodik napon azt sem tudom, hogy a sok fosza kozul melyik az en orvosom. Mondjuk nem is erdekel.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1360 db komment.idegesít2006-04-08 15:39:46Megjelenítve: 18882
 
Megkérlek kedves skype user, hogy ha változtatod a megjelenő nevedet állandóan, akkor legalább a profilodat kend össze lószarral, vagy valami, mert egy állandóan változó nick alapján úgysem foglak megismerni. Ellenben a szarfolt helye alapján a profilodban fel tudlak ismerni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=1350 db komment.idegesít2006-04-07 01:04:40Megjelenítve: 18957
 
Buzi eon.
Tegnap reggel, még kilenc óra előtt. Alszom, de felébredek valamire. Nézem az órát, de nem látom. Dörzsölöm a szemem, de nem látom. Nem baj, úgysem érdekel, visszaalszom és kész. Valami csipog. Nézem az órát, de nem látom. Valami megint csipog. Aha! A szünetmentes csipog. Akkor viszont az órát azért nem látom, mert nincs villany (LED kijelzős az óra). Fasza. Lebattyogok, és valóban a szünetmentes sikongat. Námi káromkodás után megállapítom, hogy nem rég óta lehet ez, mert a router sem merült még le. Ezután ismét káromkodás következett, majd felhívtam, anyukámat, hogy mi a neon telefonszáma...
-Miért kell?
-Nincs villany!
-Jah, karbantartás van. Egy hete volt a Hírlapban, hogy nem lesz. Kilenctől négyig.
Fasza. Szünetmentesről elindítottam a gépet, hogy leállítsam a routert. Leállt. Persze csak a szoftva, mert AT házban van. Sajnáltam, mert uprecord volt. 172 nap. Viszont így hamarosan új kernelt rakok rá, meg minden.
A nap hátralévő részében zenét hallgattam, aztán lemerült a szünetmentes. Aztán olvastam és discmant hallgattam. Rájöttem, hogy kell csinálnom egy bármilyen 12V -ról üzemelő erősítőt, mert feltöltött 12V -os akku azért akad, akár mekkora gáz is van villanyügyileg. Legalább zene legyen...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1340 db komment.blog2006-04-05 01:10:21Megjelenítve: 4395
 
Bejött egy légy. Elkezdtem rá vadászni. Gondolta, túljár az eszemen, beszállt egy vázába. De nem jött össze neki. A váza száját, befogtam, csak egy kis rést hagytam. Ezen keresztül engedtem bele vizet, majd összeráztam. Ily módon víz és légy felhasználásával emulziót képeztem. Aztán ezt az egészet leengedtem a lefolyón. Vesztettél, köcsög!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1330 db komment.blog2006-04-04 16:18:08Megjelenítve: 4403
 
Réka is szeretne néha blogot írni, de még nem rendelkezik olyannal. Ezért most ide akar írni...

Nagyban biciklizem a járdán, mivel nem akarok az életem kockáztatásával az úttesten menni. Nalam amúgy sem jelent ez nagy sebességet. Hirtelen csömörület. Előttem egy oreg nő felpofozza egy bolt tulaj kutyáját /mindig ott jatszik a bolt elott/. Indok: meg merte szagolni és kicsit játszani szeretett volna a kölyök az ő rusnya jószágával. Na mondom remek, hogy ezek a mammerek már ide jutottak. Ezt el is meséltem anyukámnak, aki nem messze dolgozik. Mikor jövök ki tőle, ki jelenik meg az ajtóban? Hát a mamer. A kutyája meg a biciklimet szaglássza. Kicsit felment bennem a pumpa és úgy léptem át azt a földszintes ebet, hogy majdnem belerúgtam, és közben azt mondtam, hogy takarodj innen hülye kutya.
Nagyon nem szeretem az ilyen viselkedést. De a kutyákkal semmi bajom csak a sipákoló mammerekkel, akikből tegnap jócskan kijutott nekem; meg persze tatterből is. Amugy remek nap volt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1320 db komment.idegesít2006-04-04 12:58:03Megjelenítve: 18906
 
Én már látom, hogy az adatnyilvántartót meg kell abuzálni, hogy ne adhassák ki az adataimat. Mert addig defaultban megvásárolhatóak, mint mindenkié.
A hülye pártok már az analóg postaládát is teletömik spammal. Fogni kéne a kampányfelelőst, mellé halmozni az összes kampánylevelet és venni a kettő unióját; azaz a kampányleveleket análisan inzertálni a kampányfelelősbe.
Majd pedig megkeresni a helyettesét és vele is hasonló dolgokat művelni, csak az óriásplakátokkal. Aki meg kitalálta a telefonos kampányt, annak meg egy óriás exkavátort inzertálnék minden testnyílásába.
Vagy a tököm tele van a politikával és a kampánnyal?
http://blog.htmm.hu/link/?id=1310 db komment.blog2006-04-03 23:59:05Megjelenítve: 4438
 
Nah, remek idő van, ami remek. Viszont az nem remek, hogy minden hülye kiszabadult az utakra. Miért is jó hóban vezetni? Mert a bizonytalan otthon marad, a baromállat az árokban, a normális meg nyugodtan haladhat. Ezzel szemben most már a bizonytalan is az úton van, a baromállat sem csúszik le róla, ezért a normális életveszélyben van. A jogosítvány megszerzésének feltételeit jóval szigorítani kellene. Kéne már egy kis közlekedési kultúra: osztrák autó jön, jobbra akar kanyarodni. Jövök én is, biciklivel. Észrevesz, elenged. Ilyet a magyar vezetők (többsége) miért nem tud? Persze volt magyar sofőrrel is tapasztalatom: Büdösszájú Ödönke apukája is autóba ült, mert már jó az idő. Jobbra kanyarodik, zebra. Észre sem veszi a zebrán közlekedő entitást (engem), csak mikor majdnem nekimegyek az autójának, akkor vág egy hülye képet: miafaszomezitt?
Ezért kérlek, ha hóban nem mertél vezetni, akkor most se vezess. Nézz magadba, állapítsd meg, hogy biztos vagy e a dolgodban. Nem szégyen azt mondani, hogy nem. Sőt! Tanulni sosem szégyen, mégha nem is divat...
http://blog.htmm.hu/link/?id=1300 db komment.idegesít2006-04-02 15:44:13Megjelenítve: 18957
 
A láz, a fejfájás, a szédülés monnyon le. Vagy legalább is battyogjon ki az én testemből. De már lyelleggel!
http://blog.htmm.hu/link/?id=1290 db komment.